toukokuu 22, 2024, 09:01:32 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Pertsa

1
Tori / Ostetaan Bolivian Rainbowin siemeniä =)
kesäkuu 30, 2017, 17:39:18 ip
Moi =)
Vajaan parin vuoden tauon jälkeen chilikärpänen puri jälleen ja hiukoisi pakollista koristechiliä johon Bosse on aikaisempien kokemusten perusteella paras ehdokas =)
Mulla on nyt kolme, kohta neljä Carolina Reaperia kasvamassa ja ihan pakko saada se koristechilikin kasvamaan jota on kiva näyttää ja joka saa muutkin koukuttumaan chiliin..
Jos/kun sulla siis on niin ilmoita. Tarvetta olisi 10-20 siemenelle... =)
Kiitti =)
-P-
2
Tee-se-itse / Aqua fun Ph kontrolli...
huhtikuu 07, 2012, 13:48:19 ip
Tollaiseen törmäsin kun kävin lasten kanssa BR lelussa:

http://www.br-lelut.fi/Haun%20tulokset.aspx?q=aqua%20fun%20pool%20care

Tiedä sitten soveltuvuudesta kasvatukseen mutta mikäli sopii niin ei ole ainakaan hinnalla raiskattu..

-P-

Pikamuokkaus. lähinnä Ph minus ja plus tuotteita tarkoitin jotka olivat sen 9,99e/1.5kg.
3
Tori / Edullinen lannoite hakusessa.
maaliskuu 19, 2012, 13:44:14 ip
Lähes 3 vuoden tauon jälkeen parisen puskaa Chilejä tulollaan, sekä multaan että veteen ja persaukisuudesta johtuen lannoite ei saisi olla sieltä kalleimmasta päästä. Hyvä ja halpa+soveltuvuus molempiin kasvatusmuotoihin on haussa, riittoisuudesta ja saatavuudesta plussaa.
Kiitän =)

-P-
4
Pakko tämmöinenkin aihe tekaista aikani kuluksi.
Kulkeeko arvon foorumilaisilla minkäänlaista kättä pidempää mukana?
Itelläni on päivittäin, n 8 vuoden ajan ollut joko vyöllä tai laukussa Gerberin Mp 600, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
Käyttöä löytyy vähän väliä, kotona aukeaa postipaketit ja vastaavat ja ulkoillessa tahi vieraillessa on kiva kun perustyökalut löytyy käden ulottuvilta.
Ei tolla autoon koneremonttia tee mutta silloin kun tota olen tarvinnut, on se ollut lähes välttämätöntä ja helpottaa elämää huomattavasti.
Gerbereissä on ikuinen takuu, Leathermanin 25 vuoden sijaan (Nahkamiestä mitenkään väheksymättä) ja oma työkaluni alkoi olemaan niin huonossa kuosissa että lähettivät kokonaan uuden kun sen takuukäsittelyyn lähetin Fiskarssille, antoivat vielä uuden kotelonkin hukatun tilalle.
Se, minkä takia alunperin hommasin Gerberin enkä Leathermania oli Vaasan Prismassa ollut tarjous. Jotain 50e tosta maksoin ja nykyiselläänkin Ovh on 80e luokkaa.
Viinipullonavaajahan tosta puuttuu enkä ole sellaista erikseen ostanutkaan. Laukun pikkutaskussa kulkeva tukeva puuruuvi Gerberin pihdeillä ulos kiskottuna on parempi vaihtoehto korkin murjomisen sijaan. Saa kelvata silloin kun muuta ei ole.
Oon ajatellut hommata erillisen ruuvauskärkisarjan tota varten, Ebayssa ovat siedettävissä hinnoissa Suomen 24.90 sijaan. Kärkien laadusta en menisi vannomaan mutta äkkiäkö hakee laadukkaammat kärjet erikseen ja muistaakseni Gerberin sovittimeen menee tavallisen kokoiset kaupassa myytävät kärjet. Leathermanin Waveen menevät on suunniteltu vain ja ainoastaan Leathermania varten.-P-
5
Mausteet / Ombu.fi.
syyskuu 24, 2010, 13:56:19 ip
Tollasiin törmäsin Yerba Matea etsiessäni, kellään kokemusta?


http://www.ombu.fi/shop/mausteet

Samalla pakko mainostaa Pirkka Parhaat sarjan savusuolaa, suosittelen testaamaan mikäli kaupasta löytyy. Savuisuutta hillitysti mutta korvaa hyvin pöytäsuolan, koostumus on hiutaleina.

-P-
6
Mausteet / Sooseja Helsingistä.
kesäkuu 13, 2010, 23:15:08 ip
Saattaa olla että jossain muussa ketjussa on vastattu esittämääni kysymykseen mutta univelka iskee sen verran reisille että pahoitteluni etukäteen.
Elikäs, mistä putiikista Helsingissä löytyy parhaat valikoimat eri kastikkeita ja sipsejä? Siellä täällä on joitain laatuja mutta varsinaiseen mekkaan en ole vielä törmännyt ja muistan kuulleeni joskus että jossain niitä on enemmänkin. Ihan perussooseja haen, mahan takia voin nykyään unohtaa supertuliset jo lähtöviivalla. Sekä Chilikauppa, että Poppamies toimittaa yli 60e tilaukset ilman lähetyskuluja mutta vuoden päästä Syksyllä olevat häät ei salli isompia tilauksia hetkeen..
Kiitos kaikille vastanneille. Ja vaikka vietänkin nykyään hiljaiseloa niin Chili on ja pysyy meikäläisessä, tää foorumi ja sen mukana tulevat tyypit on jotain mikä ei meikäläisestä lähe kulumallakaan =)

-P-
7
Päivää.

Oli eilen puhetta pikkusen isommasta miitistä täällä ison kirkon perukoilla.
Alustavasti mietittiin esim jotain puistoa höystettynä muutamalla kertakäyttögrillillä. Jatkoista päätätte te, arvon kansalaiset.
Toki olisi parempi jos jollakulla on paikka jossa voi grillailla, nauttia sekä nestemäisistä. Että kiinteistä eväistä ja laulattaa radiota. Bileet voisivat alkaa vaikka jo iltapäivästä, näin mahdollisimman moni saisi sovitettua aikataulunsa ynnä tulemisensa henkilökohtaisten auktoriteettiensa mukaan (mun auktoriteetti kulkee kiltisti mukana ;) )
Ideoita saa laittaa, täten!
8
Nyt kun meikäläinenkin alkaa pikkuhiljaa kotiutua tänne isoolle kirkolle niin olisi kiva tutustua paikallisiin tulikuonoihin.
Tiedän että luuraatte siellä jossain, lentopallomailaa vain rohkeasti ylös.
Saa siis ehdottaa paikkaa ja aikaa, ravintolamiittiä tahi kotibileitä, alkoholia vaiko ei.
Ja jos on sellaisia jotka eivät ole ennen miiteissä käyneet niin muistutettakoon että tapaamiset ovat oivia paikkoja syventää omaa harrastustaan, saada sekä jakaa taimia+siemeniä, oppia lisää tsileistä. Sekä ennenkaikkea, tavata muitakin capsicumeihin hörähtäneitä ihmisiä, pitää hauskaa yhdessä =)

Hagiksesta uskallan luvata paikalle allekirjoittaneen lisäksi avopuolisoni.
9
Sinkkuunnuin ja en oo nähny ketään aikoihin. Siispä saattaisi olla aika kokoontua, paikkana toimii 2h+k mallia 53 neliötä. Vaasan vetokannaksella asustelen 1.3----->
Nukkumapaikkoja löytyy tyyliin vuodesohva ja patja, lattiatilaa riittää.
Makkari on tosin pyhitetty koiralle =)
Järjestän paikalle ruokaa ja juomaa, alkaen perjantaista...
Ajankohtana vaikka maaliskuun viimeinen viikonloppu.

Teretulemast!
10
eli euromarketissa oli iso kasa severinin kasvikuivureita alennuksessa. 20e. norm hinta jotain 50e.
jos jollakin muulla kuin vaasalaisella on tarvetta niin rahaa tilille--->käyn poistamassa.
=)
11
eli yhdistyksen aloituspakettien siemenkassan pohja alkaa vääjäämättä näkyä.
jos siis jollakin ystävällisellä ihmisellä sattuu pyörimään minkä tahansa lajikkeen siemeniä nurkissa ja voisi luopua niistä yhteisen hyvän eteen niin otamme ilolla vastaan. pienetkin määrät ovat enemmän kuin tervetulleita.
tilinumeroa vaan kuoreen mukaan niin postimaksut kuitataan =)
en halua että touhu menee siihen että joudumme ostamaan aloituspakettien siemenet jostain. varsinkaan nyt kun aloituspaketti sisältyy liittymismaksuun, halusi sitä tai ei.
osoitetta saa privalla ja jo etukäteen suuret kiitokset kaikille.
12
.....hoituvat sangen kätevästi menemällä seuraavaan osoitteeseen:

http://www.chiliyhdistys.info/?p=Miitti
13
anteeksi kun hiukan kesti aiheen julkituonnissa mutta vaasan kaupungin nuorisotoimi ennätti sekoilemaan pahemman kerran...
yhdistyksen kevätkokous+illalla yleistä häröilyä vaasan suvilahden nuorisotalolla(se sama paikka kuin viime helmikuussakin).
kokous alkaa klo 16.00 ja siitä noin pari tuntia virallisempaa, ja sunnuntai aamuun asti sitten hiukan epävirallisempaa toimintaa.
paikalla saa yöpyä, patjat on talon puolesta mutta muut vermeet joutuu tuomaan itse paikalle.
yhdistyksen virallinen soppamies lupautui hoitamaan sapuskapuolen ja kokemuksesta tiedän että ruoka tulee olemaan todella nannaa, myös kasvissyöjät otetaan ruoassa huomioon.
pelipaikalla on takka ja sauna tietenkin lämmitetään illalla.
yhdistys kuittaa paikan sekä sapuskat(myös ne takkamakkarat).
paikan avaimet saan perjantaina ja varsinkin pitkämatkalaisille saattaa olla miellyttävämpää ajaa jo pe-iltana vaasaan niin saapi sitten nukkua lauantaina pitkään(jos meinaa saapua jo perjantaina mulle privaan infoa, ketä ja mistä+puhnumero+arvioitua saapumisaikaa)
ilmoittautumispakko ON!
jäsenille tulee virallinen kutsu viikonlopun aikana.
ja huom, jos mukana on yhdistykseen kuulumattomia niin niistä kanssa infoa, tietää sitten abaut syöjien määrää ja hakea raaka-aineet...

paikasta löytyy lisäinfoa täältä:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=2781&postdays=0&postorder=asc&start=30

eli ei muutakuin ilmoittautumisia hallitukselle mailiin..

tervetuloa :)

edit:
kaikki yhdistyksen järjestämät tapaamiset tulevat olemaan sellaisia että paikalle pääsevät hyvin myös liikuntarajoitteiset, näin jokaisella on mahdollisuus osallistua :)
14
Tori / chiliaiheisia julisteita, halavalla!!!
lokakuu 18, 2007, 17:14:36 ip
kuka olisi valmis ostamaan 50x70cm chiliaiheisen julisteen hintaan 3.50e(+pk:t)?
julisteet painettaisiin normaalia julistepaperia paksummalle tavaralle, pysyy siis hyvin kuosissa myös kehystämättömänä olematta kuitenkaan pahvia.
sain kinuttua myös lakan päälle, tulee paljon näyttävämmän näkoinen.
vaihtoehtoja on 2 erilaista, toinen on tämä:
http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/Maps/Capsicum_species.gif

ja toisen ratkaisee äänestys..ehdotuksia!!!!
julisteet menee painoon jahka riittävästi tilauksia on tullut, 150+150kpl on kuitenkin minimierä mitä kannattaa ruveta painattamaan.
ja huom, julisteet on nimenomaan painettu, ei siis tulostettu.
tästäkin syystä malleja voidaan ottaa vain kaksi, painolevyt+niiden laserointi maksaa hunajaa. laatu taas hakkaa tulostamisen 10-0.
15
kävimme espeltin kanssa seuraavanlaisen keskustelun ircissä, pastean sen suoraan tähän niin säästyn laiskana miehenä säätämiseltä:

[10:46:25] <Espelt_> Moro taas. Olen tässä pyörittänyt päässä tälläistä ideaa, että ottaisin tuonne chilimiittiin näytille erilaisia kirvansyöjäpetoja. Luuletko, että porukalla olisi kiinnostusta ihmetellä niitä? Voisin laittaa niistä paperille pienen esittelyn. Tarttisin sinne siis jonkun pöydän tms. jossa näyttely pidettäisiin.
[10:49:13] <Pertsa> varmasti kiinnostaa, monella kummiski on kasvari...ja kirvoja :D
[10:49:28] <Pertsa> koitan keksiä jonku pöydän
[10:50:29] <Espelt_> noi leppikset tuntuvat pysyvän aika hyvin ulkokasveissakin. vajaa viikko sitten pistin parvekekasveihin ja niitä on vieläkin siellä hakemassa kirvoja.
[10:50:39] <Pertsa> nonih
[10:50:56] <Espelt_> tosin kirvat on kadonneet.
[10:53:53] <Pertsa> saanko pasteta ton sun viestin foorumille, kinuten samalla pöytää tamperelaisilta ?
[10:55:52] <Espelt_> pastea vaan. kyllä mä ens viikolla varmaan ehdin noita itikoita hakemaan. Tällä hetkellä on plakkarissa leppiksiä, kukkakärpäsen toukkia, harsokorennon toukka ja munarykelmiä. Kirvasääsken ja leppiksen toukkia pitäis vielä hakea.
[10:56:06] <Pertsa> oivvv :)
[10:57:19] <Espelt_> lisäksi ajattelin ottaa mukaan noita kasveja joista noita petoja voi kerätä.

huomasitte varmaan että pöytä ko. hommelia varten puuttuu. kai nyt joltain semmoinen löytyy lainaksi yhteistä hyvää varten :)
16
Muut harrastukset ja elämä / tapaus puhallusputki
heinäkuu 15, 2007, 18:21:51 ip
vuosien mittaan on tullut ammuskeltua mitä erilaisimmilla aseilla, sekä ruuti, ilma, ja jousi.. kivoja kaikki mutta kaikista mieluisimpia ovat kuitenkin aina olleet erilaiset primitiiviaseet. puhallusputki+heitettävät projektiilit ehkä ykkösenä.
mutta keskityn tässä vain otsikon mukaiseen vempeleeseen.
penskana tuli monet kerrat testailtua tuota melkein kaikkien lapsena kokeilemaa vehjettä. jolla sitten ammuttiin pihlajanmarjoja, herneitä, ja naapurinpoikia(tai niiden äitejä)varten onnistuimme lataamaan putkeen myös hammastikulla/nuppineulalla terästettyjä pumpulituppoja/marjoja...ja ne muuten sattui pakaraosumissa..
nyt vuosien perästä selailin teräasekeskuksen sivuja ja mitä sieltä löytyikään:
http://www.teraasekeskus.com/tuotteet/puhallusputket/BigBoreBlowGunNewNet.jpg

tommonen oli pakko saada, ajattelin. ja menikin muutamien nettiselailujen jälkeen tilaukseen.
toden totta tuommoinen tehdasputki hakkaa ne lapsuuden henkari/sähköjohtoputkiviritykset monella tapaa mutta tarkkuus ja teho on jotain ihan ihmeellistä josta ei lapsena osannut edes haaveilla.
nyt parin viikon ammuskelun jälkeen meni jatkopala tilaukseen ja homma alkaa muutenkin toimimaan, oma sisäratani on abaut 8m pitkä ja sain paikalliselta jousiammuntaseuralta luvan käydä tuossa lähellä olevalla ulkoradalla ammuskelemassa.
siellä onnistuu ampuminen myös viralliselta 10m matkalta.
on toi kiva peli, ja nyt kun omatekemätkin nuolet alkaa lentämään koht suorassa niin mikäs sen mukavampaa kun hydrojen tekemisen ohella saa myös askarrella jotain putkiin/nuoliin liittyvää.
loppuun vielä asiaankuuluva video, ei tosin mun tekemä mutta nättiä se on silti :D
http://www.youtube.com/watch?v=XrcEkPiJ2WA
17
Muut harrastukset ja elämä / puutarhaunelmia 9.8.07
heinäkuu 05, 2007, 22:35:38 ip
eli jokainen merkkaa ylläolevan päivämäärän kalenteriin, luvassa mm: fataliin kasvaria livenä, sekä haastatteluja. tämä siis ylen tv 1:sellä....
ja tämä oli käsky!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
Erikoisuudet / aurinkokuivattu tomaatti-chilihakkelus
kesäkuu 23, 2007, 15:21:49 ip
aurinkokuivattuja tomaatteja abaut puolipurkillista
tuoretta chiliä, itse käytin abaut 10 pientä dutch-habaa
valkosipulinkynsi
pari t-lusikallista chippeä, ite käytin fataliin miedohkoa sherrytynnyrichipotlea

hakataan pieneksi mössöksi ja yhdistetään, mukaan chippe ja ei muuta kuin purkkiin ja tomaattien omaa öljyä perään.
toimivuus testattu ainakin seuraavissa:
paahtoleivällä
yleismausteena safkaan kuin safkaan
marinadin pohjana
pihvillä
ja yleensäkin kaikessa suuhun menevässä...
nannaa on :)
19
kunhan nyt vain hiukan puran puheripuliani....
mitenkäs rakkaiden foorumilaisten kesän grillaamiset, kotona, parvekkeella, pihalla, hiilillä, kaasulla,  sähköllä, milloin, possua, nautaa, kanaa, vaiko mitä?
herra tietää josko saataisiin myös kaikille hyödyllisiä vinkkejäkin tänne :D
itse grillailen pääasiallisesti parvekkeella sähköllä, pihassa on myös muurattu tulisija jossa yleensä kokoonnumme pihapiirin miesten kesken.
itselleni on muodostunut sellainen tapa että oli se vaikka vain 2kpl makkaraa jotka aion grillata, niin varaan siihen koko illan aikaa..grillaaminen on minulle lähestulkoon pyhä rituaali joka menee aina tietyn kaavan mukaan(ritilän pesu, kuivaaminen grillin lämmetessä aluksi mietoon alkulämpöön jonka aikana grillattavat tuotteet ehtivät hyvin lämmetä huoneenlämpöisiksi ja vasta sitten kamat grilliin), saatan oluenkin/jos on viikonloppu niin viskin tai viinilasillisenkin nauttia siinä samalla...
yleensä meillä syötävät grillattavat ovat:
-makkaraa
-sikaa kaikissa muodoissaan
-täytettyjä tomaatteja foliossa
-täytettyjä chilejä/normi paprikoita
-kalaa
-siipiä/muuta lintua.(sorsaakin on joskus testattu, on <3)
-maksimissaan kaksi kertaa kaudessa nautaa
-muksuille kepakoita/lihapullia/nugetteja
-kasviksia
-yms muuta herkkua mitä nyt sattuu kaupasta mukaan osumaan.
marinadin teen pääasiallisesti itse(poikkeuksiakin on), oma perusohje kuuluukin:
ketsuppia/tomaattipyreetä
chipotlea
colajuomaa(kokis/pepsi/mikälie)
ehkä liraus kahvia
öljyä
suolaa
ehkä sinappia
jotain happoa colajuoman tueksi, valkkaria/sitruunaa/punkkua...yms...
jos jätän suolan pois niin sitten tilkka vahvaa liha/kasvislientä.
tosta saa eri variaatioilla lähestulkoon jokaiselle grillattavalle omanlaisensa soosin.
monelle meistä grillaaminen kuuluu kesään, mutta mikä onkaan mukavampaa kuin istuskella  parvekkeella toppapuku päällä helmikuun pakkasilla ja odotella muutamaa makkaran tynkää hampaat irvessä, ja jonka jälkeen taas herätä eloon...:)
ainiin, oma työjuhtani on toista kauttansa lämpenevä tefal masteris, hintaansa nähden varsin toimiva peli..taisi olla jotain 50e ja kaveri kirosi 100e:n luciferinsa alimpaan sinne jonnekin tuon antimia nauttiessaan...
20
tein pienen kokeilun ja uhrasin yhden kukkivan ja tuuhean bossen..
muutama päivä aurinkoa puolivarjoisessa paikassa, abaut 3h päivässä sai kasvin näyttämään tältä.
aluksi kasvi näytti vain tykkäävän mutta jo toisena päivänä kasvi osoitti tyytymättömyytensä.


kannattaa siis käyttää sitä harsoa, tai vähintäänkin lakanaa/tms..
21
tulipahan eilen reenattua chilinsyöntikisoihin, naapurin jomska veti miehekkäästi yhden red fataliin ja henkilökohtaisesti edellistä suoritustani paljon tyhmempänä päätin sitten napsaista 12 kpl ko. herkkuja kerralla.
osa noista oli raakoja mutta voin sanoa että yhtään kypsää kaupan hapsua ei ole tullut vielä vastaan joka olisi päihittänyt noi.
homma meni sillä tapaa että minun kuvatessani lystiä videolle, jomska aloitti suorituksen ja hänen nautiskelujensa päättyessä(video)kamera vaihtoi puolta.
ensiksi 6kpl nassuun, suu tyhjäksi ja loput 6 perään...jo ekojen aikana tajusin ettei kyseessä ollut mikään kovin viisas teko..
mahakivut alkoivat lähes välittömästi ja niitä kestikin sitten aina aamuun asti, välillä tosin teki mieli hakea lääkekaapista puudutusvoidetta genitaalialueille mutta ajattelin siiten että kärsitään nyt miehekkäästi loppuun asti  :twisted:
nyt alkaa eilinen suoritus olemaan vain muisto mutta kuitenkin olen jollakin tapaa löytänyt omat rajani(kait)
eli:
2 fataliin kasvattamaa keltaista fassea, tulisimmat koskaan syömäni chilit ikinä.
source, järkyttävin polte vatsassa.
12 punaista fataliita, eniten kapsaisiinia kerralla koko kropassa..alavatsakipu oli erityisen karmeata kun taas source poltti vähän siellä täällä.
taino, tuskin noi poltteet kauaa enään muistossa pysyvät. vielä on aikaa treenata mutta välillä on pakko saada muutakin kuin chinenseä :)
videota saatte heti kun jomska on tyhjännyt kameransa koneelle...eli tässä piakkoin.
22
Päiväkirjat ja fotoalbumit / rakas päiväkirja.....
toukokuu 08, 2007, 12:36:03 ip
jos vaikka iteki koittais laittaa tänne jonkinlaista raporttia omista kasvatteluista.
eli idättelyt aloitin tuossa viime joulukuun viimeisinä päivinä, lajikkeina oli chinenseä, baccaa, annuumia ja pari frutescensia.
arvatenkin taimimäärä oli tammikuun alussa melkoinen..jotain reilut 50kpl niitä sitten loppuviimein sain huonolla matikallani laskettua.
osa taimista sitten kuolla kupsahti mystisesti/räpeltämisen seurauksena ja suuren osan lahjoitin eteen päin.
näin ollen varsinaisiksi ykköskasveiksi jäi:
medusa/annuum
260567 microcarpum/baccatum
lemon yellow habanero/chinense
pimenta da bode/chinense
torenog/chinense
ja herpiilin ystävällisesti lahjoittama pimenta da neyde/chinense.
muutama noista pääsi hydroon ja parilla sitten kokeilen passiivihydroilua.
valaistuksena toimii 600w spna osram plantastar polttimolla. aluksi kasvattelin makuuhuoneessa mutta valon kirkkaus sekä halu miellyttää rakasta vaimoani sinetöi päätökseni ryhtyä ns"kaappikasvattajaksi". tuuletuksesta huolehtii tuollainen halpis pöytätuuletin sekä aina raollaan oleva ovi.
natikka loimottaa semmoiset 8-20h/vrk ja näkyyhän se sähkölaskussa, mutta rahaa menee paljon turhempaankin niin niistä on sitten hyvä karsia hiluja valaistuskuluja varten.
komerokasvatuksessa on muutenkin hyvä puoli se, että siellä pystyn kasvattelemaa muutamaa rehua ympäri vuoden.
tosin, tilauksessa on 3x250w eslit siitä syystä että natikalla taimettaminen tietää rehuihin nuppuja jo erittäin varhaisessa vaiheessa.
multakasvatus on minun kohdallani jäänyt unholaan vesiviljelyn helppouden, sekä ennen kaikkea nopeuden ansiosta.
....ja sitten niitä kuvia puheiden tueksi:

karu setupvaloa kansalle  perus 31l smartstore hydro sekä muutama multataimirehut komeroon muuton jälkeentilannekuvaakomero ilman valoja kiitos :)hiukan on tapahtunut kasvua joopassiivihydrossa kukkiva bonsai medusabacca leikkelyn jälkeenisompi vappukasveista on pimenta da bode/chinenseeka kypsyvä baccan marja.....siinä sitä nyt sitten tulee :)liian pienessä passiivihydrossa hyvin voiva lemon yellow habanero/chinenseolipas jännä tavata karvoitusta myös chinenselläettä tämmöstä tällä kertaa. palataan taas piakkoin kun parvekkeelle siirtämäni hydro chinenset joko paleltuvat, tai tykästyvät uuteen ympäristöönsä.
23
Muut harrastukset ja elämä / torreviejan chilitarjonta
huhtikuu 17, 2007, 15:52:24 ip
ollaan vaimon kanssa lähössä syksyllä torreviejaan espanjaan muutamaksi päiväksi ja olisi kiva tarkastella paikallista chilikulttuuria..
eli jos joku tietää sieltä hyviä mauste/ruoka kauppoja/ravintoloita niin vinkkejä otan innolla vastaan...
24
Suomen Chiliyhdistys ry / puutarhapalstat paikkakunnittain
maaliskuu 29, 2007, 11:21:17 ap
eli tänne linkkiä/halukkuutta pienen palstan vuokraamiseen paikkakunnittain...

vaasalaisille chilimielille vuokrasin 10min sitten 1.5 aaria hintaan 22e/vuosi :)
suvilahdesta...

edit: juuri kävin katsastamassa paikan, ainoa palsta ko. alueelta joka on kokonaan sulanut...oli se niin nätti <3

huomenna seuraa kuvia
25
Suomen Chiliyhdistys ry / mitä haluatte yhdistykseltä?
maaliskuu 29, 2007, 00:23:11 ap
eli:
jäsenalennukset viherpeukkuun ollaan saatu hoidettua, nettisivusto on hyvällä mallilla, ultimatemiittiä ollaan suunniteltu ja päivämäärä+paikkakunta ollaan saatu lukkoon, jne...
tässä muutama ihminen hallituksessa miettii pää punaisena että mitä seuraavaksi keksittäisiin.
kertokaatten tekin rakkaat lukijat vinkkiä ja ehdotusta mikä tekisi harrastamisesta astetta mukavampaa+yhdistykseen kuulumisesta mielekkäämpää.
nyt kun touhu on vielä lapsen kengissä ja jäsenmäärä pian 100 niin tehdään niistä kengistä vielä hienommat ;)
monelle(kuin myös minulle)koko yhdistys on ollut haave, toteutettu sellainen ja jonka olemassaolon tärkeys tulee heti perheen ja ansiotyön jälkeen.
(jos lopettais tän kiertelevän vaasan puhumisen tähän)
eli:
heittäkää ideoita mitä haluatte jäsenmaksun vastineeksi+kertokaa mitä myös te voisitte tehdä yhdistyksen ja meidän kaikkien edun hyväksi....pienikin asia on paljon :)
vinkkiä saa nakella vaikkei yhdistykseen kuuluisikaan.

ps, muutamilta tahoilta on tullut ilmi(huhuja)että yhdistyksen olemassaolo olisi aiheuttanut mielipahaa jollekulle...korostan vielä että kun yhdistystä oltiin perustamassa niin päämääränä oli kaikkien yhteinen hyvä, ei porukan kahtia jakaminen(jota ei siis ole tapahtunut)
en halua että yhdistyksen jäsenistä tulee mitään ns"eliittiporukkaa"koska silloinhan olisi asiat menneet täysin päinvastoin kuin alussa suunnittelimme.

kiitän!
26
Kodin mausteinen kokkaus / pain 100
maaliskuu 24, 2007, 22:05:18 ip
eli tämmöisestä värkistä on kysymys

http://www.pepper-king.com/shop/product_info.php?products_id=72

koostumus on lähinnä samaa tasoa sambal oelekin kanssa, eli chilisosetta/murskaa...
tosin tässä on käytetty reippaasti habaneroja raaka-aineena.
maku: lievästi etikkainen, jonkin verran suolainen, hedelmäisten habojen maku tulee selvästi esille.
polte: onhan siinä potkua muttei liiaksi, voi huoletta napostella isojakin määriä ilman pelkoa.  polte alkaa tuntua vasta kitalaessa, jonne se jääkin, ts.miellyttävä :)

hirveämmin en ole ko. sopan kanssa päässyt vielä testailemaan mutta juustodippiin sitä oli pakko kokeilla, sekoitin 2 t-lusikallista purkilliseen...lämpöä tuli hiukan mutta juustodipin maku muuttui olennaisesti täyteläisemmäksi ja paljon parempaan suuntaan.
mainittakoon vielä että rakkaan vaimoni mielestä keitos oli ihan liian tulista mutta silti sitä on kuulemma pakko saada lisää...
tuotteen alhainen hinta ansaitsee lisäbonukset.
"ostakee ostakee, kingistä sitä saa"

:)
27
eli mietin että mentäisiin syömään tuossa vajaan parin viikon päästä..
paikka: amarillo tai chili&lime.
oletettavasti itseäni ainakin myös saattaa janottaa hiukan, joten pakko kai se on muutama pakollinen ohrapirtelökin tilata....

ok????
28
eli allekirjoittanut lupautui pitämään ko. "messuilla" lyhyitä tietoiskuja chileistä sekä niiden kasvatuksesta.
pääkaupunkilaiset ja muutkin, tulukeehan paikalle :)
lisää infoa myöhemmin.
29
Muut harrastukset ja elämä / valo-kuvagalleria
tammikuu 13, 2007, 11:05:35 ap
eli valoista otettuja kuvia on aina mukava katsella, ulkopuolelta tarkasteltuna natit, loistarit, eslit..yms viritykset näyttävät hmm, mielenkiintoisilta :)

oma 600w spna makuuhuoneessa näyttää tältä:

lisää saa(ja pitää) laittaa!
30
eli tossa tammikuun aikana voitais kampetta tuolta tilata, mitä mieltä porukat on?