lokakuu 04, 2023, 09:44:17 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jamsterin (ja tyttären) ch...
Viimeisin viesti käyttäjältä Jamsteri - lokakuu 03, 2023, 22:05:56 ip
Jälleen tilannepäivitys.


Capsicum friburgense ja caatingae. Caatingae vaikuttaa mukavan kompaktilta toistaiseksi. Katsotaan mitä oon mieltä sitten kun katto tulee vastaan.


Vanha c.rhomboideum joutui katkaisuhoitoon kun pitkät oksat näyttivät niin törkeältä. Äkkiä alkoi uutta kasvua näkyä. Vieressä kasvava pistokasklooni on myös alkanut nyt haaroa varresta.


Takaisin bonsautukseen päässyt pink habanero alkaa näyttää taas aika pätevältä.


C.carassense ei vain lähde itämään, joten laitoin purkin orkideaterraarion valon päälle. Jospa lämpö saisi jotain aikaan...


Rainholm exän raakoja podeja.


Toisenmallisen rainholm exän raakoja podeja.Markettipaprikasta sai yhden podin. Tämä meni jo viikko sitten parempiin suihin. Yllättävää oli se, että maku oli onneksi kohdallaan. Otettiin tästä siemenet talteen ja laitetaan uusi sukupolvi kasvamaan.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kasvatukset jatkuvat pieni...
Viimeisin viesti käyttäjältä Huru-ukko - lokakuu 01, 2023, 16:35:10 ip
Chileistä on tullut satoa kohtalaisesti huolimatta siitä että liian tiheään kasvattamalla valon saanti oli huonoa. Aloittelijan virhe, vähempi on enempi. Serranoista tuli hyvä sato.UGH.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: UG Chilit kausi '23
Viimeisin viesti käyttäjältä Uuge Poni - lokakuu 01, 2023, 07:23:35 ap
Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä kirvat eivät lepää.

Ei varsinkaan kun on suht' lämmin sää. Harmittaa kun otin reilun viikon tauon kirvojen torjunnasta niin olivat neidit sillä aikaa tehneet melko määrän lisää jälkeläisiä. Mietityttää myös pitäisikö pii-maata sumutella 1:25 piimaa:H2O tilavuussuhteella tuon 1:20 sijaan? Tuntuu että se on melkein riittävä. Edit: tai sitten sumutella useammin.

Eli olisi vaan ne kirvoja metsästävät punkit pitänyt hankkia.

Ja sitten on erikoinen ongelma mitä en ymmärrä. Miksiköhän Aji Cristal tiputtaa noita hedelmiä ennen kuin ne ovat kypsyneet? Pii-maassa on noin 1% suolaa, voisiko se johtua siitä. Tauteja tai hometta ei vaikuta olevan.

Varoitus: video sisältää graafista kirvatuhoa ja saattaa järkyttää herkimpiä chilinystäviä.


4
Tori / M: Digitaalinen virtalähde Lum...
Viimeisin viesti käyttäjältä Mikvirtz - syyskuu 29, 2023, 10:58:02 ap
Myydän n. vuoden käytössä ollut virtalähde + heijastin

Laadukas, pienikokoinen, äänetön ja täysin digitaalinen virtalähde! Mikroprosessoriohjaus tuottaa tasaisen ja häiriöttämän valaisun, sekä suojaa komponentteja ja polttimoa verkon häiriöiltä. Voidaan käyttää 250 W ja 400 W sekä 600 W spna/monimetalli-polttimoiden kanssa. Lisäksi mahdollisuus syöttää 10% ylivirtaa 600 W polttimolle, jolloin saadaan puristettua viimeisetkin tehot irti (Huom! ylivirta-asetuksen käyttäminen lyhentää polttimon käyttöikää).

teho: 600 W / 400 W / 250 W säädettävissä (+10% ylivirta 660 W)
SPNA- ja monimetallipolttimoille
laadukkaat komponentit ja RF-suojaus
pehmeä vähävirtainen sytytys pidentää lampun ikää
kytketty virtajohto, sekä IEC-naarasliitin heijastimen kytkemistä varten

HINTA: 50e
Sijaitsee Turussa

5
Tori / Myydään FLEXSTAR® 240W LED-kas...
Viimeisin viesti käyttäjältä Skitec92 - syyskuu 28, 2023, 16:18:10 ip
Myynnissä 2kk vanha FLEXSTAR® 240W LED-kasvivalaisin.

Tuotekuvaus
Markkinoiden paras hinta-laatusuhde!
Voiko tätä parempaa Diiliä olla?
Tämä valaisin käyttää Samsungin Diodeja.

- Ohut muotoilu
- Full Spectrum
- Super tehokas: yli 2.3 μmol/J
- PPF: 550 μmol/s
- Valaistus alue: 120x60cm
- Dimmattavuus: 40% / 50% / 60% / 80% / 100% OFF
- Mitat: 600mm x 300mm x 60mm
- Käyttöikä: 54000 tuntia
- Takuu: 3 vuotta
- Paino: 4kg

Lisätietoja linkistä //
https://www.herbert.fi/product/1065/flexstar-240w-led-kasvivalaisin-23-molj-dim
Ovh.280€

Hp.150€
Sijainti pori
6
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Jäsenasiat
Viimeisin viesti käyttäjältä Tapsa - syyskuu 28, 2023, 15:41:08 ip
Vastaan illalla suoralla viestillä vain sinulle,
luulen tietäväni syyn ...
7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Jäsenasiat
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - syyskuu 28, 2023, 14:28:38 ip
Mä en edes tiedä olenko jäsen?!

Ei oo tainnut tulla maksulappusta jokuseen vuoteen. Voisin ollakin: Joskus saattaisin päästä kokoontumisiinkin, ehkä!

Sääli että tämä foorumi on mennyt niin hiljaiseksi ... Tämmöisenä hilajsena ja syrjäänvetäytyväisenä persoonana oon saanut aikaisemmin kaiken tiedon foorumin muistutusviestien kautta. Se Facen "chilifoorumi"-ryhmä on yksi vitu pellekerho ...  >:(
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tervon chilit 2022 - 2023
Viimeisin viesti käyttäjältä Tervo - syyskuu 27, 2023, 11:56:23 ap
Taas kotona, oltu pari päivää. Pihalla on näköjään raakileita useammassa puskassa, joku ehkä jopa kerkiää kypsyä, jos ei ihan heti pakkaset tule. Sisällä oli taas toi punainen habanero kuivahtanut, se on edellisen kesän ruukussa, ja ruukku ilmeisesti täynnä juuria. Toipui kuitenkin sen verran, että toiveita saada noi raakileet kypsäksi, kolme isoa napsin jo pois. Loput kun saa kypsäksi, pitää leikata ja varmaan vaihtaa mullat ensi kevättä varten. Siemeniä otin talteen, jos talvetus ei onnistu.

Mökiltä viimeksi tuodut Clavo ja Madame Jeanette viihtyvät näköjään uusissa ruukuissa 20W lampun alla, tosin niin viihtyvät myös kirvat.  >:( Käytin noi eilen suihkussa ja suihkin Neudorfin liuokset perään. Saman operaation tein nyt kotiin tuodulle Armageddon ja Bolivian Red -taimille. Ovat kaikki tuossa keittiön ikkunalla, samoin kuin siemenestä idätetty Kiinanruusu, ainut jonka olen näinkin isoksi saanut pysymään hengissä. Sekin kasvoi kesän mökillä, piti sekin tuoda kotiin kun alkoi näyttää liian kylmältä. Täytyy mökkikauden jälkeen idätellä noita eri värivaihtoehtoja joita kesän aikana tuli hankittua.

Parvekkeella olevat Rocoto ja Canario ovat hyvävoimaisen oloisia, podit eivät vaan tahdo kypsyä, ei vaan ole oikein sisällä tilaa kahdelle isolle amppelille, pidetään peukkuja ja varpaita pystyssä ettei talvi tule ihan vielä.

Hainan Yellow Lantern ei mökillä ehtinyt kaikkia marjoja kypsyttää, nyt se paistattelee päivää noiden Starlite -valojen alla. Luulisi loppujen raakileiden kypsyvän.Parvekkeella elellyt Bhut Jolokia ei ainakaan vielä ollut kylmästä tietääkseen, marjojakin saanut kypsymään. Kaikesta huolimatta nostin sen nyt sisälle, täysin vihreitä raakileita kun on vieläkin enemmän kuin kypsiä. Tätäkin saa leikellä kun saa marjat pois, on sen verran tuottaisa ja hyvävoimainen, että saa talvehtia.Jos nämä kaikki nyt sisällä olevat selviävät talvesta, ei varmaan tarvitse montaa siementä talvella idättää. Sanoo hän, jonka edelliset idätykset menivät överiksi. ;D
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2023 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä Rähinä-Reetta - syyskuu 26, 2023, 14:42:46 ip
Hapanchilin tekoon tänään, kun ei nuo tahdo kasvarista loppua millään. No noita kaikkia habaneroja ei varmaan uskalla laittaa kerralla.Siellä hän nyt muhii. Toivottavasti onnistuu, tuskin maltan odottaa. :)

10
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Insinöörein keittiössä (Os...
Viimeisin viesti käyttäjältä akselsson1 - syyskuu 24, 2023, 16:26:10 ip
Pitkästä aikaa uutta reseptiä:

BlackNaga-Valkosipulimajoneesi

1.Sheikkeriin tai vastaavaan 3dl rypsiöljyä
2. Lisätään 5 viiriäisenmunaa (tai 1 kananmuna)
3. Lisätään n. 0,5tl suolaa, n. 1tl sitruunamehua (purkista)
4. Sauvasekoitinta käytetään turboasetuksella pohjalta alkaen ja nostetaan hitaasti ylös. Tsädääm majoneesia.
5. Maustetaan n. 3/4tl valkosipulijauhetta, sekä 2-3 riisinjyvän verran BlackNagajauhetta. Nämä sekoitetaan lusikalla majoneesiin joka on kaadettu pakasterasiaan.
6. Parasta esim ranskisten dippinä tai muun mättö- tai grilliruuan kera. Kaikkein parhainta seuraavana päivänä mutta voi nauttia heti. Ei säily montaa päivää mutta ei tarvikaan, niin hyvää tämä on.
Nams!
Sivuja1 2 3 ... 10