Muuta => Muut harrastukset ja elämä => Aiheen aloitti: - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 ap

Äänestys
Kysymys: Miten herra tai frouva suhtautuu tuttavallisesti laihdutukseen?
Vaihtoehto 1: Näytän virtahevolta ja terveys romahtelee, eli pakkolaihdutus edessä! ääntä: 1
Vaihtoehto 2: Liikaa on vartalomaqqaroita, eikä oikein enää tunnu kroppa buenolta. ääntä: 3
Vaihtoehto 3: Oon juuri sopivan pulska, mutta en revi siitä paineita, vaikka muut repisivätkin. ääntä: 2
Vaihtoehto 4: Olen normaalipainoinen. Ole sinäkin. ääntä: 7
Vaihtoehto 5: Pitäisi ehkä paremminkin saada muutama kilo lisää... ääntä: 1
Vaihtoehto 6: Olen langanlaiha. Jos laihduttaisin, minusta tulisi luurankeli tai vainaa! ääntä: 0
Vaihtoehto 7: Mielestäni asia on niin, että. ääntä: 2
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - syyskuu 18, 2008, 10:07:49 ap
Hoplaa. Omalla kohdalla ajankohtainen topikki ollut jo vuosikausien ajan ennenkin, mutta tällä kertaa tuntuu oikea metodi löytyneen. Olen lukenut paljon kaikenlaisista laihdutusmetodeista ja liian monessa mennään äkkiä äärimmäisyyksiin, lopputuloksena on lähinnä väsymistä, vitutusta, nälkää ja jopa ummetusta. On kaikenmaailman risudieetit, keittopaastomitkälie, superkidukarppaukset, atkinsit sun muut. Sen verran kuitenkin olen älynnyt tuota hiilihydraattimeinikiä tutkia, ettei se ihan älytöntä ole, jos hiilareita yksinkertaisesti vähentää reippaalla kädellä, mutta ei kuitenkaan jätä kokonaan pois.

Kuukausi sitten lähtöpaino oli 82 kiloa, tänä aamuna puntari kertoi 74,8 kg. Valtaosa pudotetusta painosta on todennäköisesti nestettä, mutta lienee tuossa pari kiloa rasvaakin n. seitsemän poistuneen kilon seassa.

Pari tärkeintä hommaa, mihin olen itseni kuukauden aikana opettanut on listattu alla. Kaikille tämä ei liene se paras vaihtoehto, mutta tällä hetkellä tuntuu olevan toimiva systeemi omalla kohdalla.

1. Karkit, limsat, pullat, keksit, jne. turhat sokerit ja vaaleat jauhot likimain nollille. Kuukauden aikana keksejä on mennyt muutamia, pullasiivuja pari ja karkkia ehkä pieni pussillinen. Melkoinen muutos aiempaan mässäilyyn, kun keksejä saattoi vetäistä kokonaisen Dominopötkön verran yhdeltä istumalta, kera muutaman maitolasillisen.

2. Vaalea leipä, pasta, riisi ja peruna 80%:sti pois. Suomalainen perusruoka on tällä hetkellä muotoa perunaa riisipedillä, makaroonin ja ranskanleivän kera, jos hieman kärjistää.  Joka helkkarin aterialla tulee  (tai tulisi..) syötyä hiilihydraatteja älyttömiä määriä, mutta se oli helppo muuttaa: korvaan turhat mössöt valtaosin erilaisilla salaateilla ja oikealla leivällä, eli kokojyvätavaralla.

3. Lihaa saa syödä. Rasvaakin saa syödä. Kaikessa kuitenkin käytetään järkeä ja ollaan kohtuullisia. Atkins-tosikot toteavat välillä, että on mukavaa, kun voi napata kaapista puoli kiloa juustoa, saman verran pekonia ja paistaa kaiken voissa, syödä se kera muutaman paistetun munan ja paino vain tippuu. No, kai siinä kolesteroli nousee ja yletön suolan käyttäminen ei varmaankaan jätä verenpainettakaan nostamatta. Samalla jää kaikki risut pois ruokavaliosta ja..no, itse kukin voi päätellä minkälaisia puutostiloja siitä seuraa, puhumattakaan suolen toiminnan hidastumisesta.

4. Määrät järkeväksi. Jos teet vaikkapa tonnikalasalaattia, niin älä pumppaa sitä mahaasi kilokaupalla. Kokeile syödä hieman hitaammin ja nauti ruoan mausta samalla enemmän. Juo aterialla enemmän nestettä, niin tulet äkemmin täyteen.

Hiilihydraatit kaikenlaisessa vaaleassa pullaleivässä ja hiilihydraatit kokojyväleivässä on kaksi eri asiaa: vaalean leivän hiilarit ovat lähinnä "nopeita" sokereita (korkea glykeeminen indeksi), jotka korottavat verensokerin hetkellisesti ja nopeasti yli normaalin, joka aiheuttaa äkillisen piikin insuliinintuotannossa, joka taas laskee verensokerin hetken päästä liian alas --> tämä johtaa makeannälkään, joka "korjataan" vaikkapa sillä pullalla, keksillä, suklaapatukalla, jne. turhakkeella. Seuraa taas uusi kierre liian korkean ja liian matalan verensokerin osalta. Omalla kohdalla tämä oli 100%:sti totta ja päivän mittaan tuli helposti mussutettua vaikka minkälaisia turhakkeita.

Kun verensokeri on vakaampi, ei makeannälkääkään enää yksinkertaisesti juuri ole. Tekeekö koskaan mieli pullaa tai keksiä? Toki, välillä. Pyrin vain syömään sen keksin tai pullan vasta aterian jälkeen, jolloin sen vaikutus verensokeriin ei ole niin raju, eikä siitä aiheudu edellä kuvattua sokerikierrettä. Se yksi pulla tai keksi aina välillä ei ketään tapa tai lihota, mikäli pitää määrät järkevinä, eikä joka välissä ja joka aterian jälkeen niitä mussuta.

..vielä, kun jaksaisi/viitsisi/ehtisi ryhtyä liikkumaan, niin olisi helpompaa kehittää hieman timmimpää muotoa tuohon keskivartalon seudulle. Tämmöiselle patalaiskalle moniharrastajalle tämä metodi tuntuu olevan suht. toimiva. Chilin, kahvin ja viinan käyttöä en ole kuitenkaan lopettanut (chilinkäytön lisääminen sensijaan on tapahtunut), vaikka joidenkin mielestä pitäisi ainakin kahvi ja alkoholi jättää kaikissa muodoissaan pois. No, kaljaa en enää käytännössä juo, kun kuiva omenasiideri maistuu nyt jostain syystä paremmalta. Viskit ja rommit toimii myös, joskin jälkimmäistä tulee nautittua aika harvoin, mutta kuumana, tummana ja sokerin kera. Tulipas helkkarin pitkä viesti.

Minkälaisia kokemuksia/tavoitteita/toiveita muilla on aiheesta?


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: wille - syyskuu 18, 2008, 10:27:50 ap
Ennen ateriaa puoli litraa vettä. Ei tuu syötyä itteään ähkyksi. Tasasin välein sapuskaa napaan. Ei iske sitten jättimäinen nälkä, jolloin tulee ahmittua. Pullamössöleivät pois. Fillari varastosta esiin ja ennen autolla taitetut lyhyet matkat fillarilla. Ja eikös chilin popsiminen nopeuta ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa?  :wink:

En tosin ole laihtunut tällä, vaan pysynyt kutakuinkin horisontaalisesti suhteellisena...
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Janne - syyskuu 18, 2008, 10:36:55 ap
Minulla on sellainen probleema että jos ei urheile, paino laskee vääjäämättä koska ruoka ei maistu tarpeeksi ja tulee syötyä liian harvoin. Ja luonnollisesti paino lähtee lihaksista ja jäljelle jää vain löysä rasva. Liki 10 kiloa pudonnut tässä kevään jälkeen, eli 90->80 kg.

Laihtuminenhan on täysin passiivista toimintaa, jättää vain syömättä. Lihoakseen taas pitää aktiivisesti mättää ruokaa napaan. ;)
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: NaokiSoma - syyskuu 18, 2008, 10:40:33 ap
Lainaus käyttäjältä: "Janne"Laihtuminenhan on täysin passiivista toimintaa, jättää vain syömättä. Lihoakseen taas pitää aktiivisesti mättää ruokaa napaan. ;)

Juuri näin! Ainoa keino laihtua on kuluttaa enemmän kuin syö. Tai no yhtä tehokasta on syödä vähemmän kuin kuluttaa. :wink:
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: dh - syyskuu 18, 2008, 10:40:46 ap
Tuttuahan tuo on itsellekin. Viimeisen 2,5v aikana, ilman pahempaa kiirettä, on tullut laihdutettua 23kg nimenomaan yrittämällä elämäntapamuutosta. Ajattelin alusta asti, että kun on niin paljon tiputettavaa niin ei kannata lähtä liian kovalle rääkille ja laittaa liian kovia tavoitteita. Käytännössä nuo kilot onkin tippunut niin, että välillä mennään kovasti alaspäin ja pitkinä suvantopätkinä pysyy paino suunilleen samassa (eli jotain on ruokatottumuksiin opittu). BMI on nyt 26, eli vielä olisi vähän työsarkaa.

Aika paljon on tullut tässä parin vuoden aikana seurattua noita ravitsemusjuttuja ja olen täysin samaa mieltä Saulin kanssa. Alkuun tuli noudatettua Painonvartijoiden dieettiä, ja nyt jälkeenpäin on pistänyt vituttamaan, että miten "terveysasiantuntijat" vieläkin viitsii hehkuttaa hiilaripainotteista matala-rasva-dieettiä. Tyyliin kahdella pisteellä saat syödä perunaa niin paljon kun haluat... lieköhän Suomen maatalouden lobbareilla sormensa pelissä.

Liikunnasta sen verran, että ensimmäiset 15kg lähti kohtuullisen helposti pois. Sen jälkeen tuli stoppi josta ei meinannut päästä millään yli. Vasta kun aloin käymään salilla ja lenkillä niin paino lähti uudelleen laskuun. Liikunnassa on myös se hyvä puoli, että saa hyvällä omallatunnolla herkutellakin, ainakin joka päivä kun liikkuu.

Itse käytän tällä hetkellä Kalorilaskuria (kaupallinen saitti, mutta ei kovin kallis), jonka avulla on todella helppo seurata syömisiä,liikkumisia ja kehittymistään. On hyvin nörttiystävällinen, koska säädettävää, tietoa ja käppyrää on ties kuinka paljon :). Laskurissa voi valita myös dieetin haluamakseen, vaihtoehtoina on myös tuo matalahiilaridieetti ja ketogeeninen dieetti.

Sitä en kyllä ymmärrä miksi kenenkään mielestä pitäisi chilin käyttöä lopettaa? Eiköhän chili ole enemmänkin laihduttava tuote. :)
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - syyskuu 18, 2008, 12:21:25 ip
Kirjoitin hieman härösti tuossa aiemmin, chilinkäyttöä olen pikemminkin lisännyt kuin vähentänyt, kun se tosiaan nopeuttaa metaboliaa ;)

..ja nyt kun habaneroista ei näytä edes tulevan jälkipolttoja, on tulisen ruoan nauttiminen entistä nautinnollisempaa.


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Chilivaari - syyskuu 18, 2008, 14:06:09 ip
Sale puhuu järkeä. Elämänmuutos ratkaisee paino-ongelmat, eivät dieetit. Minä tein omani jo 80-luvulla ja kurissa on pysynyt.

Aloittaa voi niinkin pienellä asialla kuin jättämällä sokerin (ja kerman) pois kahvista. Vähitellen kaikki muukin makea alkaa tuntua ällöltä. Kun vielä huomaa valkoisen vehnäjauhotuotteen mauttomaksi ja alkaa käyttää kokojyvää tai ruista, ei siinä paljon muuta tarvita.

Jenkkilässä käynti kyllä avasi silmiä lisää. Siellä ainakin kolmannes kansasta on ylileveitä. Autot, bussit ja lentokoneetkin on suunniteltava uudestaan. Valtavan kokoiset mukit makeaa kolaa ja valkoista sämpylää sen seuraksi näytti noilla olevan melkein aina käsissään. Sillä se ylipaino syntyy.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - syyskuu 18, 2008, 20:17:17 ip
Mahtavinta jenkkien ruokakulttuurissa oli se näky, kun ostarin mäkkärillä 200 kg jättiafropäinen naishenkilö lastaa kolme täyttä maksikokoista ateriaa tarjottimelle ja ottaa juomaksi dieettikolan, vaappuen pöytään puoleksi tunniksi ahmimaan. Sama emäntä palasi mäkkärille tunnin päästä vielä uudelleen ja tilasi ruokaa kotiinviemisiksi, kun oli kauppareissulla kuulemma tullut hiuko..eikä satsi pienentynyt, kun sillä piti jaksaa seuraavaan aamuun. Ostoskassillisen verran ruokaa mukanaan emäntä ahtautui pihalle ja siitä pikkuruiseen Geo Metroonsa ja ajoi tiehensä.

Ekassa viestissä olin näemmä kirjoittanut vahingossa "paska", kun piti kirjoittaa "pasta".. :roll:

EDIT: Prkl, taas se Hietavuo on säätänyt näitä vastaavuuksia! :D

P A S T A

-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: saulir - syyskuu 19, 2008, 11:01:14 ap
Lainaus käyttäjältä: "Sauli Särkkä"Mahtavinta jenkkien ruokakulttuurissa oli se näky, kun ostarin mäkkärillä 200 kg jättiafropäinen naishenkilö lastaa kolme täyttä maksikokoista ateriaa tarjottimelle ja ottaa juomaksi dieettikolan, vaappuen pöytään puoleksi tunniksi ahmimaan. Sama emäntä palasi mäkkärille tunnin päästä vielä uudelleen ja tilasi ruokaa kotiinviemisiksi, kun oli kauppareissulla kuulemma tullut hiuko..eikä satsi pienentynyt, kun sillä piti jaksaa seuraavaan aamuun. Ostoskassillisen verran ruokaa mukanaan emäntä ahtautui pihalle ja siitä pikkuruiseen Geo Metroonsa ja ajoi tiehensä.

Ekassa viestissä olin näemmä kirjoittanut vahingossa "paska", kun piti kirjoittaa "paska".. :roll:

EDIT: Prkl, taas se Hietavuo on säätänyt näitä vastaavuuksia! :D

P A S T A

-Sale


Jep :D huomasin tuon vähän aikaa sitten, kun lannoitteista kirjoittelin.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Malla007 - syyskuu 20, 2008, 23:40:08 ip
Laihdutus... huoh. Ainainen ongelma ;)
Mä oon kokeillut ihan kaikkea atkinsin dieetistä painonvartijoihin :D Mä oon sellainen "sekapainoinen" eli hyvä jojo. Paino heittelee aika rankasti elämäntilanteen mukaan :P Painonvartijat toimi ekalla kerralla, sen jälkeen ei. Itse asiassa kaikki dieetit toimii hetkellisesti mut ei pidempiaikaisesti. Tällä hetkellä yritän vain välttää (niinkuin Saulikin) valkoista jauhoa ja huonoja hiilihydraatteja. Makean kanssa mulla ei oo ikinä ollu mitään ongelmaa, en pidä mistään makeasta, mutta kaikki suolainen on ihanaa ;)
Myös liikunta on pienoinen ongelma. Olen aina liikkunut paljon, ja jos viikkoon en pääse salille, niin painoa tulee väistämättä 2kg lisää.. Ahdistavaa sinänsä. Perustin nimittäin viime keväänä oman firman ja aikaa ei ole kauheasti jäänyt salillä käynteihin ja joogaan (ennen vähintään 5krt/vko)(mutta kuukausimaksut tietysti maksan...lol). Kaikki voi sitten tehdä omat matikkansa että kuinka paljon painoa on tullut lisää :D (ei nyt ihan 2kg viikko kuitenkaan :D) JOTAIN PITÄIS saada kuitenkin aikaan ;) Olis kiva olla luuranko :P
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: MasaT - syyskuu 26, 2008, 22:46:11 ip
Laihdutus on vähän niin ja näin. Itsellä on ollut selkäongelmia enkä ole pystynyt treenaamaan. Ennen treenasin enkä tiennyt että selkä ei ole kunnossa-ei hyvä. Chilien syöminen on laittanut kuitenkin  monta kiloa jo pois.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Hombre - syyskuu 26, 2008, 22:57:37 ip
Itse olen lähinnä ohramallas-chili dieetillä :lol:
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - syyskuu 27, 2008, 08:13:04 ap
Tuli eilen juotua mm. olutta. Hyi sentään. Päivällä ruoankin seassa oli pottua, prkl.

No, eipä tuo kokonaisuus ole tuosta millänsäkään. Hyvin tuntuu energiaa riittävän, kunhan malttaa mennä järkevään aikaan nukkumaan. Jatketaan samaa linjaa, kunnes alkaa olemaan paino järkevässä luokassa, 65-68 kg. Jos ei näytä silloin järkevältä, niin pitää ryhtyä punttia nostamaan.


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - lokakuu 16, 2008, 20:29:15 ip
Raja pääsi menemään tänään rikki parempaan suuntaan. Puntari näytti 72,9 kg _iltapainona_, joten alkaa se kymppikilo olla mennyttä kalua, kun lähtötilanne oli 82 kiloa. Yksi jännä piirre tässä vähempihiilarisessa meiningissä on, jonka äsken taas huomasin: etanoli maistuu ihan ihmeelliseltä.

Syön kyllä päivittäin erinäisiä määriä kokojyväleipää, tänäänkin pizzalautasen peittävän annoksen täyslesenäkkäriä kera voin ja juuston (drool..tuohon näkkäriin ja varrasleipään tulee jonkinlainen himo...olen jopa paloitellut varrasleipää pikkupaloiksi ja syönyt kulhosta kuin snäksejä telkkaria katsellessa..), sekä illemmalla kahvin yhteydessä pari Domino-keksiä (HYIHYI, mutku on niin hyvää ja määrätkään eivät ole mahdottomia, kunhan jättää sen siihen pariin keksiin, eikä vedä koko pötköä) eli hiilareitakin pitäisi systeemissä olla ettei mikään ketoosi pitäisi olla kummemmin päällä.

Miksi tuo viski maistuu niin muoville?! Oikeastaan hieman vituttaa, kun tuon viskin mausta puuttuu se ronski pohjamaku, eikä savukaan maistu kunnolla. Nyt oikeammin tuo maku on vetinen, muovinen, hieman niljakas ja ihmeellinen. Pitänee kokeilla jotain muuta tilalle. Tai sitten tuo viski on oikeastikin noin paskaa.

Olut maistuu nykyään muuten aika pahalta. Kuiva omppusiideri toimii helpommin, jättää vähemmän ihmeellisen jälkimaun, eikä tunnu turvottavan tai muutenkaan kiusaavan jälkeenpäin.

Onko kukaan muu lähtenyt ottamaan ylimääräisiä vähemmälle?


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Wesa - lokakuu 16, 2008, 20:55:31 ip
Pitäisi vähän pudotella,tällä hetkellä paino jossain 117kg ja joku 105kg olis aika bueno painaa.Eli n.10kg rasvaa jos saisi pudotettua niin hemmetin hyvä.
Uskomattoman nopeasti keho kerää kyllä rasvaa,tuntuu että viimeisen 3vko ajalla on kerääntynyt pari kiloa helpostikkin.
Pelikausi loppui ja nyt on treenitaukoa,liikkuminen ja fyysinen aktiviteetti putos nolliin mutta ruokahalu jäi :D  ei hemmetti,piti lähteä ostamaan kaupasta jäätelöä mut en mä kerkeä enää... onneksi on huoltsikat.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Mursu - lokakuu 16, 2008, 21:17:01 ip
Lainaus käyttäjältä: "Hombre"Itse olen lähinnä ohramallas-chili dieetillä :lol:


jeps. tämä toimii mulla myös. en tajuu mite joku nykänen lihoo tällä mahtavalla laihdutus ohjelmalla!? se ei syö chilii siis.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - lokakuu 16, 2008, 21:18:29 ip
Jätäs ihan piruuttas nuo sokerit poijes, niin lähtee se paino ihan vahingossa. Jos ei lähde tarpeeksi nopsaan, niin heivaa vielä vaaleat jauhot ja pottu vähemmälle ja jopas laskee. Käväisin kusella ja vaa'an näyttämä romahti alas, vaikka pari napsua viskiäkin on mennyt: 72,4 kg.

Eipä oo järkee. Aiemmin laihdutuksen yrittäminen on lähinnä vituttanut. Nyt asia on lähinnä ajasta kiinni. Eikä ole jatkuvasti kauhea nälkä.


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Wesa - lokakuu 16, 2008, 22:03:15 ip
Tossa kesällä kun oli paino parhaimmillaan 120,5kg niin rupes kyllä hieman naurattamaan :)  oli ollut peli heinäkuussa lauantaina ja nestettä (mehua&vettä,ei alkoholia) tuli juotua useita litroja ja illan aikana meni napaan 700gr jauhelihaa&0,5kg makaronia keitettynä,oli olo "hieman"raskas.Nestettä se on mikä nopeasti tulee ja nestettä mikä nopeasti lähtee.
Mulla on tullut 7v aikana melkein 25kg painoa lisää,kaikki ei kylläkään oo läskiä.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: MasaT - lokakuu 17, 2008, 19:41:39 ip
Olen vähän huolissani kun tuo sauli kirjoitti toisaalla että on tilannut 2 kiloa chilisalmiakkia! :lol:
Itse tiputin painon 107 kilosta 95.een ja nyt oli tullut yhtäkkiä taas 5 kiloa takapakkia. Nestettä myös epäilen, läskiä tuskin noin nopeaan tulee.
Eikös suola myös kerää vettä elimistöön?
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Wesa - lokakuu 17, 2008, 19:58:14 ip
Suola kerää nestettä juu,mulla on välistä paino vaihdellut 3-4kg vuorokauden sisälläkin.Pakkotoistolta löytyy hyvä ketju laihdutuksesta mikä kannattaisi kaikkien lukea jos miettii painonpudotusta:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=13927&highlight=laihdutus
Ootteko muuten huomannut että kun miehet päättävät tosissaan laihtua he usein ottavat liikuntaa mukaan dieettiin,naiset taas tuntuvat keskittyvän enemmän syömisen rajoittamiseen :? mutuamutua...
Edit:miks aina tulee viestin lähettämisen jälkeen lisää asiaa mieleen?
no mut,vaikka tuo pakkiksen ketju käsittelee laihdutusta bodareitten vinkkelistä niin kaikki kohdat kyllä pätevät normi laihduttajaankin,ehkä tuota proteiinia ei tarvi noin paljoa rouhia jos liikunta on lähinnä sauvakävelyä tms...
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - lokakuu 18, 2008, 20:55:09 ip
Niin se vaan tulee alaspäin. Tänään meni 10 kiloa rikki. Jee. Matkaa tavoitteeseen on enää kourallien kilogrammoja. Tavoite alunperin oli kevät/kevättalvi, mutta se saattaa onnistua jo vuodenvaihteen pintaan.


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: SiqAta - lokakuu 18, 2008, 21:20:57 ip
Itellä paino lähti nousuun tossa n 7 vuotta sitten kun teloin koulussa nilkkani todella pahasti liikuntatunnilla, ja jouduin lopettamaan taekwondo harrastukseni siihen... Nyt sitten 20kg painavampana ( nyt 105kg ) ajattelin että jotain on asialle tehtävä ja tossa 5 vko sitten aloitin aikidon harrastamisen. ( sain vaimon houkuteltua jopa mukaan, saa siis luvan kanssa pyöritellä emäntää maton pinnassa ilman seuraamuksia :twisted: ) Pari kiloa on hävinny, ruokavaliota en ole vielä viittiny muuttaa kun kerran ruoka on hyvää ja sitä saa olla aina tarpeeksi :D

Pikkusen kun vähentäs syömistä niin eiköhän se siitä tulis alas vielä nopeemmin.  Oluen juominenkin on harrastuksen myötä vähentynyt kun ei voi enää treenipäivinä taikka niitä edeltävänä iltana pahemmin nautiskella. Saati syödä mitään raskasta treenipäivinä...

ON tää laji kyllä sen arvostakin ;)
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - lokakuu 18, 2008, 21:29:37 ip
Varmasti on sen arvoista, en yhtään epäile. Itsekin aikoinaan teinivuosina harrastin monta vuotta Kenpo-Karatea je väittäisin, että 90% olemassaolevista lihaksista on peräisin tuolta ajalta, yli vuosikymmenen takaa. Liikkumisen motivaatio on ihan erilaista, kun on laji, joka tuottaa iloa ja kehittymisen haasteita.

Se syöminen. Älä ihmeessä syö ainakaan aluksi kauheasti vähemmän--se vain vituttaa ihan perkeleesti. Näin nätisti sanottuna.

Syö sen sijaan järkevämmin. Jätä ensiksi kaikki pottu, makarooni, riisi ja vaaleahkokin leipä pois. Syö isojen tyttöjen ja poikien leipää, eli kokojyväkampetta ja näkkärit, varrasleivät, jne. toimii erittäin hyvinä helpottimina. Jos näkkäriä ja varrasleipää ei olisi olemassa, olisin melkein sataprosenttisella Atkins-kauheudella. Niin, no, joillekin se Atkins sopii, joillekin ei. Ei haluttaisi olla nollahiilaridieetillä, kun tuo sisäelimistö todennäköisesti tykkää huonoa, joten tämä vähähiilarinen vaihtoehto tuntuu järkevältä. Mitään oikeita tai vääriä vaihtoehtoja tuskin on olemassa, mutta tämä on se omalla kohdalla toimivaksi havaittu metodi. Ja tykkään syödä L I H A A! :D-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - marraskuu 07, 2008, 21:44:15 ip
-11.2 kg.

Jatkuu..


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Julle - marraskuu 14, 2008, 02:38:21 ap
Jätin kuukausi sitten hiilihydraatit pois ruokavaliosta rajoitetusti. Kaikkii riisi, peruna, pastat/nuudelit/makaroonit ja viljat pois. Lihaa sekä hedelmiä/vihanneksia tilalle. Tällä hetkellä paino putoaa 1 kg/vko. Olutta ja viinaksia olen nautiskellut, mutta silti paino putoilee tasaisesti. Nestettä nautin min. 3 litraa per päivä. Vielä en juurikaan hurraa painonpudotukselle, sillä suurin osa lienee/on nestettä. Olo on kuitenkin kevyempi, verensokeri ei poukkoile iloinen/raivoisa -osastolla, näläntunnetta ei juuri ole ja muutenkin olo on jees. Lisäksi suolistokaasujen tuotantoni on huolestuttavasti laskenut. Avokki jo huomauttelee aiheesta - positiivisesti. Lähtöpainoa gourmantille miehelle 120 kg, nyt se 4-5 kg poissa and counting.

PS. Siis ruisleipää voi sujavasti siivun, kaksi syödä silloin tällöin. Surffailkaa tänne: http://karppaus.info/
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - marraskuu 14, 2008, 20:56:37 ip
Välillä vituttaa, kun ei saa itsestään otetta. Tämä tilanne tuli muutenkin täydellisenä yllätyksenä: näen sokerista, ah-niin-ihanaa korvapuustia, jota ei ole koskaan aiemmin edes kummemmin tehnyt mieli. Nyt, kun se on kiellettyä -- etenkin, kun sitä en ole edes sen kummemmin joutunut itseltäni kieltämään, on se yht'äkkiä niin himottavaa, ettei mitään järkeä.

No, eihän siinä mitään -- muutama päivä sitä sun tätä, eikä paino tietenkään ehdi karata minnekään sinä aikana. Edelleen ollaan kympin verran alle lähtöpainon, joka ei liene ihan paska tulos muutamassa kuukaudessa.

No, josko tähän saisi lisättyä hieman liikuntaa jossain vaiheessa, niin kiihtyisi tämäkin homma hiljalleen..


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Filago - marraskuu 14, 2008, 21:51:42 ip
Paljos sie Sauli olet pitkä? Eikös tuo ole miehelle jo ihan pikkuriikkinen paino jo?

Vaan asiaan.. maanantaina meikäkin päätti alkaa tehdä tilaa tuleville joululäskeille. Suunnitelmissa yhdistelmä kaloreita alas-hiilareita alas, liikuntaa en nyt tähän samaan syssyyn lupaa lisäillä vaikka varmaan pitäis. Pois pitäisi saada senttejä vyötäröltä, niillä kiloilla ei niin väliä.. tosin käytännössä se meinaa varmaankin, että vähintään 5 kg, ehkä 7 kg saisi lähteä. Alkupaino on normaalin painoindeksin sisällä, samoin toivottu loppupaino, joten enemmän kyse "säätämisestä normaalipainon sisällä".

Aikaisemmin olen noita 5 kilon rykäisyjä tehnyt aina tarvittaessa, muutamassa vuodessa aina tarve ilmenee uudestaan, ko. kilot poistetaan, ja sitten annetaan ilmaantua hissukseen takaisin ;). Eli jos oikein ilkeä olisi, voisi sanoa, että mikään laihdutus ei ole tuonut "pysyvää painonpudotusta". Toisaalta jos ei muutaman vuoden välein ois nähnyt vaivaa palata alkuperäiseen niin nykyinen paino olisi aika hurja ja ei todellakaan normipainoindeksin ikkunassa ;). Eli ei kait se välillä tapahtuva terästäytyminen hukkaankaan mene, vaikkei haluaisikaan ruveta kokoaikaiseksi terveysintoilijaksi...

Mulla suurin ongelma on ollut tuon atkins tyyppisen meiningin kanssa, että kun nälän tunne poistuu ja energia lisääntyy, niin syömisestä tulee ikävä velvollisuus, joka pitää muistaa tehdä, ettei pitemmällä aikavälillä energia loppuisi. Siksi tällä kertaa ajattelin, että yrittäisin syödä tarpeeksi hiilareita kuitenkin, ettei pääsis syömähimo liikaa häviämään. Tekee varmaan kuurista hankalamman kun tahallaan vaikeuttaa...

Kerron kuulumisia kunhan on jotain kerrottavaa, nyt ollaan vasta vaiheessa, että enää ei ole nälkä mutta kroppa ei ole vielä tottunut ihan täysin matalaan verensokeriin, huomaa kun vähän liikkuu, niin on vetämättömämpi kuin yleensä. Painoa en ole alkanut vielä katsella, ihan turhaa vielä.

Filago, jonka lohen, broilerin ja mozzarellan kulutus tulee lähiviikkoina olemaan aika massiivista ( kananmuna-allergisena munakkaat on out )

ps. tänään meni uunilohta, jossa päällä kuorrutus juustoraastetta ja muutama lemondrop viipaleina.. siinä ei paljoa enää kaivannut perunaa :)
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - marraskuu 14, 2008, 21:57:36 ip
Niin, pituutta on 178 cm, eli painoindeksi..hmm... paino jaettuna pituuden neliöllä..ööm. oli 82 kg / 1.78^2 = 25,9. Nyttemmin on 72 / 1,78^2 = 22,7 --> normin rajoissa, mutta kun lihasta ei ole nimeksikään jolla perustella tätä nykyistä painoa, eikä ruumiinrakennekaan erityisen "kaappi" ole, eli tavoite 67 kg olisi indeksin osalta 21,1 --> edelleen normaali..ja saisi olla jopa sitäkin alempi paino, kunhan tuo maha ei olisi nöin löllö.


-Sale
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: MrFrost - marraskuu 14, 2008, 22:08:22 ip
Mulla on nyt paino tippunut viitisen kiloa, tosin vaan maha on kasvanut.

Johtuu tuosta polvivammasta, eli ei ole pystynyt pelaamaan jääkiekkoa tällä kaudella vielä kertaakaan. Huomaa heti, että lihakset alkaa kutistumaan ja rasvaprosentti kasvamaan.

Tänään kävin vihdoin uimassa, aika koville otti uida 2x250 metrin setit, pitää ottaa tuo tavaksi, hyvää kuntoutusta polven ristisiteelle.

Jos nyt tammikuussa pääsisi vihdoin jäälle....

-Timo
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Jones - marraskuu 15, 2008, 08:12:21 ap
Kiinnostava aihe miehelle, joka nippa nappa mahtuu paremmin pöydän alle makaamaan kuin seisomaan. Muutama ystäväni aloitti vuodenvaiheessa (vedonlyöntiä tietysti mukana) dieetin tuolla Painonvartijoiden miehille tarkoitetulla (lue pelkistetyllä) ohjelmalla.

Kumpainenkin näistä +0,1 tonnia painavista janttereista veti tuolla 4 kk:ssa -10kg tai vähän enemmän. Jälkikäteen kun kyselin, niin kertoivat omaksuneensa tiettyjä tapoja (mm ei leipää lämpoisen ruuan yhteydessä yms), vaikka painoa oli hiipiniyt muutama kilo takaisin.

Itseäni mietityttää tuossa vähähiilarisessa dieetissä se, että sopiiko se kuinka yhteen lihasharjoittelun kanssa? Ei sillä että  olisin salilla käynyt hetkeen, mutta jos aloitan uudestaan niin miten tuollainen valio vaikuttaa lihaksiin? Jotain torni-huhua olen kuulut, että jos ei ruokavalio ole tarpeeksi monipuolinen, niin dieetin aikaisella harjoittelulla saa helposti aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Vai onko lihaksien 'ylläpidon' kannalta tärkempää saada enemmän esim. proteenia?

Pakkotoistossa olis varmaan faktaa, mutta mutta mutta.. Kokemuksia?
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: MrFrost - marraskuu 15, 2008, 14:48:52 ip
Mun käsittääkseni lihakset juuri tarvitsevat eniten proteiinia, sekä treeniä ja lepoa oikeassa suhteessa.

Hiilarit taas lihottavat, jos ei niistä saatua energiaa käytä.

Myös hiilihydraattien muoto (nopeat/hitaat) vaikuttaa paljon asiaan.

Itse kärsin myös hiivasyndroomasta, eli hirvee turvotus vatsassa, iho-ongelmia jne, joten olen yrittänyt vaihtaa vaaleat viljat tummaan täysjyväleipään ja tollasta, samoin sokereiden käyttöä koittanut hillitä.

Joku korjatkoon jos olen ihan väärässä :)

-Timo
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Matteus - marraskuu 16, 2008, 21:44:05 ip
Täällä mennään -10kg:ssä... Ja kovan salitreenin ja liikkumisen seurauksena on tietty taas lihaksetkin kasvanut, joten tapetun rasvan ja nesteen määrä on tosiasiassa paljon suurempi. Tosin nykyisin käytän taas peiliä enemmän kuin vaakaa itsetutkiskeluun, vaaka vain näyttää lähinnä tuleeko syötyä oikein. Ruokavalio koostuu pääasiassa rasvattomista maitotuotteista, tonnikalasta, kanasta ja täysjyväviljasta. Mitä hiilareihin tulee, niin treenaavan ihmisen on pakko saada myös niitä jos haluaa lihasten palautuvan. Itse käytän treenin jälkeen palautumisjuomaa, jossa on 1:1 proteiinia ja hiilihydraatteja. Totta on , että erilaiset hiilarit imeytyvät eri nopeuksilla: esim. sokerit ja vaalea vilja imeytyvät nopeammin kuin esim. hedelmistä tai lisäravinteista saatu hiilari, jolloin elimistö ei pysty käyttämään niitä hyödyksi, vaan varastoi ne läskinä.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: wille - marraskuu 17, 2008, 16:44:52 ip
Lainaus käyttäjältä: "Matteus"Itse käytän treenin jälkeen palautumisjuomaa, jossa on 1:1 proteiinia ja hiilihydraatteja...


FAST Muscle+ ?  :wink:

Tätä tuli itse vedettyä salilla käynnin kanssa. Ihan ok juoma. Palautti mukavasti, muusta tehosta en osaa sanoa. Kohta pitäisi taas siirtää itsensä salitreenin pariin. Sais osan rasvoista muutettua lihaksen jatkeeksi ja ennenkaikkea selkä-, hartia- ja niskaosastolta saisi turhat kivut poijes. Fiduttaa kun on paikat aina täysin juntturassa.

Vaakaa en ole ikinä oppinut seurailemaan. Kyllä sen painonpudottamisen tarpeen on aina kertonut peili ja fiilis omassa kropassa. Etenkin salitreenien kanssa vaaka on aika vinkeä kapistus. Mahan ympärys pienenee, vaa'an neula nousee..  :)
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Janne - marraskuu 17, 2008, 17:12:08 ip
Lainaus käyttäjältä: "Jones"Itseäni mietityttää tuossa vähähiilarisessa dieetissä se, että sopiiko se kuinka yhteen lihasharjoittelun kanssa? Ei sillä että  olisin salilla käynyt hetkeen, mutta jos aloitan uudestaan niin miten tuollainen valio vaikuttaa lihaksiin?

Sopii yhteen. En ole mikään expertti mutta tiedän että tuollaista settiä vetävä todella monet kovakuntoisetkin treenaajat. Olen ymmärtävinäni että vähähiilarisellakin dieetillä kannattaa kuitenkin palautusjuomassa ottaa jonkun verran hiilihydraatteja, ellei tarkoitus ole mennä jollain hc-ketoosidieetillä.
Ja tärkeä pointti laihdutuksessa on se, että lihakset polttavat energiaa levossakin, eli mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän palaa kaloreita teet sitten mitä hyvänsä.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Matteus - marraskuu 17, 2008, 18:24:50 ip
Juu, kyllä vähähiilarinen dieetti käy myös treenaaville, pyrin itsekin syömään mahdollisimman vähähiilarista evästä, eli saan sitä sen verran, mitä tulee kylkiäisenä esim. noissa maitotuotteissa. Esim. leipää en syö viikolla lainkaan, se on varattu viikonlopun herkkupäivälle. Palautumiseen hiilari on tärkeää, mutta siinäkin tulee kiinnittää huomiota hiilarin laatuun. Laatu selviää glykeemisen indeksin perusteella. Proteiinin saantiin kiinnitän sitten enemmän huomiota, sitä tulee syötyä n. 2g/painokilo/päivä.

Palautumisjuomat olen yleensä sekoitellut itse maltodextriinistä ja heraproteiinista, mutta oli päässyt uskolliselta salinpitäjältä malto loppumaan, niin ostin sitten Spiritin Power Recoveryä, makuna suklaa. Aivan mahtavan makuinen eväs, jopa veteen tehtynä, suosittelen.

Vinkkinä voin myös mainita, että salitreeni ja alkoholi eivät ole hyviä kavereita, alkoholi salpaa testosteronin erityksen ja estää palautumisen. Eli jos esim. jalkatreenipäivän iltana otat reilummin soppaa, on kankkunen aamulla pienin murheistasi...( nimim. kokemuksen syvä rintaääni) :lol:
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: MasaT - marraskuu 17, 2008, 22:38:46 ip
Lainaus käyttäjältä: "wille"Sais osan rasvoista muutettua lihaksen jatkeeksi ja ennenkaikkea selkä-, hartia- ja niskaosastolta saisi turhat kivut poijes.

Just tuon tähden aloitin juuri salilla käymisen. Vuoden verran hypännyt hierojilla ja kiropraktikoilla, kun lapaluut ei liikkunut enää mihinkään ja koko yläselkä oli ihan krampissa.
Nyt on paikat sen verran auennut että uskalsi jo lähteä salille.
Nikamat rutisee mutta treenikin on vähän erilaista kuin joskus. :)
Kyllä salitreeneillä itsekin sain aikoinaan ihan hyvin painoa aina pudotettua vaikken käynyt pahemmin edes lenkillä.
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: NaokiSoma - marraskuu 18, 2008, 08:55:29 ap
Lainaus käyttäjältä: "Matteus"Vinkkinä voin myös mainita, että salitreeni ja alkoholi eivät ole hyviä kavereita, alkoholi salpaa testosteronin erityksen ja estää palautumisen. Eli jos esim. jalkatreenipäivän iltana otat reilummin soppaa, on kankkunen aamulla pienin murheistasi...( nimim. kokemuksen syvä rintaääni) :lol:

Maksahan priorisoi alkoholin polton. Mikäli lihaksissa on esim maitohappoa, niin sitä maksa ei ala hajottamaan mihinkään ennenkuin alkoholi on tuhottu.
Otsikko: Ruokaympyrä
Kirjoitti: NaokiSoma - marraskuu 19, 2008, 10:15:48 ap
Tämä postaus menee jonkin verran aiheen ohi, mutta sen verran täytyy huomauttaa Salelle ja Filagolle, että mielestäni teillä kummallakaan ei ole mitään näkyvää syytä laihdutukseen. Erittäin sopusuhtaisen näköisiä olette molemmat.

Mutta sitten ruokaympyrästä... meille aikanaan koulussa tuputettu malli on alkanut nyt vasta internetin aikakaudella valjeta täydeksi sumutukseksi. Kun on huomattu, että esimerkiksi Atlantin toisella puolella ruokaympyrämalli on ihan erilainen kuin meillä, asioita on alettu kysenalaistamaan. Viimein meidän  ministeriömmekin ovat myöntäneet, että ns. vanha ruokaympyrämalli on ollut täysin maatalouspolitiikkaa. Viljaa ja perunaa paljon (koska sitä meillä on omasta takaa reilusti), kun taas muualla maailmassa panostetaan monipuolisuuteen.

Tuossa ovat kotimainen (http://www.leipatiedotus.fi/files/1142-juliste-ruokapyramidi.jpg) malli ja vastaavasti Harvardin (http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/images/HealthyEatingPyramid-low-res.jpg) malli. Ero on huikea. Omasta mielestäni viljan poisjättö ei kuitenkaan ole hyvästä, vaan kuoritusta viljasta olisi siirryttävä kuitupitoisempaan kokojyvään. Laihdutukseen (tai ainakin painon kurissapitämiseen) riittäisi todennäköisesti vain tuon toisenlaisen ruoka-ainesuhteen omaksuminen. Alakarppaus on sitten ääripää, joka varmasti on toimivaa muttei järin terveellistä pitkään käytettynä. Kohtuus kaikessa.  :wink:
Otsikko: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - joulukuu 09, 2008, 15:58:02 ip
Homma etenee hitaasti, mutta varmasti. Lähtöpainosta ollaan nyt tultu alas hieman toistakymmentä kiloa, 82 --> 69,7 kg. Ei enää ole paljoa, mitä pitäisi pudottaa. Tuntuisi se optimi löytyvän edelleen 65-70 kg maastosta ja kun jaksaisi hieman harjoittaa tuota keskivartaloa, niin pienikin pömppö katoaisi.

..mutta jatketaan siltikin samaan tahtiin, ei siinä mitään.

Kuis muilla tsemppi jaksaa? Joulukin on tulossa ja se melko monella tarkoittaa, kuten allekirjoittaneella, että paino saattaa kiipeillä kilon jos toisenkin ylöspäin. No, alempaa on vaikeampi ponnistaa ylös, eli.. ;)

..ja kuten NaokiSoma edellä mainitsi, niin kohtuullisuus on valttia. Ei se kidukarppausmeininki ole erityisen hedelmällinen laihdutustapa, vaan yksinkertainen ruokavalion järkeistäminen. Älä syö sitä pottua puolta kiloa päivässä, ei tarvi imeä niitä makarooneja riisipedillä kaurapuuron kanssa ja niin pois päin. Jos et liiku, et kuluta. Jos et kuluta, älä syö sellaista ruokaa, mitä liikkuvat ja aktiiviset ihmiset syövät. Syö omien elintapojesi mukaisesti: laiskat ja saamattomat, kuten allekirjoittanut, syö vähemmän hiilareita kuin esim. pikkuveli, joka käy salilla 3-5 kertaa viikossa ja harrastaa muutenkin urheilua. Ei sitä pelkällä proteiinilla ja rasvalla välttämättä pärjää ihan joka hommassa.


-Sale
Otsikko: Vs: Ruokaympyrä
Kirjoitti: Filago - joulukuu 17, 2008, 20:53:25 ip
Lainaus käyttäjältä: NaokiSoma - marraskuu 19, 2008, 10:15:48 ap
Tämä postaus menee jonkin verran aiheen ohi, mutta sen verran täytyy huomauttaa Salelle ja Filagolle, että mielestäni teillä kummallakaan ei ole mitään näkyvää syytä laihdutukseen. Erittäin sopusuhtaisen näköisiä olette molemmat.

Alakarppaus on sitten ääripää, joka varmasti on toimivaa muttei järin terveellistä pitkään käytettynä. Kohtuus kaikessa.  :wink:


No niin... Nyt on hyvä kertoa, että tässä olikin kyse kesäläskien poistosta.. Silloin helmikuussa, kun nähtiin, ei vielä ollut pakottavaa tarvetta skarpata, nyt oli. Ja hyvät uutiset: joululäskeille on saatu tilaa. Reilu kuukausi ja 4-5 kiloa alempana alkanut vaaka heilua. Siinä meni kesän tuomat pari kiloa ja jotain edellisten kesien ja joulujen jämiäkin, tuloksena farkut jäivät isoiksi ja vyötäröä kykenee katselemaan taas peilistä ihan valosassakin.

Ja se menetelmä: se oli ekan viikon jonkinlaista karppausta, sitten loppuajan pikkujoulujen ja tallinnan reissun yms. rytmittämää kalorien leikkausta niinä päivinä jolloin ei ollut juhla. Hiilarien leikkaus tuntuu kyllä toimivan, ja kalorisyistä koitin toki leikata rasvaakin. Ja samaan aikaan vetää sen verta juustoja salaatin seassa, ettei ihan lihaksista kaikki lähtis. Ja koska lähinnä naisten klassiset kerääntymispaikat koki katoa, sanoisin, että rasvaa se oli enimmäkseen mikä lähti.

Tästä on hyvä jatkaa jouluun, kun on tottunut syömään pienempiä annoksia ja salaattia iltaruoaksi. Vaikka siis varsinainen laihdutus kuurimielessä nyt riittikin.

Filago, joka ei ole ihan varma, mikä siinä on terveellisempää, että on aikaisempaa pienempi persaus farkuissa, mutta niinhän nuo väittävät että 5 kiloa kun saa pois, tuloksena on kaikinpuolin parempia veriarvoja yms..
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: JuniusC - joulukuu 18, 2008, 14:53:37 ip
Vissiin se on taas se aika vuodesta, että aletaan tekemään ensi vuonna rikottavia lupauksia. Itse ajattelin päästä kasvaneesta rasvavarastostani eroon. Tavoitteena olisi tiputtaa n. 10 kg painoa ja tehdä satunnaisesta liikunnasta säännöllistä. Oma ongelmani on se, että makeita herkkuja menee aivan liikaa, joten tuo sokereiden tiputtaminen ja viljan muuttaminen täysjyvämuotoon ovat ainakin ensimmäisenä vuorossa. Katsotaas, miten paino alkaa karista.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Sauli Särkkä - joulukuu 19, 2008, 12:20:55 ip
Eiköhän se ihan putkeen mene, jos vain pääsee sen alkuhetkien makeanhimon ohi. Se tuntui olevan monelle se vaikeus, eli kun verensokeri vielä heittelee jonkun verran (nopeiden sokereiden käytöstä johtuen), niin siellä matalamman verensokerin hetkillä mieli tekee kovastikin sokeripitoisia heebeleitä. Se on sisäänrakennettu juttu.

Kun välttää nopeita sokereita, säilyy verensokeri paremmin tasapainossa ja makeanhimoakaan ei normaalisti esiinny käytännössä yhtään. Piruuttani mittautin verensokerini porukoilla reipas viikko takaperin ja vaikka en ollut poikkeuksellisesti syönyt yli kuuteen tuntiin (kiireinen päivä), niin siltikin verensokeri oli 5,2 mmol/l -- eli normaalin paastoverensokerialueen yläpäässä (3,5-5,5 mmol/l). Pitänee mitata joskus ruokailun jälkeen minkä verran ko. arvo heilahtaa ylöspäin.

Tuosta sokerikemiasta vielä sen verran, että laihduttaessa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vähennetään mm. maksan glykogeenivarastoa, jota aiemmin tarjolla olleen nopean hiilarin puutteessa käytetään sokerin lähteenä. Tuo tapahtuma menee siten, että haima erittää glukagonia, joka puolestaan pilkkoo maksan glykogeeniä glukoosiksi --> verensokeri pysyy järjellisellä tasolla. En tarkkaa määrää muista, mutta se glykogeenivarasto saattoi olla jopa useampia kiloja, eli se alkupään painonpudotus koostuu merkittäviltä osin tästä varaston poistamisesta.

Kun tämä alkuvarasto on hoideltu pois päiviltä, niin seuraavaksi lähtee hajotusprosessi rasvoja kohti. Liekö sitten kehon oma rasvavarasto helpompi vääntää energiaksi, kun syöty rasva ei energiaksi välttämättä kokonaisuudessaan pääse ja proteiinitkaan eivät kehosta ole minnekään poistumassa, mikäli syö riittävästi proteiinipitoista ruokaa (lihaa, juustoa, kananmunia, jne.).

Jepsistä, katsotaan miten se homma etenee. Viimeksi, kun vaa'alla piipahdin, painoin syöneenä, vaatteiden kanssa tasan 70 kg, eli aamupaino taisi olla noin 68-69 kg. Tavoite ei ole enää kaukana. Nyt on tosin tullut mussutettua pipareita sun muuta turhaketta jonkun verran, kun niitä on joutunut leipomaan, mutta pitkän aikavälin tavoite ei ole poistumassa. Metodeja pyrin siten myös jouluruokien osalta ylläpitämään, eikä se tule edes olemaan vaikeaa. Laatikoista en pidä yhdestäkään, kun olen lähinnä kinkun ja rosollin suuri ystävä. Jälkimmäisessähän toki on, hieman koostumuksesta riippuen, niitä vauhdikkaampiakin hiilareita jonkun verran. No, syö ensin alle jotain sopivaa salaattia, niin verensokerin heilahdukset jäävät todella vähäisiksi.


-Sale
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Wesa - tammikuu 14, 2009, 00:25:54 ap
Miten on Saulin laihdutus edistynyt?
Tänään päättyi meikän 10pv kestänyt vähähiilihydraattinen dieettikokeilu,ei sovi mulle ei pätkääkään.Olo on ärtynyt ja heikko vaikka kaloreita on tullut takuulla riittävästi rasvasta ja proteiinista.Mieluummin pyrin pitämään ruokavalion tasapainoisena ja hiilihydraatit mukana,täysjyväriisiä,kauraa  ja ruista rupean käyttämään.
Paino tällä hetkellä 116,5kg,jos siitä vaikka kilon saisi kesään mennessä pois niin hyvä ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: rasse - tammikuu 14, 2009, 15:49:37 ip
10 päivää on liian lyhyt kokeilu. Pidemmällä aikajaksolla  toimii ehkä paremmin. Ehkä, koska en itse ole kokeillut muutenkuin joka kevät alan vetämään hiilarit vähiin pikkuhiljaa, mutta rasvanmäärää en kohota, päinvastoin. Proteiinia paljon. Toimii minulla, rasvakerros lähtee noin 2-3 kuukauden aikana. Painoa en sinällään seuraa, koska sillä ei minulle ole mitään merkitystä, mutta suunnilleen 5-8 kiloa yleensä lähtee.

Eli, kokeile pitemmällä aikajaksolla, ehkä tuollainen kolme viikkoa jo kertoo enemmän.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: angsta - tammikuu 15, 2009, 02:24:41 ap
Voi apua, löin vetoa ja mun pitäis kyllä laihtua ihan oikeesti. Ylipainoa on n. 25 kg, bmi 32,8. En syö juuri ikinä karkkia, vaaleita veljoja, herkkuja, limsoja jne. Käyn salilla vähän vaihtelevasti, eikä ravintoterapeuttikaan keksinyt, mikä minussa on vikana. ilmeisesti syön sitten vain liikaa.

Ja siis en ole vielä keksinyt keinoa. Streessi voi olla yksi osasyy, etten laihdu, ja se, etten nuku tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Aji Ungreat - tammikuu 15, 2009, 07:49:53 ap
Mitäs te sanoisitte semmoiseen, että alkaako salilla käydessä laihtumaan "pakosta". Kun nyt juuri kehossa en muuttaisi mitään. En varsinkaan kylkien/vatsan aluetta (eli aika hyvin). Niin kun tarkoitus olisi alkaa salilla käymään (kuntoilua, ja varsinkin selän ja jalkojen lihasten vahvistusta), niin laihdunko merkittävästi? Kohta alkaa jo kylkiluut paistaa!
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: timppa - tammikuu 15, 2009, 14:30:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Ungreat - tammikuu 15, 2009, 07:49:53 ap
Mitäs te sanoisitte semmoiseen, että alkaako salilla käydessä laihtumaan "pakosta". Kun nyt juuri kehossa en muuttaisi mitään. En varsinkaan kylkien/vatsan aluetta (eli aika hyvin). Niin kun tarkoitus olisi alkaa salilla käymään (kuntoilua, ja varsinkin selän ja jalkojen lihasten vahvistusta), niin laihdunko merkittävästi? Kohta alkaa jo kylkiluut paistaa!


Lisää myös syömistä, niin et laihdu, etenkin proteiinipitoista ruokaa. Salin jälkeen heti palautusjuoma ja puolentoista tunnin jälkeen kunnon ateria. Puolen vuoden päästä tulet huomaamaan, että kylkiluiden päällä onkin muutakin kuin pelkkä nahka positiivisessa mielessä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: wille - tammikuu 15, 2009, 15:10:44 ip
Lainaus käyttäjältä: timppa - tammikuu 15, 2009, 14:30:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Ungreat - tammikuu 15, 2009, 07:49:53 ap
Mitäs te sanoisitte semmoiseen, että alkaako salilla käydessä laihtumaan "pakosta". Kun nyt juuri kehossa en muuttaisi mitään. En varsinkaan kylkien/vatsan aluetta (eli aika hyvin). Niin kun tarkoitus olisi alkaa salilla käymään (kuntoilua, ja varsinkin selän ja jalkojen lihasten vahvistusta), niin laihdunko merkittävästi? Kohta alkaa jo kylkiluut paistaa!


Lisää myös syömistä, niin et laihdu, etenkin proteiinipitoista ruokaa. Salin jälkeen heti palautusjuoma ja puolentoista tunnin jälkeen kunnon ateria. Puolen vuoden päästä tulet huomaamaan, että kylkiluiden päällä onkin muutakin kuin pelkkä nahka positiivisessa mielessä.


Silloin kun itse kävi aktiivisesti salilla, (tuolloiset tulokset onnistuttu todella lahjakkaasti hukkaamaan) tuli tuo syömäpuoli ihan itsestään. Hervottomia annoksia meni painovoimalla mahanpohjaa kohden. Itse en "laihtunut" vaan jäntevöidyin. Paino ei pudonnut missään kohtaa isommin, vaan sain suuren osan rasvasta muutettua lihakseksi. Mitään huomattavaa laihtumista tai kasvamista ei ollut. Eikä musta kaappiakaan tullut!  ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Bermann_7 - tammikuu 16, 2009, 09:24:22 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Ungreat - tammikuu 15, 2009, 07:49:53 ap
Mitäs te sanoisitte semmoiseen, että alkaako salilla käydessä laihtumaan "pakosta". Kun nyt juuri kehossa en muuttaisi mitään. En varsinkaan kylkien/vatsan aluetta (eli aika hyvin). Niin kun tarkoitus olisi alkaa salilla käymään (kuntoilua, ja varsinkin selän ja jalkojen lihasten vahvistusta), niin laihdunko merkittävästi? Kohta alkaa jo kylkiluut paistaa!Heh. Olen pahoillani jo etukäteen vastauksestani. anteeksi. tarkoitus on vain osoittaa, ettei kyse ole mistään salatieteestä. homma on aika simppeli, vaikka median tarjonnasta voi saada hyvin erilaisenkin käsityksen.

ravinnosta saatu energia (protsqt, hiilarit, rasvat) - kulutettu energia (normaalit ruumiintoiminnot, liikunta) > 0     --------> paino nousee, siis "lihot"

ravinnosta saatu energia (protsqt, hiilarit, rasvat) - kulutettu energia (normaalit ruumiintoiminnot, liikunta) < 0     --------> paino putoaa, siis "laihdut"


Ja vielä pari huomautusta: lihominen voi olla läskin tai lihasmassan kertymistä, laihtuminen voi olla tervettä läskin polttoa tai aliravitsemusta. Kaikki on niin suhteellista. Idea on, ettet varmasti laihdu, jos vain muistat syödä järkevästi*, etkä omaa mitään ravinnonimeytymishäiriötä. Salilla paino varmastikin nousee ajan mittaan, massaa kertyy lähinnä niihin paikkoihin, joita reenaat.


(*) Niin, mitä on järkevä syöminen? wikipedia varmaan auttaa...  ;) 
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: angsta - tammikuu 18, 2009, 21:50:19 ip
Joo-o... Ei kai se paino haittais, jos se olis jotain muuta kuin läskiä :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Aji Ungreat - tammikuu 19, 2009, 07:38:13 ap
Lainaus käyttäjältä: timppa - tammikuu 15, 2009, 14:30:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Ungreat - tammikuu 15, 2009, 07:49:53 ap
Mitäs te sanoisitte semmoiseen, että alkaako salilla käydessä laihtumaan "pakosta". Kun nyt juuri kehossa en muuttaisi mitään. En varsinkaan kylkien/vatsan aluetta (eli aika hyvin). Niin kun tarkoitus olisi alkaa salilla käymään (kuntoilua, ja varsinkin selän ja jalkojen lihasten vahvistusta), niin laihdunko merkittävästi? Kohta alkaa jo kylkiluut paistaa!


Lisää myös syömistä, niin et laihdu, etenkin proteiinipitoista ruokaa. Salin jälkeen heti palautusjuoma ja puolentoista tunnin jälkeen kunnon ateria. Puolen vuoden päästä tulet huomaamaan, että kylkiluiden päällä onkin muutakin kuin pelkkä nahka positiivisessa mielessä.


Mä meinasin lähinnä palautusjuomana monipuolisesti rakennettu Vaasan Ruispala reenin jälkeen. Eli puhutaanko nyt urheilujuomista? Ja voiko niitä ostaa halpaakin sorttia, esim. Lidlin versiota, vai määrääkö hinta "palautuslaadun"?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Bermann_7 - tammikuu 19, 2009, 20:35:27 ip
Itse olen ainakin vankasti sitä mieltä, että palautusjuomasta ei ole sanottavaa etua esim kraanaveteen verrattuna, ELLEI kyseessä ole jokin maraton-juoksu, tai päivittäinen, rankka kuntosaliharrastus. Jos käyt salilla kolme kertaa viikossa à 2,5 h, niin nimenomaan asiallinen syöminen, kraanavesi ja/tai rasvaton maito ovat ainoat tarvittavat palautus"juomat".  ;D

Proteiinijuomat ovat hieman eri juttu. Edelleen, JOS kyseessä on huomattavan rankka kuntosalireeni (tyyliin kädet vapisee...) niin proteiinipirtelö voi olla hyvä ajatus. Proteiinipirtelöitä litkimällä voi varmistaa, ettei lihasten rakennus-/korjausaine (aminohapot, pääasiassa) lopu kesken. Kuitenkin lihasten kasvuun vaikuttaa enemmän reeni kuin ne pirtelöt  ;)

Ja jos halvalla haluaa päästä (tuttu tunne..) niin kuten edellä mainitsin, rasvaton maito on aika uskomaton aine. Siinä on sokereita, proteiineja sekä hivenaineita. (rasvainenkin käy. mutta siinä on sitten niitä rasvoja enemmän. että silleen.)

Muita halpoja palautus"juomia"
Hunaja: sokereita + hivenaineita
Kaakao: proteiineja, Mg- ja K suoloja (ei mitää O'boy.. täytttä VanHoutenia, tai eldoraadon vastaavaa.)
Pähkinät, siemenet, siemenvalmisteet ym. : proteiineja (Kokeile esim halva (seesamsiemen-massajuttu...) hemmetin hyvää, aika rasvasta kyllä.)
Banaani : Kalium + sokerit
Kanamuna: proteiineja + jotain hivenaineita..
Kivennäisvesi: Suojoja, Mg, K jne....
Kaikki liha, kala, kana jne.. proteiineja (halpaa, kun ostaa tarjouksesta  :D )
Raejuusto, vaikka rasvaton..
Kikherneet ("meneeks tää tohon siemenosioon?") Proteiineja..


Joo, tossa jotain. Siis, mitä lihakset tarvii palautuakseen/kasvaakseen? Magnesium ja Kalium auttaa, samoin sokerit ja proteiinit. (Rasvojakaan EI saa missään nimessä kokonaan unohtaa. Useimmat vain saavat niitä muutoinkin tarpeeksi, joten en laittanut mitään oivallisia rasvalähteitä listaan...  ;D )

+ VENYTTELY !!!!!   :o   tää on ainaki halpaa.


edit. yx juttu vielä palautusjuomien puolesta: psykologinen vaikutushan voi olla huomattavakin (ehkei voi placeboksi sanoa, koska onhan noissa jotain palautumiseen tarvittavia aineita mukana.) "Okei, mulla on sinistä palautusjuomaa, nyt on suuri urheilujuhla aluillaan!! "
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Aji Ungreat - tammikuu 19, 2009, 22:16:02 ip
No sitten ei pitäisi olla mitään tarvetta. Ajateltu on että käytäisiin kaksi kertaa viikossa (vähintään), veikkaisin että kahden tunnin sessioina. Katsoo sitten. Ja mistään rääkistä ei ole kyse, vaan yleisestä kunnon kohotuksesta, lihaston lisäämisestä, varsinkinkin jalkoihin ja selkään. Eli mistään sellaisesta ei ole kyse että mahollisimman lyhessä ajassa saatanalliset muskelistot. Eli ei ajatella jokaista pientä asiaa, miten saataisiin kaikki, viimeinenkin pieni hyöty irti. Eli peruskunnon, ja lihasten kasvattelua ja siinä samassa harrastetoimintaa kaverin kanssa.

Jos siinä vaikka kraanavettä huikkis "saleilun" aikana, niin neste säilyy, ja sitten jälkeen vaikka banaani ja kivennäisvettä tai maitoa.

Miten muuten se tarina, että jos ovat lihakset kipeät, jännittyneet, niin chilin kipukohtiin hierominen auttaisi? Olen tuon kuullut, mutta toimiiko se hyvinkin?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Herra 47 - tammikuu 19, 2009, 22:53:11 ip
kyllä se auttaa jopa pieniin palovammoihin... testattu on... habanero on ihan oiva kivun lievittäjä... se miten paljon se auttaa on varmaan henkilöstä kiinni ja kivun asteesta
itsellä niska jumittui täysin joskus niin siihen ei auttanut mikään
mutta lievempiä kipuja kyllä lievittää kummasti
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Tepi - elokuu 23, 2009, 22:09:38 ip
Kaivelin naftaliinistä tämän ketjun...pistänpä pinnalle ihan omasta ilostani. Kolme vuotta sitten työterveushoitajalla käydessäni oli hoitaja huolissaan painostani- alipainosta. Nyt, kolme vuotta myöhemmin on koko muuttunut M-> XL. Yksi kaunis kesäaamu vain kyllästyin siihen. Puntari näytti 103kg ja olo tuntui ihan läskiltä. Peiliin katsominen vain vahvisti sen. Nyt viisi viikkoa myöhemmin olo tuntuu edelleen läskiltä mutta paino on tippunut kylläkin 95:een- suunta pitäisi saada pysymään tuossa. Tavoitteenani on saada BMI alle 25...tai ainakin se, että vanhat kunnon 34/34 Levikset menee mukisematta jalkaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Rigsu - elokuu 23, 2009, 22:41:58 ip
mulla on tapana vetää "rankka" protskudieetti, tyyliin karsia siitä hiilarit33% ja rasva33%=>25%, lisätä protskut33%=>50%, ja päivittäisenergiansaanti alle 1600kcal. Miehillä vois toimia alle 1800kcal. Kun suositukset on N 1800 ja M 2000kcal/vrk.

Ja liikuntaa tietysti. Mutta yksistään tällä ei tarvitse kärsiä nälkää ja rasva palaa ja lihaskunto pysyy yllä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Rankkapanda - elokuu 23, 2009, 23:10:52 ip
Itsellä toimii vanha kunnon kuluta enemmän kuin syöt. Syön vaaleaa leipää ja paljon muuta hiilaripitoista ihan liikaa, samoin esim sian kylkeä ja muuta erittäin rasvaista. Silti painoa pudonnut parissa kuukaudessa 7 kiloa ihan vain liikkumalla. No ehkä olen harvinaisen toimiva poikkeus, kun vaikken mielestäni liiku paljoa, niin kilot karisee.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Rigsu - elokuu 24, 2009, 13:29:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Rankkapanda - elokuu 23, 2009, 23:10:52 ip
Itsellä toimii vanha kunnon kuluta enemmän kuin syöt. Syön vaaleaa leipää ja paljon muuta hiilaripitoista ihan liikaa, samoin esim sian kylkeä ja muuta erittäin rasvaista. Silti painoa pudonnut parissa kuukaudessa 7 kiloa ihan vain liikkumalla. No ehkä olen harvinaisen toimiva poikkeus, kun vaikken mielestäni liiku paljoa, niin kilot karisee.


nuori, sanoisin :D

katsos, alle 20-vuotiaana en millään meinannut lihoa yli 50-kiloiseksi, painoindeksi oli max. 17.

Alle 25-vuotiaana en koskaan painanut yli 55... Ja nyt, 28-vuotiaana tekee tuskaa pitää paino alle maagisen kuudenkympin, alkaa jenkkakahvaakin ilmaantua.

Ts. Voi hyvin olla että vielä painon pudotus on helppoa, muttei enää kolmen kympin paremmalla puolella, kun aineenvaihdunta hidastuu.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: jeQQ - elokuu 24, 2009, 15:46:28 ip
Pitäis varmaan iteki laihduttaa. Noin 95kg, noin 185cm. On tossa ihan sopiva pötsi jo, mutta kunnon rasvaset juustot yms on vaan niin hyvää! Ja karkki kanssa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - syyskuu 22, 2010, 15:04:47 ip
Hieno aihe nousuun. 10. vähempi hiilihydraattinen päivä menossa, aamupainosta -2,2 kg. Alotuspaino reilussa 120 kilossa. Tänä aamuna näytti samaa lukemaa ko edellisaamuna joten alkanee nyt tasottuhmaan, mutta jos se suunta olis jatkossaki alaskäsin...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - syyskuu 22, 2010, 18:10:32 ip
Itsekin koittanut puotella mutta iltasyöpöttely on oma paheeni..Joku tuommoinen parikymppiäkin kun saisi alkuun lähtemään niin ei tulisi maha puolta metriä ennen ukkoa.

Ikää kuitenkin "vasta" 27v ja suvussa noita diabeteksia ja muita vanhemman iän vaivoja.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Hapa_Nero - syyskuu 22, 2010, 22:17:16 ip
Lainaus käyttäjältä: biblo - syyskuu 22, 2010, 18:10:32 ip
diabeteksia ja muita vanhemman iän vaivoja.

Sairastuin kymmenvuotiaana, saanko kysyä kuinka vanha itse olet?

No, viilaaminen sikseen.
Tämä sairauteni kuitenkin hieman vaikeuttaa laihtumista ja hieman aiheutti huolta omassa
nupissa kun savukoinnin lopettamisen jälkeen alkoi vaaka näyttämään jo kympin lisäystä totuttuun normaaliin.
Ilmeisesti myös aineenvaihdunta pikkuhiljaa aikuistumisen jälkeen alkoi hidastumaan.
En ole ollut merkittävän ylipainoinen koskaan, mutta tämähän ei voinut jatkua ja jotain oli tehtävä.

Aloitin jättämällä pois leivän, perunat, riisin ja makaroonit ja nuudelit ja kyllä silläkin tuntui vaikutusta
olevan. Painoa ja senttejä hävisi jonkin verran ja myös sokeriarvot tasaantuivat komeasti, mutta jossainvaiheessa ilmeisesti unohdin syödä tarpeeksi,
kun paino alkoi taas nousemaan. Pitäis varmaan enemmän panostaa ajatusta tuohon syömiseen.

Näköjään on Atkinssonin sedän keittokirjassa aika monessa kohtaa mainittu sana chili..  :D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - syyskuu 23, 2010, 07:18:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Hapa_Nero - syyskuu 22, 2010, 22:17:16 ip
Lainaus käyttäjältä: biblo - syyskuu 22, 2010, 18:10:32 ip
diabeteksia ja muita vanhemman iän vaivoja.

Sairastuin kymmenvuotiaana, saanko kysyä kuinka vanha itse olet?

Kuten mainittua, aikuisiän vaivoja eli toisen asteen diabetes..
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: wille - syyskuu 23, 2010, 10:28:35 ap
Tässä on nyt tullut oltua vähähiilihydraattisella helmikuusta lähtien. Painoa lähtenyt n. 8kg. Alunperin en edes ajatellut tota laihduttamisen kannalta, vaan kokeilla ihan mielenkiinnosta. Olo on kyllä ollu selkeesti parempi ja energisempi, kun on jättänyt kaiken ylimääräsen hötön pois.  ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Avon Barksdale - syyskuu 23, 2010, 10:38:01 ap
Kesäkuun alusta lähtien -15kg tällä hetkellä. Ihan peruslaihdutuksella mentiin. VHH:t ja sun muut eivät oikein maistuneet salin ja lenkkeilyn vuoksi. Vielä jos saisi 5 kiloa pois niin olisin tyytyväinen. Yllättävän helppoa oli oikeastaan.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: pak - syyskuu 23, 2010, 15:05:11 ip
Itsessään painonpudotus ei ole vaikeaa. Vaikeus tulee painon pitämisessä alhaalla.

Parin vuoden ja kahdenkymmen kilon pudotuksen aikana pudottanut varmaan kolmekymmentä kiloa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - tammikuu 27, 2011, 18:34:26 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - syyskuu 22, 2010, 15:04:47 ip
Hieno aihe nousuun. 10. vähempi hiilihydraattinen päivä menossa, aamupainosta -2,2 kg. Alotuspaino reilussa 120 kilossa. Tänä aamuna näytti samaa lukemaa ko edellisaamuna joten alkanee nyt tasottuhmaan, mutta jos se suunta olis jatkossaki alaskäsin...


Nousuun, vaikka varotteliki että "tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään".  :)

Muutaman viikon tuota vähähiilihydraattista ruokavaliota jaksoi. Se seuraus siitä oli kuitekki, että joulun jälkheen leivän olen jättäny melkein kokohnaan pois, ruisleipää tosin haluttaa joskus liikaa... Perunoita ja pastaa syön, mutta ylimääräinen sokeriannos päivässä on jääny pois kahvi- ja teekupeista. Reilussa kuukauessa tippunu n. 4,5 kiloa. Vielä jos jaksais liikkuakki enemmän...

Tästä jatketaan. Seuraava puotustavote -7kg.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: LupeKani - tammikuu 27, 2011, 20:59:16 ip
Tammikuusta 2010 ollaan pudotettu 26kg sillä että vaihto sen coca colan light versioon ja pienensi leivänpäälle tulevaa annosta pikkaisen. Nyt tavoitteena viel 20kg pois sillä, ettei joka viikonloppu kisko sitä 24 olutta ja muutamaa baariannosta päälle. Vähän voisi toki jättää pastoja ja leipiä pois ruokavaliosta, ei se ainakaan huonoa tee :)
Liikkumaan alan sitten kun siltä tuntuu, nyt tullut ehkä 2-3 kertaa viikossa koiran kanssa käytyä metsässä peuhaamassa, mutta ei sen kummallisempaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Paprikaana - tammikuu 27, 2011, 21:28:07 ip
Coca cola kannattaa jättää kokonaan tai ainakin melkein kokonaan pois ruokavaliosta, sillä se tekee äärimäisen huonoa hampaille. Olkoon sitten normaalia tai sitä laittia :)

Itse aloitin nyt vuoden alusta hitaasti mutta varmasti pudottamaan painoa. Olen lisännyt liikuntaa reilusti ja jonkin verran pienentänyt ruoka-annoksia. Ruokailutottumuksia en ole oikeastaan muuttanut. 1,5kg pudonnut :D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - tammikuu 27, 2011, 21:47:57 ip
Lukekaa Antti Heikkilää. Apua laihtumiseen ja moneen muuhun. Ajatuksia herättävää lukemista. Minut ainakin herätti.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: LupeKani - tammikuu 27, 2011, 22:31:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Paprikaana - tammikuu 27, 2011, 21:28:07 ip
Coca cola kannattaa jättää kokonaan tai ainakin melkein kokonaan pois ruokavaliosta, sillä se tekee äärimäisen huonoa hampaille.


Totta totta. Pakko sitä kuitenkin jotain on nautiskella kun sellainen hetki tulee. Ja tosissaan, annoskoko unohtui tuosta edellisestä viestistä, eli jokainen annos himpun verran pienempänä kuin ennen. Viime syksynä lääkäri rupesi jauhamaan paskaa kuinka en saisi syödä klo 19 jälkeen mitään, mutta vaikea se on olla syömättä jos yövuoron jälkeen heräsi klo 17.00 ja aamulle meni nukkumaan 10.00. Takaisin ilmoitin, että on tainnut nyt lääkärillä mennä ajatukset sekaisin, kun ennen nukkumaanmenoa ei suositella mitään raskasta, miten ihmeessä se kellonaika siihen liittyy :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Paprikaana - tammikuu 28, 2011, 10:50:53 ap
Siis onko noilla kellonajoilla merkitystä? eiköhän se päivän kokonaiskalorimäärä siihen lihomiseen vaikuta eikä se kellonaika. Meillä iltasyönti syödään klo19-21 välissä. Ja ehkä tämä "iltasyönti lihottaa" ajatus tulee siitä, että kun illalla juostaan jääkaapilla napostelemassa munkkeja limpparia ja sipsejä. Ja kun katsoo välimeren maiden ihmisten ruokarytmiä, niin iltaruoka syödään myöhällä. Eikä se heistä lihavia tee. Napostelemalla saa nopeasti valtavan kalorimäärän huomaamattaan syötyä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: rasse - tammikuu 28, 2011, 12:02:33 ip
Iltasyönti lihottaa sillä perusteella, että illalla vetäydytään nukkumaan, joten käyttämättömiä kaloreita jää elimistöön lihottamaan. Nukkuessa kun ei kuluta niin paljon kuin hereillä aktiivisena ollessa.
Yötyöntekijät (kuten minäkin) ovat asia erikseen. Ja totta; enemmän varmasti vaikuttaa kokonaiskalorimäärä, eiköhän tuo "iltasyöminen lihottaa" ole vähän vanhaa viisautta, jossa kuitenkin totta toinen puoli.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Azukki - tammikuu 28, 2011, 12:23:26 ip
Jonkin aikaa sitten jossain telkkuohjelmassa todettiin että ennen nukkumaanmenoa syöminen ei lihota. Tosin, pikaisella googletuksella asiasta kyllä löytyi ristiriitaisia uutisia/tutkimuksia.

Itse tosin olen sitä mieltä ettei sillä ole väliä mihin aikaan syö kunhan syö tasaisesti eikä suoraan kerralla koko päivän energiamäärää.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Päivän viimeinen ateria pitäisi syödä kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa ja sen pitäisi olla yhtä tukeva mitä päivän muutkin ateriat. Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:44:57 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.


Antti Heikkilä: Ravinto ja Terveys
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: pak - tammikuu 28, 2011, 14:09:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:44:57 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.


Antti Heikkilä: Ravinto ja Terveys


Täytyypä tutustua teokseen.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 14:12:36 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 14:09:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:44:57 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.


Antti Heikkilä: Ravinto ja Terveys


Täytyypä tutustua teokseen.


Suosittelen.

Tuolla juttua ja lähde tutkimustuloksiin http://www.tohtori.fi/?page=4074915&id=4977194 (http://www.tohtori.fi/?page=4074915&id=4977194)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 28, 2011, 16:16:00 ip
Ainoastaan Suomessa illallinen vedetään napaan ennen seiskan uutisia. Kotona Espanjassa pöydän ääreen ryhdytään kokoontumaan vasta kahdeksan pintaan, tosin siellä ruokailuun varataan myös aikaa, toisin kuin täällä pohjolassa jossa Saarioisen einekset "tankataan" kitusiin reilussa vartissa, päälle lasi kylmää maitoa.

Hyi stana.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: geeni - tammikuu 28, 2011, 17:02:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - tammikuu 28, 2011, 16:16:00 ip
Ainoastaan Suomessa illallinen vedetään napaan ennen seiskan uutisia. Kotona Espanjassa pöydän ääreen ryhdytään kokoontumaan vasta kahdeksan pintaan, tosin siellä ruokailuun varataan myös aikaa, toisin kuin täällä pohjolassa jossa Saarioisen einekset "tankataan" kitusiin reilussa vartissa, päälle lasi kylmää maitoa.

Hyi stana.


Aikainen illallinenhan on ainoastaan varhaisen lounaan looginen seuraus. Mitään absoluuttisen "oikeita" ruoka-aikoja ei ole, vaan järkevintä lienee syödä silloin kun on nälkä ja sopiva hetki.

Ruokailun pääasiallinen funktio on energian saaminen ja hengissä pysyminen, joten arkisiin aterioihin on turha uhrata ylimääräistä aikaa. Toki välillä voi syödä hienommin ja panostaa makuun, mutta siihenkään ei välttämättä tarvita eksoottisia ruoka-aineita tai italialais-ranskalaisia gourmet-kliseitä... ruokasnobbailu on aivan yhtä ärsyttävää kuin mikä tahansa muukin snobbailu.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: jeQQ - tammikuu 28, 2011, 17:05:25 ip
Ja lähes mistä vaan saa hyvää kun tunkasee ronskisti savuchilijauhetta.. Ai että 8)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 28, 2011, 20:53:40 ip
Lainaus käyttäjältä: geeni - tammikuu 28, 2011, 17:02:44 ip
Ruokailun pääasiallinen funktio on energian saaminen ja hengissä pysyminen, joten arkisiin aterioihin on turha uhrata ylimääräistä aikaa. Toki välillä voi syödä hienommin ja panostaa makuun, mutta siihenkään ei välttämättä tarvita eksoottisia ruoka-aineita tai italialais-ranskalaisia gourmet-kliseitä... ruokasnobbailu on aivan yhtä ärsyttävää kuin mikä tahansa muukin snobbailu.


Tuollaiset ihmiset pitäisi tappaa ja haudata suohon pystyssä väärinpäin.

Ainoastaan köyhät, sivistymättömät moukat ja juntit mieltävät kaiken snobbailuksi, mikä ei liity paskan lapioimiseen pimeässä korpimetsässä.

Ajakaa bussilla ja syökää saarioista. Vitun idiootit.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: .tomppa. - tammikuu 28, 2011, 21:11:27 ip
Turkissa kun olin muutaman viikon reissussa 4 vuotta sitten  niin siellä porukka kokoontuin pöydän ääreen myös 8-9 aikaan illalla ja pari tuntia meni kun perhe ja tuttavat  yhdessä aterioivat. jotkut tulivat jopa klo 23:00 syömään ja ravintolat olivat niin kauan auki kun asiakkaita oli!  ei ollut tavatonta että kun kävin hotellin partsilla tupakalla niin 2 aikaan yöllä viimeiset poistuivat kotiin nukkumaan.

Ruoka on nautinto, myönnän että en itse emäntäni kanssa syö 2 tuntia mutta kyllä 45 minuuttia monesti menee kun rupattelee ja syö rauhassa yhdessä valmistettua ruokaa.Ja nimenomaan kun kahdestaan  tekee niin se pitää parisuhteenkin kunnossa. Aina toki ei ehdi..Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 28, 2011, 21:30:46 ip
Lainaus käyttäjältä: .tomppa. - tammikuu 28, 2011, 21:11:27 ip
Ruoka on nautinto, myönnän että en itse emäntäni kanssa syö 2 tuntia mutta kyllä 45 minuuttia monesti menee kun rupattelee ja syö rauhassa yhdessä valmistettua ruokaa.Ja nimenomaan kun kahdestaan  tekee niin se pitää parisuhteenkin kunnossa. Aina toki ei ehdi..


Älä ala Tomppa snobbailemaan. Vedät sen Atrian mikroeineksen robo coupéssa,anteeksi, tehosekoittimessa sileäksi ja kylmänä kurkusta alas seisten jääkaapin edessä. Kopio-Crocsit jalassa. Lasse Hoikka laulaa taustalla, ja kohta pitsiliinalla peitetystä televisiosta tulee salkkarit.........................
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: .tomppa. - tammikuu 28, 2011, 21:38:56 ip
1. En katso salattuja elämiä

2. En syö mikroaterioita

3. En omista pitsiliinaa
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 28, 2011, 21:50:18 ip
^ SNOBI HIENOSTELIJA!

;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Tepi - tammikuu 28, 2011, 23:04:44 ip
Lainaus käyttäjältä: geeni - tammikuu 28, 2011, 17:02:44 ip
Ruokailun pääasiallinen funktio on energian saaminen ja hengissä pysyminen, joten arkisiin aterioihin on turha uhrata ylimääräistä aikaa. Toki välillä voi syödä hienommin ja panostaa makuun, mutta siihenkään ei välttämättä tarvita eksoottisia ruoka-aineita tai italialais-ranskalaisia gourmet-kliseitä... ruokasnobbailu on aivan yhtä ärsyttävää kuin mikä tahansa muukin snobbailu.

...ja seksin ainoa tarkoitus on lisääntyminen, sekin on parempi hoitaa tumputtamisella ja vaikka pursottimen avulla, siis hedelmöitys...tuleehan se niinkin hoidetuksi. Sori mutta olen kanssasi hieman syömisen funktiosta hieman eri mieltä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - helmikuu 20, 2011, 19:43:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - tammikuu 27, 2011, 18:34:26 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - syyskuu 22, 2010, 15:04:47 ip
Hieno aihe nousuun. 10. vähempi hiilihydraattinen päivä menossa, aamupainosta -2,2 kg. Alotuspaino reilussa 120 kilossa. Tänä aamuna näytti samaa lukemaa ko edellisaamuna joten alkanee nyt tasottuhmaan, mutta jos se suunta olis jatkossaki alaskäsin...


Nousuun, vaikka varotteliki että "tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään".  :)

Muutaman viikon tuota vähähiilihydraattista ruokavaliota jaksoi. Se seuraus siitä oli kuitekki, että joulun jälkheen leivän olen jättäny melkein kokohnaan pois, ruisleipää tosin haluttaa joskus liikaa... Perunoita ja pastaa syön, mutta ylimääräinen sokeriannos päivässä on jääny pois kahvi- ja teekupeista. Reilussa kuukauessa tippunu n. 4,5 kiloa. Vielä jos jaksais liikkuakki enemmän...

Tästä jatketaan. Seuraava puotustavote -7kg.


Ylempänä oleva tavote täyttyny, nyt -8,5kg.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: miikkaj - helmikuu 21, 2011, 23:30:27 ip
En jaksanut ketjua sen tarkemmin lukea mutta 2010 huhtikuussa alkoi jo ottaa päähän kun tajusin että on oikeasti vähän liikaa painoa kertynyt. 95,5 kg ja 182 cm, enkä ole koskaan ollut sellanen "läski", vaan kerkes vaan opiskeluajoilla tuota vararavintoa kertymään vähän joka puolelle.

Pudotin ruokavaliolla ja rullaluistelulla 4 kuukaudessa 13 kiloa pois. Työkaverit huolestuivat kun naama kapeni puolella. Talvi tuli, liikunta jäi vähemmälle mutta ruokavaliosta on pysynyt poissa kaikki paska (lihapiirakat, pullamössöleivät) ja yleensä pienen näläntunteen selättämiseen löytyy jääkaapista raejuustoa, kananmunia, jugurtteja, banaaneja tai paprikaa. Kyllähän sitä roskaruokaakin menee kuitenkin edelleen, just kävin mäkissä ja perjantaina vedin kunnon siipiannoksen. Viinaa (bisseä, lonkeroa) menee lähes joka viikonloppu. Silti paino on nyt pysynyt siinä 83 kg tuntumassa. Ruokavaliolla on siis kovin suurikin vaikutus ainakin omalla kohdallani.

Kevät kun tulee ja pääsee kaivamaan fillarin ja rullaluistimet kaapista niin eiköhän vielä 2-3 kiloa pudoteta ja sitten täytyisi tuota lihasmassaa alkaa keräämään enemmän. Mutta lähtökohta on tälle kesälle huomattavasti mukavempi kuin vuosi sitten, kuitenkin se ämpärillinen rasvaa on jo aloitusviivalla vähemmän.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: kyris - helmikuu 24, 2011, 18:59:01 ip
6.9.2010 punnituksen jälkeen eka 3kk tippui aika tarkkaan 20kg. Sittemmin tippunut lisää. Vaa'alle en tosin ole kerinnyt, mutta vaatteista päätellen paino tippuu edelleen. "Dieettinä" hieman radikaalimpi GBP... Rasvaa ja maitoa vaan pitäisi kuulemma muistaa syödä/juoda enempi kuin nyt.

Kaiken maailman kevyttuotteet ja dieetit on kusetusta. Ravintoterapeutinkin mukaan tavallinen aito ruoka on parasta.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - helmikuu 24, 2011, 19:08:12 ip
Lainaus käyttäjältä: kyris - helmikuu 24, 2011, 18:59:01 ip
6.9.2010 punnituksen jälkeen eka 3kk tippui aika tarkkaan 20kg. Sittemmin tippunut lisää. Vaa'alle en tosin ole kerinnyt, mutta vaatteista päätellen paino tippuu edelleen. "Dieettinä" hieman radikaalimpi GBP... Rasvaa ja maitoa vaan pitäisi kuulemma muistaa syödä/juoda enempi kuin nyt.

Kaiken maailman kevyttuotteet ja dieetit on kusetusta. Ravintoterapeutinkin mukaan tavallinen aito ruoka on parasta.


Amen.

Itselläkin ihmetys tuli karppauksessa että kehotettiin käyttämään oikeaa voita ja kaikkea muuta ns.epäterveellistä. Painon tipahtaminen kun toppasi, lisäsin voin käyttöä niin johon käynnistyi taas rasvan palaminen.

Tuo siis ympäripyöreästi. Onhan siinä paljon muutakin huomioitavaa toki.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: kyris - helmikuu 24, 2011, 19:10:31 ip
Entiseltä työkaverilta lääkäri kielsi kevyttuotteet.  :D

Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: TunturiTiger - helmikuu 24, 2011, 20:36:27 ip
Kevyttuotteet, valmismarinadit ja kaiki muut kura pois ruuasta! En tiedä olenko laihduttanut ollenkaan, mutta painoa olen tiputellu pikkuhiljaa ja 25kg on jo lähteny. Vielä kun sais kympin pois. Eihän toi 25kg ole ihan hetkessä lähteny, vaan pikkuhiljaa kohta 2 vuoden aikana. Toukokuussa 2009 painoo oli 118kg, jollon tuli mieleen, että pienempikin piissais, mutta laihduttamaan en ala.

Syksyllä kokeilin karppausta pirun hienoin tuloksin ja aion vielä jatkaakin samaa systeemiä. Täytyy alottaa se hakemalla Pälkäneeltä kokonainen teurastettu karitsa. *slurps*
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: hessi - helmikuu 24, 2011, 21:06:01 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.


katsoppa minua  ::)
kun en nuku niin lihoon...
viimeisten viiden vuoden aikana en ole kuin lihonnut vaikka tekis mitä,
mutta en myöskään nuku!
Eli huonosti nukkuminen edes auttaa lihoamista :(
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MasaT - helmikuu 24, 2011, 21:54:49 ip
Lainaus käyttäjältä: hessi - helmikuu 24, 2011, 21:06:01 ip
Lainaus käyttäjältä: pak - tammikuu 28, 2011, 13:35:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - tammikuu 28, 2011, 13:21:17 ip
Ihminen laihtuu kaikista eniten nukkueessaan. Silloin palaa ainoastaan rasva.


Tästä olisi mielenkiintoinen nähdä jotain faktaa.


katsoppa minua  ::)
kun en nuku niin lihoon...
viimeisten viiden vuoden aikana en ole kuin lihonnut vaikka tekis mitä,
mutta en myöskään nuku!
Eli huonosti nukkuminen edes auttaa lihoamista :(

Ihminen tarvitsee tosiaan sen 8 tunnin yöunen. 2-3 tuntia ennen nukkumaan menoa ei saisi syödä. Tuo ruuan sulatus nimittäin häiritsee yöunta ja aina enemmän mitä rasvaisempaa syö ennen yöpuulle menoa. :)
Hikoilu kiihdyttää aineenvaihduntaa, mitä esim. liikunta aiheuttaa. Keinotekoisesti voi kokeilla vaikka lämmintä kylpyä tai saunaa jonkun verran ennen nukkumaan menoa. Saunomisesta esim. voi huomata yöllä hikoilun lisääntyneen nukkuessa.?
Nämä tiedot pääasiassa A. Vogelin kirjoista. Jokainen voi todeta itse pitääkö paikkaansa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: hessi - helmikuu 24, 2011, 22:32:34 ip
8 tuntia !
en edes muista koska olen nukkunut yhteen menoon 8 tuntia!
6 tuntia taitaa olla vuodelta 2007!
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: InkRose - helmikuu 24, 2011, 22:58:00 ip
Kyllä mullakin useamman vuoden ollut keskimääräinen yöunien pituus jotain 6-6,5 tuntia. Se ei ihmeemmin ole vaikuttanut painoon, ennemmin tuppaan vain syömään enemmän kuin kulutan. Toisaalta tuntuu että painoa en juurikaan saa heilautettua pelkällä ruokavaliolla ja syömistä vähentämällä vaikka se yllättävän nopeasti vyötäröllä tuntuu sekin. Pitäisi liikkua lisäksi paljon enemmän, mihin taas ei tunnu löytyvän aikaa oikein millään. Töissä kun menee jatkuvasti liikaa aikaa, niin sitä haluaa sitten vapaa-aikansa mahdollisimman pitkälti käyttää perheen kanssa hengailuun etenkin nyt kun alkaa tuo rouva olla sen verran iso ettei tahdo jaksaa pikku termiitin perässä juosta koko päivää. Ja vielä olis 7 viikkoa arvioituun saapumisaikaan...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - helmikuu 25, 2011, 08:18:39 ap
Lainaus käyttäjältä: InkRose - helmikuu 24, 2011, 22:58:00 ip
Kyllä mullakin useamman vuoden ollut keskimääräinen yöunien pituus jotain 6-6,5 tuntia. Se ei ihmeemmin ole vaikuttanut painoon, ennemmin tuppaan vain syömään enemmän kuin kulutan. Toisaalta tuntuu että painoa en juurikaan saa heilautettua pelkällä ruokavaliolla ja syömistä vähentämällä vaikka se yllättävän nopeasti vyötäröllä tuntuu sekin. Pitäisi liikkua lisäksi paljon enemmän, mihin taas ei tunnu löytyvän aikaa oikein millään. Töissä kun menee jatkuvasti liikaa aikaa, niin sitä haluaa sitten vapaa-aikansa mahdollisimman pitkälti käyttää perheen kanssa hengailuun etenkin nyt kun alkaa tuo rouva olla sen verran iso ettei tahdo jaksaa pikku termiitin perässä juosta koko päivää. Ja vielä olis 7 viikkoa arvioituun saapumisaikaan...


Jätä pois pasta, peruna, riisi ja kaikki paljon tärkkelystä sisältävät tuotteet. Viljatuotteet pois. Ei kevyttuotteita, ei kasvirasvoja. Kolme ateriaa päivässä, ei muuta. Kaikki kolme ateriaa yhtä tukevia. Päivässä syöt alle 25 g hiilareita, proteiini 1g/painosi ja rasvaa n. 200g päivässä.

Et tule näkemään nälkää, voit paremmin, yö unesi ovat sikeemmät, verenpaineesi laskee, verensokeri pysyy tasaisena, närästys loppuu, olet täynnä energiaa, mielesi on virkeä, ihosi on kuin vauvanpeppu ja jopa kuorsaus voi loppua ja voisin melkein luvata että painosi tippuu myös.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: InkRose - helmikuu 25, 2011, 10:07:22 ap
Eli karppauksen alkeet?

Kyllähän tuota jonkin verran houkuttelisi kokeilla, niin monet sen nimeen vannovat. Ei kyllä taitais mennä kotona kovin hyvin läpi varsinkaan kun vaimon kontolle jää pääosa muonahuollosta. Nykyisellään yleensä päivässä aamupala (2-3 palaa ruis(seka)leipää (levite, kinkku/metukka+juusto), pari kuppia teetä (isoon mukiin vahvaa Earl Greytä pari tl sokeria) ja päivällinen joskus kolmen ja kahdeksan välillä, miten vaimon ja omat menot sattuu menemään. Iltapaloja 2-3 iltana viikossa, mutta yleisesti ottaen tärkkelyksiä/hiilareita tulee kyllä paljon syötyä. Välipalojen ja napostelujen kanssa tulee puolestaan töissä porsasteltua. Karkkihiiren refleksejä olen koittanut ohjailla pähkinöihin ja hedelmiin vaihtelevalla menestyksellä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - helmikuu 25, 2011, 10:52:22 ap
Se tuossa ruokavaliossa on hyvä, kunhan noudattaa kolmea "täysateriaa" päivässä niin ei ole näläntunnetta, joten ei ole tarvetta napostella ruokailujen välissä. Yleensä yhdellä aterialla pärjää komeesti 5-6 tuntia.

Pikkuisen enemmän se vaatii omaa ruuanlaittoa, mutta itselleni se ei ole ollut ongelma kun tykkään muutenkin kokkailla.

Leipähän se taitaa suurin lihottaja suomalaisille. Leipä kuitenkin sisältää hiilareita puolet. Nostaa nopeasti insuliinia ja siitähän ei kroppa tykkää ja nälkäkin on hetken päästä. Viljan sisältämä gluteiini on se joka aiheuttaa kaikennäköisiä sairauksia, yhdistetty muunmuassa yli 200 krooniseen sairauteen. Monet eivät edes tiedä että ovat herkkiä gluteiinille.

Kokeile piruuttas olla parisen viikkoa tällä ruokavaliolla niin siitähän sä sen huomaat miten kroppa reagoi. ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: geeni - helmikuu 25, 2011, 15:16:54 ip
Kahvi-, tee- yms. makeutussokerin voi korvata vaikka stevialla. Se on varsinkin nestemäisenä tiivisteenä aika riittoisaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: InkRose - helmikuu 25, 2011, 15:22:37 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 25, 2011, 10:52:22 ap
Pikkuisen enemmän se vaatii omaa ruuanlaittoa, mutta itselleni se ei ole ollut ongelma kun tykkään muutenkin kokkailla.


Ei se mullakaan o niin kiinni siitä etteikö jaksais/tykkäis kokkailla vaan siinä enemmän rajoittaa tämä pienyrittäjän heittelehtivä työtahti. Vaimon ja etenkin tytön on kuitenkin syötävä suht säännöllisiin aikoihin niin työpäivän ja koiran lenkitysten jäljiltä tulee yleensä suosiolla lämmitettyä mitä jääkkärissä sattuu päivälliseltä olemaan, maut vaan pitää yleensä tuunata kohdilleen. Tietty jos jossain välissä investois pajalle oman mikron ni vois kotona kokkailla eväät edellisenä iltana. Nykyisellään ku se on valitettavan usein sen 10h aamiaisesta "lounaaseen".
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Warcock - helmikuu 25, 2011, 15:56:17 ip
Karppausta (n. 20 g hh / päivä) takana nyt 6 vk ja 120 kg -> 104 kg.
Pitääs tuonne 90 kiloon asti jatkaa tiputtamista...

Ei valittamista, eikä pääse nälkä tulemaan, sen verran paljon saa kuitenkin syödä....
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: hessi - helmikuu 25, 2011, 17:20:43 ip
Hei te jotka Karppaatte,
niin kertokaas mitkä muut kuin pasta, peruna,riisi, valkoiset vehnäjauhot/jauhot yms.
sisältävät paljon hiilareita?
Kun lähes tulkoon joka tavaran kyljessä lukee hiilareita...
olen ymmärtänyt ettei edes heldelmiä saisi syödä kun aloittaa karppauksen?
Pääsääntöisesti teen kaikki ruuat itse (töissä syö omia eväitä, siis kunnon lämpimän ruuan),
mutta ajatus että joutuisin syömään suuremmat määrät lihaa ja rasvaa ei kyllä innosta.
Entäs Quino? kuinkas hiilaripitoista se on? Hyvä proteiinin lähde :)
Kun maustamaton luomu Tofussakin on 100g 1g hiilareita.
Reilu vuosi sitten mulla todettin kilpirauhasen vajaatoimintaa (lihoin alle kuukaudessa 8kg) ja
silloin lopetin puoleksi vuodeksi kaikki riisit, pastat, perunat lähestulkoon kaikki vaaleat jauhot lisäsin kasvisten määrää rutosti, mut ei kilot karisseet :(
Kevyt tuotteet eivät ole koskaan kuuluneet minun ruokavalioon, siihen on syynä aspartaami jota on lähes kaikissa kevyt tuotteissa tai 0% rasvaa tuotteissa se kun ei sovi mun nuppiin.
Mitä ihmettä syötte jos hiilreita ei saa olla kuin n25g/pvä ?
proteiiniä 1g/ paino kg kohden? rasvaa 200g?
Tuon Gluteiini jutun uskon oikein hyvin, siitä on kokemuksia täytyis taas aloittaa sekin dietti :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: hessi - helmikuu 25, 2011, 19:11:27 ip
juu...
ja olen vuosikausia napsinut myös seleeniä, sinkkiä yms hivenaineita.
Olen alaa aikoinani opiskellut ja hyvin tuloksin hoidellut perhettänikin :)
mutta nyt omalla kohdalla jonkin ei vaan natsaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Lihamestari - helmikuu 25, 2011, 19:50:59 ip
Onkos karppajien joukossa urheilua harrastavia?
Mulla kun on toi paino ollu ongelma aina, niin ajattelin pari vuotta sitten ruveta hoitamaan sitä liikunnalla...

Nyt tuntuu heti, kun en ole syönyt tarpeeksi, että treeneissä loppuu potku. Hiilarit kuitenkin antaa sitä energiaa nopeasti ja treenien aja lipittelen sellaista julmetun laihaa kuntojuomaa.
Nyt jos hiilarit jättää sinne 30g:n hujakoille, niin miten käy äijjän reeneissä.

Pakkasen loppua odottelen, että pääsis heittämään taas kävelylenkkiä...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nikodeemus - helmikuu 25, 2011, 19:57:50 ip
Itselläni on useinkin päivän ainoat (tai suurin osa niistä vähistä) hiilarit juurikin se palkkari treenin jälkeen.
Tuossa justiinsa kisoihin vedin sen reilun viisi kiloa kahdeksassa päivässä hiilihydraatit kokonaan pois jättämällä ja muuten about puolikkailla ruoka-annoksilla,
ja hyvin jaksoi vielä kilpailun aattona vetää puolentoista tunnin herkistelyt/hikijumpat.
Mutuilen, että enemmän se väsyminen johtuu siitä, että kroppa on tottunut tietynlaiseen sapuskaan ja luulee, ettei ilman tule toimeen.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Hapa_Nero - helmikuu 25, 2011, 20:26:00 ip
Olen ymmärtänyt, että rasvaa pitää lisätä jos urheilee tai tekee raskasta työtä.
Itselläni ei paljoa ole kokemusta kummastakaan, mutta tarkempia neuvoja varmaan saapi Karppifoorumi (http://karppaus.info/forum/)lta, jossa kysymyksiä pääsee pikkusen utelemaan rekisteröitymättäkin. Vaikka yleisin ohje tuntuukin olevan että lue kirja.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Lihamestari - helmikuu 25, 2011, 21:07:25 ip
RTFM ;D

Taas joutuu lukuhommiin... ;)

Täytyy kokeilla ja kysellä sieltä noita kokemuksia, kirjat on kuitenkin aina kirjoja ja omakohtaiset kokemukset, niitä käytännön osoittamia juttuja.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Minbaari - helmikuu 25, 2011, 21:28:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - helmikuu 25, 2011, 19:50:59 ip
Pakkasen loppua odottelen, että pääsis heittämään taas kävelylenkkiä...


Älä odottele, vaan lenkille siitä mars mars! Kylmässä niitä kaloreita palaa enemmän kuin lämpösessä.  ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Lihamestari - helmikuu 25, 2011, 21:34:23 ip
Astma estää moiset touhut! :(

Ne keuhkot kesti, kun kävelin läpi talven, viime talvena, mutta olin myöskin pikkasen paremmassa aerobisessa kunnossa.
Nyt pumppu hakkaa huonon kunnon takia tuhatta ja sataa ylämäissä ja hengitys on suht tiuhaa. Mielummin odotan noita alta kympin pakkasia, niin on mukavampaa!
Oon nääs koko lapsuuden hengitelly talvella räkäisen kaulahuivin läpi, kiitos ei enää!! ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Minbaari - helmikuu 25, 2011, 21:45:01 ip
^Sitten on ihan ymmärrettävää olla menemättä tuonne pakkaseen..  :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MasaT - helmikuu 25, 2011, 21:47:12 ip
Kannattaa hakea jostain myös kirja riisidieetistä (kokojyvä) ja chilidieetistäkin on tehty kirja. ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 25, 2011, 21:49:13 ip
http://www.thefreelibrary.com/Ian+loses+11+stones+on+curry+and+lager+diet.-a061174558 (http://www.thefreelibrary.com/Ian+loses+11+stones+on+curry+and+lager+diet.-a061174558)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Lihamestari - helmikuu 25, 2011, 22:03:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Masa.T - helmikuu 25, 2011, 21:47:12 ip
Kannattaa hakea jostain myös kirja riisidieetistä ja chilidieetistäkin on tehty kirja. ;)
Ai että laitetaa chiliä safkaan niin paljon, että menee vaan teelusikallinen kerrallaan! ;D

Diettejä oon vetäny, vähillä kaloreilla ja normikalorit + liikuntaa, paljon olutta ja vähempi olutta jne.

Mä ole havainnu, että mulla parhaiten pidemmällä tähtäimellä toimii sellainen eläimellinen punttien kanssa heiluminen tai muuten lihaksistoa kehittävä/rasittava homma. Mutta se on sellaista pitkäjänteistä puuhaa, mikä ei tapahdu ihan hetkessä, nyt pitäis saada suht nopeasti painoa pois, ilman nälkää! Tai painoa ei tarttis lähteä, kunhan toi maha pienenis... ;)
Sit kun tavoite on saavutettu, vois palata tolle normielämä-laihdutuslinjalle. Tavoite on saada loppujen lopuksi paino tonne 80kg ja pikkasen alle. Nyt mennään 112-115kg:ssa, pikkasen päivästä riippuen. Se on "hieman" likkaa mun 175cm varrelle... :(

Tohon -10kg homman kelailin tota matalaa hiilarijutskaa... Lihan syöntihän mulle ei tule tuottamaan mitään ongelmaa ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: TunturiTiger - helmikuu 25, 2011, 22:16:24 ip
Toi yks karppaava kaveri puhu, että se syö 50g hh päivässä ja hyvin pystyy reenaan voimanostoo. Tosin kaverin rasvaprosentti on jo niissä lukemissa, ettei sen puolesta painoo tartte tiputella.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Warcock - helmikuu 26, 2011, 00:38:31 ap
Lainaus käyttäjältä: hessi - helmikuu 25, 2011, 17:20:43 ip
Hei te jotka Karppaatte,
niin kertokaas mitkä muut kuin pasta, peruna,riisi, valkoiset vehnäjauhot/jauhot yms.
sisältävät paljon hiilareita?
Kun lähes tulkoon joka tavaran kyljessä lukee hiilareita...
olen ymmärtänyt ettei edes heldelmiä saisi syödä kun aloittaa karppauksen?
Pääsääntöisesti teen kaikki ruuat itse (töissä syö omia eväitä, siis kunnon lämpimän ruuan),
mutta ajatus että joutuisin syömään suuremmat määrät lihaa ja rasvaa ei kyllä innosta.
Entäs Quino? kuinkas hiilaripitoista se on? Hyvä proteiinin lähde :)
Kun maustamaton luomu Tofussakin on 100g 1g hiilareita.
Reilu vuosi sitten mulla todettin kilpirauhasen vajaatoimintaa (lihoin alle kuukaudessa 8kg) ja
silloin lopetin puoleksi vuodeksi kaikki riisit, pastat, perunat lähestulkoon kaikki vaaleat jauhot lisäsin kasvisten määrää rutosti, mut ei kilot karisseet :(
Kevyt tuotteet eivät ole koskaan kuuluneet minun ruokavalioon, siihen on syynä aspartaami jota on lähes kaikissa kevyt tuotteissa tai 0% rasvaa tuotteissa se kun ei sovi mun nuppiin.
Mitä ihmettä syötte jos hiilreita ei saa olla kuin n25g/pvä ?
proteiiniä 1g/ paino kg kohden? rasvaa 200g?
Tuon Gluteiini jutun uskon oikein hyvin, siitä on kokemuksia täytyis taas aloittaa sekin dietti :)Ite syön tällä hetkellä A-luokan makkaraa ja nakkeja, kananmunia, nautaa, sikaa, kanaa, kalaa, salaattia, kurkkua, paprikaa, juustoja, kukkakaalia, parsakaalia, kiinankaalia, kaalia...

esim. kasvisgratiini tai kukkakaalipyree on hyviä lisukkeita lihojen seuraksi. Tänään söin kanasalaattia. Loppupeleissä aika runsaasti noita ruoka vaihtoehtoja löytyy...


http://www.karppaus.info/wiki/index.php?title=Ateriamatriisi Tosta ateriamatriisista näkee hyvin mitä saa syödä eri suuntauksissa.. (20g/60g/100g hh / päivä )

http://www.karppaus.info/wiki/index.php?title=Etusivu tuolta löytyy hyvin infoa
ja sitten Antti Heikkilän Hyvänolon keittokirja on hyvää luettavaa asiaan liittyen, perussetit ja reseptejä.

Reseptejä löytyy hyvin myös osotteesta http://www.karppaus.info/resepti/


http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1956 pakko mainostaa että tämä oli hyvää.... :P
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Tepi - helmikuu 26, 2011, 10:09:53 ap
Puolitoista vuotta sitten tiputin reilun 20kg painoa 6 kuukaudessa lautasmallilla ja lenkkeilyllä...ateria 3 tunnin välein, annokset aina saman suuruisia pääasiassa pupun ruokaa ja lihaa. Nyt olen ollut samalla kuurilla kolmisen kuukautta ja painoa ei ole paljoa tippunut- 2-3 kg. Toisaalta liikuntana on ollut pelkkä salilla käynti, aerobinen liikunta on ollut käytännössä nollassa.

Summasummarum...oman kokemukseni perusteella pitkäkestoinen hikiliikunta ja mikä tahansa dietti jossa kiinnitetään huomiota annoksen kokoon toimii- loppu on hifistelyä ja itsensä tsemppaamista.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Warcock - helmikuu 26, 2011, 10:39:47 ap
Lainaus käyttäjältä: Tepi - helmikuu 26, 2011, 10:09:53 ap
Puolitoista vuotta sitten tiputin reilun 20kg painoa 6 kuukaudessa lautasmallilla ja lenkkeilyllä...ateria 3 tunnin välein, annokset aina saman suuruisia pääasiassa pupun ruokaa ja lihaa. Nyt olen ollut samalla kuurilla kolmisen kuukautta ja painoa ei ole paljoa tippunut- 2-3 kg. Toisaalta liikuntana on ollut pelkkä salilla käynti, aerobinen liikunta on ollut käytännössä nollassa.

Summasummarum...oman kokemukseni perusteella pitkäkestoinen hikiliikunta ja mikä tahansa dietti jossa kiinnitetään huomiota annoksen kokoon toimii- loppu on hifistelyä ja itsensä tsemppaamista.


Samahan se on mitä syö kunhan kuluttuu enemmän kuin syö, ite ku laskin energia määrän yhen päivän aterioilta (ylöspäin pyöristäen) niin sain noin 8000 kJ ja mun laskennallinen energian kulutus päivässä on noin 12000 kJ

kaavasta: PAV(miehet) = 4,18 x (879 + 10,2 x paino) kJ
toi tietty kerrotaan aktiivisuustason mukaan, eri aktiivisuustasot:
1) kevyt =1,3 (kevyt työ, ei lainkaan vapaa-ajan aktiivisuutta)
2) tavallinen=1,5 (kevyt työ , jonkin verran vapaa-ajan aktiivisuutta)
3) kohtalainen=1,7 (kevyt työ ja kuntoliikuntaa tai keskiraskas työ)
4) kova= 2,0 (päivittäinen kova liikunta tai fyysisesti raskas työ)
5) erittäin kova >=2,2

ja myös yli 10-15 savukkeen polttaminen päivässä suurentaa perusaineenvaihduntaa jopa 10 prosenttia (Fogelholm ja Kaartinen 1998), sitä en oo huomioinu.... :D

Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - maaliskuu 14, 2011, 17:02:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - helmikuu 20, 2011, 19:43:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - tammikuu 27, 2011, 18:34:26 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - syyskuu 22, 2010, 15:04:47 ip
Hieno aihe nousuun. 10. vähempi hiilihydraattinen päivä menossa, aamupainosta -2,2 kg. Alotuspaino reilussa 120 kilossa. Tänä aamuna näytti samaa lukemaa ko edellisaamuna joten alkanee nyt tasottuhmaan, mutta jos se suunta olis jatkossaki alaskäsin...


Nousuun, vaikka varotteliki että "tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään".  :)

Muutaman viikon tuota vähähiilihydraattista ruokavaliota jaksoi. Se seuraus siitä oli kuitekki, että joulun jälkheen leivän olen jättäny melkein kokohnaan pois, ruisleipää tosin haluttaa joskus liikaa... Perunoita ja pastaa syön, mutta ylimääräinen sokeriannos päivässä on jääny pois kahvi- ja teekupeista. Reilussa kuukauessa tippunu n. 4,5 kiloa. Vielä jos jaksais liikkuakki enemmän...

Tästä jatketaan. Seuraava puotustavote -7kg.


Ylempänä oleva tavote täyttyny, nyt -8,5kg.


Jatketaan spämmiä... -10,8kg / n. 80 päivää

Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: THä - maaliskuu 14, 2011, 19:36:19 ip
Paljon on karppausjuttuja, mutta ravintomekkanahan yksi on ylitse muiden, eli pakkotoisto (http://www.pakkotoisto.com/forum.php). Asiaa niiden toimesta jotka elävät asiaa, ei vain muotitoimittajien tyhjänpäiväisiä trendijuttuja.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - huhtikuu 06, 2011, 19:49:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - maaliskuu 14, 2011, 17:02:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - helmikuu 20, 2011, 19:43:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - tammikuu 27, 2011, 18:34:26 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - syyskuu 22, 2010, 15:04:47 ip
Hieno aihe nousuun. 10. vähempi hiilihydraattinen päivä menossa, aamupainosta -2,2 kg. Alotuspaino reilussa 120 kilossa. Tänä aamuna näytti samaa lukemaa ko edellisaamuna joten alkanee nyt tasottuhmaan, mutta jos se suunta olis jatkossaki alaskäsin...


Nousuun, vaikka varotteliki että "tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään".  :)

Muutaman viikon tuota vähähiilihydraattista ruokavaliota jaksoi. Se seuraus siitä oli kuitekki, että joulun jälkheen leivän olen jättäny melkein kokohnaan pois, ruisleipää tosin haluttaa joskus liikaa... Perunoita ja pastaa syön, mutta ylimääräinen sokeriannos päivässä on jääny pois kahvi- ja teekupeista. Reilussa kuukauessa tippunu n. 4,5 kiloa. Vielä jos jaksais liikkuakki enemmän...

Tästä jatketaan. Seuraava puotustavote -7kg.


Ylempänä oleva tavote täyttyny, nyt -8,5kg.


Jatketaan spämmiä... -10,8kg / n. 80 päivää
Pieniä retkahduksia tapahtunut, mutta suunta on edelleen oikea... -13,2kg / reilut 100 päivää.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Hapa_Nero - huhtikuu 06, 2011, 22:20:38 ip
^Hienosti menee, varmaan olokin tuntuu jo pikkusen kevyemmältä
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: TunturiTiger - huhtikuu 06, 2011, 23:04:59 ip
^^ Juu ei ollenkaan paha! Ittellä olis vielä rapiat 9kg tavotteeseen jäljellä. Mutta sovitaan, että se lähtee ajan kanssa, elämäntapoja muuttamalla. ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Siika - huhtikuu 07, 2011, 08:06:38 ap
kylllä käy katteeksi varsinkin toi Kimpun saavutus,ite olen joskus tosissaan yrittäny ja tiedän vaikeuden,nyt olisi tarkoitus alkaa puottaan 10kg,ekana oluen juonti vähemmäksi eli viiniä tilalle ja sitten noi iltasyömiset vähintään puolitettava ja kevään ja kesän tullessa vihanneksia ainaisten leipien sijaan sekä taloa ympäri kävellen ja iltasella pikku kävelylenkki,toivottavasti tämä resepti puree,lähtötilanne n 105kg,53v ja 178cm ja tuore vaari eli pappa.


Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Warcock - huhtikuu 07, 2011, 21:40:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Warcock - helmikuu 25, 2011, 15:56:17 ip
Karppausta (n. 20 g hh / päivä) takana nyt 6 vk ja 120 kg -> 104 kg.
Pitääs tuonne 90 kiloon asti jatkaa tiputtamista...

Ei valittamista, eikä pääse nälkä tulemaan, sen verran paljon saa kuitenkin syödä....


13 viikkoa ja -23 kg....eli nyt 97 kg...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: bluesman - huhtikuu 07, 2011, 21:55:43 ip
 Aika metkaa ettei tässä ketjussa olla paljoakaan keskusteltu chilin laihduttavasta vaikutuksesta. Mulla on jopa kirja aiheesta; H.Allison :The chilli pepper diet.
Oma painoni tippui 5kg heti kun aloin mättää joka safkaan chiliä. Syön kaikenlaista epäterveellistä kuten makkaraa ja marjapiirakoita aivan älyttömästi eikä paino nouse. Fastfood farmilla on saunalenkkiä kylmänä savuchilisalsan kera. Rasva palaa kun saa chilihien päälle.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: TunturiTiger - huhtikuu 07, 2011, 22:12:39 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 07, 2011, 21:55:43 ip
Aika metkaa ettei tässä ketjussa olla paljoakaan keskusteltu chilin laihduttavasta vaikutuksesta. Mulla on jopa kirja aiheesta; H.Allison :The chilli pepper diet.
Oma painoni tippui 5kg heti kun aloin mättää joka safkaan chiliä. Syön kaikenlaista epäterveellistä kuten makkaraa ja marjapiirakoita aivan älyttömästi eikä paino nouse. Fastfood farmilla on saunalenkkiä kylmänä savuchilisalsan kera. Rasva palaa kun saa chilihien päälle.

Totta turiset. Mutta eikös se ny ole jo kaikille selvää ja kaikki sitä konstia täällä käyttää? ;) Itse "karppaan" kans, mutten laske noita hiilareita ihan gammallee, eli onko se sitä hyväkarppausta sitten. Uskon silti, että tää ruokavalio + chili tiputtaa yhdessä painoa.

Esimerkiksi tein evääksi kevyen ~4L chili con carnea johon meni "vahingossa" kolme kokonaista raikasta nagaa. Kyllä tällä toleranssilla hiki irtoo ja pakki möyryää! ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:01:03 ap
Miksi kiusata ihmisen parasta ystävää ???
Karppaus kuullostaa kyllä maukkaalta.. pekonia, rasvaa, lihaa, njaaam!!!(http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/n020.gif)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nakki - heinäkuu 14, 2011, 00:06:20 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:01:03 ap
Miksi kiusata ihmisen parasta ystävää ???
Karppaus kuullostaa kyllä maukkaalta.. pekonia, rasvaa, lihaa, njaaam!!!(http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/n020.gif)


No vittu tämä! Just Kabanossin Karskia paketti naamaan. Päivä menty kananmunalla, lihahapullaa ja Aji Cristallia, pähkinöitä yms. ihme vihanneksia. Siis oikeesti vihanneksiakin. Voin himo on vaan hirveä, mutta piru kun ei saa sitä Oululaisen hapankorpun päälle lykätä. :'(
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:09:10 ap
Onko toi sitä "karppausta" ???
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nakki - heinäkuu 14, 2011, 00:17:05 ap
No eiks se oo. Ei hiilareita. Yleltä tuli Rasvainen Kupla dokkis. Sen perusteella kunnon rasvaa syövillä ihmisllä on alhaisempi kolestroli mitä rasvattomilla viherpipertäjillä yms. Siks kai oikeen voinkin myynti on räjähtänyt kattoon kun noi lisäaineiset ties mitkä tosikevytpekkapuskalevitteet ei kait ookkan niin hyviä. Ja tutkitaan.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:27:03 ap
No onhan kabassa jauhoja, eli hiilareita. Ja lihapullissa jos ne on kaupantavaraa (paljon hiilareita).

Pekoni, lihaa, läskiä, maitotuotteita....
näin mä oon ymmärtänyt, korjaa jos olen väärässä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nakki - heinäkuu 14, 2011, 00:35:58 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:27:03 ap
No onhan kabassa jauhoja, eli hiilareita. Ja lihapullissa jos ne on kaupantavaraa (paljon hiilareita).

Pekoni, lihaa, läskiä, maitotuotteita....
näin mä oon ymmärtänyt, korjaa jos olen väärässä.


En oo asiasta niin perillä että ketään korjaisin, mutta onhan porkkanassakin hiilareita. Ja kannattaa niitä kuitupitoisia vihanneksiakin syödä nottei jää paskat sisälle ummettaan. :)
Mulle tämmösenä semikarppaajana riittää toistaiseksi, että peruna, riisi, pasta yms. ja leipä poissa pelistä. Eli se pizzapohjakin on kiellettyä jne...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:50:26 ap
Kaalia naamaan niin kakka kulkee  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/s010.gif)
Ja voihan sen pizzan päällisen syödä...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nakki - heinäkuu 14, 2011, 01:01:13 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:50:26 ap
Kaalia naamaan niin kakka kulkee  (http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/s010.gif)
Ja voihan sen pizzan päällisen syödä...


Itseasiassa pirun hyvää on valkokaali-, salottisipuli-, porkkanasalaatti kermaviilillä (joku hyvä dippikastike) ja grillattua kanaa kaupan tiskiltä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 01:04:14 ap
...Ja ripaus kurpitsapikkelssiä sekaan, jos tykkää.
Antaa kivan säväyksen.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Hubert - heinäkuu 14, 2011, 01:12:13 ap
Lainaus käyttäjältä: Nakki - heinäkuu 14, 2011, 00:35:58 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - heinäkuu 14, 2011, 00:27:03 ap
No onhan kabassa jauhoja, eli hiilareita. Ja lihapullissa jos ne on kaupantavaraa (paljon hiilareita).

Pekoni, lihaa, läskiä, maitotuotteita....
näin mä oon ymmärtänyt, korjaa jos olen väärässä.


En oo asiasta niin perillä että ketään korjaisin, mutta onhan porkkanassakin hiilareita. Ja kannattaa niitä kuitupitoisia vihanneksiakin syödä nottei jää paskat sisälle ummettaan. :)
Mulle tämmösenä semikarppaajana riittää toistaiseksi, että peruna, riisi, pasta yms. ja leipä poissa pelistä. Eli se pizzapohjakin on kiellettyä jne...


http://www.fineli.fi/ tuolta voi katsella, mitä missäkin ruuassa on. Kabanossissa ei ole kuin 1g hiilareita per pötkö. Ja maitotuotteista täysin hiilarittomia on vain juusto. Maidossahan on melkeen 5g/desi, eli 2 lasia ja ketokarppaajan maksimihiilarit per päivä on täynnä.  :o
Jos karppauksella haluaa nopeita tuloksia, niin vihannekset täytyy jättää lähes kokonaan pois, pikkasen jotain parsakaalikermamössöä voi pekonin kanssa vetää.  ;) Ummetuksen estoon on ainakin itselläni toiminut aamukahvi ja jos se ei toimi, niin "tarpeeksi" chiliä hoitaa kyllä homman! :D

Ja kaloreita on aivan turha karpatessa laskea, kunhan kalorit nautitaan rasvan muodossa. Koska sehän ei ole totta, että rasva lihottaisi, vaan rasva lihottaa vain, jos samaan aikaan syö (nopeita)hiilareita.

ps. 4vko ja -8,5kg  8)

Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 14, 2011, 01:23:02 ap
Elikkäs : Pekonia , läsää, piffiä, juustooo yms.

ps. eipäs tarvi leuhkia, 30kg/3kk ja ilman mitään diettiä (??)

pps. takas on tullu kailli korkojen kera
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - heinäkuu 14, 2011, 23:45:40 ip
Pitkästä aikaa päivitystä. Pikkusen pitäis vielä pinnistää, niin paukkuisi 20:n raja... Tiukemmassa ovat nämä rammat nyt kuin tammikuussa!   :D Mutta pikkuhiljaa on edetty kokoajan alemmas.

-19,6 kg / vajaat seittemän kuukautta. Eihän se hirveä tahti ole ollu, mutta eipä tämä olekaan ollut kuin pieniä valintoja ruokapöydässä...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: tsilizoo - heinäkuu 15, 2011, 08:37:42 ap
Aamulla tukeva pala eli kananmunia ilman keltuaista (joskus tosin keltuaisen kanssa) ruisleipää ja vaikka myslit  jogurtin kanssa, maitorahkaakin voi laittaa vielä sekaan.  Tuolla pärjää melko pitkälle päivään ennenkuin tarvii syödä ja ei tarvi syödä nii paljon
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: exa - heinäkuu 29, 2011, 19:46:49 ip
Tulipas lueskeltua kertaistumalta melko paljon  :D

Itse en jaa "syö vähemmän kuin kulutat/kuluta enemmän kuin syöt"-filosofiaa. Ei kaloreilla _niin hirveästi_ ole väliä, enemmän painottaisin sitä, mistä ne kalorit tulevat. Hiilareista kanssa sen verran, että kaikki glykeemiseltä indeksiltään korkeat ainekset olen feidannut melko tehokkaasti. Silloin tällöin alkoholi, karkit, jäätelö tai sipsit vaan parantaa ruokavaliota (kohtuudella luonnollisesti). Sitä paitsi, kerranhan tässä vain eletään  ;)

Rasvat. Niistä on ollut repimistä joka suuntaan, kaikenmoista tutkimusta ja vimpan päälle selitystä ollut esmes. Atkins-dieetin puolesta. Paino kyllä putoaa, en sitä kyseenalaista, mutta ei se jumalauta terveydelle tee mitään muuta kuin hallaa. Itse pyrin syömään vähän kovia (eläin- tai kookos-)rasvoja mutta kuitenkin jonkun verran. Korvaan ne yleensä rypsi- tai oliiviöljyllä (edellämainittujen terveellisyydestä toisiinsa verrattuina voidaan vääntää kättä hamaan loppuun asti).

Kuituja, vitamiineja, hivenaineita yms. tulee myös pidettyä silmällä, ihan vain yleisen hyvinvoinnin vuoksi. Mitään vitamiinilisiä en silti ole tähänastisessa pienen miehen elinkaaressa käyttänyt.

Vaikka mainitsin, ettei kulutus-syömissuhde ole prioriteetti numero uno, näkemykseni perustuu juurikin suureen kulutukseen. Eli viikottainen liikuntamäärä pyritään maksimoimaan hyötyliikunnan kautta. Tietysti valtaosa liikunnallisista viikkotunneista tulee esim. salilla, lenkillä (joko polkupyörällä tai apostolinkyydillä) tai uidessa. Kuitenkin pyrin viimeiseen asti välttämään moottoriajoneuvojen käyttämistä. Motivaatiota löydän tuohon myös vihreistä arvoista (ei poliittista referenssiä).

Millään laihdutuskuurilla en ikinä ole ollut. Kun puhun dieetistä tarkoitan ruokavaliota (liekö englannin kielestä mieleeni pinttynyt kuva), en laihdutuskuuria. Pidän vain terveydestäni huolen sekä ruokavalion että liikuntatottumusten avulla. Ja nyt kun ruokavaliosta puhutaan, niin yksi (imo) erittäin mielenkiintoinen dieetti on Primal Eating. Ideana siis syödä prosessoimatonta, raakaa, ruokaa ja luonnollisesti luomua. Termistä voitte päätellä mistä ko. ruokavalio juontaa juurensa... Haluaisin todella kokeilla kyseistä ruokavaliota, ehkä muutaman kuukauden ensin vegenä oltuani. Kelasin, että eka jättää punaiset lihat, sitten vaaleat, sitten kalat ja kananmunat, sitten maitotuotteet ja sitä rataa. Ihan puhtaasta mielenkiinnosta voisi tehdä vähän omakohtaista kliinistä tutkimusta. Nämä nyt ovat "sitku" suunnitelmia.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaltsu - heinäkuu 29, 2011, 20:38:51 ip
Runsaalla oluella, rasvalla ja proteiinillä paino pudonnut 6kk -8 kg. 85 oli lähdöt. :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Toni.A - heinäkuu 29, 2011, 20:56:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 29, 2011, 20:38:51 ip
Runsaalla oluella, rasvalla ja proteiinillä paino pudonnut 6kk -8 kg. 85 oli lähdöt. :)
Saunoessa olutta kiukaalle, auringossa rasvaa nahkaan ja proteiinia kynnenperistä!  ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Chilitatti - heinäkuu 31, 2011, 23:27:49 ip
2-3 kertaa viikossa tulee tehtyä salilla treeni jossa pitäis palaa about 800-900kcal. En tiedä lähteekö läskit kun en ole vaakaa käyttänyt mutta ainakin kunto on hieman kasvanut.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: mohla - elokuu 01, 2011, 09:38:16 ap
Maaliskuusta asti olen (taas) käynyt salilla noin kaksi kertaa viikossa ja kerran viikossa uimassa. Työmatkan ajaminen ja toimistotyö alkoivat painaa alaselkää sen verran, että oli pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa jälleen kerran liikkua säännöllisesti.

Keski- ja ylävartalon treenillä pitkin sarjoin ja 1,5 km kroolailuin sain parissa kuussa selän kuntoon. Pikkuisen on tullut kateltua, mitä suuhunkin lappaa eli ajan hengessä hiilareita vähennettyä jonnin verran. Läskiäkin on lähtenyt alkuvuodesta kuutisen kiloa tai varmaan enemmänkin, kun peilistä huomaa vaikka vaa'an lukema ei muutu. =)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Siika - elokuu 01, 2011, 19:01:30 ip
n 8 kg ja neljä kuukautta,enenpää ei tunnu alas menevän ilman todellista elämänmuutosta,ny pitäny oluen ja makkaran,leivän syönti pudonnu vähiin ja ne iltapalatkin ovat poies,no jotenkin ko viel 5 kg häviäis niiin sitten tavoite eli 90kg olis saavutettu,joskus haaveilin tosi pääseväni 85kg kunnioittettavaan painoon mutta haaveeksi taitaa jäähä ;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: LupeKani - elokuu 01, 2011, 19:50:44 ip
32kg lähtenyt nyt 2010 Tammikuusta ja 6kg 2011 Tammikuusta. Enpä juurikaan muuten ole viime kirjoittelun (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4937.msg132377#msg132377) jälkeen muuttanut ruokavaliotani, muuten kuin jättänyt hiilareita vähemmälle, lopettamatta niiden syömistä kuitenkaan. Leipää pari kappaletta päivässä ja silloin tällöin hyvää pastaa. Kalja on edelleen se pahin pahe, roskaruokiin tai herkkuihin ei tule sen enempää koskettua kuin ehkä kerran kuukaudessa. Hyvän ruuan laittaminen on vain parhautta, on se sitten kevyttä tai ei.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kimppu - elokuu 07, 2011, 18:58:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - heinäkuu 14, 2011, 23:45:40 ip
Pitkästä aikaa päivitystä. Pikkusen pitäis vielä pinnistää, niin paukkuisi 20:n raja... Tiukemmassa ovat nämä rammat nyt kuin tammikuussa!   :D Mutta pikkuhiljaa on edetty kokoajan alemmas.

-19,6 kg / vajaat seittemän kuukautta. Eihän se hirveä tahti ole ollu, mutta eipä tämä olekaan ollut kuin pieniä valintoja ruokapöydässä...


Pari viikkoa junnathiin paikoilhaan, ja aamula sitte rysähti raja rikki:
-20,4 kg.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
Tämmösenkin topicin löysin; kokeillaas..

Keksikääs joku hyvä ja tehokas liikuntamuoto.
-Harrastettavissa ympäri vuoden
-Harrastettavissa ilman kummoisia varusteita
-Harrastettavissa yksin, ei missään tapauksessa joukkue-urheilua, mää en ole hyvä semmosissa.
-Mieluiten sellainen ettei tarvi kovin kauas lähteä, ts. kävelymatkan päässä.
....
Lenkkeily? Ei. lenkkeily on tylsää. mää tarvin jotain millä pääkin saa liikuntaa.

Mun pitäis laihduttaa että öisin kulkis henki paremmin, kun uniapnea vaivaa.

En syö juurikaan leipääriisiämakaronia, perunaa joskus. Makeita en syö ollenkaan, enkä mitään sipsejä tai muuta, ei limppareita. Syön siis kotona itse tehtyä ruokaa, niin töissä kuin kotonakin.
En siis koe että ruokailutottumuksissa on juurikaan korjattavaa, ellei sitten vähennä kahvinkulutusta pannullisesta kupilliseen päivässä. -Ja korillinen olutta viikonlopussa lasilliseen punaviiniä kuussa... No ei nys sentääl liiotella.

mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nikodeemus - marraskuu 26, 2011, 21:17:36 ip
Kahvakuula/kamppailulaji/crossfit/punttis?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - marraskuu 26, 2011, 22:13:03 ip
Itsellä toi painon nousu alkaa oleen ongelma. 185/95 nyt mutta kun olen elinsiirtolistalla ja BMI ei saa nousta yli 30 tai tippuu pois. Viimeisen kahdenvuoden aikana on tullu noin 20kg lisää.
johtuen suurelta osin ruokavalion vaihdosta. Ennen en saanut syödä proteiinia kuin tyyliin 100g lihaa ja se oli siinä. nykyään täysin toisinpäin pitää saada paljon proteiiniä jotta albumiinin sais pidettyä yli 30. tarkoittaa pelkkänä lihana 1kg/päivä.
karppaus ei onnistu ihan suoraan kun ruokavalioon kuuluu fosfaatti rajoitus eli kaikki maitotuotteet bannattu, pähkinät, pavut yms. Myöskään protsku jauheita en voi käyttää, kun niistä ei saa varmuutta, että mitä sisältävät.

Liikuntaa tuota varmaan pitäs lisätä ...ja reilusti. 
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: jaolsten - marraskuu 26, 2011, 22:34:06 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 26, 2011, 22:13:03 ip
Itsellä toi painon nousu alkaa oleen ongelma. 185/95 nyt mutta kun olen elinsiirtolistalla ja BMI ei saa nousta yli 30 tai tippuu pois. Viimeisen kahdenvuoden aikana on tullu noin 20kg lisää.
johtuen suurelta osin ruokavalion vaihdosta. Ennen en saanut syödä proteiinia kuin tyyliin 100g lihaa ja se oli siinä. nykyään täysin toisinpäin pitää saada paljon proteiiniä jotta albumiinin sais pidettyä yli 30. tarkoittaa pelkkänä lihana 1kg/päivä.
karppaus ei onnistu ihan suoraan kun ruokavalioon kuuluu fosfaatti rajoitus eli kaikki maitotuotteet bannattu, pähkinät, pavut yms. Myöskään protsku jauheita en voi käyttää, kun niistä ei saa varmuutta, että mitä sisältävät.

Liikuntaa tuota varmaan pitäs lisätä ...ja reilusti. 
Kilo lihaa päivässä on paljon. Miten maksa kestää tuon proteiinimäärän?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Lihamestari - marraskuu 27, 2011, 10:18:41 ap
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
Tämmösenkin topicin löysin; kokeillaas..

Keksikääs joku hyvä ja tehokas liikuntamuoto.
-Harrastettavissa ympäri vuoden
-Harrastettavissa ilman kummoisia varusteita
-Harrastettavissa yksin, ei missään tapauksessa joukkue-urheilua, mää en ole hyvä semmosissa.
-Mieluiten sellainen ettei tarvi kovin kauas lähteä, ts. kävelymatkan päässä.
....
Lenkkeily? Ei. lenkkeily on tylsää. mää tarvin jotain millä pääkin saa liikuntaa.

Mä rupesin harrastamaan BJJ:tä tammikuussa! Nyt mennään -15kg :)
Puku maksaa halvimmillaan n.80€ ja jos ei tunneille pääse, niin olen käynyt salilla vetämässä kuntopiiriä ja treenannut lajia jeesaavilla liikkeillä liikkuvuutta...

Toi painiminen on aivan pirun rankkaa ja hauskaa! :)

Jyskälässä on hyvät harrastusmahdollisuudet BJJ:lle... :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 10:38:54 ap
En tiä kuinka noi kamppailulajit mahtaa sopia. Toisesta polvesta puuttuu nivel- ja ristisiteet niin se on hieman löysä. Sitä on useamman kerran jo leikelty muttei se siitä tokene. Jos pidän hississä painoa väärällä jalalla, hissin töksähtäessä ylös tai alas meinaan lentää perseelleni. kaasupulloja en kykene enää nosteleen kun rupee polvi muljahteleen alta.

Polven kannalta kai kaikkein parasta olisi *kuntopyörä*pyöräily, uiminen ja metsässä käveleminen.
Oikean pyöräilyn joku fysioterapeutti aikanaan kielsi kun oli sitä mieltä että kaatuminen voisi olla kohtalokasta. uiminen ei tunnu hyvältä kun koko jalka muljuaa polvesta alaspäin perässä. "Metsää" tossa olis vieressä, mutta töitten jälkeen tuppaa oleen aina niin pimee ettei nää.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - marraskuu 27, 2011, 11:55:09 ap
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - marraskuu 26, 2011, 22:34:06 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 26, 2011, 22:13:03 ip
Itsellä toi painon nousu alkaa oleen ongelma. 185/95 nyt mutta kun olen elinsiirtolistalla ja BMI ei saa nousta yli 30 tai tippuu pois. Viimeisen kahdenvuoden aikana on tullu noin 20kg lisää.
johtuen suurelta osin ruokavalion vaihdosta. Ennen en saanut syödä proteiinia kuin tyyliin 100g lihaa ja se oli siinä. nykyään täysin toisinpäin pitää saada paljon proteiiniä jotta albumiinin sais pidettyä yli 30. tarkoittaa pelkkänä lihana 1kg/päivä.
karppaus ei onnistu ihan suoraan kun ruokavalioon kuuluu fosfaatti rajoitus eli kaikki maitotuotteet bannattu, pähkinät, pavut yms. Myöskään protsku jauheita en voi käyttää, kun niistä ei saa varmuutta, että mitä sisältävät.

Liikuntaa tuota varmaan pitäs lisätä ...ja reilusti. 
Kilo lihaa päivässä on paljon. Miten maksa kestää tuon proteiinimäärän?


Tarkoitin että jos söis pelkkää lihaa niin pitä syödä noin 1kg päivässä. Mutta suuren osan saan muualta, kuten dialyysistä saaduilla lisäravinteilla (2 eriä yht 30g prot). Eli minun proteiinin tarve on noin 200g/pv. Kumma kyllä maksaarvot on vielä normaalit vaikka joudun syömään lääkkeitä valtavan kuorman mukaanlukien kolesterooli lääkitys. Soijamaito on itselle ollu kulmakivi albumiinin nostoon, mutta sillä on takapiruna toi fosforiarvojen nousu, mutta ei läheskään niin paljoa kuin esim. maitorahkalla. On tää vähän sellasta helevetin vääntämistä ja laskemista että onko tullu syötyä tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 12:22:32 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.


Hetkinen, samoissa mitoissa ollaan enkä minä koe olevani ylipainoinen?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 12:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 12:22:32 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.


Hetkinen, samoissa mitoissa ollaan enkä minä koe olevani ylipainoinen?


En minäkään.
Mutta kun on tuo uniapnea ja lääkärit ei meinaa oikein mitään tehä niinkauan kuin olen virallisesti ylipainoinen.

E: haluaisi ne mun lopettavan myös tupakan polton, mutta siihen en rupee. Vähentää voin sen verran että autossa polttaminen loppuu. -Eipä tarvi enää jatkuvasti pestä laseja sisäpuolelta....
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - marraskuu 27, 2011, 12:44:23 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 12:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 12:22:32 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.


Hetkinen, samoissa mitoissa ollaan enkä minä koe olevani ylipainoinen?


En minäkään.
Mutta kun on tuo uniapnea ja lääkärit ei meinaa oikein mitään tehä niinkauan kuin olen virallisesti ylipainoinen.

E: haluaisi ne mun lopettavan myös tupakan polton, mutta siihen en rupee. Vähentää voin sen verran että autossa polttaminen loppuu. -Eipä tarvi enää jatkuvasti pestä laseja sisäpuolelta....


BMI:n laskeminenhan on vain suuntaa antavaa ja sen mukaan ei sais ketään luokitella ylipainoiseksi. On olemassa laite, millä mitataan lihaksen, läskin ja veden määrää kropassa. On taannoin mitattu
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 13:21:34 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 12:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 12:22:32 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.


Hetkinen, samoissa mitoissa ollaan enkä minä koe olevani ylipainoinen?


En minäkään.
Mutta kun on tuo uniapnea ja lääkärit ei meinaa oikein mitään tehä niinkauan kuin olen virallisesti ylipainoinen.

E: haluaisi ne mun lopettavan myös tupakan polton, mutta siihen en rupee. Vähentää voin sen verran että autossa polttaminen loppuu. -Eipä tarvi enää jatkuvasti pestä laseja sisäpuolelta....


Aivan totta muuten, nyt kun muistelen niin minäkään en saa apua selkä-, käsi-, verenpaine-, uni- tai vatsahappo-ongelmiini ennenkuin olen olen vuoden juomatta ja polttamatta. Sen lisäksi pitäisi tiputtaa 30 kiloa. Suojatyöpaikoissaan killuttelevat lääkärit saisivat käyttää aivojaan, me emme voi kaikki olla varreltamme kuin television sisustusohjelmien homppelit, joillakuilla on käsivarsina jotain muuta kuin pulkannarut.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 13:41:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 13:21:34 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 27, 2011, 12:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2011, 12:22:32 ip
Lainaus käyttäjältä: El Borracho - marraskuu 26, 2011, 20:37:14 ip
mitat 185/110 eli ylipainoa on, vaikkei päällepäin pahalta näytäkään.


Hetkinen, samoissa mitoissa ollaan enkä minä koe olevani ylipainoinen?


En minäkään.
Mutta kun on tuo uniapnea ja lääkärit ei meinaa oikein mitään tehä niinkauan kuin olen virallisesti ylipainoinen.

E: haluaisi ne mun lopettavan myös tupakan polton, mutta siihen en rupee. Vähentää voin sen verran että autossa polttaminen loppuu. -Eipä tarvi enää jatkuvasti pestä laseja sisäpuolelta....


Aivan totta muuten, nyt kun muistelen niin minäkään en saa apua selkä-, käsi-, verenpaine-, uni- tai vatsahappo-ongelmiini ennenkuin olen olen vuoden juomatta ja polttamatta. Sen lisäksi pitäisi tiputtaa 30 kiloa. Suojatyöpaikoissaan killuttelevat lääkärit saisivat käyttää aivojaan, me emme voi kaikki olla varreltamme kuin television sisustusohjelmien homppelit, joillakuilla on käsivarsina jotain muuta kuin pulkannarut.


Sanopas muuta.
-Enkä mää kovin läski voi olla kun ihmiset veikkaa mun painokseni maks 95kg.

Vatsahappo-ongelmat muuten helpotti kun rupesin syömään chiliä. Selkäongelmia mulla harvemmin on. -vaikka lääkäri joskus sanoikin ettei ole jumiutuneempaa selkää aikoihin nähnyt. Suositteli hierojalla käyntiä ja venyttelyä, hierojallakäyntiä ennen piti ehdottomasti syödä joku antibioottikuuri kipulääkkeillä varustettuna. Ei se niitä mulle kirjoittanut, niin tuumasin että antaa olla.
Töissä jotkut urheilullisemmat kaverit kyselee paljonko nousee penkistä? -Emmää tiä, mun hommissa on tärkeempää että penkki nousee jos on tarvis.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Paprikaana - marraskuu 29, 2011, 16:52:25 ip
Voi crap! Alkuvuodesta aloin laihuttamaan ja sain 4 kiloa tiputettua painoa.. siihen se sitten jäikin! Pitkään pysynyt about samana paino. Kunnes nyt uhkaavasti näyttää että paino alkaa nousta :( Nyt salaattikuurit päälle ja liikuntaa lisäämään!!! Itse asiassa taidan alkaa zumbaamaan saman tien!
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - marraskuu 29, 2011, 17:15:29 ip
Lainaus käyttäjältä: Paprikaana - marraskuu 29, 2011, 16:52:25 ip
Voi crap! Alkuvuodesta aloin laihuttamaan ja sain 4 kiloa tiputettua painoa.. siihen se sitten jäikin! Pitkään pysynyt about samana paino. Kunnes nyt uhkaavasti näyttää että paino alkaa nousta :( Nyt salaattikuurit päälle ja liikuntaa lisäämään!!! Itse asiassa taidan alkaa zumbaamaan saman tien!


kannattaa aina muistaa että ensin lähtee nestettä ja tulee reippaampi laihtuminen ja sit se pysähtyy tai jopa lisääntyy johtuen monesti siitä että ihminen on lisännyt liikuntaa huomattavasti entiseen ja lihasmassa on kasvanut.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Paprikaana - marraskuu 30, 2011, 20:39:51 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 29, 2011, 17:15:29 ip
Lainaus käyttäjältä: Paprikaana - marraskuu 29, 2011, 16:52:25 ip
Voi crap! Alkuvuodesta aloin laihuttamaan ja sain 4 kiloa tiputettua painoa.. siihen se sitten jäikin! Pitkään pysynyt about samana paino. Kunnes nyt uhkaavasti näyttää että paino alkaa nousta :( Nyt salaattikuurit päälle ja liikuntaa lisäämään!!! Itse asiassa taidan alkaa zumbaamaan saman tien!


kannattaa aina muistaa että ensin lähtee nestettä ja tulee reippaampi laihtuminen ja sit se pysähtyy tai jopa lisääntyy johtuen monesti siitä että ihminen on lisännyt liikuntaa huomattavasti entiseen ja lihasmassa on kasvanut.


Juu totta.. Mutta kyllä nuo viimeaikaiset herkuttelut näkyvät siinä vaa'alla.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: masaiman - joulukuu 01, 2011, 15:04:09 ip
Itekkin tullu tuota keskiolutta ja herkkuja massutettua aivan luvattoman paljon lähimmän puolen vuoden aikana, josta seurauksena komea pallomaha muun kropan pysyessä jokseenkin muuttumattomana. Nyt oon ollu viime viikonlopusta tarkemmalla ravinnolla, lähinnä yrittäny välttää töissä roska ym. Ruoan syömistä. Tän työn haittapuoli on et jos haluat lämmintä ruokaa, syöt mitä sattuu eteen ja yleensä se on hamppari tms. Ostin tossa viime viikonloppuna tollasia juomajauhepusseja jollasen oon nyt vetäny lounasaikaan pahimpaan nälkään. Pitää jonkun kaks tuntia nälän poissa. Iltapäivällä tulee usein sorruttua pikkuherkutteluun jonkun karkin, patukan tms. Muodossa lykkäämään nälkää. Nyt oon onnistuneesti pitäny rakoa niihinkin juomalla vaikka jonkun makuvissyn tai vaik hedelmän. Hankalaa vaan kun on niin paljolle allerginen. Tollasissa flapjackeissä, powerbareissa yms. On ihan tajuton määrä piilorasvoja ja sokeria. Sit illalla kotona syö kunnolla mut sillonkin esim. Tortilloja, kanaa ja wokkivihanneksia tms. Mua ei niin kiinnosta se paino, mutta haluan eroon noista vyölle kertyneestä neljästä ekstratuumasta. Eikä se vissiin tee pahaa yleiselle terveydelle eikä lompakollekaan kattoa vähän mitä ostaa. Tollasiin eväksiin kuluu kuukaudessa ylllättävän pitkä penni...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - joulukuu 01, 2011, 15:12:06 ip
Itse asiassa ne hampparit ei taida niin pahoja olla vaan ne ranskanpotut ja limukat mitä tyrkytetään siin sivussa. nimin. 1,5 joka lounaalla grillillä painon pysyessä 85kg. Tosin sillon tein fyysisesti raskaita töitä joten kulutus oli huomattavaa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: InkRose - joulukuu 02, 2011, 20:42:43 ip
Itse lihoin 10 kiloa 1,5 kuukaudessa kun lopetin päivittäiset 1-2 MacAteriaa. Tosin loppui myös keskiraskas MacKeittiötyö (8-10h vuorot 30-45 asteen lämmöissä, yksi 30 min tauko päivän aikana sallittu, tai 2 15 min paussia) ja 3,5 km suuntaansa työmatkakävelyt... ::)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: masaiman - joulukuu 02, 2011, 20:59:32 ip
Nyt oon todella ollu ihmeissäni. Oon nyt kohta viikon vetänyt tollasta 4,3,2,1, detox-kuuria ja korvannut päivittäisen mikro/mäkkiaterian sellasella modifast-juomajauhepussilla. Tulos: Ihan sikana enemmän energiaa eikä perusvittumainen melko helposti kiukkuuntuva luonteeni ole päässyt ollenkaan niin helposti pintaan kuin ennen. Koko viikko painettu keskimäärin kymmenen-ykstoistatuntista päivää eikä oo vituttanu oikeestaan yhtään. Tänäänkin luvattiin ensin että kahden aikaan pääsee kotiin. Pääsin puol kuus kun tuli varmaan viis keikkaa vielä sen jälkeen yks kerrallaan. Normaalisti olisin varmaan väntäny ratista kahdeksikon, nyt ei edes suupieli liikkunu. Voiko turhat rasvat, sokeri ja kaikki lisäaineet vaikuttaa noin paljon mielialaan? vissiin sit voi... Ainoa mikä haittaa on se, et on koko ajan vähän nälkä, mut oikeen tuntee välillä kuinka kroppa alkaa polttaa "vararavintoa". Viikonloppuna ei kursailla, huomenna vaimon kanssa raflaan ja teatteriin, mut maanantaina todellakin jatkuu Spartalainen kuuri...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Eija - tammikuu 31, 2012, 23:51:08 ip
Olen tiputtanut reilu 40kg ja voin sanoa että syö vaan huomattavasti vähemmän kun aikaisemmin niin kaikkea voi syödä  ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - helmikuu 01, 2012, 07:51:36 ap
Lainaus käyttäjältä: Eija - tammikuu 31, 2012, 23:51:08 ip
Olen tiputtanut reilu 40kg ja voin sanoa että syö vaan huomattavasti vähemmän kun aikaisemmin niin kaikkea voi syödä  ;D


(http://forum.cheatengine.org/files/o_rly_883.jpg)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 01, 2012, 10:02:14 ap
Tässähän olisi patentin paikka.  ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nosiseptori - helmikuu 12, 2012, 13:39:03 ip
Kahvi ja burana -dieetti. 0kcal.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 13, 2012, 09:39:03 ap
Jätä keskiolut pois, kontaktiliiman ohentimessa on 0 kaloria.

Tinneri ei näy puhalluskokeessa ja 0% hiilareita.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: kieblack - helmikuu 16, 2012, 17:53:40 ip
Otsikko ilttiksessä tänään: Henna Kalinaisella edessä raju laihdutus
"-  Ennen painoin noin 50 kiloa, mutta nykyään painoa löytyy runsaat 58 kiloa.Olen erittäin tyytymätön vartalooni enkä kehtaa näyttäytyä julkisilla paikoilla." Henna Kalinainen
http://www.iltalehti.fi/viihde/2012021615210400_vi.shtml
Voi hemmetti, että välillä ottaa päähän nämä kauhean suuret ja läskit virtahevot ja niiden rajut laihdutusbuumit..
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Whili - helmikuu 17, 2012, 07:49:59 ap
Lainaus käyttäjältä: kieblack - helmikuu 16, 2012, 17:53:40 ip
Otsikko ilttiksessä tänään: Henna Kalinaisella edessä raju laihdutus
"-  Ennen painoin noin 50 kiloa, mutta nykyään painoa löytyy runsaat 58 kiloa.Olen erittäin tyytymätön vartalooni enkä kehtaa näyttäytyä julkisilla paikoilla." Henna Kalinainen
http://www.iltalehti.fi/viihde/2012021615210400_vi.shtml
Voi hemmetti, että välillä ottaa päähän nämä kauhean suuret ja läskit virtahevot ja niiden rajut laihdutusbuumit..


Käyttäis toogaa tai jotain hihhulilakanaa niin ei läskit näy  ;)

Juu, kyllä pikkusen ihmetyttää noi luutanahkaa-akat jotka koko ajan vahtii kilojansa, mahtaa olla kivaa.
Kyllä naisessa (http://www.iltalehti.fi/mallit/2012021515208859_mp.shtml) pitää olla puristeltavaa ja tervettä itsetuntoa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: kieblack - helmikuu 17, 2012, 16:48:53 ip
Lynn on kyllä äärettömän nätti ja pesee mennentullen tommoset luurangot :)
Ehkä se iloisuus ja pirteys kasvoissa tuleekin siitä, että on sinut itsensä kanssa ja voi syödä mitä tahtoo. Jatkuva tarkkailu ja kaloreiden laskeminen tuskin tekee elämästä kovin helppoa  ;)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - helmikuu 17, 2012, 17:57:46 ip
Näillä mennään-> http://www.youtube.com/watch?v=PJJyFrnOANQ
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nikodeemus - helmikuu 17, 2012, 18:55:46 ip
Ei niinkään liity oikeasti laihduttamiseen, mutta VIELÄ VIIKKO PAINONVETOA SAATANA!
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Cleithara - helmikuu 17, 2012, 19:52:03 ip
Lainaus käyttäjältä: kieblack - helmikuu 17, 2012, 16:48:53 ip
Lynn on kyllä äärettömän nätti ja pesee mennentullen tommoset luurangot :)
Ehkä se iloisuus ja pirteys kasvoissa tuleekin siitä, että on sinut itsensä kanssa ja voi syödä mitä tahtoo.
Komppaan täysin. Välillä sitä tulee seurattua näitä kohuotsikoita kun muotilehdet kuvakauppailee vielä laihemmaksi jotain naisia. Tiedä sitten miksi jotkut niin ihannoi niin täydellistä laihuutta.

Tuli sitten itekkin alotettua pienenpieni painon seuranta. Karppausta on kestäny huimat kolme päivää ja olo tuntuu vähän jännältä, jos vaikka tällä saisi jotain aikaseksi. Edes pientä vaihtelua ylenpaattiseen "ahdistukseen" ja energian puutteeseen. Tosin hieman tuottaa vaikeusta pysyä erossa kaikesta "hyvästä" kun tuppaan olemaan aikamoinen jauhoperso jos niin voisi edes sanoa.  :D Nuudelia, spagettia must eat ajatus ilman niin tuottaa vähän epäilystä, mutta kaipa se on mahdollista.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: kieblack - helmikuu 18, 2012, 17:16:31 ip
Lainaus käyttäjältä: Pete M - helmikuu 17, 2012, 17:31:25 ip
XL-nainen on minunkin ihannenainen.  Karmeeta jos naisella kylkiluut näkyy.

Meikä on joku luonnonoikku, kun kylkiluut näkyy, vaikka kahvoja onkin  ;D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: omarosa - helmikuu 23, 2012, 19:25:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Pete M - helmikuu 12, 2012, 14:58:38 ip
Jätä sokeri, perunat, pasta ja leipä (ainakin vaalea) pois. Liiku päivittäin hikeen asti. Toimii varmasti.


Pistetään kokeiluun ylläoleva resepti.
Makkaraperunat on luvattu tarjota grillillä jos vaaka lukema putoaa tavoitteellisesti 9kg laardia.

Tavoitteeseen pääsemiseksi, hain tänään lidlistä keittiövaan johon on ohjelmoitu 950 ruoka-aineen kalorit ym. tiedot.

Laskin juuri yhteen tänään tähän mennessä syöneeni klo19.20,  kalorilukemat 1001 kal  8) 
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: mohla - helmikuu 23, 2012, 20:38:53 ip
Lainaus käyttäjältä: omarosa - helmikuu 23, 2012, 19:25:54 ip
Laskin juuri yhteen tänään tähän mennessä syöneeni klo19.20,  kalorilukemat 1001 kal  8) 


Kannattaa tässäkin hommassa muistaa se keskitie... n. 500 kcal/pv vähemmän kuin kulutat riittää hyvin laihiksella ja sittenkin kannattaa kerran viikkoon tai kahteen pitää maltillinen herkuttelupäivä, jossa vaikka +500 kcal. Jos liioittelee, niin kroppa luulee pula-ajaksi ja pistää säästöliekille. Pakkotoiston sivuilta löytyy aloittelijoiden osiosta aika paljon asiaa ensikertaa oikein laihduttavalle, jossa tosin kannattaa sisälukutaitoa käyttää myös...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: omarosa - helmikuu 23, 2012, 21:35:40 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - helmikuu 23, 2012, 20:38:53 ip
. n. 500 kcal/pv vähemmän kuin kulutat riittää hyvin laihiksella


n.1250 kcal tän päivän eväät, yleensä ja aikaisemmin syönyt varman reilusti enemmän. Kulutuksesta en osaa sanoa.

Vieläkö pitäis kiskassa vodka vedellä, sais aineenvaihdunta vähän lisä puuhaa nukkumisen ajaksi? 
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: mohla - helmikuu 23, 2012, 21:41:55 ip
Kalorilaskurin sivuilta löytyy suuntaa antava kulutuslaskuri. (http://kalorilaskuri.fi/kalorikulutus) Ei mikään absoluuttinen totuus, mutta jonkinlainen arvio. Paremman arvion saa jollain kehonkoostumusmittarilla, jossa huomioon tulee lihas, läski jne. mistä kulutuksen laskentaa voi hieman tarkentaa. Aineenvaihdunnat ovat kuitenkin yksilöllisiä ravinnon energiankäytön suhteen, joten vaatii itsetuntemusta tämä puuha...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: omarosa - helmikuu 23, 2012, 21:52:20 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - helmikuu 23, 2012, 21:41:55 ip
Kalorilaskurin sivuilta löytyy suuntaa antava kulutuslaskuri. (http://kalorilaskuri.fi/kalorikulutus) Ei mikään absoluuttinen totuus, mutta jonkinlainen arvio. Paremman arvion saa jollain kehonkoostumusmittarilla, jossa huomioon tulee lihas, läski jne. mistä kulutuksen laskentaa voi hieman tarkentaa. Aineenvaihdunnat ovat kuitenkin yksilöllisiä ravinnon energiankäytön suhteen, joten vaatii itsetuntemusta tämä puuha...


Ok, kulutus 1880ckal -  syöty 1250ckal , kuukaudessa vois ajatella jotain tapahtuvan jos linja pitää ton suuntaisena.

Mitenkähän ton vodkapaukun kanssa?
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: omarosa - helmikuu 29, 2012, 22:41:05 ip
Tämän päivän eväät:

-viili
-ruisleipäpala
-kananmuna
-1dl piimää
-china wokki vihanneksia 150g :)
-lohi 83g
-kiivi
-silliä 2xpala
-päärynä
-appelsiini
-lisä proteiini jauhe 28g :)
-rahka+anananspaloja 50g :)
-kuppi teetä ja kuppi kahvia

Yht.955ckal

Hyvin toi vaaka opettaa, ilman viikon seurantaa tuskin olisin osannut syödä alle 1000 kalorin päiväeväitä.
Pysyishän sitä varmaan elossa vaikka ekan kuukauden söisi pelkkää lunta :o   
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - kesäkuu 10, 2012, 20:02:34 ip
No nyt olis semmonen laihdutuspatentti että tehoaakin! Lääkärikäynnin tuomio oli vähintäänkin rohkaiseva; 15kg lähtenyt puolessa vuodessa ja jos samaa rataa jatkuu 5-10kg, ei kuulemma enää tarvi käydä hänen puheillaan.

1.Hanki fyysistä työtä. Jos on jo, pidä työpaikkasi.
2.Älä syö mitään mitä et itse ole valmistanut (paitsi jos joku tarjoaa) Tulee syödessä mietittyä sitä vaivaa mikä on, esimerkiksi leivän tekemisestä viikoksi isolle miehelle.
3.Älä juo alkoholia.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Fredrik-flugarn - kesäkuu 10, 2012, 20:20:53 ip
Nostan hattuni!
15kg on hieno saavutus!  :)

Sun lista + järkevä aamiainen
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: El Borracho - kesäkuu 10, 2012, 21:20:10 ip
No joo... järkevää aamiaista on sitten multa aivan turha kysellä, kun se on jo joitakin vuosia koostunut kolmesta perusraaka-aineesta; Kuppi mustaa kahvia, kaksi kolme sätkää ja keuhkojaraastava yskänkohtaus. -Naapuritkin tietää milloin herään.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Räyhis - kesäkuu 11, 2012, 09:12:44 ap
Minäkin olen laihtunut! Vaaka näytti vain 112 kg! Kolmisen kiloa tippunut sitten talven!
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Toby - kesäkuu 11, 2012, 10:03:42 ap
Yksinkertaisin laihdutusohje ikinä:

Kuluta enemmän mitä syöt.

Ei sitä varmaan enää yksinkertaisemmin voi ilmaista... Laskee syödyt kalorit, ja lliikkuu sen verran että tulee niitä kaloreita sitten tehokkaasti kulutettua.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Rankkapanda - kesäkuu 11, 2012, 10:20:09 ap
Itsellä lähti kolmen kuukauden aikana VHH ruokavaliolla 16 kiloa ja samalla pääsin eroon lievästä roskaruokakierteestä (tuli vain ennen syötyä pitsaa ja muuta roskaa aivan liikaa). On tullut myös aktiivisesti urheiltua, eli ruokavalio kuntoon ja urheilemaan niin kyllä läskiä lähtee.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Nosiseptori - kesäkuu 11, 2012, 10:26:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 11, 2012, 10:03:42 ap
Yksinkertaisin laihdutusohje ikinä:

Kuluta enemmän mitä syöt.

Ei sitä varmaan enää yksinkertaisemmin voi ilmaista... Laskee syödyt kalorit, ja lliikkuu sen verran että tulee niitä kaloreita sitten tehokkaasti kulutettua.


Hyvä ratkaisu.

Keksin ratkaisun myös talousongelmiin: tienaa enemmän kuin kulutat.

Jos tuntuu, että kärsit puutteesta: nai useammin kuin pussit ehtivät täyttyä.

Jos masentaa: hymyile enemmän kuin murjotat.

Jos on univaikeuksia: nuku yöajasta enemmän kuin valvot.

Jos on työpaineita: rentoudu enemmän kuin stressaat.

jne.

Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Chilivaari - kesäkuu 11, 2012, 11:18:04 ap
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 11, 2012, 10:03:42 apKuluta enemmän mitä syöt.

Tuolla ohjeella kreikkalaiset ja espanjalaiset ovat saaneet taloutensa kuralle. En suosittele, ainakaan velaksi.

Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 11, 2012, 10:03:42 ap... Laskee syödyt kalorit, ja lliikkuu sen verran...

Etpä taida olla perehtynyt ihmisen fysiologiaan ja laihdutuskuureihin. Kaloreista on professorit ja pääjohtajat paasanneet vuosikymmeniä ja kansa lihoo. Sen sijaan pitäisi katsoa ravinnon koostumusta, tasapainoa, joka vielä eri ihmisillä on erilainen. Me kun ollaan yksilöitä myös ruoansulatukseltamme. Liiallinen sokeri (tyhjät hiilihydraatit) kansaa lihottaa, ei kalorit eikä rasva.


Vähän vastaavaa kusetusta kuin kalorikammo on puhe ihosyövästä. Aurinkovoiteiden keksimisen jälkeen ihosyövät ovat lisääntyneet 300%. Voiteet kun sisältävät syöpää aiheuttavaa ainetta ja estävät ihon luonnollisen tottumisen aurinkoon.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: omarosa - kesäkuu 11, 2012, 15:17:29 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - kesäkuu 11, 2012, 11:18:04 ap
. Liiallinen sokeri (tyhjät hiilihydraatit) kansaa lihottaa, ei kalorit eikä rasva.


Ihminen ottaa energiansa eli käyttövoimansa syödystä ruuasta ja juomasta, tai aikaisemmin syödyistä ruuista ja juomista jotka ovat jääneet kuluttamatta ja kerääntyneet vararavinnoksi ts. läskiksi. Läski on tietysti hyvä polttoainevarasto pettuleivän lisäksi tai seuraavaa kelan peruspäiväraha päätöstä jännittäessä.- :o

Jos jatkuvasti syöt vähemmän kuin kulutat, niin painosi laskee. Mistä kohtaa se lähtee niin on jo pitempi juttu.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Fredrik-flugarn - kesäkuu 11, 2012, 15:43:42 ip
Niin on. Ihan kun auton bensankulutus riippuu pelkästään moottorin iskutilavuudesta. :P

Rasvan varastointiin ihmisvartaloon (tai sen häätämiseen) liittyy melko moni muu tekijä.
Insuliinin ja kortisolin tasot voi tehdä melkko jännitävät temput.

Melko harvat avaavat jääkaapinsa vaan saadakseen vähäsen enemmän laardia varastoitu...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Kaisuli-Haisuli - heinäkuu 18, 2013, 20:30:24 ip
"Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista."

Pitkällisen pohdiskelun jälkeen päätin olla varma, etten nyt kuitenkaan halua aloittaa uutta aihetta.

Tammikuun ensimmäisestä päivästä tähän päivään mennessä on nyt tullut laihduteltua tuollaiset 20 prosenttia alkupainosta pois. Fiilinki aika loistelias, vaikka työsarkaa tässä riittää edelleen vuodeksi jos toiseksikin. Proteiinipitoisella tavanomaisella ruoalla on menty mitään sen ihmeellisempiä temppuja tekemättä.

:)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Aji Inferno - heinäkuu 18, 2013, 21:32:47 ip
Loistavaa! :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: NiGo87 - marraskuu 25, 2013, 11:23:13 ap
Painoin tuossa syyskuun alkupuolella 115 kiloa. Silloin kokeilin yhdistelmää nutrilett aamulla ja iltapäivällä, kunnon ateria illalla. Se toimi ja nyt on paino 107kg.
On vaan vähän karun makusia nuo nutriletit joten päätin, että ne saa nyt jäädä pois ruokavaliosta. Aloitin viime viikolla syömään ihan normaalia kotiruokaa, sillä muutoksella, että peruna, pasta, riisi ja leipä pois ruokavaliosta ja annoskokoja pienemmäksi.
Huomasin, että mahalaukku on pienentynyt aika lailla, kun tulee täysi olo jo puolen lautasellisen jälkeen :)

Tavoitteet on kovat ja korkeella, mutta ehkä sitä joskus saavutetaan tavoitteet :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: ChIlIDoG - tammikuu 23, 2014, 21:30:47 ip
Joulun jälkeen 98,5kg puntarissa. Kuukausi siitä 93,4kg. Vähensin pääasiassa leivän syönnin pois ja lisäsin kasviksia. Perunaa en syö yhtään. Rahkaa yms. proteenipitoista tuli syötyä normaalia enemmän verkikokeet ketroivat että krea oli noussu 189. :( ...eli se siitä vähähiilarisesta. Tosin jos söis pääasiassa hiilaripitoista niin laihtuu silläkin.

Menneinä vuosina ruokavalio (rajoitus) oli noin 100g:n lihan verran proteiinia päivässä eli noin 20-30g. Muuten kasviksia, riisiä jne. painoa oli 75kg ....niin ja pituutta 185cm
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MrJones - tammikuu 24, 2014, 00:29:09 ap
2, 5kk ja -4cm pois vyötärön ympärysmitasta. Tää pelkästään sillä, että aloin käymään pitkän haaveilun jälkeen punttisalilla.  Puntarissa en ole käynyt pitkään aikaan, koska sillä ei ole mitään merkitystä.  Peili kertoo enenmän.
Salilla tulee käytyä 1-3 kertaa viikossa, riippuen ihan miten sattuu muilta menoilta kerkeämään. Tietysti siihen tulee lisäksi 1-2 kertaa viikossa harrastekiekkoa.

Ruokavalio on aivan normaali kotiruoka.  Ainoa erotus aikaisempaan on, että vaihoin kaikki perus jogurttit ja rahkat proteiinipitoisiin rahkoihin. Skyrit on äärettömän hyviä mansikoitten kanssa,  joita on onneksi pakkanen täynnä.

Tavoite on saada kymmenen senttiä yhteensä vyötäröstä pois. Ei mitenkään mahdotonta.
Senkun kuluttaa enempi mitä nassuun tunkee.  Ei siinä mitään ihmediettejä ja hässäköitä tarvita.  Kuluta enempi mitä syöt.  That's it.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Caide - tammikuu 24, 2014, 10:10:27 ap
Maanantaina aukeaa punttisali, mihin hommasin vuodenvaihteessa jäsenyyden. Tarkoitus olisi saada itteeni takas kuntoon. Paino on suunnilleen samana ollut vuosia, mutta ennen paino olis lihaksissa, nyt lähinnä läskissä. Olin tuossa pari vuotta takaperin kyllä kymmenen kiloa laihempi, mutta tuo laihtuminen itsessään ei ole mikään tavoite.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: unenkuva - tammikuu 24, 2014, 13:26:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Caide - tammikuu 24, 2014, 10:10:27 ap
Maanantaina aukeaa punttisali, mihin hommasin vuodenvaihteessa jäsenyyden. Tarkoitus olisi saada itteeni takas kuntoon. Paino on suunnilleen samana ollut vuosia, mutta ennen paino olis lihaksissa, nyt lähinnä läskissä. Olin tuossa pari vuotta takaperin kyllä kymmenen kiloa laihempi, mutta tuo laihtuminen itsessään ei ole mikään tavoite.


Hieno Åhlgreen kiteytti hyvin laihdutuksen kahteen sanaan: "turpa kiinni"  niin silloin ei voi syödä :)  Laihdutus on hyvin pitkälle ruokavaliokysymys. esim 5km rauhallinen juoksu kuluttaa n.350 kaloria, 7km erittäin reipas kävelu kuluttaa 450 kaloria (lähde (http://www.kaloritaulukko.com/kalorikulutus/)) jos siis käyt 4 kertaa viikossa 5km juoksemassa, kulutat 1400 ylimääräistä kaloria. Tämähän ei ole edes yhden päivän kulutus, joka menee vaikka sängyssä maaten normaaleihin elintoimintoihin.
Toki kuntoilulla on äärimmäisen paljon muutakin hyötyä kun pelkkä painonhallinta, ja se tukee yhdessä ruokavalion kanssa hyvin saavutuksia, mutta jos paljon meinaa painoa pudottaa, täytyy muuttaa myös ruokavaliota.


Mitä proteiiniin tulee, itse syön salin jälkeen ihan Rainbown rasvatonta rahkaa. paketissa 30g proteiinia ja maksaa 0,7e :)  on muuten enemmän proteiinia kuin esim. Valion proteiinirahkoissa, joita mainostetaan korkeaproteiinisina :D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: mohla - tammikuu 24, 2014, 14:53:41 ip
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - tammikuu 24, 2014, 13:26:42 ipLaihdutus on hyvin pitkälle ruokavaliokysymys. esim 5km rauhallinen juoksu kuluttaa n.350 kaloria, 7km erittäin reipas kävelu kuluttaa 450 kaloria (lähde (http://www.kaloritaulukko.com/kalorikulutus/)) jos siis käyt 4 kertaa viikossa 5km juoksemassa, kulutat 1400 ylimääräistä kaloria. Tämähän ei ole edes yhden päivän kulutus, joka menee vaikka sängyssä maaten normaaleihin elintoimintoihin.
Toki kuntoilulla on äärimmäisen paljon muutakin hyötyä kun pelkkä painonhallinta, ja se tukee yhdessä ruokavalion kanssa hyvin saavutuksia, mutta jos paljon meinaa painoa pudottaa, täytyy muuttaa myös ruokavaliota.

Mitä proteiiniin tulee, itse syön salin jälkeen ihan Rainbown rasvatonta rahkaa. paketissa 30g proteiinia ja maksaa 0,7e :)  on muuten enemmän proteiinia kuin esim. Valion proteiinirahkoissa, joita mainostetaan korkeaproteiinisina :D


Eri kuntoilumuodoissa ja niiden intensiteeteissä täytyy pitää mielessä myös se kuntoilun kokonaisvaikutus, mitä milläkin haetaan. Itse treenin kulutus, treenin jälkeiset vaikutukset jne. Esim. täällä (http://lihastohtori.wordpress.com/2013/11/22/treenimyytit-i/) Lihastohtori purkaa pahimpia myyttejä rasvanpoltosta.  Todella lyhytkestoisella pienten täysivahtisten pyrähdysten treenillä ei sen aikana polta vastaavaa määrää kuin tunnin kevyellä harjoituksella, mutta energiaa kuluu treenien jälkeen ihan eri tavoilla. Lopputuloksena kulutus voi olla täysin sama.

Lisäksi karkeasti jaotellen kestävyysliikunnan hyödyt verenkiertoelimistöön vs. punttitreenin vaikutukset ryhtiin jne. kropan lihaskuntoon kannattaa jollain tapaa sovittaa omaan tarpeeseen. Mieluiten molempia harrastella, mutta kunkin tarvitsemassa suhteessa.

Itsellä vuosi sitten lähti n. 10kg (+100 --> 90kg) painoa pois liikuntaa lisäämällä ja ruokavalioa säätämällä. Tahti oli ehkä liian kova, kun liikuin (kevyttä liikuntaa pääasiassa) aktiivisesti ja samalla tiputus oli n. ½-1 kg/vko ja samaan aikaan ehkä liittyen tuohon pudotustahtiin tuli oltua aika paljon kipeänä. Tai sitten oli vain sattumaa pienten muksujen saalistaessa pöpöjä... Nyt olen saanut pidettyä tuon n. 90kg painon yhdeksän kk ajan samalla kun farkut ovat käyneet muutamaan kertaan isoiksi vyötäröltä ja pieniksi reisistä.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: mohla - tammikuu 27, 2014, 09:02:56 ap
Enpä ollut tätä Laihdutus pysyvästi tehdään näin -blogausta (http://patrikborg.blogspot.fi/2011/09/laihdutus-pysyvasti-tehdaan-nain.html) lukenut, kun aloin painonhallintaprojektini, mutta samat asiat tuli useista lähteistä järkeiltyä suunnilleen samaan tapaan. Muutenkin Pöperöproffalla on aika paljon fiksuja kirjoituksia.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Xbow - tammikuu 27, 2014, 13:32:53 ip
Allekirjoitan kyllä. Pöperöproffa on harvoja, jotka jaksavat ajatella sitä asiaa kunnolla, kokonaisuutena. Lisäksi hän on oikeasti perehtynyt asiaan, toisin kuin moni muu tyhjänpäiväinen äänitorvi. Monet muut tahot paasaavat pitkälti puppaa, tai katsovat asiaa kovin kapeasta näkökulmasta.

Vajaat 30kg on pysynyt poissa. Nyt on ollut masennusta, ehkä yliajostakin johtuva romahdus, sen sitten näkee tuliko kilo tai pari lisää. Pitkän linjan tähtäimellä vaan mielekästä liikuntaa. Kyllä se siitä :)
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: biblo - tammikuu 29, 2014, 17:44:07 ip
Tammikuussa 2013 tuli hypättyä puntarille ja lukema 134kg pysäytti. Salilla oli tullut ähkittyä ja koitettua ruokavaliota sun muuta mutta näemmä oli hiipinyt useampi kilo takaisinpäin.

Sitten huomasin myös henkisen tilan vaikutuksen ihmisen aineenvaihduntaan+surusyömiseen (miksi sitä ikinä kutsutaankin). Allapäin ollessa siis ei elimistö toimi toivotusti ja tulee syötyä/ahmittua pahaan oloon tms. Stressiä sun muuta oli hlökoht-elämässä sen verran.

Muutoksia kun siihen sitten tuli ja elämä alkoi olemaan parempaa itselläkin kaikinpuolin, ruoanlaitto ja siihen liittyvät asiat kiinnostivat enemmän. Elimistö alkoi toimimaan toivotulla tavalla ja ruokailut järkeytyivät. Mitään en ole jättänyt ruoista pois. Annoskoot pienenivät ja annokset olivat fiksumpia? kaikinpuolin.

Joulukuussa 2013 hyppäsin vaa'alle ja kilot olivat 99,7kg. Vakaantunut tässä sitten tuohon 100-102kg välimaastoon. Tuosta sitten tulee naputeltua se vitonen-kymppi pois jossain kohdassa. Lähinnä se tavoite on stabiloida paino.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: masaiman - tammikuu 29, 2014, 22:18:39 ip
Itellä kanssa yritystä tiputtaa vähän, aseet ei ole kummoiset kun ei tunnu vapaa-ajalla olevan energiaa lähteä mihinkään liikkumaan mm kroonisen unenpuutteen takia josta syystä kanssa tota "lohtumässäilyä" tulee harrastettua ja karkkia yms menee aika lailla, vielä kun töissä ei ole aikaa eikä mahdollisuutta nauttia ns kunnon ruokaa tulee se korvattua tosi usein huoltsikkahodarilla ja vielä parhaassa tapauksessa illemmalla mäkkiin. Nyt olen korvannut (töissä) aamukahvin kanssa syömingit nutrilettin juomalla (pitää yllättävän hyvin nälkää) ja tarvittaessa iltapäivällä toinen, tai sitten sinnittelen kotiin asti missä sitten oikeaa ruokaa. Viikonlopun kaljottelua pitäs kanssa vähentää ja olenkin jo, vasta pari viikkoa tätä takana joten tuloksista ei pysty vielä sanomaan mutta tuo pallomaha sais nyt lähteä, ei ole kiva istua koko päivää autossa sen kanssa puhumattakaan moottoripyöräilystä. Tuloksia odotellessa, tällä hetkellä elopainoa kuitenkin "vain" 79kg (ollut pahimmillaan 82+, pituutta 170) joten allen kympin tosta sheivaus ei pitäis olla ollenkaan mahdotonta ja onnistua elämäntapojen pienellä viilauksella.

Sit kun vielä keksis miten stressais vähemmän, tarttee varmaan muuttaa johkin polyneesiaan lakaisemaan tiistaiaamupäivisin viidakon reunaa ja loppuajan ottaa rennommin...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Homejuustosipuli - tammikuu 30, 2014, 07:18:27 ap
Itelle toiminut, että jättää epäterveelliset mässyt ja makeiset vähemmälle ja hyvää ruokaa vaikka monenlaista, niin niillä voi 'herkutella'. Syö rauhallisemmin ja pureksii pitempään, keho taitaa tajuta olevansa kylläinen vasta useamman minuutin viiveellä. Jos puuhaa jotain muuta, esim. telkkarin äärellä keho erittää kaikenmaailman stressiaineita, jotka ruokkivat sitä negatiivista kierrettä, syö nopeammin ja enemmän.
Jättää jämät suosiolla jääkaappiin tai ravintolassa syömättä / ottaa mukaan, jos ajattelee, että on ruoan tuhlausta niin miettii, että
pinkeeseen massuun ängetty ruoka kasvattanee mahalaukun tilavuutta, jonka seurauksena mätä tulevaisuudessa lisää ja tavallaan tuhlaat todella eksponentiaalisesti.

Joskus tippui 20 kg vuodessa pelkästään mässyjen vähennyksellä
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: masaiman - helmikuu 15, 2014, 10:53:57 ap
Kiehtovaa, en ole tehnyt yhtään mitään muuta kuin korvannut päivittäiset einesleivät/lounashodarit yms nutrilettin juomalla, karkkia tai muutakaan en ole vähentänyt yhtään ja silti reilussa kahdessa viikossa -2kg ja jotkut aikaisemmin tiukat vaatteet ei ole enää ihan niin tiukkoja... eli jotain siis ilmeisesti tapahtuu siitäkin huolimatta että viime viikonloppuna oli oikein kunnon mässäjäiset oikeestaan keskiviikkoon asti.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Siika - lokakuu 12, 2016, 18:38:32 ip
Noin viisi kuukautta uutta elämää takana ja -22kg pois elopainosta :o :o,tosiaankin helppoa(ei tosiaankaan)terveellinen ruokavalio eli kalaa-kanaa-poroa jasalaattia ja juureksia paljon,pois olen jättänyt kokonaan:alkoholi,juustot,makkarat,perunan,leivän,voi muutamia mainitakseni.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Aji Inferno - marraskuu 15, 2016, 22:47:11 ip
Ainakin alkoholi voi tehdä tyhjäksi kaikki laihdutusyritykset.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: karvainen - marraskuu 18, 2016, 21:27:01 ip
-20kg
Työmaalla noin 15 000 askelta päivittäin :D
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - huhtikuu 03, 2019, 15:16:51 ip
Paino laskenut -22 kg 15 kuukaudessa. Vielä riittää tehtävää että painoindeksi laskee normaaliin, n.4 kg pitäisi vielä laskea. Nyt paino 83 kg ja pituutta 178 cm.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Siika - huhtikuu 03, 2019, 15:49:11 ip
Loistava suoritus ;D ;D ;D pääsin itsekkin samoihin lukuhin eli -25kg mutta nyt parivuotta myöhemmin olen lähtöpisteessä eli häneksi meni :(
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - toukokuu 05, 2019, 14:45:40 ip
Nyt on paino 79.5 kg eli laski 3.5 kg kuukauden aikana. 8)  Laktovegaaninen ruokavalio vaikuttaa hyvin. Yksi ongelma vain lisääntyy kun paino laskee. Molemmat lonkat ovat alkaneet oirehtia. >:( Liikekipuja ajoittain ja yöllä staattista kipua paikallaan. :'(  En ole kuitenkaan vähentänyt liikkumista, vaan pusken sisulla eteenpäin.  :fire: :chili: 
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - syyskuu 11, 2019, 19:19:27 ip
Nyt pääsin välitavoitteeseen. Paino 74.5 kg ollut jo 2 kuukautta. Verenpaine on 97 / 60. Lonkkakipuihin olen saanut jo apua. Nyt olen sivellyt päivittäin nagavoidetta molemien lonkkien ulkosivuihin ja kas kummaa, lämpö alkaa mennä syvemmälle. Taitaa tästä äijästä vielä tulla jotain, ainakin hetkeksi...
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - joulukuu 18, 2019, 07:26:52 ap
Hyvin on paino pysynyt 74.5 kg:ssä. Chilipitoinen ruokavalio ilman lihaa, sokeria ja vehnäjauhoja.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: Chilivaari - joulukuu 18, 2019, 11:43:42 ap
Hieno homma, pysynyt jo kuukausia. Tarkkana vain jatkossakin.
Sokeri ja vehnäjauhot pois riittää useimmille painon pudotukseen. Jos oikein tiukalle ottaa, niin sitten myös perunat ja pastat tarkkailuun.
Rasva ei lihota, sanoo Antti Heikkilä ja taitaa olla oikeassa.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - joulukuu 19, 2019, 09:51:44 ap
Antti Heikkilä on kyllä oikeassa monessa asiassa, mutta taistelee tuulimyllyjä vastaan. Siis mammuttimaista lääketeollisuutta ja lahjottua lääkärijoukkoa, jota ravintosuositukset tukevat.

Luin uutisen että yli 50% suomalaisella on kohonnut kolesterolitaso, siis lääkittävä. Tämä juuri osoittaa ettei virallinen ruokasuositus toimi alkuunkaan.

Minulla kokonaiskolesterooli on 3,75.  Saan rasvasta 43%, proteiinista 32% ja hiilareista 25% kokonaisenergian.
Nauttimassanin rasvassa ei ole kolesterolia, hiilihydraatit ova hitaita.

Niin , en ole nauttinut perunaa enkä pastaa vuosiin.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - helmikuu 07, 2020, 18:18:33 ip
Aamuinen punnitus kertoi taas painon alentuneen. Nyt 71 Kg. :-X Kummallista kun ruokavalio ja liikkuminen ei ole muuttunut. Lonkkakipu hillitsee enemmät liikkumiset, mutta yritän silti. Kovan liikekivun rajoilla mennään.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - toukokuu 02, 2020, 15:55:08 ip
Paino pysyy näköjään 71 kg:ssä hienosti. Liikkumista on lisätty fysioterapian neuvoista. Syömistä lisätty hieman kun kalaa on tullut verkkoihin.
Otsikko: Vs: Laihdutus
Kirjoitti: MorugaReaper - helmikuu 01, 2021, 10:40:01 ap
Paino on pysynyt hienosti tavoitteessa. Nyt 69,8 kg. Chilin syönti joka päivä ja joka aterialla pitää kropan kunnossa. :thumbup: