toukokuu 25, 2024, 14:32:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Peru parvekkeelle - Chilivaarin '009

Aloittaja Chilivaari, tammikuu 01, 2009, 11:43:25 ap

« edellinen - seuraava »

ottulo

Enpä usko että liian vaikeaa on tämänkään palvelun käyttö, taitaa foorumit vaan olla jääneet monipuolisempien medioiden jalkoihin. Sikäli kurjaa nähdä hiljentyminen, mutta enpä itsekään ole siihen ainakaan vastavoimana toiminut - taisi mennä useampi kuukausi kokonaan kirjautumatta tänne välillä. Lisäksi päiväkirjojen pidot ovat toistuvasti katkenneet lyhyeen ja kasvitkin olleet vain puolittaisella huolimattomalla hoidolla, vaikka edelleen tarkoitus on "laajentaa".

Chilivaari

tammikuu 06, 2020, 14:39:36 ip #361 Viimeisin muokkaus: tammikuu 06, 2020, 14:41:13 ip käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: ottulo - tammikuu 05, 2020, 22:11:05 ipEnpä usko että liian vaikeaa on tämänkään palvelun käyttö, taitaa foorumit vaan olla jääneet monipuolisempien medioiden jalkoihin.
"Kuvien tuonti on vaikeeta entisille nuorillekkin ja kiukustuttaa kun vanhoista päiväkirjoista lähes kaikki kuvat ovat hukkuneet." kirjoitti Whili.

Kuvapalvelujen epäluotettavuus ja maksulliseksi siirtyminen ovat tosiaan aiheuttaneet monelle murheita.

Muutaman sadan gigan tallennustila nettihotellissa ei maksa nykyisin juuri mitään. Minullakin on 100G kolmella kympillä vuosi, kotisivut ja sähköpostiosoitteita. Niitä nyt ei jokaisen kannata ryhtyä hankkimaan, mutta yhteisö, chiliyhdistys voisi.

Kun en itse ole mikään nettiguru, kyselen paremmin alaa tuntevilta, olisiko mitään käteviä mahdollisuuksia, että kuka tahansa voisi tuoda sinne kuviaan ja laittaa linkin niihin nettisivuille?
Omille sivuillenikin mahtuisi, mutta kun hallinta on FTP-ohjelmalla, sen salasanojen julkinen jako voisi johtaa siihen, että joku tuhoaisi koko tallenteen tai muuttelisi jonkun kuvia omin luvin. Etsinnässä siis olisi ohjelma, jolla kuvia voisi viedä julkisesti nähtäväksi, mutta ei voisi puuttua muiden kuviin. Onko sellaisia? Eduksi vielä olisi, jos kuva pienennettäisiin samalla esim 600 pikseliä leveäksi. Niin, ja näköjään sitä pitäisi voida käyttää kännykällä.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - tammikuu 06, 2020, 14:39:36 ipKun en itse ole mikään nettiguru, kyselen paremmin alaa tuntevilta, olisiko mitään käteviä mahdollisuuksia, että kuka tahansa voisi tuoda sinne kuviaan ja laittaa linkin niihin nettisivuille?

Saksan chilifoorumilla tuollainen ominaisuus on, eli jäsenet pystyvät lähettämään kuvia suoraan foorumin kautta. Näyttää olevan käytettävän foorumiohjelmiston virallinen lisäosa (XenForo Media Gallery), joten vaihtamalla nykyisestä (ilmaisesta?) Simple Machines Forum -ohjelmistosta maksulliseen XenForoon ja ostamalla lisäosan lisenssin, tuo voisi olla toteutettavissa ilman valtavaa opettelua.

SMF:lle on näemmä jokin samantapainen ainakin ollut, mutta näyttäisi olevan ikivanha versio (2009 viime päivitys). Ehkä kovemmalla hakemisella tähänkin jokin vielä elossa oleva vastaava viritys löytyisi.

Chilivaari

Joo, tuossa on esimerkki sellaisesta foorumista. Muutaman satasen se maksaisi. Helppoutta en kokeillut.

Foorumisoftan vaihdossa vain tulee useasti eteen ongelmia, kun vuosia vanhat viestit, käyttäjänimet ja salasanat pitäisi siirtää ja foorumin rakenne jotenkin säilyttää. Vaatisi tutkimusta, miten se sujuisi.

Minä itse asiassa ajattelin jotakin kuvagalleriaohjelmaa sivuillemme, johon voisi viedä helposti kuvia ja kopioida sieltä linkin foorumisoftaa varten. Vaan saattaisi tuokin olla liian vaikeaa.

ottulo

Jatketaan vielä sen verran ohi aiheen, että pikaisella uudella haulla (tarkemmilla hakusanoilla) löytyi tämä:

https://www.smfhacks.com/smf-gallery.php

Ilmainen galleria juuri tämän foorumisoftan oheen, jolla kuvien lähetys onnistuisi käyttäjiltä. Jos en väärin käsittänyt, kuvakoon rajauksen ym. saa säädettyä, ja vaikkapa kuvien automaattisen hyväksynnän vain tietyille käyttäjäryhmille. Siten uusien käyttäjien kuvat pitäisi käsin hyväksyä, mutta viestien kertyessä voisi käyttäjäryhmä muuttua sellaiseksi, jossa kuvat hyväksytään automaattisesti. Maksullinenkin versio löytyy, siinä jotain lisäominaisuuksia.

Ennen kuin pidempiä johtopäätöksiä tai mielenosoitusta saadaan aikaiseksi, liitetään vielä linkki aiempaan keskusteluun juuri tästä aiheesta (ensimmäiseen viestiin tästä aiheesta): http://chilifoorumi.fi/index.php?msg=342672

Oma mielipide on se, että (ainakaan nykyisellä käyttäjämäärällä/aktiivisuudella) kuvapankki ei mahdottomasti kustannuksia lisäisi ihan äkkiä. Toisaalta ihan yhtä helppoa on muidenkin kuvapalveluiden käyttö, vain uusi rekisteröinti ja kahden sivuston yhtäaikainen käyttö tuottaa lisävaivaa, ja ilmaisten kuvapalveluiden jakamisoikeudet ja kuvien säilyvyys (kuvien suoran linkkaamisen esto ja kuvien poistaminen, jos niitä ei esim. 6 kk aikana ladata kertaakaan). Noihin tämä oma galleria voisi auttaa.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: ottulo - tammikuu 07, 2020, 16:42:51 ipJatketaan vielä sen verran ohi aiheen, että pikaisella uudella haulla (tarkemmilla hakusanoilla) löytyi tämä:

https://www.smfhacks.com/smf-gallery.php
Joo, tämä on täysin väärä ketju (päiväkirjani vuodelta 2009), joten jatketaan jossakin muualla, vaikkapa ehdotuksissa foorumin kehittämiseksi.

Vaan hieno löytö sinulta. Eikä maksa paljon kokeilla sitä.