elokuu 17, 2022, 07:23:26 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Jones

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jonesin chilistelyt
heinäkuu 08, 2008, 07:25:44 ap
No niin. Ajattelin aloittaa homman alusta ja pistää viime kesältä olevan avausviestin uusiksi. Kokemusta on chilin syömisestä enemmän kuin kasvattamisesta ja syömisenkin osalta melko räkänokka. Chilin kasvattamiseen innostuin ensimmäistä kertaa muutamia vuosia sitten kaverin kertoessa uudesta harrastuksestaan. Tuolloin yritys loppui tosin lyhyeen (kuten myös kaverillani), mutta reilu vuosi sitten iski taas ajatus, josko kokeilisi uudestaan. Alkuvuodesta tilailin 'pelit ja vehkeet' ts Chilimaailmasta muutamia siemeniä ja Peukusta kivivillakuutioita.

Valotehoa oli hyvin vähän (kuten nytkin), mutta kuin ihmeen kaupalla onnistuin idättämään kaikki laittamani 40 siementä ja vielä jopa kasvattamaan ns grogilasin korkuisiksi. Sittemmin sattuineiden takaiskujen ja kavereille lahjoitettujen taimien myötä joukko kutistui noin kymmeneen taimeen. Lajikkeista ollut hajuakaan kun se istutuskartta perhana hukkui varmaan 2 päivää sen jälkeen, kun laitoin kivivillakuutiot siemenineen jääkaapin päällä olevaan kaappiin (tällöin elettiin tammikuun loppua muistaakseni).

Kuten sanottu, kaikki siemenet itivät reilussa 2 vkossa ja nostelin kuutioita pimestä kaapista valon alle ja multiin sitä mukaa kun niskalenkkejä alkoi näkymään. Toukuun lopuilla roudasin kaikki plantut vanhuksien takapihalle paistattalemaan. Pieni pettymys oli, kun muutaman päivän päästä pyörälin katselemaan kasveja ja 2-3 niistä oli palanut pystyyn. Hengissä olevia siirtelin hieman sivummalle ja loput pysyivätkin hengissä läpi kesän, jonka jälkeen leikkelin suurimmista noin kymmenen sentin tapit ja istuttelin pienempiin ruukkuihin. Nämä ovat vielä tänäkin päivänä hengissä.

Kesän sato jäi aikalailla laihaksi. Oikeastaan ainoa puska josta tuli palkoa tunnistettiiin varmuudella Riot'iksi. Mistään makuelämyksestä ei tosiaankaan voi puhua, mutta tulipa kaikki syötyä. Naama irvessä.

Tulevaan kesään olisi tarkoitus panostaa hieman enemmän. Foorumia on luettu läpi kesän ja syksyn ja otettu opiksi samoin kuin omista virheistä. Myös siemeniä on tullut hankittua muutamaan otteeseen. Tuntuu muuten että niiden kanssa ei mikään riitä, vaikka kyllä tietää mm tilan rajallisuuden jne. Taitaa löytyä alun neljättäkymmenettä lajiketta  :oops: Vähän kuin kakarana karkkikaupassa. Kaikkia olisi pakko ostaa.

Tulevan kauden suunnitelmana olisi laittaa siis useampaa lajiketta itämään (osa laitettu jo muutama viikko sitten). Kasvatus tulee tapahtumaan aiemmin mainitulla etelään päin olevalla takapihalla, josta löytyy myös vähän varjoisampaa kohtaa sekä lasitetulla parvekkeella. Ja tottakai myös pakolliset koristeet ikkunalaudoille.

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus laittaa itämään Baccatumit sekä muutama Chinense. Annuumien vuoro koittanee tammikuun loppupuolella tai helmikuun alussa. Koitan saada päiviteltyä tilannetta tänne aika-ajoin, sillä ongelmilta tuskin tullaan välttymään ja kiperiin kysymyksiin tullaan tarvitsemaan vastauksia...

-Jones-