toukokuu 16, 2022, 14:12:23 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Toivo

1
Elikkäs nyt ois taas palattu chiliharrastuksen pariin!!!  :D pari vuotta (2?3?4?) oli tässä välissä ilman yhtään kasvia. Lukio ja kirjoitukset muka vei niin paljon aikaa ettei kerennyt, voin sanoa ettei se kyl vienyt, mutta ei nyt jostain syystä tullut vaan ikinä laitettua ituja tulemaan  :( Tämänkin kauden idätykset jäivät tämän vuoden puolelle. Valtion leikkikoulu veikin suunnitelmista poiketen koko vuoden ja palveluksen loppusuoralla tätä raihnaista kessua palkittiin vielä ihanilla kiinnioloviikonlopuilla ihan riittävän useasti :D ei kehannut jättää chilien idätystä muiden riesaksi... Vois tähän nyt sitten rykästä muutamat valokuvat siitä mitä tänä vuonna on tullut askarreltua...

Siinä nyt ois kaikki chilit mitä tähän asti itänyt.

Rakentelin tollasen taimiebbin... Pitää vielä joskus jaksaa peitellä vähän tuota ettei limottuisi tuo allas.

Löytyi tuollaista kourua varastosta ja joskus tuli noita dripperin kilkeittä hankittua, joten pitihän se tuollainenkin rakennella...  ;)

Ja kyllä... siellä kaikkien letkujen keskellä kasvaa myös chilejä. Tässä Tepin C. annuum
Ja listaa/selityksiä mitä tällä kaudella kasvamassa. Tuli vähän mielivaltasesti lätkittyä nuita siemeniä itämään, mitä nyt jäljellä sattui enää olemaan.
Taimi-EBB
   -C00572 C. chacoense??
   -Kaleidoskop C. baccatum
   -2* Tepin C. annuum
   -Golden Habanero C. chinense

Sinininen taimilaatikko
   -3* joku C. frutescens. Aikanaan svallilta saadut siemenet ja niistäkään ei tarkempaa tietoa
    ole
   -Kaleidoskop C. baccatum
   -C00...joku? Ihme että edes itivät... oli joutunut siemenpussi vesivahinkoon ja tuo oli ainut    mitä siemenistä sai faktaa irti, jännityksellä odotellaan mitä tulee
   -???baccatum??? en tiedä tästäkään sen enempää kuin että hyvää on :D
   
Dripperi
   -Tepin C. annuum
   -C00572 C. chacoense
   -C00..joku?

Punakantinen ämpärihydro
   -2* Kaleidoskop C. baccatum
   -???baccatum???
   -Tepin C. annuum
2
Porkkana? :D
3
Olen Jannen kanssa samaa mieltä. Viime kesänä viiden kasvin NFT-systeemi kestin yksinään viikon tai vähän ylikin, ravinnesäiliö oli 50 litrainen. Eli ihan hyvin tuo onnistuisi, jos nyt ei pH:n kanssa mitään ongelmia tulis :)
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
elokuu 31, 2007, 14:19:42 ip

Ensinmäinen kypsä C00572 C. chacoense.
5
Ois kannattanu huuhdella. Itellä kävi sama juttu että pH alussa vähän heilahteli mut parin viikon jälkeen asettu eikä ole sen jälkeen ollut ongelmia.
6
CHILIFEST FINLAND / Mitä Tampereelta jäi käteen?
elokuu 26, 2007, 20:05:48 ip
Mukaan tarttui 3 kpl rhomboideumin pistokasta :)
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
elokuu 11, 2007, 14:48:52 ip
Metsämansikat hydrossa
Tepin C.annuum

Elikkä päivitysä tarinoiden kera, ei oo jaksanu vähään aikaan tarinoida tänne. Tuossa keväämmällä siirsin 6 kpl metsämansikan taimia hydroon... Ja tossa ylempänä linkki tohon pusikkoon joka vaan kasvaa kauheella vauhilla mut ei tee mansikoita... No onha se ihan kiva ''koriste'' :D  Tepin kasvoi tollaseks kauheeks puskaks joten jouduin siirtämään sen ''ulkoruokintaan''. Pihalla olevat rocotot tekevät ihan kivasti satoa, tai mun mielestä ihan hyvin kerta ekaa kertaa niitä kasvattelen, ens vuonna noita paljon enemmän!! Kerran kirvat käväsivät tuossa Rocopica puskassa mutta sen jälkeen niistä ei ole ollut mitään vaivaa.
9
On se.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
kesäkuu 30, 2007, 13:04:21 ip
c0052 Capsicum ?????
Tepin (C.annuum) satoaa
Yleiskuvaa kasvarista

Tuli tehtyä kaksi kappaletta risteytys kokeiluja, ja nyt jokaisessa kasvaa pienii hedelmä :) Ensinmäisenä tein Tepin (C.annuum) x Fatalii (C.chinense) ja kun sitten huomasin et chilin alku siellä kasvaa niin ''varmistin'' eli tein samoja muutaman lisää. Ja sitten toisena tein Cayenne Africa (C.annuum) x Golden Habanero (C.chinense)
11
Mulla kirvat hyökkäsivät yhteen Rocopicaan (C. pubescens x cardenasii) , mutta vieressä olevat Annuumit jäivät ilman kirvoja, sinäänsä jännää. Tapahtui 17.6.2007 Lappeenranta.
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
kesäkuu 17, 2007, 13:34:17 ip


Sama kuva on tuolla sivulla 3, mutta laitan sen tähän nyt uudestaan helpottamaan tunnistusta :)
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
kesäkuu 17, 2007, 12:45:53 ip
Onhan se ihan jännän näkönen. Mut ongelma on että se pitäis saada johonkin ylös laitettua, ja tänä aamuna kun kasvarissa oli riehunut joku lintu niin se oli tiputtanut sen kasvin lattialle sieltä hyllyltä. Onneksi kasville ei käynyt mitään.
Ja vielä tuosta C.spp#2 mausta: tuo ei ole aivan 100% kypsä pakosti, ei viellä ollut yhtää poltetta ja oli sellanen makean makuinen.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
kesäkuu 17, 2007, 11:17:17 ap
Ensinmäinen kypsä C.spp#2 chili

Jos joku tunnistaa ton niin kertokoot tähän

:D
15
Erikoisuudet / Chili-valkosipulisinappi
kesäkuu 15, 2007, 15:22:43 ip
Kuinkas tulista tuosta tuli, kun pistit tuon yhden habaneron?
16
Kyllä se kasvin siirtäminen pienempään ruukkuun onnistuu hyvin. Itse siirsin viime vuonna 5litran ämpärissä kasvaneen Habaneron sellasen ''vaasimaisempaa'' ruukkuun ja jouduin pienentää juurrakkoa aika rajusti. Ei se kasvi siitä mitään sanonut, jatkoin vaan kasvua normaalisti.
18
Muut harrastukset ja elämä / Virallinen kahvithreadi
toukokuu 27, 2007, 20:55:41 ip
Mee Pauligin sivuille ja laita vaa sinne jonnekki palauteosioon viestiä oisko mahd. saada siemeniä. Itse tein näin ja siemenet tuli ja sellanen vihko missä vinkkejä kahvin tekoon.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
toukokuu 27, 2007, 14:04:20 ip
Tuo putki ei ole sitä kaupan PVC-putkea ja siihen ei löytynyt sopivia kulmapaloja eikä muitakaan liittimiä. Joten jouduttiin taivuttamaan tollanen maakaasuputki tuohon poistoletkuksi :D
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
toukokuu 27, 2007, 12:04:14 ip
Tuli rakenneltua noille baccatum-taimille tollanen ''virtanen''-tyyppinen systeemi.
''Virtanen''