kesäkuu 25, 2022, 13:29:03 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Tupakka

1
Vähän tuli tuossa Tommin kanssa keskustellessa puheeksi, että voisi jälleen kerran(tällä kertaa tosissaan! :) ) järjestää jonkinlaista kokoontumista tänne pääkaupungin seudulle.

Tommille kelpaa tämä ja ensi viikonloppu, muuten menee helmikuun puolelle. Tarkoituksena oli kysyä teiltä sitten enemmän. Saataisiin tosiaan vähän lämpöä tähän talven kylmyyteen(jota ei tosin ole kovin paljon vielä ehtinyt kehittyä).

Myöskin täytyisi tietysti paikka miettiä. Nyt talviaikana täytyisi tosiaan sisälle päästä, joten yksi mahdollisuus olisi tuo ainakin itselle tuttu Ani. Mitäs muut ehdottavat?

In english: We had some thoughts about a new meeting again with Tommi. Possible dates would be this weekend and the one after that. Sometime in February would be the next possibility. One location could be the restaurant Ani we've been to a couple of times. Other ideas are also appreciated.
2
Tori / M: Chiliaiheisia käsinneulottuja pipoja
kesäkuu 09, 2007, 17:25:52 ip
En tiedä kuinka paljon täällä on sellaisia ihmisiä, jotka pitäisivät kesäisin pipoja, mutta kyllä nämä varmaan talveksikin kävisivät.

Eli yleisenä aiheena pipoissa luonnollisesti chili, mutta pienehköjä kustomointeja sallitaan, esim. yksinkertaisen chilinkuvan voinee taiteilla itse, sekä jonkinverran värejä ja mahdollisten raitojen olemassaolosta päättää. Sekä tietysti täytyy antaa pään ympärysmitta. Perusväri olisi valkoinen, valkoisen eri sävyjä on tietääkseni saatavissa. Periaatteessa muukin väri saattaisi ola mahdollinen, mutta jos lanka maksaa kovin paljon enemmän se näkyy hinnassa.

Minun mummoni nämä tekee kokonaan käsityönä eli hän päättää hinnat yms. joten minulta on turha yrittää tinkiä. Itse toimin lähinnä välittäjänä.

Materiaali on kesäpipoksi puuvillalanka(hieman kalliimpaa), mutta jos pipon haluaa talvella käytettäväksi se voidaan tehdä myös villalangasta.

Alla kuva itselleni tehdystä piposta, josta näkee vähän tyyliä:


Tässä ketjussa voi kysellä asioita yleisesti, tilaukset ja hintakyselyt(oheistietoineen(materiaali jne.) lähettäkää yksityisviestillä tai sähköpostilla( tupakka (at) gmail (dot) com ).

Viisi ensimmäistä tilaajaa(jos niin montaa edes tulee.. katsotaan nyt myykö tämä) saa piponsa lähes varmasti, mutta senkin jälkeen pipoja luultavasti saa. Toimitus hoituu postilla(tilaaja maksaa postikulut), noudolla tai voin toimittaa ne ilman lisäkuluja jossakin miitissä missä tilaajan kanssa nähdään(esim. chilifestari).

Ps. Sopii täydellisesti esim. tampereen chilifestareilla(ym. miitessä) pidettäväksi!
3
Muut harrastukset ja elämä / Teinit ja vanhat jäärät
huhtikuu 20, 2007, 19:50:18 ip
Tommoseen kuittailuun täytyy vaan tottua,itseänikin pojitellaan töissä,paitsi silloin kun on kesäsällejä duunissa.Pojitteleehan ne vanhemmat gurut varmaan mua vielä nelikymppisenäkin,no pitää vaan kuittailla takaisin.Viimeistään silloin pojittelu loppuu,kun ukot jää eläkkeelle :wink:

offaria,sorry!
4
Tuli mieleen tälläinen idea, että pystyisikö tämän foorumin yhteyteen tai sitten NÄKYVÄLLÄ linkillä infernon puolelle tekemään sellaista ilmoitustaulua tai vastaavaa, jossa lähiaikojen tapahtumat(miitit, chiliä käsittelevät tv-ohjelmat, messut yms.) näkyisivät?

Tyyliin:
Tapaaminen 3.2 Helsingissä Ravintola Anissa klo 14 alkaen!
tai
Tule Kevätpuutarhamessuille Helsingin messukeskukseen 19.-22.4!

Klikatessa voisi saada lisäinfoa.

Tietenkin tämä olisi sellaisenaan vain lisätyötä admineille, mutta jos käyttäjät pääsisivät kirjoittamaan myös niin parempi. Adminilta vain hyväksyntä(ja halutessa saisi muokata).

Itse foorumin nykyisille käyttäjille tuostai ei VÄLTTÄMÄTTÄ olisi kauheasti lisäetua, mutta saattaisi madaltaa kynnystä rekisteröityä tai muuten vaan tuoda satunnaisesti täälläkin vierailevia enemmän miitteihin.
5
Muut harrastukset ja elämä / Uusivuosi ja ilotulitteet
joulukuu 27, 2006, 15:23:07 ip
Noh.. mitkä ovat meidän chilinistien uudenvuodenviettotavat?

Itse ainakin ammun ilotulitteita jonkun verran.. ne on mukavia.

Niin ja hyvää uuttavuotta jo etukäteen(toivotellaan sitten vaihtumisen jälkeen vielä uudestaan).
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Tupakan Plantut 2007
joulukuu 18, 2006, 22:10:38 ip
Päätin nyt sitten aloittaa uuden päiväriketjun kun uusi kausi tulossa. Edellisestä oli tulossa sen verran sekainenkin jo. Laitanpa tähän heti alkuun tarinaa uuden kauden aloituksesta rocotoineen ja ebbeineen.

Noh.. Rocotorintamalla on sattunut yhtä ja toista. Ensinnäkin alkuun pistin siis kaksi lajiketta itämään. Grif 9345 sekä Canario. Kaksi siementä kumpaakin. Ensin iti Grif. Pian Griffin jälkeen alkoi Canario näyttämään vihertäviä merkkejä. Nämä taimet eivät kuitenkaan olleet ehtineet itää kuin muutaman päivän kun jo tapahtui. Itseasiassa en tiedä mitä tapahtui, mutta Grif päätti ottaa ja katketa. Tarkempi tutkimus osoitti sen olleen kuihtunut mullan pinnan kohdalta. Vaikka sitä elvyyttää yritinkin.. se kuihtui lopulta. Toinen toivo, Canario oli kuitenkin vielä jäljellä. Canario oli saanut myös sisaren. Toinen Canarion siemen oli myös itänyt.
En kuitenkaan sitten luovuttanut toivoa kahden Rocotolajikkeen suhteen vaan pistin uutta pubea itämään. Tällä kertaa ajattelin vaihtaa lajiketta Turbo Pubeen. Mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut.. mutta eiväthän ne mullassa ole olleetkaan kuin vasta viikon.

Yksi kuva kuitenkin löytyy siitä nyt jo suuremmasta Canariosta:
TÄSSÄ!

Sitten on toinen kuva vielä siitä ebb&floodista, jonka olen muistaakseni kertonut olevan valmis. Ainoa muutos mitä siihen tuli rakennuksen aikana oli se, että putki vaihdettiin parempaan. Yksi kämmikin tapahtui, toinen laatikko hajosi porauksen aikana.. mutta uusi onneksi löytyi.
KUVA TÄSSÄ!

[mainos]Muistaakaakin myös käydä muutenkin sivuillani ja katsomassa loputkin kuvat jos, että ole niitä vielä nähneet![/mainos]

Yksi kysymys vielä loppuun. Miten kannattaisi neljä kasvia; Lemon Drop, Aji Cristal, Aji Benito ja PI441551 järjestää neljäpaikkaiseen Ebbiin?
Kun ebbi on tämän näköinen päältä:
7
Miten ois.. kun noita separistitapahtumia jo yksi on jo järjestetty ja pari tekeillä niin jos vaikka tännekin.. kas kun kukaan ei muu ole vielä ehdottanut helsinkiläisten tapaamista(vai onko?). Aika lähelle on tohon järvenpäähän kyllä yks ehkä tulossa, mutta jos vaikka näin vain helsinkiläisten ja lähiasukkaiden, kuten vantaalaistaen ja espoolaisten jne. kesken. Kauempaakin SAISI tulla, mutta mikään valtakunnallista en tarkoita.

Paikkaa, aikaa, järjestelyitä yms. saa(lue: PITÄÄ) ehdottaa.. KUITENKIN HUOM: Itse ainakin olen ala-ikäinen(fjorton, 14v), jotenkas mitään ryyppytapahtumaa en ehdota, paitsi mitä nyt kastikkeiden muodossa!

Itse en lupaa olla mikään hosti, enkä ala mitään paikkoja järjestelemään(jotkut tahot voisivat ihmetellä(ikä)), mutta jotain voisin kuitenkin tuoda, kuten jauhemaistiaisia ja noita kaupan kuivattuja sekä tietenkin jämäsatoa noista puskista(vihreitä, ei välttämättä täyteen kokoon kasvaneita).

Yhden paikan tiedän, jossa saattaisi olla edes jonkinlainen mahdollisuus järjestää tämä.. siis tuo meidän taloyhtiön kerhohuone.. en kuitenkaan ole kysynyt mitään(edes, että saanko mihinkään mennä(olen kyllä aika vapaa, varsinkin chilin suhteen) tuolta huoltajaltani, enkä ole edes varma, että saako tuota kertsiä siihen tarkoitukseen käyttää. Varsinkaan kaljoitteluun.

Itseäni nyt ei niin häikkää jos joku teistä jonkun pullon vetäisee(kunhan ei mitään kirkkaita tuoda), mutta ei mitään "oktoberfestejä" siis.

PS. En ole siis mitään (yksin ainakaan) järjestämässä, lähinnä vaan ehdottamassa asiaa ja heittämässä jotain ideaa.

PS2. Täytyis varmaan aika äkkiä järjestää(syyslomalla?) jotta noita tuoreita saisi vielä mukaan jnejne.

Heittäkää ehdotusta!
8
Nonniin.. kun asia tuntuu olevan niin, että jotkut chilit vaan sattuvat olemaan parempia vihreänä ja jotkut punaisena. Niin kertokaas nyt, että mitkä chilit kuuluvat kumpaan "ryhmään".

Omaa mielipidettä voi kanssa heittää...

EDIT: Tuli nyt vähän lyhyt aloitus kun piti mainoskatkolla kirjoittaa..

Mutta siis mitkä chilit ovat mielestänne parhaimmillaan vihreänä? Ja mitkä pitäisi antaa kypsyä punaiseksi. Kun noita fassenkin satokuvia katselee niin huomaa, että osa on vihreitä ja varmaan tahalleen jätetty niin.

Ainakin jalapenot ja vissiin cristali on vihreänä parempia, muita? Entä mitä semmoisia lajikkeita on mitkä ovat ehdottomasti kypsänä parempia?
9
Elikkä mistä sitä tavaraa jota tarvitaan kasvarinrakennukseen ootte ostaneet? Ja paljonkon on hinnat. Olen meinaan ihan ulalla näistä hinnoista niin ois kiva tietää paljonko:
laudat maksaa,
kulmaraudat maksaa,
kiinnikkeet(nastat, naulat) tälläiseen kohteeseen maksaa ja
kuinka paljon se kasvihuonemuovi maksaa?

Sitten tietysti mistä näitä saa(halvimmalla)? Kasvarimuovia mistä? Puutavaraa mistä? Jne jne..

Eli periaatteessa noi varmaan löytäisin itsekki kaupoissa käymällä ja vähän netin perukoita tutkimalla, mutta kysynpä nyt teiltä, ettei tarvitse ravata. Ja muutenkin niistä lukuisista olisi mukava tietää halvimmat.

Voitte kyllä samantienkin kertoa myös hieman kustannuksia, mitä tuommoinen kasvari tulisi erinäisissä tapauksissa maksamaan. Esim paljonko 5 neliön? Entä kymmenen?
10
Juu tämä on nyt matkittu tuolta pertsalta..

Elikkäs ilmoittautukaa!! Ei voida hävitä noille pohjanmaalaisille pente...kröhöm.. chilinisteille.

Mä asun siis täällä kapitaalissa.

Lähinnä tätä(alla) aluetta meinasin, mutta jos jossain alueen lähellä asuu ja tuntee olevansa etelä-suomalainen niin saa ilmoittautua.

11
Edistyneempi chilinkasvatus / Erilaiset poltteet
elokuu 13, 2006, 21:05:09 ip
No laitetaan nyt tänne, kun tuota kehitysideoissani äsken ehdottamaani Yleistä -osiota ei löydy.

Niin siis aiheena on erilaiset poltteet eri lajikkeista/valmistusmetodeista. Itse olen todennut ainakin pari erilaista poltetta:

"Vasaralla kieleen" -polte. Polte tuntuu yleensä vain kielessä, eikä esim kurkussa tai huulissa. Yleensä myös kova kipu kuin nimenomaan vasaralla lyöty kieleen. Ei yhtään miellyttävä. Minulla ei myöskään kivusta huolimatta kovin itkettävä tai punastuttava kokemus. Kokemuksien mukaan liittyy usein pienten kuivattujen linnunsilmien syömiseen.

"Helahoito" -polte. Polttaa jokapaikassa. Syödessä huulet alkavat kirvelemään ja saattaa polttaa suuta kielestä poskiin. Saattaa joskus aiheuttaa itkua ja punastumista. Kokemusta on kun on yrittänyt syödä(lue: maistaa) tulista jauhetta sellaisenaan.

"Kurkkupolte" Polttaa yleensä vain kurkussa. Aiheuttaa muita yleisemmin itkureaktiota(ainakin itsellä) ja punastumista. Itse koin miedon tälläisen syötyäni(tai maistettuani) vielä kesken olevaa jauhe-öljy seosta. Epäilen, että liittyy myös chiliviinaan(ei kokemusta). Aiheutuu ilmeisesti kapsaisiinin nopeasta valahtamisesta kurkkuun.


Raportoikaa lisää näitä!! Ja kommentoikaa!!
12
Olen sitä mieltä, että suomenkielisellä puolella pitäisi olla myös sellainen Yleistä -osio. Tuntuu nimittäin, että kauheasti sellaista asiaa mikä ei esim liity kasvattamiseen viedään kasvatusosioon kun ei ole mitään muutakaan paikkaa.

Vai onko vapaa sana tarkoitettu tähän? Meinasin kuitenkin chileihin liittyvää Yleistä -osiota.
13
Niin kun vähän aikaa sitten alkoi tälläinen, että monesti vaikka kirjautuessa painan automaattisen kirjautumisen nappia, niin kun seuraavan kerran tulen lukemaan näitä niin ei ole kirjautunut. Ja siis tätä tapahtuu lähes aina.. ennen tätäkin viestiä niin kun tulin foorumille niin jouduin taas itse kirjautumaan.

Eli siis johtuuko tämä jostain minun evästeasetuksistani(, joita en kyllä ole muuttanut) vai foorumisoftan muutoksista?
14
Kertokaas vähän näistä kaikista aikaisemmista tapaamisista sillein yleisesti.

Meinaan, että mitä on yleensä tehty ja missä niitä on pidetty. Onko jotain perinteitä jäänyt voimaan mitä yleensä näissä tehdään. Esim. joku hullu syö savinaa tai fataliita tms. HYVIN vahvaa chiliä ja sitten kun on kauhee fieryface(tm)-ilme niin kaikki nauraa jne.

Niin ja kertokaas kuinka paljon maitoa on yleensä kulunut per tapaaminen.  :wink:
15
Edistyneempi chilinkasvatus / Munia kasvarissani
heinäkuu 17, 2006, 18:07:05 ip
Löysin siis kasvarissani olevan harson pinnalta, jotain ötön munia. En viitsi poistaa niitä, kun jos vaikka ovat leppäkertun tai muun "hyviksen". En kyllä haluaisi välttämättä jättääkään jos ovat vaikka jonkun ripsiäisen tai kirvan tms.

Kuva:
http://www.elisanet.fi/suomalainen/chilit/slides/munia.html

Kertokaa pitääkö ottaa poies... Jos ette tiedä niin pistän karanteeniin.
16
Tästäkin olisi varmaan löytynyt tietoa haulla, mutta olenpa nyt ärsyttävä ja teen uuden aiheen.

Ongelmana on siis kuten otsikko kertoo, sellainen ruskea läikkä yhdessä chile granden palossani. Kuva:
http://www.elisanet.fi/suomalainen/chilit/slides/ruskeatapalossa.html

Onko tämä vakavaa? Eli voiko palon vielä syödä kun vain sitten leikkaa tuon kohdan poies? Mistä tämä johtuu?
17
Ihan totta.. käykääpä vaikka katsomassa!!

Kuva:


Mikä näitä ihmisiä riivaa??

Pahoitteluni Fasselle.. Saahan tämän kai helposti korjattua? Ettei hakkeri päässyt poistamaan tiedostoja? Onhan varmuuskopiot tehty?

EDIT: Tainnut olla kuitenkin onneksi aika ystävällismielinen(tjsp) hakkeri eikä ole näköjään tehnyt tuhoja. Vain ilmoittanut tietoturva-aukosta. Periaatteessa varmaan ihan mukava kun tuo oli kerrottu, mutta se tyyli ei ollut varmaan se paras... Sivuja kuitenkin onneksi pääsee selaamaan kun kirjoittaa itsensä suoraan juuri.org/growing/-sivustolle, eikä mene fatalii.net-domainin kautta.
18
Edistyneempi chilinkasvatus / Ötökkä/tauti-gallup
heinäkuu 02, 2006, 05:26:18 ap
Täytyypi nyt tehdä vielä tälläinen, kun on ollut jo hydrokalluppia ja multakalluppia.

1. Milloin tulivat ekat ötöt(monesko kausi.. mihin aikaan)?
2. Mitä olivat ekat ötöt?
3. Mitä teit ekoille ötöille?
4. Mihin/moneenko kasviin iskivät?

4. Mitä kaikkia ötöjä olet joutunut kestämään?
5. Mitä teet nykyään eri ötököille?
6. Muuta hölinää omista ötöistäsi(ei pakollinen jos ei keksi..:D).

7. Oletko kohdannut tauteja kasveillasi? Millaisia?

Omalta osaltani kaikki kohdat ovat vielä(huom. vielä) puhtaita. Tai kuutosesta en ole aivan varma, nimittäin kasveissani on ollut kaikennäköistä mielenkiintoista, mutta eivät ole aiheuttaneet harmia.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Home mullassa.
heinäkuu 02, 2006, 01:19:04 ap
Annoin eräälle sukulaiselleni muutaman habaneron ja nyt kun kävin niitä katsomassa(olivat mökillä, piti käydä kastelemassa) niin huomasin, että kasveissa oli hometta. Paljon.

Luulen tietäväni syyn; liika kosteus/kastelu ja suuri homeitiömäärä ilmassa(mistä aion huomauttaa sukulaiselleni).

Kuitenkin pääasiassa haluaisin tietää miten tämän saa nyt jo tässä vaiheessa pois. Ensi hädässä kaavimme suurimmat homeet pois eivätkä olleet onneksi kovin syvällä, mutta luulen, että kasvusto tulee kasvamaan uudestaan. Miten tämän homeen voi tappaa kokonaan?

Tietenkin ruvetaan tekemään ehkäisykeinoja samalla, mutta miten siis saa tämän jo kasvaneen homeen pois?
20
Jos olet tämän foorumin admin, katso viestin pohja

Tätä niin monet aina kysyvät eikä jaksaisi jokainen kerta selittää.

1. Ensimmäiseksi mieti onko kuvasi,
tietokoneellasi,
valmiina kuvana netissä (jonkun kuvatiedostopäätteen kuten esim. .jpg, .gif, .png tai .bmp kanssa) vai
upotettuna sivuun (esim kuvagallerioissa).

2. Jos kuvasi on tietokoneellasi, mene osoitteeseen http://www.imageshack.us ja paina "Selaa..."-nappia(1 (kts. kuva)).


Ruutuusi pitäisi ilmestyä ikkuna, josta etsit kuvatiedoston, jonka haluat meille näyttää. Etsi kuva, klikkaa sitä, ja paina "Avaa"(2)


Seuraavaksi painat "Host it!"-nappia(3 (kts. kuva1)).

Seuraavaksi ruutuusi ilmestyvälle sivulla pitäisi olla tämän näköinen osio:

Klikkaa kohtaa "Thumbnail for forums(1)" kerran hiiren vasemmalla napilla(4). Sen jälkeen näppäile [CTRL]+[C] näppäimistölläsi. Näin kopioit sen.

3. Sitten avaat viestin täällä foorumilla johon haluat kuvan liittää ja liität äsken kopioidun tekstin siihen kohtaan viestissäsi mihin sen haluat näppäilemällä [CTRL]+[V].

Jos kuvasi on valmiina kuvana netissä kuvatiedostopäätteisenä, kopioi kuvan osoite osoiteriviltä ja liitä se seuraavasti:

[img]Liitä tähän osoiteriviltä kopioitu teksti[/img]

Jos kuvasi on upotettuna sivuun, kopio sivun osoite osoiteriviltä ja liitä se seuraavasti:

[url]Liitä tähän osoiteriviltä kopioitu teksti[/url]Admini tehköön tällä oppaalla mitä vaan(sticky, yleinen ilmoitus jne.) kunhan ei ilman lupaa heivaa tätä mihinkään omana tekeleenään...
21
Edistyneempi chilinkasvatus / Chiliwiki
kesäkuu 27, 2006, 07:45:51 ap
Kuinkas ahkerasti sitä on kirjoiteltu tuonne? Ei kovinkaan ahkerasti...

Mielestäni tuo olisi hieno kasvatusapu kun se vaan laajenisi. Itse rekkasin juuri sinne.

ChiliWiki

Aloitetaan tuonne kirjoittaminen niin sitten meillä olisi kasassa todellakin hieno kasvatusopas ym. nippeliä.

Itse väsäsin juuri artikkelin vesiviljelystä tuonne Wikiin. Saa mennä katsomaan ja tarkistamaan.
22
Voisiko kuivattuja chilejä jauheuttaa esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla? Tottakai jotenkin voi, mutta onko kokemuksia?

Onko ylipäätänsä muita keinoja kuin mylly, jolla tehdä jauhetta chileistä. Kun ei olisi välttämättä varaa tuommoiseen myllyyn.
23
Edistyneempi chilinkasvatus / Ripen
kesäkuu 20, 2006, 15:38:40 ip
Tässä kun tuli lueskeltua Viherpeukusta Ripenista tietoja niin sain sellaisen käsityksen, että Ripen tappaa kasvin samalla kun tekee viimeisistä marjoista maukkaita ja tulisia.

Siis kannattaako Ripenia käyttää vaan jos haluaa tappaa kasvinsa samalla, esim. vanhan kasvin tapauksessa?
24
Muut harrastukset ja elämä / Kysymys Infernon sivuista.
kesäkuu 16, 2006, 00:29:36 ap
Haluaisin kysyä itse infernon pääsivun moderaattoreilta, miksi:

1. Sivupalkin alareunassa on piste, jonka linkki johtaa thietavun avatariin?

2. Pisteen alapuolella lukee näkymättömästi sana "Bunga"?

Ihmettelen suuresti..

KUVA:
25
Edistyneempi chilinkasvatus / Hydro-GALLUP
kesäkuu 09, 2006, 21:49:14 ip
Noniin.. kun tuolla toisaalla kysyttiin jo ravinteiden määrän niin kysytäänpäs tässä nyt sitten kaikki. Tämä on tämmöinen galluppi:

1. Mitä ravinteita käytät?
2. Kuinka paljon käytät ravinteita?
3. Kuinka usein vaihdat litkut?
4. Kuinka suuri vesitilasi on per hydro(eli kuinka paljon vaihdat)
5. Vaihdatko kaiken veden kokonaan?
6. Mitä/kuinka tehokasta pumppua käytät.
7. Mitä hydromallia käytät?

Saa vastata vapaamuotoisesti(kunhan mahdollisimmaan moneen vastataan). Eli ei pakko vastata suoraan(tyyliin 1. flora-tripackia 2...).

Juu, ja ois kiva jos se "en minä vastaile galluppeihin"-asenne unohdettaisiin, nimittäin minä ja monet muut aloittelevat hydristit voivat käyttää näitä tietoja hyväkseen. Minä ainakin käytän. Eli siis en kysele vain mielenkiinnostani.

Ja, kyllä.. tiedän kyllä, että muuallakin on valmiita ohjeita, mutta joko minulla on lukihäiriö tai sitten en vain saa täyttä tolkkua niistä. Ja niitä ravinteitakin on muutamaa erilaista eikä sitä ikinä tiedä mitä kussakin ohjeessa tarkoitetaan jne.

Kiitos vastaamisesta!
26
Edistyneempi chilinkasvatus / Nutriforte vesiviljelyssä
kesäkuu 07, 2006, 18:39:27 ip
Itse olen aikeissa käyttää Nutriforten tuotteita vesiviljelyssä. Onko täällä muita?

Olen hankkinut jo ko. yhtiön Syyslannoitteen(NPK 0-22-27)
Ja ajattelin hankkia vielä kastelulannoitteen, jossa hieman typpeä(ei muista NPK)

Onko kuvia saatavilla sadoista ja ylipäätänsä nutrifortella ravituista kasveista?
27
Edistyneempi chilinkasvatus / Mistä kivivillaa?
kesäkuu 01, 2006, 20:06:47 ip
Mistäs muualta kuin viherpeukusta saisi tuota kasvatukseen sopivaa kivivillaa?? Vai onko tuon viherpeukun villa se halvin ja paras vaihtoehto?

Niin ja kuinkas iso tuo on tuo "ISO KIVIVILLAKUUTIO" tuolla viherpeukussa? Kun ei ole kuvaa eikä mittoja tai määrää.
28
Edistyneempi chilinkasvatus / Mistä vesi-/ilmapumppuja?
toukokuu 25, 2006, 23:07:16 ip
Monet sanovat, että honkkarissa on. Mutta missä siellä? En ole löytänyt vaikka olen kalunnut koko paikan.

Mistäs muualta voisi saada, joko pääkaupunkiseudulla tai salon seudulla(mökki siellä)? Ei viitsis ajaa johonkin Ouluun.

Etsin siis niitä kuuluisia 10€ +-pari euroa -pumppuja, enkä mitään 50€ tehopumppuja.
29
Edistyneempi chilinkasvatus / Kalkki ravinteena
toukokuu 21, 2006, 15:21:14 ip
Käykö tälläinen(katso kuva) täysin polttamaton ja käsittelemätön suoraan kaivokselta var.. öh hankittu kalkki chilien ravinteeksi.Onko siitä mitään haittaa tai mitään hyötyä?
30
Joo siis mulla olis pari ongelmaa.

a) Mild Jalapenossani on pilkkuja. Tai enneminkin sellaista jälkeä, joka näyttää kuin joku olisi ripotellut sokeria kasvini päälle. Kuva,

itse pilkuista:

ja koko kasvin yläosasta:
b) Lombardoni lehdet ovat AIVAN kurtulla. Kasteltu on viimeksi eilen, eikä kuivuttaa tunnu olevan. Pari kuvaa:


MIKÄ AVUKSI!!!

Kertokaa heti jos ylireagoin, eikä ongelma ole vakava.