toukokuu 16, 2022, 14:07:48 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Toivo

1
Elikkäs nyt ois taas palattu chiliharrastuksen pariin!!!  :D pari vuotta (2?3?4?) oli tässä välissä ilman yhtään kasvia. Lukio ja kirjoitukset muka vei niin paljon aikaa ettei kerennyt, voin sanoa ettei se kyl vienyt, mutta ei nyt jostain syystä tullut vaan ikinä laitettua ituja tulemaan  :( Tämänkin kauden idätykset jäivät tämän vuoden puolelle. Valtion leikkikoulu veikin suunnitelmista poiketen koko vuoden ja palveluksen loppusuoralla tätä raihnaista kessua palkittiin vielä ihanilla kiinnioloviikonlopuilla ihan riittävän useasti :D ei kehannut jättää chilien idätystä muiden riesaksi... Vois tähän nyt sitten rykästä muutamat valokuvat siitä mitä tänä vuonna on tullut askarreltua...

Siinä nyt ois kaikki chilit mitä tähän asti itänyt.

Rakentelin tollasen taimiebbin... Pitää vielä joskus jaksaa peitellä vähän tuota ettei limottuisi tuo allas.

Löytyi tuollaista kourua varastosta ja joskus tuli noita dripperin kilkeittä hankittua, joten pitihän se tuollainenkin rakennella...  ;)

Ja kyllä... siellä kaikkien letkujen keskellä kasvaa myös chilejä. Tässä Tepin C. annuum
Ja listaa/selityksiä mitä tällä kaudella kasvamassa. Tuli vähän mielivaltasesti lätkittyä nuita siemeniä itämään, mitä nyt jäljellä sattui enää olemaan.
Taimi-EBB
   -C00572 C. chacoense??
   -Kaleidoskop C. baccatum
   -2* Tepin C. annuum
   -Golden Habanero C. chinense

Sinininen taimilaatikko
   -3* joku C. frutescens. Aikanaan svallilta saadut siemenet ja niistäkään ei tarkempaa tietoa
    ole
   -Kaleidoskop C. baccatum
   -C00...joku? Ihme että edes itivät... oli joutunut siemenpussi vesivahinkoon ja tuo oli ainut    mitä siemenistä sai faktaa irti, jännityksellä odotellaan mitä tulee
   -???baccatum??? en tiedä tästäkään sen enempää kuin että hyvää on :D
   
Dripperi
   -Tepin C. annuum
   -C00572 C. chacoense
   -C00..joku?

Punakantinen ämpärihydro
   -2* Kaleidoskop C. baccatum
   -???baccatum???
   -Tepin C. annuum
2
Muut harrastukset ja elämä / Hyvää uutta vuotta!!!
tammikuu 01, 2007, 00:33:52 ap
Hyvää uutta vuotta minun puolestani kaikille foorumilaisille.
3
Edistyneempi chilinkasvatus / pH:n nosto
joulukuu 26, 2006, 19:04:37 ip
Ite olen nyt nostatellut hydrojen pH:ta ruokasoodalla ja nyt tuli mieleen mahdolliset haitat. Eli kun lisää veteen ruokasoodaa niin pH nousee, mutta siinä samassa nousee myös KH (karbonaattikovuus), niin onko chileillä niin suurta väliä tuon KH:n arvon suhteen??
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Toivon chilit 2007
joulukuu 19, 2006, 17:51:32 ip
No niin, nyt aika aloittaa uusi päiväkirja tänne. Idätykset on jo aloitettu ja osa jo kasvamassa. Nyt idätyksessä on 6 lajiketta: PI 387838 (C.Pub.), PI 593622 (C.Pub.), PI 5858267 (C.Pub.), C04896 (C.Pub.), Rocoto Rojo (C.Pub.) ja Tepin (C.Annuum). Kasvamassa on nyt CGN 22795 (C.Praetermissum) ja Thai Sun Hot Pepper(C.Annuum). Tuo Thai Sun Hot Pepper on hydrossa, testikasvina. Se miksi testailen on että hankin uuden hydroravinteen, Kekkilä Vihannes-Superex. Tosi hyvin on kasvi kasvanut tuolla ravinteella ja pH:n kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.
Ja tahdon kiittä foorumilaisia joilta olet saanut/ostanut siemeniä, eli nämä henkilöt: Pano, Nike, Arcane, Mela, Sauli Särkkä, H-Bomb, Fatalii ja Svalli. Että tällästä tänään ja huomenna tai jopa tänään laitan kuvia.
5
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 22, 2006, 15:18:28 ip
Hitto ku en osaa käyttää näitä kameroita, niin en saa otettua kunnon kuvia chileistäni. Eli on kaks kameraa Canon PowerShot A60 ja Samsung Digimax 340. Ei nyt mitään huippu kameroita kumpikaan. Onko kellään tollasia kameroita? Ongelmana noissa on että en saa sitä automaatti tarkennusta pois päältä, kuvista tulee ihan hiton sumeita kun se kamera ite säätää. Muitakin vinkkejä voi antaa.
6
Erikoisuudet / Pizzapohja
marraskuu 19, 2006, 13:44:07 ip
Onko kellään ohjetta josta tulisi lopputuloksena samantyylinen kun kotipizzan pizzoissa. Eli semmonen rapea, reseptit joita itellä on niin nistä tulee sellasi ''kumisia''.
7
Edistyneempi chilinkasvatus / Pistokkaat
marraskuu 18, 2006, 16:25:05 ip
Otin habanerosta pistokkaita ja siihen liitty kysymykseni. Kuinka kauan kestää suunilleen että juurtuvat? Ovat ihan vesilasissa, eikä ole mitään juurrutushormonia käytössä. Ja viellä että kannattaako pitää pistokkaat juurrutusvaiheessa vähän varjossa vai valosassa?
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Habanerot valkosia.
marraskuu 02, 2006, 15:13:13 ip
Tämä on vaivannu jo monta kuukautta mutta en ole sitä tänne laittanu, koska luulin että ne vaihtaisivat väriä. Eli Golden Habaneron hedelmät ovat olleet puskassa kiinni nyt 3 kk ja ovat viellä valkosia, samoista siemenistä idätetyt muut kasvit kasvoivat ihan normaalisti. Mikäköhän on vikana?

[/URL][/img]
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Cooltube
lokakuu 25, 2006, 15:15:11 ip
Eilen kun siivottiin vanhaa aittaa, nii löyty sellasta lasiputkea, halk. joku 5 cm. Lasin paksuus 0,5 cm. Ajattelin että voisko tuosta rakentaa cooltuben tapaisin jutun normi eslin ympärille. Vaikka eivät nuo eslit nytten niin kauheasti lämpene, mutta tuon kanssa vois laittaa vielä lähemmäs kasvia. Eli miten saisin leikattua sitä lasia? Eiks sitä voi jollai lankalla, sellai polttamalla leikata. Olen varmaa väärässä tuon leikkuun suhteen.
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Lannoitteet
lokakuu 19, 2006, 16:28:26 ip
Ajattelin tehdä tälläsen jutun missä saa kysellä erinlaisista lannoteista. Itellä onkin jo yks kysymys.
Voisko tätä lannoitetta käyttää chileillä? Sanotaan että käy tyrpeeseen ja inaktiivisille kasvualustoille ja eiks noita inaktiv. alustoja ole esim. kivivilla ja perliitti, onko myös hydrosora sellainen? Eli tämä ainen on kyseessä:
http://www.kekkila.fi/TRek.nsf/FSAmmattiviljelijat?OpenFrameSet&Frame=mainframe&Src=/TRek.nsf/Tuotteet/71192?OpenDocument&AutoFramed


EDIT: Unohin lisätä että käykö tuo vesiviljelyyn?
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Plantagen
lokakuu 16, 2006, 16:17:05 ip
Eli ton nimisestä kaupasta on kysymys. Tuo liike on nyt nousemassa tohon Lappeenrannan Myllymäkeen. Onko kukaan teistä käynyt tuossa liikkeessä, löytyy ainakin Turusta, Vantaalta ja Jyväskylästä. Ajattelin että löytyyköhän tuolta mitää chileille sopivaa esim. hydrolannotteita, halpoja ruukkuja, jne.
12
Ajattelit että vois täälläkin päi järjestää jonkun pienimuotosen chilitapaamisen. Mites on poppamies tuliliemi, Te_Kiila, Tellie ja Mela, kiinnostaisko teitä kokoontua johokin joskus? Ajattelin että paikka vois olla vaikka kerhokeskus (armilan koulun lähellä) , vai muita paikkoja? Mukaan voisi tuoda siemeniä, joita vaihdella/ostaa/antaa muille, ja sitten iha chilejä ja kasvejakin.
13
Muut harrastukset ja elämä / Suomelalehti
syyskuu 23, 2006, 10:31:18 ap
Onko kukaan lukenut uusinta Suomela-lehteä?? Siinä joku kerto jotai chilestään, ja se kuva oli suoraan fataliin sivuilta :D  Muutettu sellai jollai ohjelmalla vain sellaseksi piirretyn näköseksi.
14
Edistyneempi chilinkasvatus / Siemenet
syyskuu 19, 2006, 18:24:25 ip
Mistä johtuu että osa siemenistä on mustia, siis chilissä missä normaalisto on vaaleat siemenet. Ite ku oon kuivatellut chilejä ja niistä siemenet poistanut niin niitä mustia on ollut aika paljon siellä seassa.
15
Edistyneempi chilinkasvatus / Risteytykset
syyskuu 03, 2006, 13:11:53 ip
Eli nyt kun noissa risteytyksien yhteydessä puhutaan aina että f1 ja f2 lajikeista, niin ainakin minulle on jäänyt vähän pimeän peittoon mitä nuo tarkoittaa. Ja sitten vielä otetaan vastaa ehotuksia mitkä olisi hyviä ristetytys yrityksiä, eli mitä lajeja kannataisi kokeilla.
16
Edistyneempi chilinkasvatus / Pubscenssit
syyskuu 03, 2006, 11:09:33 ap
Meni tuo otsikko varmaan väärin mut ihan sama  :D   Eli luin että pubet eivät pakosti tuota mitään ekana kasvukautenaan. Eli millasia konsteja ja jekkuja olette tehneet kasville että saisitte sen kukkimaan. Ajattelin kun noita pubescenssejen siemeniä on ja ajattelin ens vuodeks kylvää mut ei kehtais niitä turhaa kasvarin täytteenä pitää jos eivät pakosti tuota mitää enkä jaksa alkaa talvettaa.
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Paras päiväkirja
elokuu 13, 2006, 14:46:20 ip
Tuli mieleen että kauden lopuksi voitaisiin äänestää paras päiväkirja/fotoalbumi, mitä meiltä olette? Siis näistä kauden 2006 jutuista.
18
Edistyneempi chilinkasvatus / Releet
elokuu 10, 2006, 12:37:35 ip
http://fatalii.net/chile/?u=g&c=search&word=relays&id=2634  . Onko kellään tuollaseen rakennus ohjeita. Ens vuodeks teen kasvariin tietokoneellisen lämpömittarin niin samalla vois laittaa releille johdot maahan.
19
Sadon säilöntä ja käsittely / Tabasco
elokuu 07, 2006, 16:17:16 ip
Kaikessa yksinkertaisuudessaan, miten tehdään tabascon tapaista maustekastiketta ilman tabascoa. Onnistuuko se iha mistä tahansa chileistä? Ja kuinka kauan tuollasen saa säilymään.
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Hydro-mix
elokuu 07, 2006, 16:08:31 ip
Ens vuotta ajatellen niin tuli mieleen että onnistuisikohan tällänen ravinnejärjestely: - Pohjana kemiran hydro lannoite, kasvu vaiheessa lisänä GHEgro ja sitten sadotukseen/kukintaa kemira ja GHEbloom. Mielipiteitä? Ajattelin että tulis halvemmaks, ehkä.
21
Edistyneempi chilinkasvatus / Viherpeukku
elokuu 03, 2006, 22:47:52 ip
Näitä olen odottanut http://www.viherpeukku.fi/catalog/product_info.php?cPath=135_137&products_id=485
Halpoja pumppuja Suomesta! Meinasin jo tilata saksasta uudet pumput ja ravinteet mutta nyt Suomestakin saa kohtuu halpoja.
22
Edistyneempi chilinkasvatus / Periytyvää?
heinäkuu 31, 2006, 21:36:14 ip
Tuli mieleen että jos joku kasvi on kasvanut todella kituen ja jos siitä ottaa siemenet ja kasvattaa kasvin. Niin voiko se kasvi ''elää kituen'' eli se olisi perinyt sen kituvaisuuden siltä emoltan.
23
Ravintolat ja ruokapaikat / Salla
heinäkuu 27, 2006, 17:32:20 ip
Lapin reissulla tuli käytyä baarissa nimeltä Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari. Jos ei muuta niin ainakin pitkä nimi. Onko muut käyneet?
24
Edistyneempi chilinkasvatus / Kilpailu
heinäkuu 05, 2006, 12:27:43 ip
Tuli mieleen että vois järjestää tän palstam sisäisen pikku kilpailun. Joku että valitaan joku helppo/yleinen laji ja se katsotaan kuka saa eniten sen puskemaan satoa siis grammoissa tai hedelmä määrässä. Tää oli vaa ajatus mutta jos teillä on parempia iideoita nii ehottakaa. Minun mielestä tälläset pikku kisat on iha mukavia.
25
Edistyneempi chilinkasvatus / Vesiviljely
heinäkuu 01, 2006, 16:58:19 ip
Tässä kysellään millaisia kokemuksia teillä on vesiviljelystä.
26
Edistyneempi chilinkasvatus / Biofiltre hydro
kesäkuu 30, 2006, 17:11:34 ip
Tuli mieleen että ois kolme hydroa yli vuodoilla joista vedet valuvat yhteen isompaa ämpäriin. Isossa ämpärissä ois semmonen biofiltterin tapanen ''suodatin'' ja sitten suodatinyksiköstä vesi pumpattaisiin takas hydroihin. Mitä mieltä olette? Onko iha päätön idea? :D
27
Edistyneempi chilinkasvatus / Multa-gallup
kesäkuu 30, 2006, 17:02:22 ip
Tupakalla oli hydro galluppi niin mä laitan multa gallupin kun kiinnostaa mitä muut käyttävät.
- Mikä kasvualusta?
- Mikä/mitkä ravinteet?
- Kuinka paljon ravinnetta?
- Kuinka usein lannotat?
- Kuinka isot ruukut?
- Altakastelu vai ihan normi ruukku?
28
Lainaus infernon sivuilta:
-Chinenset ovat lannoituksen ja mullan suhteen tavallista huomattavasti vaativampia, ja esim. oikeaa multaseosta voi joutua kokeilemaan paljonkin.

Millasia multa sekotuksia olette käyttäneet chinenseillä? Itsellä ei ole kuin nuo muuta habanero ja ovat onnettomia risuja , en tiiä johtuuko kastelusta vai mullasta. Voika olla että kerran laitoin tyhmänä sen pauliinan säiliön ihan täyteen, niin sen jälkeen se kasvi on vaan kitunu eikä ole yhtään hyvän näkönen. Lehet iha kurttusia yms. muu vika. Kiinnostus ois kova ens kautena kasvattaa haboja ja fataalia, niin nytten neuvoja mullasta ja muistakin chinensejen omista nikseistä otetaan vastaan :lol:
29
Chililajikkeiden arvostelut / Tälläsiä
kesäkuu 23, 2006, 13:36:40 ip
Sain svallilta siemeniä eli kiitos niistä. Tälläsiä tuli, nimet paketeitsa_
- Christmas Bell c.baccatum
- St.Lucia Telloe c.chinense
-Hot Large Cherry c.annuum
-Tabasco Greenleaf c.frutescens
-Serrano Tamqigueno c.annuum
- Jamaican red pepper
-Big jim Pepper
- Ja vielä red savina
Millasia lajikkeita ovat? Millasia kasvattaa ja maku, paketeissa luki että tulisia vai mietoja mutta se itse maku millanen se noissa on?
30
Edistyneempi chilinkasvatus / http://hydrobox.fr
kesäkuu 19, 2006, 21:38:18 ip
Onko kellään kokemusta tuosta paikasta? Kattelin noita 125w esl lamppuja http://hydrobox.fr/catalog/index.php?cPath=3_38  ? Onko nuo sellasia missä on sytytin samassa vai tarviiko erillisen? Ja samaisesta kaupasta niin tiedättekö millaset letkut näihin pumppuihin menee  Resun SP500  ja Resun SP980?