kesäkuu 19, 2021, 00:23:13 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Minppu

1
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - helmikuu 07, 2014, 18:45:09 ip
YTJ:n tietokantaan olisi luullut menevän PRH:n kautta, koska sieltä se alunperinkin on YTJ:hin otettu.
Tuo on hankalaa koska osoitelähteitä on monia.


Joo, no vastaavanlainen "kiemura" selvisi itsellekin joitain vuosia sitten. Eli PRH ei päivitä verohallintoon automaattisesti tietoja esim. hallintohenkilöluettelopäivityksen yhteydessä. Taisi olla Y1 (tai joku) se lanketti millä sai tiedot ajantasaistettua.

Onneks kaikenlaisista kömmähdyksistä aina vähän viisastuu :)
2
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - helmikuu 07, 2014, 09:53:29 ap
Yhdistyksen osoite on vaihdettu myös minun toimesta vuosia sitten PRH:lle. Olen myös kuullut edeltävän osoitteen haltijalta vihjailuja siitä ettei asiaa ole hoidettu.


Se, että ilmoittaa uuden osoitteen PRH:lle ei tarkoita sitä, että tieto menee esim. verottajalle ja YTJ-tietokantaan. YTJ:lle osoitteenmuutos tulee käydä tekemässä verotoimistossa tai joissain tapauksissa onnistuu verkkopankkitunnuksin YTJ:n nettisivuilla (taisi vaatia sen, että on kaupparekisterissä). Yhdistyksen postiosoite näemmä muutettu YTJ:lle 3.12.2013 viimeksi.
3
Mulla yks pötkylä muuttui oranssinpunaiseksi. En ymmärrä. Muoto jotain HstB:n ja PDN:n väliltä mutta värinvaihtelut kuin BR:lla. En ummarra njut mjitaan.
4
Valmisruoat / Vs: Chilijätskiä pk-seudulla
syyskuu 12, 2013, 07:44:34 ap
OIOI! Chilijätskin maailmanvalloitus :)
5
Lainaus käyttäjältä: Caide - syyskuu 10, 2013, 21:41:32 ip
Jep jep. Kaikki mennään nyt yhes koos tilaamaan hiilidioksiidittomia hiilidioksidipusseja! Ai miksi, no kun kalliilla saa!


Jos soonki sellanen pussukka, että sillä voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ;)
6
Valmisruoat / Chilijätskiä pk-seudulla
syyskuu 10, 2013, 21:25:48 ip
Moikka kaikki jäätelön ystävät syrjäisellä rannikkoseudulla. Bongasin tänään Vantaan Tammistossa Cittarissa Isontuvan chilijäätelöitä valikoiman. Tarjolla oli ainakin sitruuna+lemondrop, suklaa+chilipippuri ;), appelsiini+habanero ja salmiakki+naga. En nyt muista oliko mansikka+naga valikoimissa. Oli tai ei, niin tiedoksi vaan kaikille. Syksyn synkkeneviin iltoihin jäätävää lämmikettä :) 
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: onko lemmikkejä
syyskuu 03, 2013, 07:51:50 ap
Lainaus käyttäjältä: Minppu - maaliskuu 09, 2012, 13:17:58 ip
Taloudessa asustaa tällä hetkellä papukaija (kardinaaliluri) ja akaattikotilo. Kanarialintuja tekisi mieli mutta tilat eivät tällä hetkellä riitä. Lisäksi pihassa kasvaa puistolemmikkejä.


Päivitystä aikaisempaan.  Eli Naakan ja aksulin lisäksi asustaa nykyisin myös nanoriutta. Sielläpä luuraa läjä kivestä tulleita ökkömönkiäisiä ja sitten Trochus-kotilo ja pari korallia.

8
Kieltämättä aika jännän näköisiä, koska itsellä nuo podit ovat suippoja eikä tuollaisia pierutyynyjä. Jännää :D
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Akvaariot
elokuu 05, 2013, 08:20:12 ap
Ai kun on kiva topic! :) Itse en ole mikään akvaariotietäjä tms mutta tällä hetkellä on yksi 30 litrainen nanoriutta hulisemassa olkkarin nurkassa. Aikaisempaa pönttökokemusta on eläinkauppaharjoittelusta ja sitten oli yksi hoitoakvaario jokunen vuosi sitten. Tykästyin siihen makeavesialtaaseen niin kovin, että oli halu saada oma, kun hoidokki päätyi takaisin omistajalleen. Viimeksi mittasin "kolme kovaa" vaihtovedestä: Mg 1100 ppm, Ca 420 ppm, dKH 9. Pönttö on ollut toiminnassa noin kuukauden päivät, viikko sitten ostin ensimmäiset asukit (Trochus-kotilo (muistaakseni) ja nappipolyyppi). Elävän kiven mukana tuli jotain sukasmatoja ja jotain muutakin öttiäisiä.

Tässä mato:


Tässä kotilo:


Tässä nappi:


Madolle en ole ihan tarkkaa lajitunnistusta tehnyt mutta jos ameriikkalaisiin foorumeihin on luottamista niin sanovat sitä common bristlewormiksi. Ihan on kiltisti toistaiseksi käyttäytynyt ja jättänyt korallin ja kotilon rauhaan. Jos joltain moinen mato puuttuu ja sellasen haluaa, niin voin luopua muutamasta :D
10
Onpa vaan ollut rankka kesä.  Oli hyvinkin pyhä ajatus tosiaan kuvailla noiden koristeellisten chilien kukkasia mutta valitettavasti ihan peruskaikkeen on mennyt niin hirmusesti aikaa, että kameran käyttö on jäänyt ns. taka-alalle. Tomaatit rehahti kasvupyrähdykseen vasta juhannuksen jälkeen ja sormet ristissä odottelen, että ehtivät raakileet kypsyä ennen lumien tuloa. Jos saisivat maistaa yhden hallayön kypsinä, niin olisi bueno. Bluesmanin chilisiemenistä on kehkeytynyt varsin näyttäviä nuorikkoja. Tässä esimerkkinä Numex Twilight .
Tässä taas joku toinen, jonka nimeä en muista

mutta toivon, että saan nimikyltistä vielä selvää. Bluesmanille varoituksena, että ovat sitten tuolla ulkona pussailleet ristiin rastiin, eli varmasti jotain erikoisia lapsia niistä kehkeytyy. Töissä tietysti olen saanut seurailla BST:n ja Bulgarian Carrotin elämää ja molemmat tuntuu voivan ihan hyvin. Toimiston ilmastointivehje tosin kuivattaa huoneilmaa siinä määrin, että lehdet on melkein kaikista kasveista vetäytynyt käppyrälle, satoa silti tulee.

Parhaiten täällä työmaalla tuntuvat menestyvän mullassa kasvava Condom Paprika ja ZenGrow'ssa pulputtava Naga. Naga tuli minulle projektin "pääkonttorilta" aika ressukkana pistokastaimena (pistokkaan jo edesmennyt isoäiti on omia kasvatteja, joten siksi mielelläni tuon pistokkaan otin parempaan talteen). Naganuppujen määrä on tällä hetkellä aivan hirmuinen, vaikka taimessa mittaa vasta n. 15 cm, leveyttä on tosin vähän enemmän. Tullut omistajaansa.
11
Piiiitkästä aikaa pitää tänne rätkästä kuvatusta. Pikkuhiljaa alkaa piha olemaan siinä kunnossa, että sitä kehtaapi kuvailla. Paitsi tietty terde, joka on ihan kaaosmainen viritys.

Kauniista kukasta kehkeytyi skatologin herkku:
12
Kiitokset Empulle ja Sihteerille! Namiuutuusjätski oli sitten niin maan perusteellisen hyvää (varsinkin jos juurikin rakastaa minttu-suklaa-viritelmiä, suklaaminttuun en sentään ajatellut luottavani ;)). Kukat tällätty maahan, kaikki muut paitsi tarhapäivänliljat. Niille pitää vielä paikka miettiä. Liian monta paikkaa tarjolla :D Vähä olis voinu viel karviaispuskan ostaa tai herukkapuskan tai havuja...

Otin muutaman kuvankin kasvareilta. Ja koiristaki pari. http://minppu.kuvat.fi/kuvat/Kasvit/Tammisillan+puutarha+1.6.2013/
13
Pari vuotta vanha Condom Paprika innostui kukkimaan ihan urakalla ja podejakin mmmmielettömästi. Aikaisemmin ei ole juurikaan kukkinut eikä myöskään podeillut.

14
Jippikajei! Meitsi tulee kans piipahtaan Tammisillas. Haluisko joku Fatalii Whiten taimen?  Olis jouten yks ja voisin sen tuoda jollekin lauantaina.

Fatalii Whitelle löytyi koti :)
15
Lainaus käyttäjältä: kalat69 - toukokuu 27, 2013, 23:21:48 ip
sitä paitti, meiltä voi hankki ne ruusut niihin bileisiin samalla ;)


Ja onko pakko viedä niitä ruusuja?! Miksei vaikka yo-tomaatintaimia tai jotain oikeesti järkevää.
16
Kotona majailevat chilit on vihdoinkin päästetty kaikki luontoon, eli tuolle pienelle takapihapläntille, joka asunnon yhteydessä on. Noissa koristeellisissa pahanmakuisissa näyttää olevan se hyvä puoli, että eivät ole kevätauringosta moksiskaan. Hyvänä esimerkkinä perinteinen Bolivian Rainbow ja ihkuihana Filius Blue.

Filius lopetti kukkien pudottelun, kun pääsi ulos jäähylle ja muutamassa päivässä rehevöityi suunnattomasti:Purple Flashit vielä ovat melkoisen pieniä kavereita, kun jäivät jossain vaiheessa isompien varjoon. Varsin terhakoita pikkukavereita nämä ja oletan, että tuo ulkoilu tekee tehtävänsä, eli saan nauttia loppukesän tästä lehtien värikimarasta:Valitettavasti epähuomiossani jäi viikonloppuna kuvaamatta Royal Black, jolla lehdet näyttävät muuttuvan kirjaviksi.

Mulato Isleño se sentään jaksaa tehdä kukkia:

17
Mää tulisin, jos joku kyyditsis. Ei o sukulaisia eikä ne juhli :D
18
Jotenkin lennokkaan oloinen kukka:

19
Tuo on vielä pieni mutta tykkää lampusta :)
20
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Pinsiön pihapäivät
toukokuu 13, 2013, 12:29:12 ip
Mjitah!

Ette soittanee mulle! Olin ihan lähistöllä ja missasin tämän :( Voivoivoivoi. Vanha työnantajani on tuo Pinsiön taimisto.