elokuu 17, 2022, 07:32:19 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Tapolan Tulikeppi

1
Vähäsen vitsin tynkää tähän kohtaan:

Mistä tunnistaa kasvissyöjän ravintolassa?

Ei tarvitse yrittää tunnistaa, ne kyllä kertovat itse..
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
lokakuu 11, 2012, 07:17:30 ap
Itselläni prefetch ja/tai superfetch aiheuttivat outoa hitautta kun selattiin perinteistä kiintolevyä paikallisesti tai verkon yli. Tokihan osa noista listan kikkailuista ovat varmasti turhia. Silti pakkomielteisesti nuo toteutin kun yritin saada kaiken tehon irti.
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
lokakuu 10, 2012, 17:35:34 ip
SSD kikkailuun käytin taannoin tämmöiseltä saitilta löytyvää messulistaa:
http://www.computing.net/howtos/show/solid-state-drive-ssd-tweaks-for-windows-7/552.html
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
lokakuu 03, 2012, 19:28:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 03, 2012, 19:08:37 ip
Intel-puoli ei ole niin tuttu, mutta ymmärtääkseni sielläkin tuo AHCI-tuki on aika kattavaa..

Kyseessä on jo kuitenkin vanha (socket 775) emolevy, eikä omalla kohdallani (http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLAM/) ollut ihan noin yksinkertaista, vaan jouduin hankkimaan uudemmalla piirisarjalla olevan emolevyn. Nykypäivän emolevyissä tuo ominaisuus on todennäköisesti jo kaikissa.

Ei se ainakaan vahingoksi ole selvittää millä piirisarjalla emolevy on, ja tukeeko kyseinen piirisarja AHCI:ta.
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
lokakuu 03, 2012, 16:46:04 ip
Kannattaa sorrii tarkastaa tuon s775 kantaisen emolevyn AHCI tuki, itselläni meni emolevy uusiksi koska vanhalla emolevyllä ei ollut tukea ollut tuolle AHCI:lle piirisarjan puolesta.

Katkelma menneisyydestä ja omasta virheestäni:
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 07, 2011, 10:25:09 ap
...Jälkikäteen fiksuna ja filmaattisena tarkistelin oman emolevyn piirisarjaa.. Ilmeisesti ICH7:ssa ei ole tuota AHCI tukea - jippii, ei siis trimmiäkään. Enpä olisi osannut kaivatakkaan ilman Aji Infernon mainiota tekstiä SSD-levyistä.. Tieto lisää tuskaa. :)

Nyt siis hankinnassa joko ICH9DO tai ICH10 piirisarja....
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keittiövälineet
lokakuu 02, 2012, 17:43:38 ip
No niin täältähän näitä pannuja löytyy!

Nykyinen pannu on mallia Tefal, Jamie Oliver jotain jotain pro diudau. Ihan hyvin on lämmittänyt reilun vuoden ajan kaikkea mitä sen päälle laittaa. Nyt se teflon päällyste on vihdoin kaikki syöty ja on siis uuden aika.  Intervepissä aikani surffailtuani totesin että hiiliterästä on saatava. Ollaan melkoisen lähellä sitä tilannetta että tepastelen keskustassa sijaitsevaan kivijalkamyymälään tuon De Buyerin Mineral B pannun vuoksi.

Seuraa kuitenkin kysymys:
De Buyerin pannuja on kehuttu intervepissä vaikka miten, eli se on selkeä ennakkosuosikki. Onko kenelläkään kokemusta Padernon pannuista? Nimittäin heiltäkin löytyy hiiliteräspannuja, joskin hinta on karvan verran halvempi, onko Padernossa laatu myös huonompi?
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
lokakuu 02, 2012, 17:25:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 02, 2012, 13:49:32 ip
Kumpaa kannattaa käyttää näytössä, HDMI kaapelia vai sitä perinteistä, mikäsenytolinimeltään, se ruuvattava kumminkin.?

Jos vain mahdollista valita niin käytä HDMI kaapelia mielummin, kuva on parempi kuin perinteisessä VGA liitännässä. HDMI:tä pitkin kulkeutuu myös ääni mikäli näytössä on kaijuttimet. Standardin 1.3 jälkeen, muistaakseni. HDMI ja DVI liitännän välissä kuvanlaadullisesti ei ole niin suurta kuilua koska molemmat ovat digitaalisia liitäntöjä. Erona on että DVI:ssä ei ääni kulje mukana.
8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 23, 2012, 15:07:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 22, 2012, 09:57:44 ap
Alkaa olemaan 6v. vanha läppäri tiensä päässä. Mitä ominaisuuksia pitäisi olla jos ostan uuden? Mielellään ostaisin HP:n, koska tämäkin toiminut niin hyvin.

Hyvä lähtökohta, osta HP:n läppäri. Kysy mielummin itseltäsi kuin muilta mitä ominaisuuksia haluat läppäriltä? Mitä aiot sillä tehdä ja kuinka paljon olet valmis sijoittamaan.

Halvin ja kallein HP mitä löytyi verkkorysästä:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6885/dhttc/HP-655-15-6-HD-AMD-E2-1800-4-GB-500-GB-Windows-7-Home

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/16277/dhkgm/HP-ENVY-17-3200eo-17-3-Full-HD-Core-i7-3612QM-8-GB-1
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 20, 2012, 17:11:24 ip
BOOTMGR:n puuttuminen viittaa kyllä mielestäni kiintolevyllä olevaan ongelmaan. Kuulostaa siltä että kone pääsee BIOS:n ohi ja jäätyy kun yrittää ladata kiintolevyltä käyttöjärjestelmää. Saattaahan se olla myös emolevyllä oleva SATA-ohjain joka yskii..

Oletko tarkistanut emolevyltä onko siellä turvonneita tai vuotavia kondensaattoreita?

Kuvassa ainoastaan ylärivin kolmas näyttää normaalilta.
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 20, 2012, 07:48:22 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 19, 2012, 21:46:41 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 19, 2012, 20:17:45 ip
Vittu...ei edes tämäkään postaus meinaa onnata...

- Voodoo

Uggabugga-makkopakko-vindaloo!

Latases Huru-ukko speedfan ja katso onko suorittimen tai näytönohjaimen lämmöt tähtitieteellisen korkealla? Suorittimella levossa 55-70C ja näytönohjaimella parikymmentä pinnaa enemmän ihan wintöösin työpöydällä. Merkki ja mallikohtaisia eroja on.

Link: http://www.almico.com/sfdownload.php

Jos lämmöt on saunan tasolla niin poista villakoirat koneen sisältä tai jos villakoiria ei ole niin vaihda lämpötahnat suorittimelle ja mahdollisesti myös näytönohjaimelle.
11
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 14, 2012, 20:34:04 ip
^ Nyt menee kovaa. Lattari-ilta venäläisittäin, eli vedetään edelläkuvattua settiä, skobet huutavat batucadaa. On muuten aika räyhäkästä kun Spurgu, 65 vee, vetää oikeaoppista sambaa salin keskellä ja Vallu repii vuorotellen juuri rakentamaani sandtubea ja diddley bowta Stan Getziä kompaten.

Räyhis veivaa pizzaa samanaikaisesti!

Eli täys hulabaloo käynnissä. Nice.

Täällä jatkuu Karjalalla ja Eestiläisellä yrttiviinalla.
12
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 14, 2012, 19:07:45 ip
*kuva*

Huomenna sulla on jano ja pää kipeänä. Ei se väärin ole.

Ettei mene offtopic:ksi, karjala.
13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 14, 2012, 17:52:00 ip
Reitittimestä jokin osa sekoili, purkin sammutus ja 10sek odotus ennen virtojen takaisin kytkentää. Jos ongelmat jatkuu, uusi firmis reitittimeen tai uusi purkki kaupasta... Lukeman perusteella, uusi purkki kaupasta. Vastaisuuden varalle yksi jippo on määrittää koneelta staattinen IP. Ohjetta sinne suuntaan: http://portforward.com/networking/static-win7.htm

Toinen mahdollinen vika on sitten tietokoneesi wlan-kortissa joka on tekemässä kuolemaa, tai sitten se yrittää soittaa kotiin kun ei osaa keskustella purkin kanssa. Yhteensopivuusongelmat ei ole ihan tavattomia nekään.
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 09, 2012, 11:43:15 ap
Tässä ketjussa jatkuvasti esiintyvä pullonkaula: Perinteinen kiintolevy, tuntuu olevan nyt auttamatta tiensä päässä - mitä nopeuteen tulee. SanDisk julkaisi kuluttajapuolelle ReadyCache aseman joka voidaan asentaa olemassa olevan kiintolevyn rinnalle.

http://www.engadget.com/2012/09/05/sandisk-readycache/

ReadyCache asema nopeuttaa koneen toimintaa niin että SanDiskin oma softa (joka toimii tällä hetkellä vain Windows7:ssa) nappaa useimmin käytetyt tiedostot ReadyCache asemalle, jolloin näiden lataus ja kirjoitusaika nopeutuu hurjasti.

Vertailua näistä en ole vielä löytänyt malliin, HDD vs HDD+ReadyCache vs SSD. Luulen että tässä ReadyCache:ssa on kyse paljolti samantyylisestä kikkailusta kuin Seagate Momentus XT -asemissa.

Koko ReadyCache vaikuttaa helppo-halpa viritykseltä jolla ei kuitenkaan 100% SSD-levyn nopeutta saavuteta. Mutta laiskalle ihmiselle on hyvä olla vaihtoehtoja. Ei kaikki halua asentaa Windowsia kokonaan uusiksi tai kaikki eivät osaa käyttää levyn kloonaukseen tehtyjä ohjelmia.

Läppäreissähän näitä ReadyCachen tyylisiä virityksiä (esim 500GB HDD + 20GB SSD) on alkanut näkymään Ultrabookeissa, joka sekin on väittämien mukaan "se" tulevaisuuden läppäri.. ja mikäs siinä, ovathan Ultrabookit pirun tyylikkäitä - kevyitä - kiiltäviä laitteita.
15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
syyskuu 08, 2012, 11:09:08 ap
ZZ Top: La Futura

Takuuvarmaa parran pärinää uudellakin levyllä, rintakarvat kasvaa ja bourbon läikkyy.
16
Bruichladdich - Islay waves: The Rhinns edition
17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 06, 2012, 08:23:09 ap
Ensitunnelmia laitteesta A-Link SmartTV. Kyseessä pieni ja äänetön tietokone joka kytketään televisioon hdmi liitännällä. Isohko kaukosäädin joka on näppäimistö ja eleohjaushiiri.

http://www.a-link.com/fi/smartTV/

Laitteen mukana tuleva maniska, joka on enemmänkin quickstart quide on melkoisen puutteellinen - monet asiat joutui itse selvittämään ennen kuin lähti esimerkiksi kotiverkosta verkkolevyt näkymään.

Kaukosäädin/näppäimistö/eleohjaushiiri on mainio ja toimiva, siitä suurta kiitosta. Kaukon learning curve on 0,5h - 1,5h riippuen puupään tiheydestä.

Itse laite on varustettu ARM Cortex A9 suorittimella, sen suurempaa infoa en vielä löytänyt siitä.. Tuntuu ettei todellakaan ole tehokkaimmasta päästä A9 suorittimia tuo, esim. Angry Birds Space häntii pikkuisen, ei varsinaisesti haittaa pelaamista, mutta nykimisen huomaa.

Johtuen laitteen vaatimattomasta suorittimesta moni asia tuntuu kestävän sen maagisen sekunnin liian pitkää - jolloin malttamattomalle tulee tunne siitä että ei ihan priimaa ole laatikko täynnä. Joskaan hintakaan ei ole päätä huimaava, kyseessä on alle 100e laite. Mediatiedostot, ml. fullhd matroska videot toistuvat moitteetta laitteen mukana tulevalla video-ohjelmalla, mutta google play -kaupasta ladattavalla vlc beta playerillä esiintyy nykimistä niin ettei sitä voi käyttää fullhd videon katseluun.

Netin selaaminen on myös hieman tahmean tuntuista, joskin ihan käyttökelpoinen. Kontrastina minulla tähän android käyttöjärjestelmän nopeuteen on puhelin jossa neliydin suoritin, joten olen tottunut siihen että asiat tapahtuvat nyt-heti kun painan nappia tai käännän sivua.

Kaikenkaikkiaan, kiva idea olohuoneen television kaveriksi. Nettiselain, yle areena, ruutu.fi (joka ei toimi laitteessa kunnolla, jumiutuu vaiheeseen kun stream näyttää mainoksia.), mediasoitin ja ropellihattuiselle lelu. Vetää vertoja ainakin Asus O!Play laitteelle sillä tässä on mahdollisuus katsella youtubea ja nettisivuja. Plussaa myös androidin google play kaupasta josta sovelluksia voi latailla mielinmäärin omiin tarpeisiinsa. Tässä vaiheessa tuntuu että laitteen rf-kaukosäädin on koko laitteen paras ominaisuus.
18
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 24, 2012, 02:52:32 ap
"Trinity" -sarjan kohta myyntiin tuleviin..

Ensimmäiset Trinityt löytyy jo kaupasta, A10-4600m suorittimella. Ainakin HP:lta löytyy kuluttajamallistosta yksi joita suomessa pari kappaletta jo myytykin. <disclaimer>En promoa kyseistä verkkokauppaa, vaan näin näytän koneen speksit ja hinnan.</disclaimer> http://www.multitronic.fi/showprod.php?prod_id=B1L70EA%23UUW&b=1

Linkkiä "Tompan rautaan" jossa tuota APU:a tutkittu: http://www.tomshardware.com/reviews/a10-4600m-trinity-piledriver,3202.html

Edittiä: Näitä Ax-4xxxm sarjalaisia näköjään on jo enemmänkin läppäreissä, työpöytäsuorittimet tulevat vasta myöhemmin syksyllä ilmeisesti.
19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Google+
elokuu 20, 2012, 14:30:03 ip
Toby, meillä on näköjään erilainen mielipide siitä mikä on pornoa? Pahoittelut jos jonkun maailma on nyt raadeltu rikki, lisätään tämä some-porno tähän nyt pienempänä ettei tarvitse kenenkään arvailla mitä siellä internetissä oikein on.

Jessus sentään, herneet pois nenästä mussukat!

20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Google+
elokuu 18, 2012, 12:17:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 18, 2012, 11:58:22 ap
Hyh hyh, mitä ihmettä sitä linkataan?


Jonkun toisen tekemä ja ehkä kolmannen osapuolen linkittämä, ellei jopa automaattisesti lisätty kuva irc:stä tuolle saitille siellä on, 846x1100 resoluutiolla - joten en lähtenyt laiskana muokkailemaan sitä foorumin postiin sopivaksi kooksi kännykkäselaajille.