elokuu 11, 2022, 10:36:30 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jones

1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
marraskuu 26, 2009, 15:57:31 ip
On tullu olutta tehtyä uutteista kymmeniä satseja, joskaan ei enää muutamaan vuoteen. Välineet löytyy vielä, mutta pullot/korit on jossain vaiheessa "kadonneet". Sahdin valmistaminenkin on ollut joskus to do-listalla, mutta tosiaan nämä kokkailut jääneet vähän vähemmälle. Jos kuitekin vielä joskus..

Mukava harrastus oli kuitenkin tuo ja kärsivällisyydellä ja säveltämällä reseptejä (eli erilaisia humaloituja/humaloimattomia uutteita käytettynä alkon oluista herätetyillä hiivoilla) sai aikaan mielenkiintoisia oluita.

Tässähän alkaa jo taas innostumaan  :P

2

Speditööri.
3
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Ulupica / Rocopica
heinäkuu 28, 2009, 18:47:12 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 28, 2009, 18:21:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Jones - heinäkuu 28, 2009, 18:00:43 ip

Tuota tuota... Mikähän mahtais olla paras idätystapa ko lajikkeelle saati villichileille ylipäätään? Olen tähän mennessä idättänyt siemenet niin mullassa, kivivillassa kuin 'kelluvalla lautalla'. Ainoa lajike jota en ole saanut ikinä itämään oli Locato.

Tänään tipahti postiluukusta noita Ulupican siemeniä, eikä viitsisi hirveästi lähteä 6 siemenellä harjoittelemaan / testaamaan parasta metodia.. Ideoita?


Mulla toimi kv-kuutio ja aika. ;) Lämpö nyt oli vaihtelevaa, mutta eipä se luonnossakaan tasaisena pysy... Loisteputkivalaisimen päällä siis kannellinen (uteliaisuus vastaa tarpeellisesta tuuletuksesta... :)) rasia, jossa pohjalla vettä ja kivivillakuutio.

Onnea idättelyyn, metodilla kuin metodilla!


Kiitos nopsasta vastauksesta. Taidanpa kallistua tuohon kivivillassa idätykseen. Ainakin helpompi pitää kosteus tasaisempana kuin mullassa.
4
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Ulupica / Rocopica
heinäkuu 28, 2009, 18:00:43 ip

Tuota tuota... Mikähän mahtais olla paras idätystapa ko lajikkeelle saati villichileille ylipäätään? Olen tähän mennessä idättänyt siemenet niin mullassa, kivivillassa kuin 'kelluvalla lautalla'. Ainoa lajike jota en ole saanut ikinä itämään oli Locato.

Tänään tipahti postiluukusta noita Ulupican siemeniä, eikä viitsisi hirveästi lähteä 6 siemenellä harjoittelemaan / testaamaan parasta metodia.. Ideoita?
5
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Etikkasäilöntä
heinäkuu 16, 2009, 11:51:45 ap

Tyhmä kysymys, mutta tuo kylmään liemeen säilöminen ei liene sen kummempaa, kuin antaa liemen jäähtyä, ennenkuin kaataa viipaleitten päälle  ::)

Ei hirveästi kiehdo ajatus jalapeno-etikka-muusista eli olisi mielekkäämpää, kun eivät kypsyisi / pehmentyisi kuuman liemen vaikutuksesta.

Jos ostan esim. tuollaisen ym Hillox-pussin ja keittelen siitä liemet, niin onnistunee ihan sillä? Purkit tieten desinfioidaan kuumassa, mutta tarviiko esim. lisätä atamonia tjms?
6
Lainaus käyttäjältä: Niabo - toukokuu 20, 2009, 16:29:01 ip
Lisäks bonarina et nää ruukut mahtuu täydellisesti sellaseen laatikkoon missä irtokarkit tulee kauppaan ni niistä saa hyvät aluslautaset :)


Nerokasta  :o Tuollaiset ruukut on jo hommattuna, mutta en ostaessa tajunnut, että niissä on reiät pohjissa. Laiskuuttani en ole jaksanut miettiä sopivia aluslautasia. Taitaa olla huomenna karkkipäivä  :D
7

Mustan kautta syvän punaiseksi kypsyy ilmeisesti myös Black Pearl (C.Annuum) . Tiedä sitten liekö kuinka vakautettu lajike vaiko jokin F1 risteytys.

-J-
8
Lainaus käyttäjältä: rasse - helmikuu 02, 2009, 21:07:40 ip
http://www.youtube.com/watch?v=YTs-Wa9lB0Q

Hieno ääni, hieno biisi.


Aika karseeta X)


Vaihtoehtoinen huumoripläjäys tähän väliin - Rodney Carrington - Rap Star

Aika hauska jantteri mun mielestä. Kannattaa(ko?) katsoa noita muitakin...
9
Lainaus käyttäjältä: escargo - helmikuu 15, 2009, 09:32:35 ap
Lainaus käyttäjältä: Jones - helmikuu 11, 2009, 23:11:28 ip

Laitetaas tännekkin tämä kysymys.. Eli onko tuo (ilmeisesti kaikilla hydroilijoilla käytössä oleva?) leka-sora eli hydrosora "ainoa oikea" passiivihydrossa vai ajaisiko sen asian tuo mm. Viherpeukussa mynnissä oleva Vulcaponic ? Lähinnä kiinnostaa tuon "Erikoinen etu on Vulkaponicin pysyvä pH:n stabilisointivaikutus" takia. Vai toimiiko Leka-sora yhtälailla pH:ta tasaten? Mahdolliset hyödyt/haitat Lekaan verrattuna, jos jollain on kokemusta, kiitos!


Just kyselin samoja http://javu.kapsi.fi/inferno/index.php?topic=5392.0
En tilannut hintansa takia ja kun tavallista hydrosoraa oli vielä omasta takaa. Varmaankin hyvää soraa mutta hyöty hintaan nähden...? en tiedä. Tavallinen kuitenkin ajanee asiansa.


Kappas.. Koitin kyllä hakua, mutta ei tuloksia. Pitänee tilata ja kokeilla tuota. Sillähän se selviää.
10

Laitetaas tännekkin tämä kysymys.. Eli onko tuo (ilmeisesti kaikilla hydroilijoilla käytössä oleva?) leka-sora eli hydrosora "ainoa oikea" passiivihydrossa vai ajaisiko sen asian tuo mm. Viherpeukussa mynnissä oleva Vulcaponic ? Lähinnä kiinnostaa tuon "Erikoinen etu on Vulkaponicin pysyvä pH:n stabilisointivaikutus" takia. Vai toimiiko Leka-sora yhtälailla pH:ta tasaten? Mahdolliset hyödyt/haitat Lekaan verrattuna, jos jollain on kokemusta, kiitos!
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jonesin chilistelyt
helmikuu 11, 2009, 22:52:15 ip

Reilu viikko vierähtänyt siitä, kun laitoin edellisessä viestissä mainitut siemenet itämään. Karkeasti 2/3 on noussut villasta/mullasta ja vain muutama ei ole vielä näyttänyt mitään merkkejä. Ensimmäiset niskalenkit nousivat yllättäen mullan seasta vaikka odotin tuon kivivillan olevan parempi (viimevuonna oli itävyys-% 100 kivivillakuutioissa idätetyillä).

Ei tilanne nyttenkään huonolta näytä, sillä kaikki villaan laitetut ovat nostaneet jo lenkin näkyviin ja nuo joita vielä odotellaan, ovat kaikki mullassa. Sen voi kuitenkin todeta että tuo kivivilla on siinä suhteessa mutkattomampi, että ei tarvi olla niin tarkkana kosteuden/veden lisäämisen kanssa verratuna suoraan multaan istuttettuihin. Kivivilla imee itseensä vettä melkeinpä sen mitä antaa ja pysyy tasaisesti kosteana. Multaan istutetut puolestaan pääsivät välilään pahasti kuivahtamaan mutta toisaalta myös tuli lorautetua liikaa. Toisaalta tämänkin olisi voinut välttää laittamalla mukeihin hieman enemmän sitä multaa pohjalle, mutta ajatuksena oli, että saan lisätä multaa sitten sitämukaa kun varret alkuvaiheessa venyvät.

Näin alkuun kaikki saavat paistatella 18w loistarin alla ja mietitään tuota valaisupolitiikkaa ennenkuin tuosta rupevat kunnolla venymään.

Mainitsemani annuumien idätys viivästyi myös ja sain vasta tänään aikaiseksi. Tällä kertaa kaikki siemenet multiin ja lajikkeina seuraavat:


Birds Eye Baby
Chilly Chili
Chinese Five Colour
Firecracker
Medusa
Orange Thai
Palermo Sweet
Red Cherry Hot
Riot
Sweet Banana
Thai Sun Hot Pepper

Näillä siis mennään kesää kohti. Arvatenkin osa ei koskaan näe aurinko ja osan "joudun" sysäämään kavereilla, mutta katsotaan miten homma lähtee etenemään ja opitaan virheistä.

Lueskelin tuossa päivällä töissä tuota passiivihydro-ketjua ja innostuin, silläkin uhalla, että pitäisi hommata passiivilannoitteet jne. Pikaisesti selailtuani ketjun läpi jäi mielikuva, että ihmiset käyttävät hydroissaan leca-soraa mutta millaista olisi tuo, esim. Viherpeukussa myytävä, Vulcaponic ? Hinta ei paljon eroa normi hydrosorasta, joten olisiko tuosta mihinkään vai onko tavallinen leca todettu paremmaksi?

-J-
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jonesin chilistelyt
helmikuu 03, 2009, 22:31:17 ip
Nonniin.. Aika rientänyt melkoista vauhtia, mutta viimeviikonloppuna sain kuin sainkin jotain aikaiseksikin! Laitoin alla olevista siemenistä yhden kutakin itämään (osa pääsi kivivillakuutioihin loppujen mennessä suoraaan multaan).

Aji Cristal
Aji Habanero
Birds Aji
Bishop's Crowne
Champion
Criolla Sella
Hot Tree Pepper (Guatemala)
Inca Red Drop
Lemon Drop
Oranssi LD X PI-441552 (F4)
Peruvian Creole (PI-593605)
PI-260560
PI-441550
PI-441552
Pimenta Cambuci

Locato
Caribbean Red Habanero
Long Chocolate Habanero

Olisi varmaan kannattanut laittaa useampi kutakin, mutta jos noista kaikki itää, niin tulee kyllä ongelmia tilan kanssa. Varsinkin kun ensiviikonloppuna ajattelin laittaa saman verran annuumeja itämään. On tämä hullua hommaa  :D Päivitellään jahka nuo ovat itäneet ja on jotain kuvattavaakin...

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Lempi oluenne?
helmikuu 02, 2009, 12:28:05 ip

Melko kaikkiruokainen oluiden suhteen, joskin testailu jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Alkoon poiketessa lähtee yleensä aina muutamia pulloja tuontioluita mukaan. Ravintolassa tulee yleensä tilattu Newcastle Brown Alea, jos sitä saa hanasta. Kaiholla muistelen myös aikaa, jolloin Harwallin Krouvi moniviljaolutta oli myynnissä. Siinä oli sangen oivan makuista kiljua!
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jonesin chilistelyt
joulukuu 04, 2008, 23:19:09 ip
Tuo vanhan muokkaaminen ei tietenkään nostanut topikkia, niin tehdään se sitten näin manuaalisesti...
15
Muut harrastukset ja elämä / Re: pokeria joo!
marraskuu 16, 2008, 22:18:58 ip
Lainaus käyttäjältä: "MikaK"Suhteellinen käsite tuo "jos pelaa fiksusti". Sen verrna moni ammattilainen on useamman kerran käynyt pohjilla noustakseen taas huipulle, että uskon huonoja putkia tulevan kaikille.

Itse pelaan pääosin freerolleja ja play money yhden pöydän turneita ajanvietemielessä. Pienihintaisia oikeitakin pelejä tullut silloin tällöin pelattua, mutta turnauksilla on paha tapa kestää tolkuttoman kauan, jos pärjää.


Joo, totta. Pienimmällä tasoilla tiukalla bankroll management'lla sekä pelillä pysyy kuitenkin varmasti pinnalla ja kokemuksen myötä alkaa varmaan voittoakin kertyä. Itsellä tuo pelaaaminen lähinnä kuitenkin 'tupla tai kuitti' tyylistä, eli usein istutaan koko 'kassalla' jossain 20 tai 50 euron teksu tai omahapöydässä. Omahassa varsinkin varianssi näkyy eikä käsittääkseni 'normaali' peliä pelaamalla nopeat 10 buy inin heilahtelut suuntaan tai toiseen ole lainkaan harvinaisia.
16
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 15, 2008, 09:08:53 ap
Tulipas nopeasti vinkkiä :D Pitänee käydä paikallisessa (kirjastossa) ja perehtyä hieman asiaan.  Ja voisi tieten myös tutkia josko jonkinlaista 'kurssia' olisi lähimaastossa tarjolla valokuvaukseen liittyen. Ettei tarvitsisi ihan konttamaalla alkumetrejä mennä..
17
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 15, 2008, 08:48:51 ap
Kuinka monastikkaan on ollut oltua tilanteessa, jossa ajatteli että olisipa kamera mukana.. Varmasti mahtava harrastus, mutta mitä kautta aloittaa
mies jonka edellinen kamera oli mallia 'neliskanttinen-pyörivä-salamavalo'?
18
Muut harrastukset ja elämä / Laihdutus
marraskuu 15, 2008, 08:12:21 ap
Kiinnostava aihe miehelle, joka nippa nappa mahtuu paremmin pöydän alle makaamaan kuin seisomaan. Muutama ystäväni aloitti vuodenvaiheessa (vedonlyöntiä tietysti mukana) dieetin tuolla Painonvartijoiden miehille tarkoitetulla (lue pelkistetyllä) ohjelmalla.

Kumpainenkin näistä +0,1 tonnia painavista janttereista veti tuolla 4 kk:ssa -10kg tai vähän enemmän. Jälkikäteen kun kyselin, niin kertoivat omaksuneensa tiettyjä tapoja (mm ei leipää lämpoisen ruuan yhteydessä yms), vaikka painoa oli hiipiniyt muutama kilo takaisin.

Itseäni mietityttää tuossa vähähiilarisessa dieetissä se, että sopiiko se kuinka yhteen lihasharjoittelun kanssa? Ei sillä että  olisin salilla käynyt hetkeen, mutta jos aloitan uudestaan niin miten tuollainen valio vaikuttaa lihaksiin? Jotain torni-huhua olen kuulut, että jos ei ruokavalio ole tarpeeksi monipuolinen, niin dieetin aikaisella harjoittelulla saa helposti aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Vai onko lihaksien 'ylläpidon' kannalta tärkempää saada enemmän esim. proteenia?

Pakkotoistossa olis varmaan faktaa, mutta mutta mutta.. Kokemuksia?
19
Muut harrastukset ja elämä / pokeria joo!
marraskuu 15, 2008, 07:29:15 ap
Vanha topikki jo, mutta vastailenpa silti. Pokeria tulee hakattua ehkä keskimäärin lottolapun hinnalla per viikko.

Yläaste- ja lukio-ikäisenä olin peliaddikti (kiitokset RAY:lle ja niille joiden pitäisi peliautomaatteja valvoa). Onneksi koko hulluus jäi parikymppisenä, kun muutin pois äidin helmoista.

Sittemmin kaveri tutustuttu pokeriin nimeltä Texas Hold'em ja olin myyty. Peli jossa kaverini sanojen mukaan ei pysty kuin voittamaan "jos pelaa fiksusti". Lienee totta, mutta itselläni ei riitä kärsivällisyys siihen 'pitkään juoksuun'.

Silti tulee viikoittain pelailtua ja välillä joutuu jopa lataamaan lisää rahaa tilille. Mutta mikäpä harrastus olisi ilmainen. Viimeaikoina tullut eräällä kotimaisella pelailtua pelköstään ilmaisturnauksia ja niitäkin huonolla menestyksellä.

Ja miksikö pelaan? Siksi että korttia läiskiessä tulee keskityttyä vain ja ainoastaan siihen pelaamiseen ja esim isosta potista pelaaminen tai vastustajan bluffaaminen saa sellaisen 'adrenaliinikuohun' aikaiseksi, että unohtuu moni muu asia. Eli sopii esim. tällaiselle ihmisille jonka on hankala jättää työasiaoita työpaikalleen tai joka muuten vaan stressaa jostain toisarvoisesta (jaa mää vai :roll:  ).

Eli jonkinlainen rentoutumismuoto, kuten joillekkin voi olla avantouinti, neppailu tai ehkä jopa chiliä syömällä haettu 'efedriinibuusti'.

nimim. tappiolla ollaan, mutta vähemmän kuin Ässä-arvoista saati Jokka-pokasta
20
Muut harrastukset ja elämä / Poltatko?
lokakuu 28, 2008, 13:45:51 ip
Olen karvan päälle kolmenkymmenen ja poltellut yli puolet elämästäni, välillä vähemmän ja välillä vähän enemmän. Lopettaminen pyörinyt mielessä jo pidemmän aikaa ja useasti on tullut 'lopetettuakin'.

Tällä hetkellä olen ollut ~3vko ilman nikotiinia (lukuunottamatta viimelauantaista  hairahdusta kaljapäissäni). Aikaisemmin lakkoillessa on aina tullut tupakan tilalle purkat, laastarit nuuskat jne, mutta nyt tosiaan ilman mitään.

Tähän mennessä mennyt yllättävän kivuttomasti , ei ole pahemmin hermot menneet edes töissä, vaikka ennen tuota 'lopettamista' meni tupakkia viimeisen puolen vuoden ajan reilu aski/päivä.

Pitää yrittää vältellä näin alkuun tuota viikonloppuisin kaljalle lähtemistä, se kun on tunnetusti alkuun niitä pahempia koetinkiviä.

-J-