elokuu 11, 2022, 10:38:13 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Julle

1
Mausteet / Vs: PAIN-kastikkeet
maaliskuu 15, 2013, 15:56:31 ip
Pain 100% on sriracha "kukkosoosin" rinnalla lähes päivittäisessä käytössä. Tulee marketin bulkkibroilerista uunissa hieman maukkaampaa kun sen marinoi Painilla.

No, siis itse asiassa mistä tahansa saa maukkaampaa kun sen upottaa Painiin  ;)
2
Mausteet / Vs: Sriracha Hot Chili Sauce
maaliskuu 30, 2011, 11:37:31 ap
Löysin kyseistä soosia Citymarketista Vantaan Koivukylästä. Aivan erinomainen tuote päivittäiseen käyttöön. Maku hedelmäinen, poltetta sen verran että varovaisinkin chiligastronomi voi sitä huoletta maistella. Sopii kaikkeen ruokaan mihin normaalisti tuuttaisit ketsuppia.
3
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
marraskuu 17, 2010, 15:44:32 ip
Nyt pöydässä:

1) Blair's Pure Death - Aina herkkua, paras Death-soosi "normikäyttöön"

2) Habanero Tabasco - Tabasco-perheen paras Chipotlen rinnalla

3) Pain 100% - My love :)

4) Santa Marian perus sambal oelek - Perussettiä, valmistaja vaihtelee sitä mukaa mitä käteen tarttuu

5) Pirkka sweet chili sauce - Ei huono, mutta parempiakin on.

4
Helsingin Ullanlinnan K-Extra Pietari (Pietarinkatu 5, quelle surprise) on ottanut valikoimaansa mm. Blair's original ja ultra death -soosit sekä Jim Beamin BBQ-soosit. Matkaa lähikauppaan on 150 m, joten se on parhautta.
5
Erikoisuudet / Vs: Reaktori
kesäkuu 02, 2010, 13:59:26 ip
Huh. Kuulostaa sellaiselta ruokalajilta joka kannattaa nauttia samalla kun jo kävelee reippain askelin kohti vessaa  ;)
6
Erikoisuudet / Vs: Ruoat joita ET tekisi toiste
kesäkuu 02, 2010, 13:52:00 ip
Chili con carne poronlihasta. Ei toiminut millään tasolla. Piti heittää roskiin.
7
Mausteet / Vs: Pöytämausteiden säilyvyys avattuna
kesäkuu 02, 2010, 13:31:15 ip
Maustesoosien jääkaappisäilytyksen idea lienee että kun sen purkin avaa ja sitä pyörittelee ruokaa laitellessa, sinne menee bakteereja ja muita pöpöjä. Jotta ne pöpöt eivät alkaisi riehaantua, pullot ja purnukat on syytä pitää viileässä.
8
Mausteet / Vs: Chipotle Tabasco
maaliskuu 22, 2010, 17:27:05 ip
Maistoin kyseistä tuotetta vasta nyt ja täytyy sanoa että soosi pääsi TOP 5 -listalle. Löytyi tällä kertaa kaverin toimesta Helsingin Vuosaaren Cittarista. Ei uskoisi Tabasco-tuoteperheen tuotteeksi, koska Taballe tyypillinen pistävä ällöüberetikkainen maku puuttuu mielestäni täysin ja tilalla on pehmeän savuinen aromi. Me likey.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jullen puutarha 2010
maaliskuu 18, 2010, 11:42:27 ap
Tänä vuonna idätysastioiksi löytyi kaupasta ostettujen viinirypäleiden pakkaukset, tuollaiset läpinäkyvät kannelliset muovilaatikot. Ilmareiät valmiina ja ovat juuri sopivan kokoisia. Pesin ne huolellisesti ettei mitään torjuntamyrkkyjä jäänyt muhimaan.

Tänään 18.3. löysin pussilisen Fataliilta jonkun tilauksen mukana tulleita "surprise chili seeds" -siemeniä ja laitoin niitäkin 3 kpl multiin.

Systeri lupasi toimittaa koottavan kasvihuoneen parvekkeelleni jossain käänteessä, joten kasvit pääsevät uloskin jossain vaiheessa. Kunhan nuo kelit ensin lämpenisivät kunnolla. Millään ei taas malttaisi odottaa.

Itämässä siis: 1 x Hungarian Red Cherry, 3 x yellow habanero ja 3 x yllärichilejä.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jullen puutarha 2010
maaliskuu 17, 2010, 10:30:05 ap
Tämän kevään istuttelut jäivät hieman myöhäiseksi, mutta parempi myöhään jne. Olin jo syksyllä päättänyt että tänä keväänä en istuta ainuttakaan chiliä kämpästä tilaa viemään. Kasvattelisin tyytyväisenä vain rahapuutani ja kaktustani ikkunalaudalla eikä yksikään chilikasvi valloittaisi ikkunalautapuutarhaani. Siskoni oli jo aiemmin talvella tarjonnut parvekkeelleni pienoiskasvihuonetta chileille, mutta olin torjunut ajatuksen totaalisen mahdottomana. Vain superhelppohoitoisia kasveja tänä vuonna - and that's final. 

Vaan kuinkas taas kävikään. Kun kevätauringon ensi säteet alkoivat lämmittämään, ilmestyi kulman kukka- ja kasvikauppiaalta tupaan multaa, ruukkuja ja tykötarpeita. Siemeniä oli valmiiksi yllin kyllin edellisvuosilta, joten chileistä innostuneelle kaverillenikin niitä riitti reilusti. Ikäväkseni iso ja autio parvekkeeni on suoraan etelään päin ja se kasvihuonekin mahtuisi niin mukavasti parvekkeen nurkkaan että.

Maaliskuun alussa laitoin itämään kaksi kappaletta Hungarian Red Cherryä - ihan vain huvin vuoksi, kuten itselleni uskottelin. Kaksi viikkoa myöhemmin mullasta ponnisti vain toinen, joten universumin tasapaino ja asunnon feng shui olivat pahasti epätasapainossa. Siksi tänään 17.3. laitoin itämään lisäksi 3 kpl keltaista habaneroa - varmuuden vuoksi. 

Tästä se mopo taas karkaa  ::)
11
Valmisruoat / Vs: Habanero Kabanossi
huhtikuu 16, 2009, 21:37:44 ip
Ostin ja maistoin. Onko tämä edes samaa kamaa kuin viime kesänä? Makkarassa oli mielestäni jopa poltetta havaittavissa. Ostan tätä jatkossakin. Erinomaista kehitystä, olisiko asiakaspalaute vaikuttanut asiaan?
12
Kohta pitää alkaa lahjoittamaan taimia eteenpäin, alkaa tila loppua.

Kaikista parasta on se että taimilaatikosta, jossa idätin siemenet, oli ponnistanut vielä yksi 7 pod. Taimilaatikko ei ollut nähnyt vettä moneen viikkoon...
13
No, nämä nyt sitten kaikki 5 ovat itäneet reippaasti, joten jännitys tiivistyy. Laitan kyllä kuvia sitten kun kuvia on saatavilla.
14
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chili-jellyshotit
huhtikuu 04, 2009, 00:09:27 ap
Nykyään ainakin Vantaalla K-Market Yliveto Tikkurilassa ja Jättijako Tammistossa myvät ameriikan herkkua, eli Jell-O -kamaa hyllyissään. Eli siitä vain hyytelöt hyllymään ja kai sitä voi pimpata chililläkin? Ainakin itse olen nähnyt ko. tuotteesta tuunattuja versioita (tuoreilla marjoilla, hedelmillä etc.).

Soveltunee shotteihinkin?
15
Meinaa silmäkulma vetistyä kun katselee taas hyvin itänyttä projektia. Jokainen ikkuna on täynnä kevään taimia ja chilit ovat itäneet kaikki, 7 podia lukuunottamatta (1 taimi ilmestyi). Kaiken lisäksi se tuolla "lajikkeiden arvostelut" -osastolla ihmettelemäni Chiluacle negro (c. annuum), on itänyt. Kaikki 5 siementä. Eli nyt näitä chilejä on sitten tulossa reippaita määriä. No, osan lahjoitamme eteenpäin. Ei meillä kaikille ole antaa kotia kuitenkaan.

Tänä vuonna kokeilin seuraavaa metodia. Purkin pohjalle puutarhan mustaa multaa ja pinnalle taimimultaa. Kun kasvi itää ja tekee lehdet ja sitten juuret, hops, siellä onkin ravinteikas multa valmiina. Tähän mennessä havaintoina siis että: ilman lisävaloa, kyseisellä multajudanssilla, on tänä vuonna kasvit kasvaneet hurjasti paremmin. Tosin viime vuonna taimet tuli paineltua liian tiiviisti (pelkästään taimimultaan).

Nyt näyttää hyvältä.
16
Onko tämä ihan outo, eikö kukaan tiedä lajikkeesta mitään? No, laitoin siemenet (5 kpl) multiin. Saa nähdä mitä näistä sikiää.
17
Ei niistä 7 podeista selvinnyt kuin yksi ainoa. Toivotaan että selviää kesään asti.

Muut taimet kasvaneet iloisesti, koulin viimeisetkin omiin purkkeihinsa kevätaurinkoon. Vielä en ole turvautunut edes keinovaloon, katsotaan riittääkö luonnonvalo toistaiseksi. Talvehtineet 2 kasvia (habanero ja jalopeno) ovat riehaantuneet auringonpaisteesta aivan totaalisesti ja pukkaavat uutta lehteä raivoisasti.

Löysin tosiaan Plantagenista Chiluacle negro (c. annuum) -siemeniä ja laittelen ne tänään multaan. Netistä löytyi jotain tietoa kyseisestä kasvista, itse en ole lajikkeeseen aiemmin törmännyt.
18
Chililajikkeiden arvostelut / Chiluacle negro (c. annuum)
maaliskuu 22, 2009, 11:27:37 ap
Tälläisen chilin siemeniä löysin Vantaan Tammiston Plantagenista. Onko kenellekään tuttu lajike? Kuvasta päätellen marjat ovat pyöreähköt ja tumman viininpunaiset. Itselleni ei ole tullut vastaan tälläisiä aiemmin.
19
Itse nautin aina yhtä paljon savun ja tulisuuden yhdistelmistä.

Nyt soi: Texas Rib Rangers spicey BBQ sauce (Tikkurilan Yliveto), Pain 100% (Tammiston Jättijako) ja joskus aikaisemmissa keskusteluissa mainittu "Gruzija" - ukrainalainen chilitahna (Tiksin Yliveto). Pain on aika stydiä pöytäkäyttöön, joten se on lähinnä mukana mausteena ruuanalaitossa. Tuo chilitahna on hyvää ihan sellaisenaan, samoin BBQ -soosi. Jälkimmäisellä marinoitu lihaa, käytetty dippikastikkeisiin jne. Erinomaista.
20
Kuukaudessa kaikki lajikkeet ovat itäneet, paitsi 7 Pod, jota on vasta 1 taimi pystyssä. Tänään koulin taimet omiin purkkeihinsa. Pohjalle puutarhamultaa, pinnalle taimimultaa. Katsotaan mitä tykkäävät.

Tähän mennessä käytössä ollut vain luonnonvalo ja hyvin ovat pärjänneet.