toukokuu 18, 2022, 09:30:40 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sauli Särkkä

1
Tori / Vs: www.chilikauppa.fi on avattu!
lokakuu 17, 2012, 13:50:13 ip
Isot kiitokset Jannelle, tilaus meni paremmin kuin hyvin putkeen.

..eikä jaksaisi odottaa, että pääsee testaamaan Naga-sinappia.. :D


-Sale
2
Olisiko näistä uusista SPNA-polttimoista spektriä tarjolla, niin voisi hieman verrata kuinka "Dual" tuo spectrum todella on, eli josko olisi ihan oikeaa kehitystä nähtävissä sinisellä alueella.

-Sale
3
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: ULTIMATE LAHTI 2009
elokuu 16, 2009, 09:49:09 ap
Minä kun en kiireiden vuoksi paikalle päässyt, niin tahtoo nährä kuveja.. ;)

Omasta puolestani voin heittää tämmöisen linkin, jonka takaa löytyy pari otosta parista toimittajasta, joita ehdin hieman lämmittelemään muutaman menneen viikon aikana: http://saulisarkka.blogspot.com/


-Sale
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Haluatko lapsia
joulukuu 19, 2008, 12:28:21 ip
Juu, onhan näitä lapsia tullut haluttua ihan kaksin kappaleinkin. Vaikka likimain päivittäin Silja (4V) ja Nea (2V) raivostuttavat ja hälisevät ja sotkevat ja ja ja, niin silti kokonaisuus on plussalla -- jos näin raa'asti voi asiaa arvioida. On se hieno nähdä miten mitkäkin piirteet ovat kultakin vanhemmalta periytyneet, vanhempi tyttö jo lukee ja kirjoittaa täyttä häkää ja nuorempikin kovasti opettelee kirjaimia ja numeroita. Molemmilla on kuitenkin omat asiat missä pärjäävät (toinen on musikaalisempi kuin toinen ja toinen piirtää keskimäärin muita ikäisiään paremmin), mutta näkee niitä negatiivisiakin puolia, jotka on periytynyt eteenpäin. Silja on laiskempi, kuten minä. Jos joku asia kiinnostaa, tehdään sitä täysillä tiettyyn pisteeseen saakka, mutta heti kunnollisten tulosten saamisen jälkeen mielenkiinto alkaa hyytyä ja jonkun ajan päästä kehitelläänkin jotain muuta hommaa. Nea keskittyy pitkäjänteisemmin asioihin, kuten äitinsä (ristikot ja kaikenmaailman sudokut tuntuu maistuvan)..


-Sale
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Laihdutus
joulukuu 19, 2008, 12:20:55 ip
Eiköhän se ihan putkeen mene, jos vain pääsee sen alkuhetkien makeanhimon ohi. Se tuntui olevan monelle se vaikeus, eli kun verensokeri vielä heittelee jonkun verran (nopeiden sokereiden käytöstä johtuen), niin siellä matalamman verensokerin hetkillä mieli tekee kovastikin sokeripitoisia heebeleitä. Se on sisäänrakennettu juttu.

Kun välttää nopeita sokereita, säilyy verensokeri paremmin tasapainossa ja makeanhimoakaan ei normaalisti esiinny käytännössä yhtään. Piruuttani mittautin verensokerini porukoilla reipas viikko takaperin ja vaikka en ollut poikkeuksellisesti syönyt yli kuuteen tuntiin (kiireinen päivä), niin siltikin verensokeri oli 5,2 mmol/l -- eli normaalin paastoverensokerialueen yläpäässä (3,5-5,5 mmol/l). Pitänee mitata joskus ruokailun jälkeen minkä verran ko. arvo heilahtaa ylöspäin.

Tuosta sokerikemiasta vielä sen verran, että laihduttaessa vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vähennetään mm. maksan glykogeenivarastoa, jota aiemmin tarjolla olleen nopean hiilarin puutteessa käytetään sokerin lähteenä. Tuo tapahtuma menee siten, että haima erittää glukagonia, joka puolestaan pilkkoo maksan glykogeeniä glukoosiksi --> verensokeri pysyy järjellisellä tasolla. En tarkkaa määrää muista, mutta se glykogeenivarasto saattoi olla jopa useampia kiloja, eli se alkupään painonpudotus koostuu merkittäviltä osin tästä varaston poistamisesta.

Kun tämä alkuvarasto on hoideltu pois päiviltä, niin seuraavaksi lähtee hajotusprosessi rasvoja kohti. Liekö sitten kehon oma rasvavarasto helpompi vääntää energiaksi, kun syöty rasva ei energiaksi välttämättä kokonaisuudessaan pääse ja proteiinitkaan eivät kehosta ole minnekään poistumassa, mikäli syö riittävästi proteiinipitoista ruokaa (lihaa, juustoa, kananmunia, jne.).

Jepsistä, katsotaan miten se homma etenee. Viimeksi, kun vaa'alla piipahdin, painoin syöneenä, vaatteiden kanssa tasan 70 kg, eli aamupaino taisi olla noin 68-69 kg. Tavoite ei ole enää kaukana. Nyt on tosin tullut mussutettua pipareita sun muuta turhaketta jonkun verran, kun niitä on joutunut leipomaan, mutta pitkän aikavälin tavoite ei ole poistumassa. Metodeja pyrin siten myös jouluruokien osalta ylläpitämään, eikä se tule edes olemaan vaikeaa. Laatikoista en pidä yhdestäkään, kun olen lähinnä kinkun ja rosollin suuri ystävä. Jälkimmäisessähän toki on, hieman koostumuksesta riippuen, niitä vauhdikkaampiakin hiilareita jonkun verran. No, syö ensin alle jotain sopivaa salaattia, niin verensokerin heilahdukset jäävät todella vähäisiksi.


-Sale
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Valokuvaus
joulukuu 11, 2008, 11:18:25 ap
KooTonnilla itsekin opettelin aikoinaan valokuvauskurssilla rapakon takana nuo perusjutut, mukava oli kyllä käyttölogiikaltaan. FE:n pistin nyt myyntiin muutaman muun kamppeen kanssa (huutonettiin), kun tahtoo tämä homma muuten karata käsistä. Mulle jää FE:n jälkeen vielä Nikon EM ("naisten järkkäri"), sillä voinee ottaa ne pakolliset filmikuvat, jos sikseen tulee.

Ostas, rasse, FE halvalla pois.. ;)


-Sale
7
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 09, 2008, 16:04:02 ip
Joopajoo. Oli tarkoitus vaihtaa runko puoliammattilaismalliin ja kuvata sillä tänään tyttöjen joulujuhlat, mutta kuinkas kävikään? Itella hässi hommat taas vaihteeksi ja saan kameran vasta huomenna.

Sillävälin olen kuvannut pari rullaa koemielessä filmille tuolla muutaman vuosikymmenen ikäisellä Nikon FE:llä ja kyllä ne kuvat tuntuu onnistuvan siinä missä digilläkin, vaikka joutuu hieman järkeä käyttämään välillä. Katsotaan, josko noita tulisi ihan vaikka skannattuakin jossain välissä ja nettiin survaistua, vaikka tämänhetkinen filmi onkin tuota surkeaa Fujin surkeaa Superiaa.

EDIT: Notta tämmönen:


Klik -> isompi.


-Sale
8
Muut harrastukset ja elämä / Laihdutus
joulukuu 09, 2008, 15:58:02 ip
Homma etenee hitaasti, mutta varmasti. Lähtöpainosta ollaan nyt tultu alas hieman toistakymmentä kiloa, 82 --> 69,7 kg. Ei enää ole paljoa, mitä pitäisi pudottaa. Tuntuisi se optimi löytyvän edelleen 65-70 kg maastosta ja kun jaksaisi hieman harjoittaa tuota keskivartaloa, niin pienikin pömppö katoaisi.

..mutta jatketaan siltikin samaan tahtiin, ei siinä mitään.

Kuis muilla tsemppi jaksaa? Joulukin on tulossa ja se melko monella tarkoittaa, kuten allekirjoittaneella, että paino saattaa kiipeillä kilon jos toisenkin ylöspäin. No, alempaa on vaikeampi ponnistaa ylös, eli.. ;)

..ja kuten NaokiSoma edellä mainitsi, niin kohtuullisuus on valttia. Ei se kidukarppausmeininki ole erityisen hedelmällinen laihdutustapa, vaan yksinkertainen ruokavalion järkeistäminen. Älä syö sitä pottua puolta kiloa päivässä, ei tarvi imeä niitä makarooneja riisipedillä kaurapuuron kanssa ja niin pois päin. Jos et liiku, et kuluta. Jos et kuluta, älä syö sellaista ruokaa, mitä liikkuvat ja aktiiviset ihmiset syövät. Syö omien elintapojesi mukaisesti: laiskat ja saamattomat, kuten allekirjoittanut, syö vähemmän hiilareita kuin esim. pikkuveli, joka käy salilla 3-5 kertaa viikossa ja harrastaa muutenkin urheilua. Ei sitä pelkällä proteiinilla ja rasvalla välttämättä pärjää ihan joka hommassa.


-Sale
9
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 03, 2008, 18:51:07 ip
Ei paha :)


-Sale
10
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 03, 2008, 15:51:50 ip
Siitä se lähtee :)

Mistä ostit ja mitä maksoi (pakko kysellä, kun seurailee hintoja)?


-Sale
11
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 02, 2008, 22:53:12 ip
Vieläkin parempi temppu on laittaa kamera tiiviiseen pussiin pihalla ja antaa sen lämmetä siinä pussissa sen jälkeen, kun tuo sisälle. Siten kameraan ei pääse kondensoitumaan vettä ollenkaan.


-Sale
12
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 02, 2008, 20:48:36 ip
Saas nährä miten äijän käy. Tuli tuossa parin vanhemman Nikonin objektiivin mukana Nikon FE -filmijärkkärin runko. No, siihenhän käy ihan joka ikinen Nikonin lasi joka minulta löytyy, sekä tietenkin nämä itävalmisteiset vastaavat + muut "piraatit". Ja sen pitäisi olla vielä kaiken lisäksi toimiva laite. Itsekin joskus teinivuosina High Schoolissa kävin fotojournalismikurssin, jonka aikana tuli opeteltua perusasiat ja MV-pimiötyöskentely. Nyt kun vielä malttaisi järjestellä huoneeseen hieman ylimääräistä tilaa, niin äkkiähän sitä virittäisi kehitysvehkeet käytettäväksi.. ;)

..no, kuvaisi nyt vaikka sen pari rullaa mustavalkoista aluksi, josta näkisi ainakin hieman suuntaa-antavasti missä kunnossa kamera käytännössä on. Noita toimivia filmirunkoja kuitenkin saa abouttiarallaa puoli-ilmaiseksi tällä hetkellä.


-Sale
13
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
joulukuu 02, 2008, 16:09:03 ip
Juu, eiku järkky käsiin ja kuvaamaan. Siinä vaiheessa, kun pokkarin optiikasta loppuu ominaisuudet, löytyy järkkärin järkevyys, kun saa optiikkaa vaihdettua soppelimpaan suuntaan.


-Sale
14
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 15, 2008, 09:10:00 ap
Ja kysymälläkin sitä oppia saa ;)

Eräs hyväksi koettu linkki: http://www.pikseli.fi/digifaq/


-Sale
15
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 15, 2008, 08:54:54 ap
No, esimerkiksi vaikka jollakin perusjärkkärillä, ei kai siinä sen kummempia, kunhan kameran ei ole välttämättömän pakko mahtua rintataskuun. Pokkarillakin toki pääsee pitkälle, kunhan osaa hieman pelata rajoitusten mukaan. Sitten kirjastosta joku sopiva aihetta käsittelevä opus tai pari ja pläräilee ne läpi. Parhaiten sitä kuitenkin oppii kuvaamalla ja ottamalla onkeensa arvosteluista, etenkin teknisten asioiden suhteen. Itse olen oppinut sillä tavalla ehkä eniten.


-Sale
16
Muut harrastukset ja elämä / Valokuvaus
marraskuu 15, 2008, 08:08:03 ap
Nostellaanpas aihetta, kun veronpalautuksetkin lähestyvät (jos palautuksia on tulossa) ja järjestelmäkameratkin ovat kovasti yleistyneet meidän "tavistenkin" käsissä. Valokuvausfoorumeilla on myös mm. Canonin G9 ja G10 -malleja kehuttu tarkoiksi vehkeiksi, tuottaen joidenkin testien mukaan jopa useita järjestelmäkameroitakin tarkempia kuvia. Syväterävyyden hallinnan puutteen, sarjakuvausnopeuden ja laukaisuviiveen kanssa jos pärjää, niin on tuskin yhtään hassumpi kamera.

Omalla kohdalla harrastus on mennyt jännäksi. Aiemmin mainitun Sigman 70-300mm telemakron jälkeen en ole ostanut yhtäkään automaattilasia, vaan olen tykästynyt vanhoihin (nykypäivänä usein melko edullisiin, kun hintakin on kymppejä eikä satasia kipale) Nikkoreihin ja kopioihin, joita joutuu käyttämään täysin manuaalisesti aukon ja tarkennuksen suhteen. Jopa valotuksen mittaus ei niiden kanssa onnistu automaagisesti, vaan suljinaikakin pitää itse arpoa, mutta äkkiäpä tuohonkin tottuu. Lempilaseiksi on muodostunut parivaljakko Kaleinar-5N 100mm 1:2.8 (kopio Nikonin E-sarjan satamillisestä, mutta tarkentaa lähemmäs, n. 80 cm päähän kennosta, kun originaali tarkentaa noin metriin) ja hieman kovia kokenut Nikkor 50mm 1:2.0 AI (saanut nenillensä, joten filttereitä ei saa kierrettyä paikalleen). Niillä onkin sitten kuvattu luokkaa 90% kaikista viimeaikaisista kuvista.

Satamillisellä Kaleinarilla napsittua (kuvaa klikkaamalla näet isomman version):
Viiskymppisellä Nikkorilla:Lisää kuvia löytyy tuolta: http://flickr.com/photos/sarkkas/

Onkos kenelläkään muulla nyt mielen päällä valokuvausharrastuksen laajentaminen lähitulevaisuudessa..? ;)


-Sale
17
Muut harrastukset ja elämä / Laihdutus
marraskuu 14, 2008, 21:57:36 ip
Niin, pituutta on 178 cm, eli painoindeksi..hmm... paino jaettuna pituuden neliöllä..ööm. oli 82 kg / 1.78^2 = 25,9. Nyttemmin on 72 / 1,78^2 = 22,7 --> normin rajoissa, mutta kun lihasta ei ole nimeksikään jolla perustella tätä nykyistä painoa, eikä ruumiinrakennekaan erityisen "kaappi" ole, eli tavoite 67 kg olisi indeksin osalta 21,1 --> edelleen normaali..ja saisi olla jopa sitäkin alempi paino, kunhan tuo maha ei olisi nöin löllö.


-Sale
18
Muut harrastukset ja elämä / Laihdutus
marraskuu 14, 2008, 20:56:37 ip
Välillä vituttaa, kun ei saa itsestään otetta. Tämä tilanne tuli muutenkin täydellisenä yllätyksenä: näen sokerista, ah-niin-ihanaa korvapuustia, jota ei ole koskaan aiemmin edes kummemmin tehnyt mieli. Nyt, kun se on kiellettyä -- etenkin, kun sitä en ole edes sen kummemmin joutunut itseltäni kieltämään, on se yht'äkkiä niin himottavaa, ettei mitään järkeä.

No, eihän siinä mitään -- muutama päivä sitä sun tätä, eikä paino tietenkään ehdi karata minnekään sinä aikana. Edelleen ollaan kympin verran alle lähtöpainon, joka ei liene ihan paska tulos muutamassa kuukaudessa.

No, josko tähän saisi lisättyä hieman liikuntaa jossain vaiheessa, niin kiihtyisi tämäkin homma hiljalleen..


-Sale
19
Tuokaa ravintolassa pöytään tuoretta tavaraa, vaikka se oikeasti onkin vaikeaa. Pakasteestakin voi kampetta tuoda.

Ehdottomia faveja:

- starfishviipaleet tai -murska
- jalapeñoslaissit (=renkaat)
- habaneromössö (kanta ja siidut pois, mössöksi -> astiaan)

Sitten se lihapuoli. Jos lihassa on yhtään rasvaa, kestää maustamiseen käyttää aika vihaisiakin määriä tuoretta chiliä. Jos ko. ketju toimii Oulun korkeudella, voin antaa auttavan suuni käyttöön ihan ilmaiseksi, ruokapalkalla, jos aikataulusta sovitaan. Oikeasti. Mulla on referenssinä vaimo, kaksi pientä lasta, sekä poltteesta tykkäävä, mutta liian kovalle poltteelle yliherkkä täti + tietenkin pelonsekaisesti meillä syövä lähipiiri.. ;)


-Sale
20
Muut harrastukset ja elämä / Laihdutus
marraskuu 07, 2008, 21:44:15 ip
-11.2 kg.

Jatkuu..


-Sale