toukokuu 18, 2022, 08:48:27 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Uine

1
http://www.last.fm/group/Chilifoorumi.fi

Totesin, ettei Last.fm:stä valmiiksi löytynyt kapsaisiiniaddiktit-ryhmä kata sellaisia chili-immeisiä, jotka ovat kiinnostuneita enemmän kasvatuksesta kuin suittensa polttamisesta. :) Muutenkin ryhmä on ehkä helpompi löytää haulla, kun siinä on chili-sana alussa. .fi-päätteen lisäsin, koska Feisbuukinkin isompi ryhmä on sillä nimellä.

Varmasti täälläkin on paljon porukkaa, joka käyttää myös Last.fm:ää. Ainakin minua kiinnostaisi nähdä yhteenvetoa siitä, millaista musiikkia foorumi noin keskimäärin kuuntelee, ja Last.fm olisi ihan kätevä työkalu siihen. Jos jostain syystä dissaatte kovasti ajatusta, niin tuhoan toki groupin.

Jos ylläpidon porukkaa liittyy ryhmään, heittäkää minua vaikka yksärillä, niin laitan teille ylläpito-oikeudet ja luovun niistä itse. :)
2
Tuli tuosta hessin avasta tällainen keskustelunaihe mieleen. Omistatteko tai haaveiletteko joskus omistavanne chiliaiheisia koruja, avaimenperiä tai muuta tilpehööriä? Googlettelin tuossa pari sivua aiheeseen liittyen. (Nuo ainakin ensimmäisellä sivulla olevat avaimenperät ovat kyllä rumia...)

Tämäntyylinen hopeinen chiliriipus voisi erimerkiksi minulle hyvinkin kelvata vaikkapa avaimenperäksi. Linkatkaas tai laittakaa kuvia jos omistatte tai löydätte jotain hianoa. :) Suomesta ei tuollaisia metallisia chiliriipuksia/avaimenperiä taida pahemmin löytyä, ellei koruseppää satu tuntemaan?

http://www.thefind.com/jewelry/info-chili-pepper-charm
http://www.thefind.com/search?query=chili+pepper+keychain
3
Kysymyksenasettelu selittänee itsensä.

Itse olen peittelemättä ensisijaisesti esteetikko ja siis koristekasvattaja - toki on plussaa, jos chilistä on iloa ruoissakin, mutta minulle useimmiten ulkonäkö on ratkaiseva tekijä kasveja valitessani. Tälläkin hetkellä kasvavista lajikkeista vain Lemon Drop on maun vuoksi valikoitunut, lähes kaikki muut valitsin ensisijaisesti ulkonäön perusteella. :) Myös harvinaisuudet ja niiden levittämisessä auttaminen kiehtoo - siksi minulla on C. Exile ja C. Galapagoense itämässä.

Äänestyksessä voi valita yhdestä viiteen vaihtoehtoa, koska varmastikaan en ole ainoa, jolla on useampi kriteeri chiliensä valinnassa - yksi valikoituu yhdestä syystä, toinen toisesta. Yrittäkää kuitenkin valita vain selvästi teille tärkeimmät kriteerit, niin erot foorumin ihmisten painotuksissa näkyvät selvemmin. Jotenkin veikkaan, että maku-kriteeri tulee tällä foorumilla jyräämään muut alleen... ;)
4
Mausteet / Valentina Salsa Picante
maaliskuu 05, 2010, 16:07:14 ip
Tämmöisestä soossista en löytänyt haulla keskustelua. Kyseessähän on ainakin jenkkilässä myytävä kastike - oma henkilökohtainen suosikkini tähän mennessä tulisista kastikkeista. Tätä laitan aina muutamankin heilautuksen mm. juustoisiin sosekeittoihin, kanan ja jauhelihan kanssa, ja ai piru kun on hyvää.

Ei ihan miedointa mahdollista, mutta ei todellakaan tappavan tulistakaan: Juuri sopivan kepoista/mediumia tulisuudeltaan minun makuuni. Ruoka saa makua ja potkua, muttei polta liiaksi suuta. Minulla on tällä hetkellä pullo tuota Mexican Hot Saucea, alkaa olla lopussa. Onneksi kesäksi on taas tiedossa reissu perheen luokse Seattleen, nappaan taas pari pulloa mukaan. Voisin kokeilla tuota tulisempaakin vaihtoehtoa, jos vaikka riittäisi vähän pidempään kun ei menisi joka annokseen 4-8 reilua huiskausta. Varuiksi pitää kyllä tuota tavissoossiakin ottaa, sen verran hyvää se minusta ainakin on. :)
5
Äänestykset / Paljonko eri chililajikkeita kasvamassa?
maaliskuu 04, 2010, 20:09:26 ip
Otsikossahan tuo kysymys onkin. Ääntänsä voi vaihtaa chilimäärän muuttuessa (=luultavastikin kasvaessa). ;)

Nimim. 10:n lajikkeen voimin etiäppäin.
6
Edellinen vuosikerta kuoli aika lailla yhteen syssyyn syksyllä samaa matkaa suurten elämänmuutosten rinnalla; yritetääns jos nyt, saisin tämän kauden ulotettua talvenkin yli. :)

Tänä vuonna kasvamassa:


Villit:
  • C. Galapagoense

  • C. Exile
Mustat:
  • C. Annuum: Black Pearl

  • C. Annuum: Black Prince

  • C. Annuum(?): Black Chilli
Tavikset:
  • C. Annuum: Goat's Weed

  • C. Annuum: Bolivian Rainbow

  • C. Annuum: Numex Twilight

  • C. Annuum: Cayenne

  • C. Baccatum: Lemon DropSain viime vuoden Galasta kolme kypsää podia (tai neljä, mutta yksi katosi mystisesti, ehkä kissan viemänä...), kaksi laitoin siemenketjukirjeeseen pahoitteluksi sen viivästymisestä (olen yhä todella pahoillani siitä - en aavistanut missä kunnossa elämäni ja psyykeeni olisi kirjeen saapuessa). Yhden pistin nyt itämään ja toivon, että siitä kasvaa jotain - ehkä saisin jopa podeja ja/tai pistokkaita, joiden avulla auttaa levittämään tätä kaunista ja hienoa lajiketta.

Toinen villichilikokeiluni on C. Exile, jonka siemeniä ostin viime vuoden puolella. Lisäksi hiukan erikoisempia ovat nuo mustat lajikkeet (kaikki taitavat Annuumeja olla, Chillistä en tiedä): Black Prince, Black Pearl ja Black Chilli. Muuten kasvamassa on ihan noita tavislajikkeita: Lemon Drop, Goat's Weed, Bolivian Rainbow, Cayenne ja Numex Twilight.

Järjestelyni ovat ehkä astetta hiukan omintakeisemmat - nuo ovat taimimullassa lekasoran päällä sellaisissa kipoissa kun nyt satuin löytämään. 8) Samaa menetelmää käytin viime vuonna, ja hyvin itivät kaikki istutukseni, vaikka eivät hienoilla lautoilla tai kivivillassa olleetkaan.

[/list][/list][/list]
7
Kodin mausteinen kokkaus / Chilikanelikahvi
huhtikuu 27, 2009, 12:14:37 ip
Tämä on hyvin simppeli resepti, mutta tähän kahviin totuttua tavallinen kahvi alkaa maistua pahalta. :)

Oikean suhteen löytää kokeilemalla - itse olen laittanut suodatinpussiin aina reilun huiskauksen kanelia ja 10-15 rouhaisua Lidlin chilimaustemyllystä yhtä kuppia kohden (Hei! Johonkin sekin pitää käyttää tässä omaa satoa ja parempaa rahatilannetta odotellessa, ja tässä se jopa toimii. 8)) Hyvää, jopa ei-chiliin viehtyneiden vieraiden mielestä, ja olisi varmaan vieläkin parempaa kunnon chileillä.

Itse laitan valmiiseen kupilliseen vajaan lusikallisen hunajaa vielä päälle, mutta kuulemma toimii hyvin myös sellaisenaan, sokerin kera tai maidon kanssa.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Uinen chilit
maaliskuu 25, 2009, 19:28:42 ip


Tuollaisen adoptoin sputnikilta, saapui tänään. :) Taimimultaan istutin ensihätään ja suihkuttelin kevyesti - tarkoitus olisi siirtyä turpeeseen, jahka toipuu matkasta ja hiukan voimistuu. Toivottavasti lähtee tästä kasvamaan ja voin joskus levittää kasvia muillekin.