elokuu 17, 2022, 06:48:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Gekko

1
Muut harrastukset ja elämä / Jalapeno vs. jalopeno
kesäkuu 16, 2008, 00:55:23 ap
Ei ole jalapeño ainoa. Tuntuu aika moni suomalainen lausuvan habaneronkin pieleen.  :roll:
2
Villit chilit ja chilien tiede / Aji Perkele
toukokuu 11, 2008, 19:44:16 ip
Lainaus käyttäjältä: "JartsaP"Punakoiso on kirjallisuuden mukaan puolittain puutuva, mutta luulenpa että eivät senkään oksat kestä Suomen talvea vaan eiköhän sekin aloittane alhaalta asti keväällä?

Ei muuten pidä paikkaansa.
3
Muut harrastukset ja elämä / Re: PSE
maaliskuu 07, 2008, 14:58:48 ip
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Ovat kuulemma jo nousemassa koviksi keräilyharvinaisuuksiksi...

Ihanko totta? Yksi iskemätön puteli löytyisi, paljonko tarjotaan?  8)
Taitaa tosin olla hävytöntä mainostaa kilpailijan threadissa.  :lol:

Enpä taida kuitenkaan myydä...
4
Muut harrastukset ja elämä / Chili ja lapset
syyskuu 21, 2007, 15:06:47 ip
Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"
LainausKapsaisiinin polttavuuteen tottuu kyllä aikaa myöten, mutta mikäli tuoreita chilejä syödään kerralla ylen määrin, tuloksena on palovammoja suun limakalvoilla ja koko suoliston alueella. Ruoalla ei siis kannata leikkiä, chileilläkään.

http://www.apassi.net/

Palovammoja? Kuinka kapsaisiini voisi aiheuttaa palovammoja? Kertokaas nyt herrat naganpopsijat oletteko moisia saaneet? Uskon tähän sitten, kun näen tulenlieskojen lentävän suusta.
5
Ravintolat ja ruokapaikat / Tampereen raflat
syyskuu 10, 2007, 00:40:34 ap
Gringos Locos taitaa olla ainoa paikka Tampereella, josta saa molekastiketta, ja vieläpä mainion makuista sellaista. Tulista se ei ole, mutta käsittääkseni alkuperäiset meksikolaiset moletkaan eivät olisi kovin tulisia (mitä en tosin ole itse koskaan päässyt paikan päälle todistamaan). Tällaisen legendaarisen kastikkeen ollessa kyseessä arvostan itse kuitenkin autenttisuutta enemmän kuin tulisuutta. Paikallisia reseptejä kannattaa kunnioittaa, ja samalla käyttää paikallista chililajikekantaa - tässä tapauksessa meksikolaisia makeita annuumeja. (Kuten pasillaa, joista vuoden ensimmäinen oma punastui tänään:))

Saisihan sieltä listalta tietysti jotain tulistakin löytyä, en minä sillä...
6
Lainaus käyttäjältä: "Filago"...helpottaisi kovin jos täältä löytyisi vinkkejä...

Soluttaudut tietenkin mukaan matkalle! Voit itse valita mieleiset kasvikset ostoskoriin.

Täällä tulee taas kohta lunta.
7
Erikoisuudet / Milkkiksen "tulinen" Tomaattikeitto
syyskuu 04, 2007, 13:16:07 ip
Kaikkea ei tarvitse aina ostaa marketeista. Jos omia raaka-aineita ei syystä tai toisesta ole riittävästi saatavilla, kannattaa maaseudulla liikkuessaan pysähdellä niiden "myydään vihanneksia" -kylttien kohdalla. Mitä sitten löytääkin, päihittää tavaran laatu helposti tuontitavaran, toisinaan hintakin. Hyvällä tuurilla valkosipuliakin on saatavilla eikä tule tuettua niitä öky-yhtiöitä.  :wink:
8
Ihminen itsessään jo tuottaa hiilidioksidia ilmakehään hengittäessään. Suomessa talvisin kuolee, ellei lämmitä asuntoaan. Ihminen ei kykene elämään täysin "ekologisesti". Mihin vedetään "ekologisen" tai "tiedostavan" käyttäytymisen raja? Hengittämisen lopettamiseen? Heinien popsimiseen erakkona? Muovipussin ostamatta jättämiseen? Veteen?
10
Edistyneempi chilinkasvatus / risteytys
kesäkuu 15, 2007, 00:05:53 ap
Vääjäämättä hiipii mieleen, että mikäli tarkoituksena on suorittaa laajamittainen, Fataliin kaltainen 10 vuoden kunnianhimoinen projekti, monet täällä tuntuvat käyttävän lajikkeiden harkintaan melko vähän paukkuja. Jos (ja optimistisesti kun) itse ryhdyn moiseen puuhaan, en kyllä valitse ainakaan kahta annuumia. Tänä päivänä annuumit ovat jo sellaista geneettistä sekamelskaa, että voisin kuvitella kaikenlaisia mahdollisia jalostettuja ja jalostuneita annuumeja jossain päin jo olevan olemassa. Pidän epätodennäköisenä sitä, että joku vaikkapa täällä saisi aikaan stabiilin annuumin, jonka näköistä ja makuista kukaan meistä ei olisi koskaan kasvattanut.
11
Kodin mausteinen kokkaus / Tomatillon kypsyminen
kesäkuu 08, 2007, 10:06:47 ap
Lainaus käyttäjältä: "Lare78"Miltähän noi mahtaa maistua?

Makua on aika vaikea kuvailla... Ananaskirsikka ilman makeutta?

Ne eivät ole paljaaltaan mielestäni kovin hyviä (monet muut physalis-kasvit ovat), mutta niistä saa esim. hyvää salsaa, kun keittelee niitä sipulin, valkosipulin, korianterinlehtien ja chilin kanssa. Mausteeksi suolaa.
12
Kodin mausteinen kokkaus / Tomatillon kypsyminen
kesäkuu 07, 2007, 23:17:35 ip
Lainaus käyttäjältä: "svalli"Olen kuullut väitöksiä, että yksinäinen tomatillo ei tekisi hedelmiä.

Ei pidä paikkaansa. Tai siis... jos joku yksilö ei ole tehnyt satoa, se ei kyllä ole johtunut parin puutteesta, vaan jostain muusta.
13
Kodin mausteinen kokkaus / Tomatillon kypsyminen
kesäkuu 06, 2007, 09:53:12 ap
Myös minulla on kasvanut tuota purple-versiota. Hyviä yleissääntöjä kaikkien physalis-kasvien marjojen kypsyysasteesta on "lyhdyn" kuivuminen kovaksi koppuraksi ja marjojen muuttuminen vihreistä lopullisen värisiksi. Tosin muistelen, että tuolla kyseisellä lajikkeella olisivat marjat olleet jo raakoina melko lailla violetteja. Voin toki muistaa väärinkin.

Tomatillo kasvaa muuten avomaallakin aivan mainiosti, eli kallisarvoisia kasvarineliöitä ei välttämättä kannata uhrata tomatillolle.  :wink:
14
Lainaus käyttäjältä: "Helldone"...ilman pahanlaatuisia kirjoitusvirheitä!

Vielä mitä!
15
Kodin mausteinen kokkaus / kalat ja chilit??
huhtikuu 28, 2007, 20:59:32 ip
Kala ja chili sopivat yhteen mainiosti. Esim. täällä on paras oma kokemukseni:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=1025
16
Muut harrastukset ja elämä / bodmod
huhtikuu 13, 2007, 23:16:26 ip
Joskus 80-luvun loppupuoliskolla Dinosaurockin sunnuntaiaamuna kaveri huomautti, että "sinulla on muuten korvakoru." Tunnustelin korvaani, ja niinpäs olikin! En muistanut sen ottamisesta mitään.

80- ja 90 -luvun taitteessa ystäväni ryhtyi iskemään kuvia. Olin sellaista harkinnut jo pitkään, ja sain nyt kuvan niin halvalla, että pakkohan semmoinen oli ottaa. Muistaakseni korvauksena kuvasta heitin kaverin joskus autolla töihin. Onhan tuo soitinaiheinen amatööritekele jo jonkin verran suttaantunut, mutta kuten todettukin, mitä ihmettä sitä katumaan? Silloin pitäisi katua niin paljon muutakin elämässään.

Ehkä jonain päivänä otan jotain lisää, mutta olen sen luonteinen, että suunnittelen tuollaista sen kymmenen vuotta. Tai sitten herään jonain aamuna ja joku kaveri huomauttaa...
17
Chililajikkeiden arvostelut / Donni Sali
maaliskuu 24, 2007, 00:07:39 ap
Reimerhän tällaista huhua tosiaan levittää:
http://www.reimerseeds.com/donni-sali-hot-peppers.aspx
Ja kauppa käy...

Totuus kuitenkin on, että maailman tulisin chili on "Ghettab nostrum". Huhujen mukaan scovilleja löytyy lähemmäs 2000000. Minulta saa muuten siemeniä hintaan 50 EUR / kpl.
18
Edistyneempi chilinkasvatus / Gallup: Idätys
maaliskuu 19, 2007, 20:13:23 ip
Kannattaa myös huomioida, etteivät siemeniä popsivat toukat ja muut mokomat tunnu viihtyvän villassa. Pinnalta olen joskus bongannut jonkin nilviäisen, mutta villan sisään ne eivät tunnu haluavan. Siemen pysyy näin turvassa pidempään.
19
Ja villoistahan on juttua täällä:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=2139
20
Muut harrastukset ja elämä / Re: Toivo elää...
helmikuu 07, 2007, 13:43:43 ip
Lainaus käyttäjältä: "Chingona"Täytyypä tässä vain itse yrittää saada aikaan jotain niistä siemenistä, mitä keräsin edellisistä ulkomaan tuliaisista, mutta pahoin pelkään ettei mua ole siunattu viherpeukaloilla... :?

Äääääh tässä mitään peukaloita tarvita! Helpoimmillaan chilien kasvattelu on sellaista, että pistää siemenet keväällä turpeeseen ja syssymmällä keräilee sapuskaa lautaselle. Jos nyt joskus kastella muistaa, kunhan ei liian usein. :P