elokuu 17, 2022, 07:14:27 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Pajasuo

1
Tähän voitte listaille mitä kasvattelette tänä vuonna. Itse laitoin joitakin päiviä sitten itämään muutaman "normaali-paprikan" lisäksi tälläiset:
Lombardo
De Arbol
De Arbol siitettynä Lombardolla
Guyana Bird´s eye
Piri Piri
Süs Biberi
Numex Twilight
Favorite Orange
Bird´s eye baby
Aji Cristal
Habanero Red Uganda
Rawit

Eiköhän noilla saa puolet 6,5m2 kasvihuoneestani täytettyä:roll: .Alkuun saavat olla loisteputkilla ja sitten natikan alle, ehkäpä huhtikuussa laitan kasvihuoneeseen nuo, katsotaan nyt miten menee ja miten saan lämmöt kasvarissa pysymään.  Nyt ainakin on vielä kohtuullisen kuiva ilmanala...

Mutta mitäs arvon toverit kasvattelevat?

Ja piti sanoa että muuta mielenkiintoista tulee taas toinen puoli täyteen, esim. 350grammaiseksi kasvava valkoinen pihvitomaatti ym ym. ja päätyseinällä on viiniköynnöstä. Kyllä se kesä sieltä tulevi taas.

edit. Pienen hankintamatkan jälkeen lajikelista lisääntyi seuraavilla:
Starfish
Rocopica
Dutch Habanero F1
Aji Benito
2
Chililajikkeiden arvostelut / De Arbol
marraskuu 25, 2005, 18:15:25 ip
Exotic gardenilta tilasin kevään korvalla siemeniä kyseiseen lajikkeeseen, jota kuvattiin kovin tuliseksi. Laitoin minikasvihuoneeseen ikkunalaudalle kylvöksen ja muutaman viikon kuluessa muistaakseni vain kolme nousi ylös. Istutin ne taimiruukkuihin ja terveet taimet kasvoivat iloisesti ikkunalaudalla. Annoin pari kavereille ja jätin itselleni yhden kolmilitraiseen altakasteluun. Huomasin pian että kasvi ei kestä normaalia vesimäärää vaan pitää kuivista olosuhteista. Annoin vähän vettä kerrassaan ja siinä seassa Advanced hydroponics of Hollandin litkuja. Toukokuun lopulla vein kasvit(de arbol mukaan luettuna) juliana kasvihuoneeseeni. Nyt alkoi tapahtua, valo ja raitis ulkoilma tekivät ilmeisesti tehtävänsä. De arbol piristyi ja kasvoikin, mutta alkoi kukkia vasta elokuussa. Kun kelit kävivät kylmiksi, niin toin sen takaisin sisälle, samaiselle(ilmeisimmin kirotulle) ikkunalaudalle, jossa se nyt viime viikolla menehtyi taisteluistani huolimatta jotenkin salaperäisesti. Samoin on käynyt muillekin lajin edustajille jo aiemmin syksyllä tovereillani. Mitään en muuttanut, mutta yhtenä päivänä se oli allapäin ja siitä se ei enää noussut. Kuivui pystyyn lopulta.
  Iloista on kuitenkin se, että sain pienehkön sadon kerättyä, joka kypsyi loppuun kasvin kituessa. n.6cm mittaisia pikku pötkylöitä tuli reilut kymmenen ja niiden sisältä sain siemeniä, jotka ovat lombardolla pölytettyjä.
 Tasterit otin päivällä sitten ja voin sanoa, että tulisuus oli kaukana tästäkin. Pieni lisääntynyt syljen eritys oli huomattavissa ja ehkä hitusen kuumotti huulia. Se siitä. Maku vaihteli hirveästä ok-luokkaan. Maku johtunee kuolemaisillaan olleiden kasvien eritystoiminnasta tmsp. Nämä hirveimmät yksilöt maistuivat erikoiselle kemikaalille, muistutti kovasti denaturointi ainetta.
Saapa nähdä mitä näiden äpärien lapsista tulee, ainakaan mitään tulista ei luultavasti ole luvassa, mutta kevät kertoo sen meille.

-Paj
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ongelma tilanne
huhtikuu 23, 2005, 11:51:22 ap
Kertokaapas viisaat, että minkä sortin ongelma on kyseessä De Arbol chililläni. Se on kolmen litran altakasteluruukussa, kekkilän puutarhamullassa, ikkunalaudalla, johon porottaa aurinko lähes koko päivän. Lannoitteita en ole liiemmin antanut, kevyelti substralia silloin tällöin, tarkkaa ikää en muista, mutta olisiko 2,5kk siemenestä? Kasvi on noin 30cm korkea latvomaton, eikä vielä tee nuppuja, kuten saman ikäiset Lombardo-chilit jotka ovat terveitä ja tuuheita samoissa olosuhteissa kuin tämä De Arbol No joka tapauksessa, nyt se tiputtelee lehtiä ja ennen tippumista ne näyttävät tältä KUVA
Mikä mahtaisi olla ongelma? Itse epäilen liiallista kosteutta maaperässä, mutta mitä te sanotte? Ajattelin pelastaa nyt ainakin kannan jatkon niin että otan pari pistokasta juurtumaan ja kaadan altakasteluruukusta vedet pois jos onnistun. Kiitoksia vastauksista.