Tänä aamuna aukesivat ensimmäiset kirsikankukat ja maisema vihertää.
Kevät on mielestäni parasta aikaa vuodesta. :D
(http://i2.photobucket.com/albums/y9/svalli/seasons.jpg)
joo, no.. tääläpäin niellään harmaata pölyä ja katellaan hyvin karuja maisemia :P
niin...ja 600 km pohjoisempana katsotaan kun lumi vasta yrittää sulaa.
se onkin sielä 'lapissa' varmaan vähän eri ;) kyllä tääläkin vielä jossain talojen pohjoisnurkilla vähän jotain lunta saattaa näkyä x)
Liian aikainen taisi olla kevainen huumani, silla eilen kannoin kasveja takaisin sisaan. Luvassa on kylmenevaa ja uhkailivat lumellakin. Tomaatintaimet jatin varjottelemaan harson alle, silla ne eivat enaa mahdu sisalle. Toivottavasti jouluvalot pitavat ne lampoisena ensi yona, jolloin saattaa menna mittari miinuksen puolelle.
:cry:
Tässäpä kerkesi jo muutama päivä sitten innostua suunnittelemaan uutta vesiviljelmää parvekkeelle jos vaikka kasvattaisi tänä kesänä parvekehydromansikkaakin mutta talvi tulikin takaisin.. Eipä uskalla istuskella tuolla pakkasessa ku minuutin korkeintaan röökilläkään. Onneks olohuoneessa paistaa aina aurinko!
löytyy niitä kukkia sittenkin täältäkin... :)
(http://files.mikseri.net/pics/55739.jpg)
Oma päärynäpuuni on tällä hetkellä isoilla silmuilla, selvis hyvin talvesta mutta aika harmaana on vielä maa.
Olen aina ollut sitä mieltä että synnyin väärälle leveyspiirille, luvun pitäisi olla huomattavasti lähempänä nollaa. Ei tarttis natikkaa poltella kun valoa ei oikein riitä :)
Kaksi ja puoli kuukautta on kulunut ensimmäisten kirsikankukkien aukeamisesta ja nyt on kerätty sitä satoa.
Parista puusta saimme 23 litraa ja vielä on yksi isompi puu ja yksi pieni poimimatta. Kaksi iltaa on nyt kulunut poistaessa kiviä kirsikoista ja nyt pitäisi saada ne jotenkin säilöttyäkin. Muutkin marjat ovat jo kypsiä ja odottavat poimimista. Seuraavaksi on sitten vuorossa tomaatit.
Miksi aina sekoan keväällä ja istutan liikaa syötävää!!! Kesä menee hikoillessa hellan ääressä mehuja ja soseita keitellen.
Mitenkäs, Wisconsin näyttäisi olevan vähän samaa aluetta USDA zoneissa kuin eteläisempi Suomikin, niin onko teilläkin vain hapankirsikoita vai makeakirsikoita myös? Millä vyöhykkeellä asustelet?
Happamiahan nuo ovat; maistuvat parhailta sokeriin ja brandyyn sailöttyinä.
Olemme Wisconsinin kaakkoiskulmassa eli USDA alueella 5a. Tämä vyöhykejako perustuu vuoden kylmimpiin lämpötiloihin, eli olemme samalla tasolla eteläisen Suomen kanssa. Tuo kylmä aika on täällä vaan lyhyempi ja kasvukausi pidempi ja lämpöisempi, eli voimme kasvattaa sellaisiakin kasveja, joille Suomen kesä on liian lyhyt tai liian viileä.
Aivan, mutta ette voi kasvattaa (juurikaan) sellaisia, jotka eivät ole talvenkestäviä Suomessakaan - paitsi että pitkä kasvukausi antaa kyllä joillekin kasveille paremman mahdollisuuden valmistautua talveen ja siten lisää kestävyyttä. Puutarha.netin keskusteluissa on ollut aika paljon juttua makeakirsikoista tässä viime aikoina, ainakin Baltiassa (missäpä muualla) on kehitelty lajikkeita, jotka ainakin eteläisimmässä Suomessa pärjännevät. Harmi kyllä sinne niitä lienee turha havitella, USAn virallinen kanta kun on että kaikkialla muualla maailmassa jylläävät kasvitaudit paitsi heidän omassa maassaan...
Meillä on kaksi makeaa kirsikkapuuta, mutta ne vaativat ristipölytyksen ja toinen niistä on niin pieni, ettei kukkinut vielä riittävästi. Nuo keväällä kuvatut kirsikankukat ovat makean Black Tartarianin kukkia.
Lisäksi meillä kasvaa persikoita ja nektariineja, joihin on taas tulossa ihan kivasti hedelmiä. Pari vuotta sitten suurin persikkapuu melkein halkesi hedelmien painosta.
http://home.wi.rr.com/vallinmaki/piha5s.jpg
Juureni ovat Merenkurkun korkeudella, joten täällä kasvavat kasvit ovat minulle kyllä aika eksoottisia.
Vau.