toukokuu 16, 2022, 15:39:14 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Torakka

1
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
huhtikuu 20, 2014, 14:43:19 ip
koskahan tulee kapilaari nauhaa quadgrowlle?
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
heinäkuu 13, 2013, 11:35:20 ap
Ahventa-vihreää tanko parsaa & cayanne bèarnaise kastike
Olen täällä maalla lomailemassa ja miettinyt pääni puhki että mistä teen reseptin. NO yhtenäpäivänä harpuuna kalastus reissun jälkeen se iski kun saalis lenkki oli täynnä 300-600g ahvenia, että näistä saan jo jotain aikaiseksi!!!
Ja eikun äkkiä mrkäpuku pois päältä ja äkkiä kotiin perkaamaan kaloja :)


Tarve aineet
Tuoreita ahvenia niin paljon kuin niitä tarvitset
1 nippu tuoretta vihre tanko parsaa
3kpl kananmunan keltuaisia huoneen lämpöisiä
150g voita
Cayanne pippuri jauhetta tai jotain mukavan vivahteikata tuoretta chiliä(vihreä jalapèno olisi ollut omiaan tähn omata mielestä.
Rakunaa
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria mylystä
1tl omena tai shampanja viini etikkaa tai sitrus hedelmän mehua


kuori tankoparsat ja leikaa alapuolelta pieni pala pois(älä missään nimessä leikkaa nuppuja irit!!!!)
Laita parsat kylmn veteen vartoamaan.
Ota ahvenet käsitteyyn viillä tai leikaa saksilla maha auki ja jos joku nyt ei tiedä niin perseestä päähän päin leikataan maha auki ja ota sisälmykset pois anna kissalle tai vie siilille tai aivan mitä keksit. Laita veitsi niskan taakse tee pieni viilto selkärankaan asti ja lähde leikaamaan filettä irti suuntana päästä pyrstöön päin. Kun olet saanut fileet pois laita file työlaudalle ja varo varo varo varovasti leikaa kylki ruodot pois kalasta (ohjeet löytyy aivan varmasti jollain hakukoneella netistä). Kun kaikista fileist on otettu kylkiruodot pois laita file taas leikuu laudalle ja ota kalapiikki tökkää piikki fileen pyrstö päähän laita veitsi melkein "lappeeleen" piikin juureen ja ala leikaamaan pienessä kulmassa (terä kohti kalan nahkaa/leikuulautaa) nahkaa irti fileestä.Kun toimen pide on tehty aivan kaikille fileille niin päästään seuraavaan hommaan jossa voi pitä hieman kiirettä mutta se on vaan mukavaa ja tuo pientä haastetta.
Ota suht iso kattilla johon mahtuvat kaikki parsat. Ja laita siihen reilusti vettä kiehumaan. Samaan aikaan ota reilun kokoinen pannu(30cm halkaisialla) laita sekin levylle lämpimään. Ota yleis kone tai kutteri tai sauvasekoitin ja kulho siihen.Laita kulhoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Samaan aikaan otat pienen kattilan jossa sulatat 150g voita kastiketta varten, voi ei saa ruskistua!!!! Kun voi on sulanut laita ahven fileet pannulle ja parsat kiehumaan tässä vaiheessa sinulla on noin 5min aikaa tehdä kaikki loppuun!!!!
Kutteriss teho täysillle ja ala kaatamaan sulaa voita nauhana keltuasten joukkoon älä sekoita liikaa koska kastikeesta tulee muuten liisteriä tai veitsellä syötävää. Sammuta kutteri kun kastike on kastikemaista. Käännä ahven fileet ja sammuta levy, Tsekkaa parsojen tilane. Ota cayanne pippuri tai chili silppu ja lisää se kastikeen oukoon lusikalla yms välineeellä sekoittaen. Lisää sekaan myös etikka ja rakuuna maista lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Valuta vesi pois parsoista laita ne lautaselle,ahven fileet niiden päälle ja kastiketta myös.


Nauti ruoastasi.
Torakka toivottaa maaseudulta kaikille hyvää ja herkullista kesälomaa!! 8)
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
kesäkuu 17, 2013, 21:56:58 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 17, 2013, 21:17:16 ip
Tätä lisää! Extraplussat rumasta retrolautasesta. :D

Kaljatölkkikana on ehdottomasti paras ja myös yleisöystävällisin tapa valmistaa broileria.


mummon perintö lautanen. niillä menään mitä kaapissa on :D
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
kesäkuu 17, 2013, 14:50:08 ip
pepsi perse broileria Jalapeño "viitalla"



Tarpeet
1kpl kokonaista broiskua
5kpl Jalapeñoja
1TLK pepsiä tai kokista tai olutta
siirappia tai fariini sokkoa
suolaa
paljon musta ja rose pippuria
savu paprikajauhetta
lousiana soosia
wörsester soossia
poppamiehen noutajaa muutama tippa maun mukaan


Avaa virvoitus juoma tölkki juo ainakin 1/3 osa pois laita Lousiana kastiketta 3rkl tölkiin ja 1rkl wörsesteriä ja muutama tippa noutajaa. Ota broileri kauniiseen köteen ja survaise tölkki broilerin ahteriin. Laita broileri istumaan uuni pellille.
sulata fariini sokeri kattilassa lisää sekaan hieman pepsiä tai vettä,pippurit,chili hake ja savupaprika jauhe sekä suola. keitä siirappi maiseksi tahnaksi ja kuoruta broisku kautaaltaan tällä ihanuudella.
Laita broisku uuniin 175 asteeseen 2h 1h kohdalla kanattaa varmaan laskee uunista asteita ettei tuu noin mustaa kun mulla :D

Peruna&palsternakka muhennos
kuori perunat ja palsternakka keitä kypsiksi eli noin 30min, kaada vesi pois ja vatkaimella tai vispilällä koko ajan sekoittaen lisää tuoretta yrtti haketta,voita ja kermaa niin kauan kuin siellä on mukavaa ja kuohkeaa pyrettä. tarjoa tätä kanan kanssa.
bbq soosi
kun kana on kypsä ota pepsi tölkki pois perseestä ja kaada sisältö kattilaan lisää sinne fariini sokeria suolaa ja yksi micro hakeeksi hakattu habanero tai naga. Keitä kokoon



DEXTER massacare habanero cupcakes


muffinsit:
2   isoa kananmunaa
2,4 dl maitoa
250G voita
1 TL kaakao pulveria
1 TL suolaa
1 1/2 TL ruoka soodaa
3,5 DL sokeria
6DL normaaleja vehnäjauhoja
2 RKL punaista elintarvikeväriä
1 RKL omena tai samppania viinietikaa
3 TL aitoa vanilia sokeria
2kpl habaneroa

tuore juusto kuorrtute
450G philadelphia tuorejuustoa
200-250G VOITA!
1 1/2 TL vanilia sokeria
500G tomusokeria




Kuppikakkujen valmstus: varmista että kaikki tarve aineet ovat huoneenlämpöisiä. Sulata voi ja kaikki muu paitsi jauhot yleiskoneessa, Lisää jauhot pikku hiljaa sekaan ja sekoita massa tasaiseksi. laita massaa muffinsi vuokiin noin 2/3 osa täyteen vuoasta jotta jää tilaa turvota ja ei valu yli. Paista muffinseja 175 asteessa 20-22 min tai niin kauan kuin puutikulla koittaessa ei enää mitään tartu mukaan :)

kuorrute: pehmennä voi mikrossa yms lisää kaikki aineet sekoituskulhoon ja sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi.


"veri" laita kattilaan reilu desi sokeria ja pieni tilkka vettä(0,3dl) lisää sekaan mustikoita 4RKL sekä 2kpl habaneroja palasina keitä siirappimaiseksi ja kaada siivilän läpi johonkin kuppiin samalla survo mustikoista loputkin mehut irti.



Sokeri lasi: laita kattilaan 3dl sokeria ja 0,5dl vettä keitä varovasti koko ajan sekoittaen niin kauan että sokeri on sulanut. kaada voidellun leivin paperin päälle kovettumaan.


Anna kakkujen jäähtyä ja pursota kuorrute päälle, riko sokeri lasi ja toki palasia muffinsiin, roiskuta mustikka habanero "verta" koko komeuden päälle.



nauti kakkuja Dexter sarjan kera ;)
5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
kesäkuu 09, 2013, 14:50:15 ip
Habanero&bbq mini burgerit

Tälläsiä tuli nyt väsättyä. Todella simppeli setti mutta DIY&GOOD TASTE ;)

Burgeri pullat/sämpylät
Olen aikojen saatossa koittanyt varmaan 50 erilaista sämpylä reseptiä ja sitten jostain löysin tämän, tää resepti on paras, jos tarjoat näitä sämpylöitä jollekin varmasti kuulet kysymyksen "mistä sinä olet nämä ostanut tai kenen valmistajan nämä on"

Tarve aineet:
2,4DL - maitoa
1,2DL- vettä
55G - voita
550-560G - vehnäjauhoja
7G - kuiva hiivaa
25G - sokeria
9G - suolaa
1KPL - kananmunaa


laita pieneen kattilaan maito,vesi,voi lämmitä 50C-asteiseksi.
Laita isoon kulhoon 4DL jauhoja, lisää mukaan hiiva,sokeri ja suola. koko ajan sekoittaen lisää jauhoseokseen lämmitetty maito,vesi, voi seos. kun neste ja jauhot on sekoitettu heitä kananmuna sekaan, ja ala lisämään loput jauhot mukaan 0,5DL kerralaan sekoita/vaivaa taikinaa jokaisen puolikaan DL lisättyäsi. Kun kaikki jauhot on lisätty kaada taikina jauhotetulle pinalle ja vaivaa noin 8-10 minuuttia jotta taikina on pehmeää ja elastista. Anna turvota lämpimässä paikassa ainakin 30MIN

Jaa taikina ensin puoliksi ja toinen puolikas taas puoliksi. tee taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Laita sämpylät 200C asteiseen uuniin 10-12 min. halutessasi voi laitaa päälle seesamin siemeniä.


Teille joille sämpylän pyöritys on aivan uusi juttu koitin tehdä GIF. liiteen jossa näkee hieman miten se hoituu mutta SGS-4 ei anna kuvata kuin pienen ajan sitä joten tuli aika kuppanen(toivottavasti on edes vähän apua).
Mutta ota taikinasta pieni pala laita se työlaudalle laita käsi siihen päälle ala pyöritää ja samalla ala laittamaan kämmentäsi kupiksi ja sieltä käden alta pitäisi löytyä suht pyöreä pallo :D


Valmiista sämpylöistä pitäisi tulla hieman tämän näköisiä(nää on vanhoja ja isompia sämpylöitä)


Sitten ne pihvit
200-400G naudan paistijauhelihaa
1KPL habaneroa 200G jauhelihaa kohti
0,5 TL worchire kastiketta
1RKL- BBQ kastiketta
mustapippuria ja suolaa
1-2TL savu paprika jauhetta

KYLLÄ EI MUNAA EI KORPPUJAHOJA BBQ SOOSI TOIMII HYVÄNÄ SIDOS AINEENA :)


sekoita kaikki yllämainittu johonkin kulhoon hakkaa nyrkillä tai muusinuijalla tai yms tarvikkeella seososta jotta siitä tulee niin kiinteätä kuin vain mahdollista.
anna mastua jääkaapissa 20min tai 60min
ota seos kaapista ja muotoile seoksesta pieniä pihvejä paista pihvti helvetillisen kuumalla pannulla nopeasti ja jätä ne mediumiksi tai ra´aksi


Tässä vielä pieni lisöke purilaisten väliin
Marinoitu punasipuli torakan tapaan
1punasipuli
1habanero
2rkl  omenaviini etikkaa
suolaa
sokeria
tuoreita yrttejä

Leikkaa sipuli & habanero ohuiksi suikaleiksi ja heitä ne kuppiin
Leikaa yrtit(rosmariini, ruohosipuli yms.) todella pieneksi hakkeeksi ja laita ne sipulin ja haban sekaan. Lisää 1TL sokeria ja ripaus suolaa sekä etikka sekoita ja anna maustua.



annoksen koristelu on aika kuppanen kun ei paljoa kaapista mitään löytynyt mutta yhden chilin kukan siihen laitoin ;D

Ja jos säästät puolet sämpylä taikinasta niin lisääppä siihen muutama habanero. Jaa taikina 2 saman kokoiseen osaan pyöritä niistä 30cm tankoja laita uunipellille ja 15min 200-asteisessa uunissa niin sulla on 2 habanero patonkia



ENS viikoksi koitan taas jonkun reseptin kehittää ilmoille. Mukavaa kesää kaikille 8) heinäkuussa tulee sitten grillillä valmistettuja juttuja  ;)


6
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
toukokuu 28, 2013, 20:50:09 ip
minä noudatan. muutaman kerran on ollut todella läheltä piti tilanteita. koska oma koira ei siedä vapaana olevia koiria jotka tulee lähelle. Ojennan aina ihmisiä siitä että jos niiden piski kuolee sen takia että ei ole kytkettynä auton alle yms tai tulee koiran lähelle joka on kytkettynä yms ja kuolee sen hampaisiin niin se on omaa tyhmyyttä ja se todetaan myös poliisin ja vakuutus yhtiönkin puolesta noin tyhmälle koiran omistajalle. vaikka se koira tottelisi kuinka hyvin niin se ei tarkoita sitä että jossain tilanteessa se pakenee tai menee kiinni olevan koiran iholle... Koska me emme tiedä mitä ne koiran "keskustelevat/elehtivät" toisilleen :-\ tiedän tapauksia joissa vapaana oleva "musti" joka aina on totellut on mennyt saksanpaimen koiran ja toisessa tapauksessa rotikan jotka ovat oleet kytkettyinä naaman eteen/kimpuun ja ottaneet pataansa ja kuoleet. jos itselle noin kauhea juttu kävisi en voisi enää elää oman koirani kanssa vaikka se ei sen syy olisikaan. joten pitäkää koirat kiinni lenkki poluilla ja kadulla, SEN TAKIA NE KOIRA PUISTOT ON TEHTY.
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
toukokuu 28, 2013, 18:44:41 ip
moves like jagger cover :) uppoo mun kaltaiseen country faniin
moves like haggard
http://www.youtube.com/watch?v=HgWDzGeDtX4
8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Soitinrakentelu
toukokuu 28, 2013, 17:52:27 ip
räyhis pystyiskö sulta tilaan tollasen kitaran :o ?
9
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
toukokuu 28, 2013, 17:45:37 ip
MIKSI KOIRAN PITÄÄ OLLA IRTI LENKKI POLULLA JA KÄVELYTIELLÄ JOS KAUPUNGINOSASTA LÖYTYY 1KM SÄTEELLÄ 4 KOIRAPUISTOA.  oli taas sellanen läheltäpiti tilanne kun jonkun elitistiämmän lamppuharja meinas tulla oman koiran suuhun. kysyin naiselta syytä tähän idiotismiinsä vastaus oli "se tottelee niin hyvin".  Eikös se ole samat säänöt kaikilla että koira on kytkettynä yleisillä paikoilla.
11
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
toukokuu 28, 2013, 17:17:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 28, 2013, 17:06:24 ip
Torakalla on homma hanskassa, tällaisia oikeasti tuoreita ja innovatiivisia reseptejä soisi näkevän vähän useamminkin internetsin ihmeellisessä maailmassa.

sarkasmiako?
12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Torakka reseptit uusiksi
toukokuu 28, 2013, 14:04:55 ip
jaahas taas on viikko vierähtänyt töissä, nyt aikaa uudelle reseptipäivitykselle :) Lisäkeen piti olla kunnon itse tehdyt ranskalaiset mutta kaupassa ei ollut oikeaa perunaa joten. menään tolla bataatilla sitten vielä tää kerta. Seuraavallle kerralle lupaan jotain ihan muuta ;)

Yrtti chili marinoitu kananpojan rinta batatti lankku tikku systeemeillä
Tarpeet
maustamattomia kananpojan rintafileitä
1kpl- sipulia
0,5-punttia ruohosipulia
2kpl - thaikku chiliä yms annuumia
omasta ruukusta noin 3rkl tuoretta korianteria
kunnon ripaus suolaa,pippuria ja cayanne jauhetta
0,5-1dl - oliivi öljyä
puolikkaan sitruunan mehu



pilko ja hienonna kaikki muut paitsi kananpojan rintafileet ja sekoita ne kulhossa.
Ota kananpojan rintafileet työlaudalle, tee leveys suunnassa rintaan vinot viillot molemmille puolille(ei tarvitse olla kovinkaan syvät)
heitä fileet marinadiin sulje huolellisesti anna olla jääkaapissa ainakin 1VRK.


Bataatti lankku tikut tai jotain :o
1-100 batatttia riipuen syöjien määrästä
225 asteinen uuni

pese ja kuori bataatti
leikaa se pituus suunassa noin 1cm kokoisiksi "levyiksi" leikaa levyistä vielä noin 0,5-1cm paksuisua tikkuja. Levitä tikut uunipellille pirskota päälle oliivi tai rypsi yms. öljyä,suolaa cayanne jauhetta. Laita tikut uuniin noin 30minuutiksi käännä puolessa välissä tikkuja.
15min ennen batattien valmistumista paista pekonia pannulla kun käänät pekonit lisää kananpojan rintafilee pannulle ja kaada samalla hieman marinaadi öljyä pannulle. Kun rintafileissä on mukavat värit ja ne on käänetty kerran Laita pannu ja rinta&pekonit uuniin bataattien kanssa 10min ajaksi. 
''


nyt pitäisi loppu tuloksen olla kypsiä bataatti tikkuja sekä todella mehukasta kanaa :)

itse laitoin kanan päälle vielä valkosipuli tuorejuustoa.
13
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
toukokuu 28, 2013, 13:09:00 ip
kyl. viimeksi kun tilasin en ehtinyt edes olohuoneesta keittiiöön kun tuli jo että tilauksesi on lähetetty ja seurantakoodi :) Ja itse olen iloinen tuosta että tuota multaa voi tilata postista. asun vantaalla ja en omistaautoa jotenka ainut vaihto ehto on ostaa pikku pusseja mutta nyt voin tilata 50L multaa lähipostiin joka sijaitsee 200m päässä. KIITOS JA KUMARRUS.
14
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
toukokuu 28, 2013, 02:40:37 ap
hienoa kärsä. tilailen huomenissa. iso kiitos. paransit jo nyt mun päiväni 8)
15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
toukokuu 27, 2013, 20:04:37 ip
jamey johnson - High cost of living

http://www.youtube.com/watch?v=MiMdb2MnYr8
16
noniin pääsin töistä kotiin... vien kirjeen postiin kun meen kaupaan eli kirje lähtee sit sieltä huomenissa. otin psyallista,tupakkaa. Lisäsin Vesimelonin ja avaamattoman pussin tilliä(ostin yhen pussin itelleni kaupasta ja siellä olikin liimautut toinen pussi kiinni niin toinen lähtee kiertämään suomea 8)
17
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
toukokuu 27, 2013, 19:51:29 ip
onko mitenkään mahdollista saada tilattua multaa postin kautta?
18
Chilit kasvanut ihan mukavasti nyt vaan enemmän aurinkoisia päiviä.
Habanero,padron ja toinen moruga scorpion


Bishop crown: tämä se kasvaa huikeaa vauhtia laitoin tuki kepin kuvan ottamisen jälkeen. kasvi ottaa jo mini kasvarin katoon kiinni 8)
19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
toukokuu 25, 2013, 18:22:44 ip
http://www.youtube.com/watch?v=hvKyBcCDOB4
Darius Rucker- wagon wheel
aivan loistava cover. mukavaa fiilistelyä 8)
20
kirje tullut ja lähtee maanantaina seuraavalle