toukokuu 16, 2021, 08:41:51 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - marek

1
 :D  Kiinnostavia huomioita.
Tämä kesä menee näillä perinteisimmillä menetelmillä. Jotenkin tykkään tyrkätä käsiä multaan. Varmaan joku esihistoriallinen jäänne jostakin.

Jalapeno kasvaa hyvin ja jaksaa tuottaa jo maistiaisiaJoko jaoin tänne oman ilouutiseni. Ehkä, ehkä en, mutta jokatapauksessa saan pitää parvekkeeni tämän kesän käytössä. Siispä siitä ilahtuneena piilottelin myös kurkun siemeniä multaan. Nehän itävät nopeasti, joten jo hyvin sirkkalehdillä.
Lämpimiä kelejä odotellessa.

2
Kiitos sorrii  :)

Persiljaa olen onnistunut aina kasvattamaan. Muita yrttejä en niinkään - ainakaan siemenistä. Salaattia en koskaan  :D

Vesiviljely kiinnostaa ja olen siitä paljon jo lukenut. Lopullinen kipinä toteutukseen vielä puuttuu. Katsotaan, koska intoutuu kokeilemaan tositarkoituksella.

Lasitettu parveke on ollut hyvä tässä harrastuksessani. Parhaimmat tulokset on toki täällä tullut. Aurinko paistaa puolesta päivästä iltaan, jos on paistaakseen. Välillä vähän turhan kuumakin. Onneksi niitä laseja saa auki. Yleensä onkin kasvukaudella muutama koko ajan auki. Pääsee pörriäisetkin kulkemaan paremmin.
Pauliina-ruukuissa minulla nyt on puolet taimista, kun valmistauduin sisäkauteen. Ehkä saavat ollakin niissä ja keksin sitten muuta noihin normialtaisiin.
3
Viikolla tuli ihan mahtavia uutisia.
Talon remontointisuunnitelma ja sen mukaan oma parveke säästyy huputtamiselta ja on käytössä kesän. Remontti kestää silti neljä kuukautta ja tuo jos jotakin haittaa. Parin vuoden takaa kokemus asiasta ja samasta talosta.
Tänään menikin sitten kurkun siemenet multaan. Jos lähtevät hyvin itämään niin saa sitten satoa niistä. Persiljan siemenet peittyivät myös multaan.
Eli hyvä Vappu on ollut  ^-^
4
Tuo alkuperäinen on ihan kaupan hevi-osastolta ja on talvehtinut kolme kertaa. Olen ihmetellyt sitä itsekin. Kylmimmäksi ajaksi olen ottanut sisälle, mutta pienillä pakkasilla on saanut olla rauhassa parvekkeella.

Jos instagramin linkki näkyy, niin saa kuvan siitä viimeisestä oksasta joka on säilynyt. On siis kuivuttanut yhden ison oksan vuodessa ja olen ne sitten poistanut. Jäljellä on yksi ja mietin että loppuuko sen tarina siihen sitten vuoden lopulla.

Laitoin nyt useampia latvoja juurtumaan. Katsotaan mitä tapahtuu. Kokeilu tämäkin.

https://www.instagram.com/p/CMchxrih4AF/
5
Chiliviidakossa asustaa myös muita yrttejä. Laitoin rosmariinin oksan keittiöön vesilasiin, kun jäi yli. On ollut siinä pari viikkoa. Pitänee varmaan laittaa uusia oksia juurtumaan ja lopulta multaan.
Mietinnässä ja tutkinnassa on että voiko pistokkaat haaroittua kasvaessaan?

6
Täällä on kasvu hyvässä vauhdissa  :chili:  :chili:  :chili:
Adoptiochileillä sama tilanne. Eivät suuttuneet paikan vaihtamisesta. Melkein päin vastoin. Pääsivät luontaisesti valoisimpiin tiloihin.
Tänään ohjelmassa lamppujen uudelleen säätämistä. Isoimmat kasvit ovat tavoittaneet nykyisen valokorkeuden ja pari lehteä on kerennyt palamaan. Viikolla ei isompiin säätöihin ole ehtinyt paneutua.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2021
huhtikuu 19, 2021, 12:21:08 ip
Komea kasvusto  :thumbup:
8
Sen verta hieno keli että kannattaa lähteä ulkoilemaan ihan porukalla


Kaikille sitä ei nyt suotu, mutta laatikko tuli käännettyä. Pientä kasvijumppaa siitäkin.


Hyvin ovat kasvaneet. Uusi adoptioporukkakin pääsi avoimemmille kasvupaikoille varttumaan ja kesää odottamaan.
9
Kiitos  :D
En ole juuri nyppinyt kukkia tai alkuja. Jotenkin olen ollut myös huomaavinaan, että chili on melko älykäs yleensä ja pudottaa kukat ja raakileet, jos ei niitä jaksa kasvattaa. Liian aikaisin lähteneet pysäyttävät koko kasvin kehittymisen siksi aikaa kun saavat vahinkolapset kasvatettua. Niin käy varmaan tuollakin rohkelikolla.

Minulle tämä on harrastusta. Ei niinkään sadon kerryttämistä. Viime kesä tuotti kasvattajalleenkin yllätyksenä runsaasti satoa. Parvekkeelta tuli monta kiloa ja sitä satoa riittää vielä useammaksi vuodeksi tarvittaessa.
Ja tosiaan, nuo joutuvat todennäköisesti elämään lähes koko kesän sisällä. Kunhan on jotakin näperrettävää julkisivuremontista huolimatta.
Kokeilu se on tämäkin. Aikaisemmin kasvatus piskuisella pihalla, kattoterassilla ja nyt viime vuodet lasitetulla erittäin aurinkoisella parvekkeella.
10
Kiitos  :)
Minua kyllä kiinnostaa kovasti sisäkasvatus. Tälle kesälle plantaasini eivät pääse parvekkeelle ja koko talo huputetaan remonttia varten. Silti oli pakko laittaa jotakin kasvamaan.Etupäässä chiliä, mutta löytyy se tomaattikin. Kurkkua mietin, muta ei ole ainakaan vielä olemassa.
11
Hyvässä kasvussa kaikki. Aamusateen/suihkutuksen jälkeen kuvattuna.
Uutterimmat koittavat jo tuottaa hedelmää. Tuo kasvaa hyvää vauhtia ja toinen vieressä. Ehkä jalapeno jo jaksaa tuottaa. Katsellaan. Viime vuonna kävi niin että liian pienenä aloitti, eikä sitten kahteen kuukauteen muuta tehnytkään kuin sen yhden podin. Kiri toki elokuussa sitten kovaa kyytiä kiinni muita.

12
Ensimmäiset adoptiochilit on toimitettu uuteen kotiin odottamaan parvekekautta. Pääsiäisen aikaan vielä muutama saatetaan lähtövalmiiksi ja toimitetaan eteenpäin. Kiva kun löytävät jatkopaikan. Taimisto on tänä vuonna hyvälaatuista kaikin puolin. Pysyköön sellaisena koko kasvukauden.
13
Siistiä ja kaunista kasvua.
Onko sinulla käsitystä siitä miksi lehdet kurttuilevat?
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
maaliskuu 29, 2021, 17:39:21 ip
Kiitos Sorrii  :)

Kookosta kokeilin joskus kauan sitten. Silloin ei ollut osaamista ja tietoa saatavilla niin paljon kuin nyt. Oli vahvassa harkinnassa sekin.
Kasteluapuna minulla on Blumat ja 40 litran vesisaavit. Nyt en varmaan tarvitse, kun ollaan sisällä. Parvekkeella kaksi sarjaa on ollut käytössä. Hyvin voi silloin jättää pariksi viikoksi. Ja paltessa ihan hirmuiden viidakko odottamassa. Joutuu ihan ihmettelemään kuinka parvekepuutarha villiintyy kun ei ole päivittäin hypistelemässä.

Blokissa on etupäässä ruokaa. Vähän seassa chili ja muita parvekepuutarhajuttuja.
Inkivääriä olen vetänyt viime syksystä säännöllisesti. Olen ne kaikki tehnyt vastaavalla ohjella mitä huomasit. Uskon vahvasti, että vaikuttaa olotilaan ja vaivoihin.
Kerran koitin kasvattaa inkivääriä. Ei sillä kertaa onnistunut. Blogissa taltioituna sekin yritys. Haulla saa esiin.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
maaliskuu 29, 2021, 15:41:28 ip
Kiitos Sorrii  :)

Inspiraatio iskikin samantien. Ulkona oli kylmää ja tuulista, joten ulkoilu ei innostanutTaimet pääsivät uusiin tiloihin. Osa jää itselle ja osa päätyy adoptoitavaksi. Koti on jo melkein kaikille löytynyt.
Hieman tarkempi kuvaus seikkailusta täällä https://tuuma.blogaaja.fi  Itselle jäi nyt kuitenkin ainakin viisi lajiketta enemmän, joita en suunnitellut jättäväni. Nälkä kasvaa syödessä. Tai taimien kasvaessa :D

Oli taas jotenkin voimaannuttavaa työntää sormet multaan, vaikka kyseessä olikin vain kasvualtaan multa. Menen siis perinteisillä menetelmillä eteenpäin. Kovasti tutkin vaihtoehtoisia kasvualustoja. Ehkä joskus, ei vielä tänä vuonna.
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
maaliskuu 28, 2021, 17:54:58 ip
Kiitos :)
Olen tosiaan huvikseni kasvatellut chilejä vuosia ja lueskellut foorumiakin. Kun lopulta päätin liittyä, niin havahduin kyllä siihen että tämä ei enää niin viereä ole. Tietoa ja kokeiluja kyllä paljon vanhastaan.
Nyt kevään myötä on hieman keskustelujakin ilmaantunut  :)

Puutarhalla tuli käytyä. Nyt vain odotetaan inspiraatiota plantaasin siirtämiseksi ensin ruukkuihin ja osa sitten maailmalle jatkamaan elämäänsä.
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
maaliskuu 28, 2021, 00:18:29 ap
Pitänee käydä lähipäivinä puutarhalla hakemassa multaa. Alkaa olla taimet siinä vaiheessa että kaipaavat parempaa kasvupaikkaa ja tuoretta multa. Multasäkki on niille välttämätön hankinta. Ehkä mieluummin haen sen nyt ajoissa kuin että koitan jossakin yllättävässä tilanteessa muuten koittaa hätäpäissäni selittää välttämättömyyttä.

Valitsevassa tilanteessa varmistetaan siis omat sapuskat ja chilien hyvinvointi  >:D Lasta koitan sitten salaa tavata jollakin parkkipaikalla ja luovuttaa adoptoidut kesäksi hoitoon hänelle  ^-^
Nämä nyt huumoria, mutta näyttäähän se siltä että rajoituksia tulee.

Parin viikon lomalla voisi pestä parvekkeen lasit. Kerkee siitä nautiskella vielä hetken ennen talon pusiin laittamista.
18
Kiinnostavaa  :) Täytyy seurata putken elämää kasvukauden edistyessä. Itsellä vain perinteisiä menetelmiä kasvatuksessa käytössä.
19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilin lehdet kokkauksessa
maaliskuu 23, 2021, 20:53:47 ip
Tätä täytyy tutkia tarkemmin. En ole koskaan käyttänyt lehtiä ruuanlaitossa. Kiitos vinkistä  :)
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
maaliskuu 20, 2021, 18:32:50 ip
Kiitos  :D
Nuo ovat viihtyneet hyvin purkissaan. Pääsiäisen aikaan ajattelin seuraavien tainten siirtoa ajoittaa. Silloin on pieni loman pätkä, niin voi tehdä kaikessa rauhassa puutarhahommia. Tänä vuonna itselleni jäävät taitavat olla pitkälti sisäkasvatuksessa. Taloyhtiöön on suunniteltu parvekeremontti. Jos tulee ajallaan niin on parhaan kesän tietty pois käytöstä.