toukokuu 18, 2022, 09:59:06 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Pasi

1
Mausteet / Vs: La Costena - Chilimajoneesit
marraskuu 25, 2010, 20:52:52 ip
Chipotle-versio alkaa olla lopussa ja ei tuosta ole kummempia tuntemuksia vatsan suunnasta kertynyt... Jääkaapissa olen tuota korkkauksen jälkeen säilyttänyt tietenkin. Ihan gutaa rasvaisen mehevää makua tuolla saa moneenkin eväkseen. Tulisuus pitää hoidella kyllä jollain muulla tuotteella! 
2
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma?
marraskuu 24, 2010, 11:36:30 ap
35
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
marraskuu 02, 2010, 19:47:29 ip
Kuopion Terrasta löytyy puoleen hintaan sekalaisia ESLejä. Eilen ainakin oli vielä ihan hyvin korissa esim. Airamin Longlife 30W, jolle jäi hintaa noin kuusi euroa...
4
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Ei-tavallisia huonekasveja?
maaliskuu 09, 2010, 14:52:00 ip
Lainaus käyttäjältä: Linda - maaliskuu 08, 2010, 18:27:53 ip
Lisäks kiinnostais tietää onko porukka ikinä yrittäny appelsiinia tai mandariinia idättää? Mutsi sanoi, että oli joskus molempien siemeniä laittanu multiin ja vaan appelsiinin siemenistä oli jonkunlaista kasvia tullut. Mutta laittakaahan kokemuksia jos on? :)


En nyt muista oliko se klementiini vai mandariini mutta ihan hyvin lähti itämään perus chilimeiningillä viime talvena eräs yksilö. Nyt kasvi on melkein metrinen ja alkoi juuri kehittelemään uusia haaroja. Pimeimpään aikaan lehtiä putosi aika reilusti mutta nyt alkoi näköjään uusi into.
5
Äänestykset / Vs: onko sinulla hyvä toleranssi?
maaliskuu 09, 2010, 11:01:10 ap
Tuossa toleranssissa on tosiaan tämä "siltänään"-sarja ihan erikseen. Kyllä itsekin aika mielellään imee piimää, maitoa, jäätelöä yms. huimia määriä annoksen jälkeen... Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
6
Vaihtelevalla menestyksellä... Kaveriporukasta vain yksi paljastui todelliseksi chilin ystäväksi. Töissä "osumia" on ollut useampikin, ja parhaat ovat innostuneet kasvattamaankin! Muutenkin oma toimisto näyttää enemmänkin kasvarilta, puskia on ikkuna täynnä. Se on varma että hehkutan chiliä aina tilaisuuden tullen, ja muutenkin...
7
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
marraskuu 09, 2009, 14:32:53 ip
Työkaveri vetäisi diablon myös tässä noin viikko sitten Helsingin Gringos Locosissa ja hänestäkin hampurilainen ei ollut mitenkään erityisen tulinen. Tiedän kuitenkin että kaverin tulisuusasteikko on hyvin lähellä omaanikin, niin vähän ihmettelen. Itse testasin annoksen kesällä Tampereella ja kyllä siinä oli volttia ihan tukevasti. Onko joku syönyt useampaan kertaan eli onko tulisuudessa muutosta?
8
Lapset meilläkin aloitti tämän ja siippa pikku viiveellä perästä. Kaikki hyvin nyt ja itse olen vielä säästynyt...
9
Todella hyvä eväs. Pyysin sitä habamajoneesia siihen erityisen reippaasti ja niinhän sitä olikin. Ainakin tämä avulias kassahenkilö (Kuopion Prismassa) ei siitä mitään lisämaksuja ottanut, sanoi vaan että litran pussista sitä siihen pannaan. Tulisuus oli ihan hyvä ja maku erittäin hyvä. Jos Diablo asetetaan kympiksi tulisuudessa niin minä antaisin tälle ekstramaustetulle versiolle tukevan vitosen.
10
Täältä löytyy tällä hetkellä Naga jonka pituus on noin 5.5 cm. Raaka vielä, jospa se vaikka vielä kehkeytyisi, sitten virittelen kuvan tarvittaessa. Mullassa kasvanut, puutarhan kesää jonkin verran saanut. 
11
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Keittokirjoja
toukokuu 13, 2009, 12:21:39 ip
Jannen vinkeistä kiinnostuneena törmäsin tuollaiseen:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9780091874155/Madhur-Jaffreys-Ultimate-Curry-Bible?b=-3&t=-20#Description-20

Onko tästä kellään kokemuksia?
12
Habat erinäisine variaatioineen, Scotch Bonnetit, Fataliit yms. chinenset tuntuvat nauttivan kuumuudesta. Kunhan totutat ne kunnolla siihen paahteeseen, harva chili varmaan loppujen lopuksi nyrpistää nenäänsä valolle ja lämmölle... Nuo pubescensit tietysti oma lukunsa. Rocoto ehkä varjoisalle verannalle?
13
Chombo-huomioita...

Minäkin kasvatin tosiaan tätä lajiketta ja tähän saakka kasvattamistani Aji Chombo osoittautui kenties riuskimmaksi kasvajaksi.

Siirsin chombon noin 15l astiaan alkukesästä ja jossain vaiheessa heinäkuussa kasvi tempaisi nopeassa tahdissa itselleen lähinnä raparperin vahvuutta muistuttavan rungon ja komean oksiston täynnä kukkia. Aiemminkin habaneroihin on kasvanut reipas runko mutta tässä runko kehittyi erityisen nopeasti ja kasvi pitkäksi, mittaa on lähes 1.5m. Kasvupaikkana oli valoisa lasiportaikko. Kukista kehittyi vain pari marjaa, minkä oletan johtuvan pilvisistä ilmoista ja lannoituksen puutteesta. Pari viikkoa sitten kannoin kasvin tänne "toimistoon" ja aloitin myös kastelulannoituksen. Kukkiminen jatkuikin melko tehokkaan ja raakileita roikkuu nyt tusinan verran. Sato ei ole sinun satoasi lähimaillakaan mutta lajike tuntuu olevan oikein elinvoimainen!

Ja se maku. Oli habaneroksikin oikein tuhti tulisuus ja hyvä maku. Erinomainen lajike minun mielestäni...
14
No mutta, miltäs nämä nyt sitten maistuivat? Onko ketjun aloittaneella tai muulla näitä ostaneella ollut mahdollisuutta maistaa esim. Hessin legendaarisia Nagoja? Maku? Järisyttävä tulisuus???
15
Tori / Mistä kaupoista bongattu Aji Cristalia?
syyskuu 24, 2008, 13:02:53 ip
Tosiaan, tänään oli Kuopionkin Prismaan vihdoin ilmestynyt laatuchilejä. Erehdyttävästi näytti siltä kuin jo ennen minuakin joku olisi paketin napannut... Erinomaisia ovat ja hinta oli keskiluokkaa , 3.49e.
16
Mausteet / PAIN-soosit saapuneet K-supermarketteihin
syyskuu 19, 2008, 08:40:35 ap
Kuopiossa 100% painia löytyy vihdoin ainakin Päivärannan uudesta sittarista... Ihmeellinen sijainti pulloilla jossain jauhelihojen vieressä mutta tarmokkaasti kun etsii niin löytää.
17
Myös Kuopion Prismaan on nyt jälleen muistutettu tärkeästä mahdollisuudesta...
18
Kyllä, maukas oli ja lievää tulisuuttakin oli havaittavissa. Tältä istumalta Kuopiossa kannattaa käyttää Prisman heseä, kaveri kävi Kolmisopessa ja oli aivan löpö hamppari, hyvä kun pekonin oli erottanut.
19
Eli:

http://www.ravintolamestarit.net/intro/#8

Listalla mainitaan mm. maaginen habanero... Siinä annoksessa on muutenkin ns. yritystä. Onko kukaan kerennyt vielä testaamaan?
20
Pitää ihan "raportoida" tänne kun oli eilen niin yllättävä olo...

No, söin siis (missä ei tietenkään ole mitään ihmeellistä) yhden punaisen fataliin eilen lounaalla alkupalaksi. Olin käynyt aamulla vähän urheilemassa, saunassa jne. ja olo olikin vähän kuiva ja vatsa typötyhjä. Heti siinä rouskutellessa yllätti kun suu ei mennyt kovinkaan lieskoihin mutta syvemmällä kurkussa ja sitten vatsassa tuntui heti aika lämpöiseltä. Kärvistelin normaalisti pari minuuttia ja aloitin varsinaisen lounaan.

Sitten tuli se yllätys. Ruoka oli aika raskasta, klassinen lihis parilla makkaralla... Olo oli jo suorastaan mainio ja ruoka melkein kokonaan syöty kun yhtäkkiä jysähti. Vatsassa alkoi vääntää uudestaan voimakkaammin, kylmä hiki kohosi pintaan ja ukko meni kuuleman mukaan kalpeaksi kuin lakana. Siltä kyllä tuntuikin. Ei huimannut eikä näkynyt mitään tähtikuvioita mutta menin silti istumaan noin viideksi minuutiksi jolloin olo tasaantui. Kahvia päälle  8) ... Illalla/yöllä ei ollut enää mitään outoa.

Onko kellään käynyt samaa? Tästä lähtien pitää vetäistä chilit jälkiruoaksi, kuten olen aina ennen tehnytkin... Pöydällä odottaakin sopivasti nagoja... :twisted:  (kiitos Hessi!!!). Pitää testata.