kesäkuu 25, 2022, 13:56:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Riiviö

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
helmikuu 28, 2013, 13:30:08 ip
Pikkukasvit ovat reippaasti kasvamaan päin mullassa, maitopurkeissa ikkunalla. Arska sais paistaa ettei tarvis lamppuja alkaa virittämään.
"Jouduin" kylvämään vielä yhtä tomaattilajiketta kun valitin puuttuvasta kurpitsansiemenestä Lord Nelsonille, ja hyvitykseksi sain "jotain pientä" eli pussin Outdoor Girl-tomaattia. ::) Toivottavasti itävät nopeasti jotta saan kasvateltua tomaattiamppelit niistä.
Mysteerirocotot menivät multiin hännällisinä eilen, kehittyvät aika hitaasti ulos kuoristaan.
Cajamarcat olivat myös hännällisiä mennessään purkkiin mutta nyt on vihreät lehdet nätisti mullan päällä. Muutamassa päivässä etenevät jotkut, katsotaan mitä tekee rocotot.
Orange rocotolla on myös häntä, Red Peruvian ei idä.  :-\
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
helmikuu 23, 2013, 10:57:35 ap
Cajamarca ja Ancho ovat myös itäneet, rocotot kuppaavat enää.
Purkkiralli alkaa taas, nyt pitää kehitellä valoa ja muuta mukavaa pikkutaimille...
Tänään on siis se päivä, jolloin istutetaan pikkurimpulat multaan. :P
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
helmikuu 20, 2013, 20:17:03 ip
Tomaatit ovat kaikki itäneet, jättiläistomaatista on tulossa neljä tainta, muita useampia. Chileistä on itänyt Chiluacle Negra ja Pimenta da Neyde.
Mysteerirocoto, Orange rocoto, Red Peruvian rocoto, Ancho/Poblano ja Cajamarca odottelevat vielä vuoroaan.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
helmikuu 17, 2013, 18:12:24 ip
Heh, täällä taas...
Kahteen ja puoleen vuoteen en ole ehtinyt kirjoitella, chilinkasvatuskin on perustunut evoluutioteoriaan: Mikä minun olosuhteissa ehtii tuottaa itävää siementä eikä ole pahanmakuinen, saa jatkaa...
Koulu loppusuoralla ja uusia chilejä laitoin just itämään.
Rocotoja, parit annuumit ja chinenset. Menivät tänään kelluvalle lautalle leivinuunin päälle.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
elokuu 21, 2010, 16:19:50 ip
Noniin, nyt on ensimmäinen risteytynyt ChiluacleX maistettu, se oli noin 10 cm pitkä punainen mauton mutta suht poltteleva eli siitä ei ole uudeksi huippulajikkeeksi. Eise maistunu edes paprikalle. :( Katsotaan mitä niistä kahdesta muusta X-puskasta tulee. Se oikeasti risteytetty näkyy olevan hyvin todennäköisesti kuitenkin itsepölyttynyt joten ei siitä sen enempää myöskään. Pahkura vaan kun eivät oikeasti onnistu aina ollenkaan nuo.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
elokuu 15, 2010, 11:27:51 ap
Heh, kastelujärjestelmän rakensin, ja hyvin toimii... Ensin kylläkin porasin liian isot(4mm) reiät ja vettä riitti vain alkupäähän, sitten kolvilla paikkasin puolet ja uusi yritys, meni puoleen väliin asti, sitten laskin kouraan ja laskemaan letkun poikkileikkauksen pinta-alaa, josta lopulta tuloksena sellainen yhtälö, että 2mm reikiä voi laittaa 100kpl eli juuri sopivasti. Eli olisi kannattanut ensin laskea ja sitten porata. ::)
   Chiluaclessa muhii yllätys, olikin toisesta pötköstä tullut siemen risteytynyttä, tekee sellaista Ramiro-tyyppistä pötköä. Koska sain alkuperäiset pötköt ystävältä, voi isä olla mikä tahansa paprika, kun hän ei muista ketä viime vuonna kasvoi... Saa nähdä millainen maku niissä on. Sitäpaitsi näissä risteytyspuskissa on kolmea erilaista hedelmää ; ekat on pieniä ja kurttuisia, tokat Ramirokokoa, kolmannet perus-pepperonin näköisiä... Kummallista touhua ;D
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
kesäkuu 23, 2010, 19:57:56 ip
Chiluaclet ovat reilusti kukkimassa ja annoin kaikille chileille kanan lannoitetta ripauksen ensi alkuun, että ruohosilpun hajaantumista odotellessa ei tule ravinnevajetta. Muissakin chileissä on vähän nupun alkuja, nyt pitääkin lähteä kastelemaan kasvihuone.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
kesäkuu 09, 2010, 16:43:10 ip
Kasvihuoneeseen istutettu kaikki jälleen kerran, nyt sitten vaan joka viikko ruohosilppua ravinnoksi niille, ja kastella pitää kai muistaa...
Sain Butternut Squash kurpitsan taimet kaverilta, ja kokeilen nyt sit niitä huoneessa koska ulkona eivät ehdi tuottaa satoa. Vesi kielellä voikurpitsarisottoa odottaen... ::)
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
toukokuu 19, 2010, 21:59:47 ip
Hihhei! Kasvihuoneessa olevat pikkuystävät alkaa kohta kukkimaan todenteolla, Chiluaclella on jo nuppuja... Bishop's Crowne kärähti vähän ja on juronut parit viikot, muut ovat ihan hyvin suhtautuneet aurinkoon. Bishopilla on myös kloroottista käytöstä havaittavissa, tarvii ehkä lisää ravinteita kohta puoliin...
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
toukokuu 09, 2010, 20:46:04 ip
Joo en ihan niillä nurkilla käy kovin tiheesti, mutta jos tulee käytyä Karjaalla tai Karjalohjalla, niin laitan kyllä tietoa, ja postissa lähetyskin onnistuu, kunhan kunnolla paketoi... Olen taimitarhalla työskennellessä saanut oikein kunnollisen opin tuosta pakkaamisesta, tyyliin "täti ei v...uile, täti neuvoo..." elikkä sieltä se minun lempisanontanikin on kotoisin.
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: hurahdus kasvatukseen
toukokuu 05, 2010, 21:55:31 ip
Onneksi olkoon! Tai Otan osaa! Minulla romahti myös kasvihuone talvella, meni tuhannen päreiksi. Mutta sehän vain tarkoittaa sitä että pitää tehdä uusi...
  Hauskaa että tulee uusia hurahtaneita joukkoon, niin ei pääse ainakaan vähenemään lajikevalikoima...
  Miedohko ja maukas annuumi on ainakin Chiluacle Negro, se tuottaa suht helposti myös seuraavalle kasvukaudelle itävät siemenet, näköjään. Jos olet taimivajauksessa, niin laita yksäriä!
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
toukokuu 05, 2010, 10:12:47 ap
Viime viikolla sain kasvihuoneen pystyyn routavaurioiden jäljiltä, muovihuone olikin sitten korjaamattomassa kuosissa; kaksi kaarta vääntynyt tai poikki. Ja kyseinen koppero sisälsi kolme kaarta ;D
Lauantaina sitten hilasin kasvit sinne pedin päälle kalalaatikoissa, tein muovihuone-vainaan muovista hupun johon laitoin kellareissa käytettävän "pakkasvahti" tyyppisen patterin ja kolme laatikollista kasveja. Sunnuntaina olikin sitten suht aurinkoista ja kasvit saivat reilusti valoa. Kaksi tainta oli mennyt keskeltä valkoiseksi, muuten oli vanha kasvihuonemuovi toiminut sopivana suodattimena.
Kohta puoliin pitää kai laajentaa huppua, kun sellerin taimet on koulittu ja purjotkin varmaan ehtii tänään laittaa KAHVIPUSSIVIIPALEISTA tehtyihin kennostoihin ::) Taas Niksi-Pirkkaa... Tästä kahvipussien käytöstä voi päätellä joko a) että joku juo paljon kahvia tai b) joku saa niitä pusseja iäkkäiltä sukulaisilta, jotka säästävät kaiken "käyttökelpoisen".  Minun kohdallani molemmat pätevät. (Jos mummo tietäisi, että noita voi käyttää taimiastioina, se ei antaisi niitä minulle...)
Modausta; Unohdin mainita, että Chiluaclen taimia on suht monta... Jos joku tahtoo sellaisen...
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
huhtikuu 22, 2010, 11:09:02 ap
Hyvin toimii kahvipussit, leikkasin pienet viillot molempiin sivuihin noin sentin pohjan yläpuolelle... Yltä-kastelu.
   Paskaa elikkä kanan lannoitetta laitoin lopulta ruuvimeisselillä tehtyyn reikään uushopeisella lusikalla. Siis sellaisella mitä oli "kaikilla" 60luvulla ja mitä minunkin lapsuudessa saatiin hiihtokilpailuista palkinnoksi. Siinä kun on sellainen suippo kärki, millä rakeet menevät hyvin juuri sinne minne pitääkin... ::) Laitoin nyt ensialkuun kaksi lusikallista per pussi, kun kasvualusta on kylvö-seosta, ja luulen että jos kerran viikossa lisää lusikallisen pintaan mikäli kasvua on tapahtunut, niin kasvavat sopivasti ennen kasvihuoneeseen vientiä.
   Kohta pitää alkaa se kasvihuone laittamaan lämmöille, jotta saa kasvit ajoissa tuonne valoon. Vaikka tänä vuonna valoa on vähemmän tarjolla, kun Eyjafjöll purkautuu... Olin 1995 töissä 15km päässä purkauspaikasta, nyt siellä on tuhkaa takapihat täys. Saas nähdä, poksahtaako Katla, sitten tuleekin tupen rapinat, jäätikkö sulaa ja pilvi peittää pohjoisen pallonpuoliskon oikeen kunnolla. Ja punainen aurinko paistaa...
14
Tuli mieleen, oletteko kiinnittäneet huomiota erääseen seikkaan. Eli eri lajikkeiden tahoisuuteen; hienoissa kuvissa näkyi viisitahoisia ja kuusitahoisia kukkia, ts 5tai 6 terälehteä ja hedettä. Onko ominaisuus vaihteleva samassa kasvissa-samassa lajikkeessa-lajikohtainen tuntomerkki-tms... Tuleepas nyt pohdittua outoja, mutta jos kukaan viitsii katsella kukkiaan sillä silmällä, niin olisi kiinnostavaa tietää...
15
Tämän vuoden kasvatus juontaa juurensa viime vuonna huonosta hoidosta huolimatta selvinneisiin ja siementä tuottaneisiin kasveihin. Maku on se tärkein peruste, mutta eloonjääminen tulee heti seuraavana. ;D
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
huhtikuu 19, 2010, 15:44:35 ip
Eilen sain lopulta kaikki kilit purkkiin, tai siis kahvipusseihin...  ::) Samoin pikkuiset rosmariinin taimet ja ne pari laventelin tainta, jotka säästyivät tuholaisilta, eli lapsilta. Kohta olis aika kylvää myös purjon esikasvatukset, vaikka inhoan purjoa, koska olen saanut traumaattisia kokemuksia purjon kauppakunnostuksesta helmikuussa, ovat silloin usein hieman pehmenneitä... ;)
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Riiviön chilit
huhtikuu 12, 2010, 17:50:19 ip
Tänään kävin hakemassa kakkaa kasveilleni, ovat olleet jonkun aikaa jo koulittuina kahvipusseihin... Niksi-Pirkka ::) Siis osa kasveista, kun osa vaan pötköttää edelleen kutistus-kidutus-maitopurkkikaukalossa... Joku on hieman kiireinen, joten kasvit joutaa odottaa...
   Mutta; miten hiivatissa saan nuo kakkarakeet työnnettyä kahvipussin alaosaan varastolannoitteeksi kun kasvit on siinä päällä? Täytyy kehitellä joku putki-letku-suppilo-härpätin tai muussa tapauksessa on yks kakkaa haisemassa pinnalla... Itseä nyt pienet tuoksut juurikaan ei hetkauta, mutta isäntä saattaa saada hepulin, jos koko yläkerta haisee kanankakka-lannoitteelta... (joskus karvoin peuran nahkoja kylppärissä, tuoksuu suht kamalalle, ja siinä meinas tuo pahempi puolisko hieman kypsähtää)
18
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma?
huhtikuu 11, 2010, 16:38:54 ip
Edustan siis yli 35vuotiasta viidennestä, saan kaiketi käyttää perinteistä sanontaani "Täti ei v...uile, täti NEUVOO."
19
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
huhtikuu 11, 2010, 16:33:14 ip
Kysyn aina välillä, että alatteko kasvamaan, vai haluatteko nähdä roskiksen...
20
Äänestykset / Vs: Sukupuolijakauma
huhtikuu 11, 2010, 16:32:01 ip
Olen siis 20.  ::) No onhan se kiva että nuo pojatkin tosiaan hoivaavat vihreitä ystäviä... Minähän en tunnetusti hoivaa kasveja, vaan teen niillä selviytymiskokeita...