elokuu 11, 2022, 10:55:05 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Niabo

1
Tori / O: Ph-mittari
syyskuu 21, 2011, 15:14:53 ip
Jos jollain toimiva käytetty digitaalinen ph-mittari myynnissä ni pistäkäähän viestiä. Myös jos joku niitä edullisesti uutena myy niin sekin passaa.
2
Hei, juuri huomasin että yhessä talvehtineessa Dong Xuan Marketissa puskee alhaalta ruukun pohjalta sieniä ulos. Kysyisinkin nyt kokeneemmilta että onko näistä haittaa, hyötyä ja kannattaako vaihtaa turpeet heti?

Tässä vielä pari kuvaa3
Tori / O/V : Madam Jeanette siemeniä
helmikuu 23, 2011, 20:31:59 ip
Sattusko keltään löytymään kyseisiä siiduja, voisin ostaa tai vaihtaa tai ottaa vastaan :)
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Niabon Chilit 2011
tammikuu 08, 2011, 22:24:32 ip
Jeba, terve taas kaikille!

Tuli nyt viime kesän tauko chilinkasvatuksesta kaikennäkösten muuttohässäköiden takia mut nyt ois ens kesä jo mielessä. Onneks sain äidilleni hyvän chilikärpäsen pureman ja sieltä tuliki sitte melkein kilokaupalla chiliä viimekin kesänä syötäväksi :)

Nyt ois siis siemenet itämässä ja valinnan vaikeushan siinä iski ku varastossa jo varmaan viidenkymmenen lajikkeen siemeniä :) lopulta sit päätin kuitenkin pitää kohtuuden ja valitsin joitain vanhoja suosikkeja ja jotain uusia kiinnostavia kasvatukseen.

nyt ois itämässä tai itänyt seuraavat:

Scotch Bonnet Red
Dong Xaun Market
Aji Cristal
Piri Piri (kaveri toi intiasta jotain piri piri nimellä kulkevia chilejä ja tuli niistä keräiltyä siiduja kun oli niin hyviä)
Malawi Bird´s Eye
Habanero Red Savina
7 pod
Champion

Noista scotch bonnet kyl kapus 2009 kaudella mun ehdottomaks suosikiks kaikista chileistä, sama tulisuus kun habassa mut mun mielestä huomattavasti miellyttävämmän makunen. Dong Xaun market kanssa yks lemppari, mieto ja todella hyvän makunen ja näitä voi laittaa reippaastikkin ruokiin ja saa tosi hyvän chilin maun ilman liiallista poltetta.

Katsotaan jos sitä tän vuoden vaan multakasveilla vetelis mutta saas nähä malttaako sitä mielensä pieneltä hydro askartelulta :)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5604.0 tässä vielä 2009 vuoden päiväkirjaa, harmi kun ei tullu syksyllä enää otettua kuvia kun oli isoimmat sadot roikkumassa, se oli kaunista.
5
Kodin mausteinen kokkaus / HK Chilikinkku
huhtikuu 27, 2009, 07:34:13 ap
Ostinpa kaupasta HK ohuenohutta chilikinkkua ilman suurempia odotuksia. Paketin avattua pieni chilin aromi kinkuissa tuoksui mutta maku oli aivan kun olisi normaalia keittokinkkua mutustanut. Ei minkäänlaista poltetta eikä chilin tai edes paprikan makua. Ehkä minun suuni on sitten niin tottunut tuliseen etten mitään siinä maistanut mutta aika kusetusta tuota minusta on mainostaa chilikinkkuna :D
6
Onko kellään sellasesta kokemuksia kun pistin natikan tulille (noin metrin kasvien yläpuolella) niin multakasvatuksessa oleva haba sai reikiä lehtiinsä niihin kohtiin alemmissa lehdissä missä ylempi lehti osui niihin. Tuleeko siinä kohdassa niin kuuma että palaa vai mistä mahtaa johtua?
7
Onko tommosessa drip tyyppisessä hydrossa pakko käyttää ajastinta ollenkaan kun ilmapumppu ja kivi kuitenki hapettaa ton ravinneliuoksen?

Oon nyt pitäny sitä ajastettuna 2h välein 10min päällä mut kun kokeilin ni vaikka pitäis jatkuvasti päällä ni ei tuu yli äyräiden toi liuos ni mietin vaan että eihän siitä oo mitään haittaa että se vesi kiertää jatkuvasti? oisko jopa hyötyäkin?

edit:

tällanen systeemi siis

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Niabon chilit
maaliskuu 16, 2009, 08:09:18 ap
Pitihän se tännekkin nyt alottaa päiväkirja kun alkaa chilit näyttämään jo mukavasti kasveilta :)

Alotin nyt tänä vuonna ekaa kertaa chilien kasvattamisen ja aika överikshän tää on heti jo menossa... Tällä hetkellä on 12 kasvia mullassa kasvamassa ja siemeniä odottelee jo valmiina että saan hydron ja natikan ni pistän sinne lisää lajikkeita.

tällä hetkellä mullassa kasvamassa:

Goat´s weed
Jalapeño
Don Xaun Market
Aji Cito
Aji Cristal
Habanero brown large

ja hydroon menee lähiaikoina:

Naga Morich
7 pod
scotch bonnet red
lemon drop

ja tässä nyt vähän kuvia mun säädöistä:


tilanne 27.2.09 pieniä vielä ovat tässä vaiheessa
9
Huomasin tossa että nykyään ainakin vantaalla on KKK-supermarketeissa ja sittareissa myynnissä blairssia ja Cajohnia isot valikoimat.. Löytyy salsoja, kastikkeita, eri makusia ja tulisuuksia sipsejä ja nachoja.

mukavaa kun saatu tällasiakin herkkuja kaupan hyllylle.