huhtikuu 28, 2024, 14:24:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili-artikkeli bongattu

Aloittaja snu, joulukuu 15, 2007, 12:37:49 ip

« edellinen - seuraava »

Zabi

Lainaus käyttäjältä: Larski - marraskuu 07, 2010, 19:26:35 ip
Uusimmassa ykkösbonuksen Me-lehdessä oli asiallista juttua chileistä.


Hyvin kirjoitettu kuttu ja olihan se kiva saada Aji Infernolle kasvotkin :)
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Legoinsinööri



Lihamestari

Hyvä juttu!
Silmiin vaan sattui noi ylisaturoidut kuvat! :(
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

lärpäke

Myös Keskisuomalaisessa oli lauantaina 29.1.2011 chilin kasvatuksesta, "polte kasvaa ruukussa".

papereeka88

Hyvä tiivis paketti oli tuo tamperelaisen juttu :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

PP

Viikko sitten Hesarin Asunto-osassa oli juttua kasvien esikasvatuksesta. Jutussa sivuttiin myös chiliä, ja haastatellulla miehellä oli kasvamassa kaksi isoa chiliä ledivalon alla. Pitää katsoa sattuuko lehti olemaan vielä tallessa.

aropupu

Lainaus
Maailman tulisin chili kasvaa Britanniassa
19.2.2011 20:04 HELSINGIN SANOMAT


Tutkijat ovat julistaneet Britanniassa kehitellyn Infinity Chilli -lajikkeen maailman tulisimmaksi chiliksi. Asiasta kertoo BBC verkkosivuillaan.

Infinity Chilli -lajikkeen tulisuuslukemaksi mitattiin 1 176 182 Scovillen asteikolla.

Tulisuuteen vaikuttaa chilissä oleva kapsaisiini. Puhtaan, kemiallisesti valmistetun kapsaisiinin arvo on Scovillen asteikolla 16 miljoonaa, ja aiemmin tulisimpana pidetyn Naga Morich -chililajikkeen arvo on suunnilleen miljoona.

Infinity Chillin kehitti 38-vuotias kastikeyrittäjä Nick Woods. Hän sanoo onnistuneensa risteyttämään ennätyslajikkeen sattumalta.

"Tiesin sen heti, kun näin sen kasvihuoneessa. Se erottui joukosta, ja kun leikkasin sitä, saatoin päätellä kuoresta ja siemenistä sen olevan tulinen", Martin kertoi BBC:lle.

Martin erehtyi viime viikolla myös syömään yhden chileistään.

"Olin pakastanut sen viime vuonna, joten kuvittelin, ettei se olisi yhtä tulinen kuin tuoreena", hän kertoi.

"Se oli melko huolestuttavaa. Polte kielessäni kesti puoli tuntia ja vaikutukset vain jatkuivat ja jatkuivat. Jossakin vaiheessa taivuin kaksin kerroin kivusta ja suunnittelin soittavani sairaalaan", hän kuvaili.


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maailman+tulisin+chili+kasvaa+Britanniassa/1135263947774

linker


InkRose

Eikös tuo nyt kuitenkin edelleen jää Dorset Nagan yksittäisen podin huipputulokselle jokusen verran?

Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Heat levels were tested by Warwick HRI and the Dorset Naga came in at 1,598,227 SHU, the hottest heat level ever recorded for a chili.

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - helmikuu 20, 2011, 10:41:35 ap
Eikös tuo nyt kuitenkin edelleen jää Dorset Nagan yksittäisen podin huipputulokselle jokusen verran?

Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Heat levels were tested by Warwick HRI and the Dorset Naga came in at 1,598,227 SHU, the hottest heat level ever recorded for a chili.



Ihan samaa ihmettelin. Jotenkin tuntuu, että aina kun näitä Maailman Tulisimpia Chilejä jostain putkahtaa, niin edelliset testitulokset muuttuvat. Aikanaan muistelin sen The Chilin olleen Red Savina jonka SHU-arvo oli huimat 800,000 ja risat(?). Kohta tulisin olikin jo Dorset Naga, joka silloin tosiaan hipoi 1,6MSHU:a. Nyt se onkin silloisen Red Savinan lukemissa, kuten myös Bhut Jolokia ja Red Savinaa ei ole enää missään...  :D

Ja nyt porukka odottaa kieli vyön alle köytettynä tämän Mahtavan Uuden Lajikkeen siemeniä. Eiköhän tuo kuitenkin aika pitkälti ole täysin samaa Trinidad Scorpion/Bhut Jolokia/Naga Morich/7Pod-linjaa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

linker

juu, ei kiinnosta vähääkään siinä mielessä että jonkun tuollaisen siemeniä täytyisi saada idätettäväksi. Mutta
mukavahan tuollaisista on aikansa kuluksi lukea.


InkRose

Jep, kyllähän tuo on selvästi keskimääräistä tulisempi eli tavallisesta poikkeava hedelmä ollut tuo ennätys-Dorsetti. Useamman vuoden sitä tulisuutta on näemmä seurattukin kyllä, minkä myötä senkin Dorset-kannan normaali tulisuus on normaali-Nagalle ihan normaalilla tasolla normaalisti.

Onkohan tuon yhden Dorset-podin jälkeen muuttunut sovittu mittauskäytäntö ja/tai tulosten ilmoitustapa?

yan

Vähän on syytä epäillä tätä uutista, koska tuo nagakin on laskettu jo alle miljoonan lukemiin. Voi olla, että uutisen kirjoittajalla on jääny taustatieto vajaaksi  :D

Ryhis

Glorian ruoka&viinissä oli juttua chilistä ja pari reseptiä. Lähteeksi mainitaan chiliyhdistys ja Fasse. Hatunnosto!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Minbaari

Savon voiman asiakaslehdessä oli tälläinen artikkeli:
http://www.asiakaslehti.net/savonvoima/Asuminen+ja+rakentaminen/4/Vihre%C3%A4+versomaan/89
#816

hessi

:) minullekkin tulee lehti vaikka kaukana Savosta asunkin, on vaan ollut savonvoimalla
halvin energia :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Maniscalco



Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Larski - maaliskuu 04, 2011, 16:03:52 ip
"Myös tälle kaudelle on tulossa uutuuksia."

Kuulostaa lupaavalta.
Arvaa olenko jo vesi kielellä odottanu! ;)
Toivottavasti olis joku rocoto, siitä sais kesäks hyvän vartaan...

Ei ole suostunu kertomaan edes väriä. :(

No, hyvää kannattaa odottaa! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn