lokakuu 04, 2022, 07:12:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Rankkapanda

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14/-15
huhtikuu 20, 2015, 12:43:57 ip
Chilit pikkuhiljaa tottuvat bublerissa oloon, juuria väsäävät kovaa tahtia. Vielä kun aurinko paistaisi edes joka toinen päivä, niin kasvaisi chilit tehokkaammin. Tobago sweetit eivät selkeästi vielä ihan räjähdysmäisesti kasva, kun vasta muutama lehti kummassakin. Kesää odotellessa...2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14/-15
huhtikuu 08, 2015, 18:31:37 ip
Taas on hetki vierähtänyt viime päivityksestä, mutta ei se mitään. Ilmapumppua vaille olisi bublerit valmiina tälle vuodelle ja syksyksi olen vähän harkinnut natikan ja kasvatusteltan hankkimista. Nyt on kaksi tobago sweettiä, yksi aji cristal, yksi poblano kasvamassa ja kolme vanhaa villichiliä. Jos ihan pikkuhiljaa vaikka saisi taas kasvattelut käyntiin, kun intoa riittää. Ei nyt muuta tähän hätään, palataan asiaan kun ilmapumpun saa viritettyä ämpäreihin.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14
maaliskuu 09, 2014, 15:08:13 ip
Vähän on laiskottanut, eikä ole ollut kauheasti edes päivitettävää. Mutta nyt on laitettu tämän kevään viimeiset idätykset, jos näillä sitten pärjäisi hetken aikaa. Yksikään pubescens ei ole itänyt, eikä valitettavasti Aji Gusanitokaan. Ensi vuonna niitä sitten uudestaan kokeillaan. Onnistuin myös tappamaan Habanero Brown Largeni ja enempää ei siemeniä siihen löydy idätystä varten. Jos kaikki nyt itäisi, niin jos ei vanhoja kasveja lasketa, niin näyttäisi olevan seitsemää chiliä kasvamassa. Eli tasan yhdellä lähti mopo keulimaan, mikä on todella hyvin minulta.
Enempää en idätä tänä vuonna. Kai.


Natikan alla bublereissa tuntuu kasvavan hyvin.


Ehkä noin viikon oleskelu bublerissa, kun pääsi vähän huonoon kuntoon juuret. Mutta näyttää selvinneen.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14
tammikuu 03, 2014, 22:26:00 ip
Noniin pikkuhetki taas päivitykselle. Eli kohta voi kasvatus lähteä taas kovaan vauhtiin, kunhan jaksan siirtää taimet bublereihin. 600 wattinen natikka sekä ravinteita on tullut postissa, joten uskoisin että chilit tulee kasvamaan ihan kivasti. Sähköyhtiö tykkää.


Lisää chilejä itämään, kun osa vanhoista eivät suostuneet itämään.


HBL kasvaa hitaasti, mutta varmasti.


Jalapeño Herculeksen sekä Aji Cristalin taimet voivat hyvin.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14
joulukuu 03, 2013, 23:49:13 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 03, 2013, 23:46:29 ip
Mulla olis suht tuoreita Gusaniton siemeniä runsaasti. Ilmoittele jos kiinnostaa. Red Peruviania ei ole.


Jos ei nuo omat nyt selviä, niin sitten voisin muutaman siemenen tarvita. Pitää varmaan kehittää joku muu chili Red Peruvianin tilalle, jos ei nyt idä.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan paluu -14
joulukuu 03, 2013, 23:12:26 ip
Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - lokakuu 31, 2013, 23:22:18 ip
Tervettuloa takaisin. Mitenkäs roadtrip sujui?
Itse meinaan vähentää lajikkeista, mutta kyllä kutakin lajia pitää ainakin yksi saada kasvamaan. Samalla saan vähennettyä ylituotantoa, kun villit ovat lähinnä pippurin kokoisia.


Roadtrip on lykkääntynyt hamaan tulevaisuuteen valitettavasti. Taloustilanne ei sitä joskus sallinut, mutta ehkä sitten joskus. Toivottavasti. Ensi keväänä pitäisi koira ostaa, niin sinnekkin menee rahaa kivasti.

Mutta itse chileistä nyt asiaa. Eli idätykset menneet ihan hyvin, ainoat mitkä eivät ole itäneet ovat Red Peruvian ja Aji Gusanito. Eli jos ei kohta näiden tila muutu parempaan, niin pitää pistää pari muuta lajia idätykseen. Ja nyt chilit elävät pelkän loistevalon alla, pitää ehkä jotain järeämpää lamppua hankkia esikasvatusta varten.


Kivivillassa idätykset odottavat siirtoa johonkin muualle.


Vasemmalla muistaakseni c. flexuosum, keskellä c. galapagoense ja oikealla banaani.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Pandan paluu -14/-15
lokakuu 31, 2013, 20:32:55 ip
Huomenta kaikille!

Eli tosiaan on tullut pidettyä todella pitkään taukoa foorumista, kun joskus kiinnostus chilinkasvatusta kohtaan loppui kuin seinään. Liikaa chilejä, liian vähän tuloksia, liikaa töitä, jne... Tekosyitä kaikki. Eli chilinsiemeniä tuli juuri laitettua kivivillaan itämään ja nyt ei mopo lähde keulimaan. Tasan kuusi eri chiliä tulee kasvatukseen. Enemmän jos itää, niin valitsen vain parhaimmat ja loput roskiin. Jos vaikka tuolla määrällä saisi satoa, kun huolehtii kaikista tasapuolisesti. Ei enää ikinä reilua 150 kasvia, siinä ei ollut mitään järkeä (into koko touhuun meni, kun aikaa meni hoitamiseen ja tuloksia ei näkynyt). Palataan asiaan, kun alkaa näkyä muutoksia siemenissä. Ei mulla muuta tähän hätään. Bujakashaa!

8
Tori / Vs: M: Ruukkuja ja pikkusälää
toukokuu 20, 2013, 20:56:38 ip
Cuttingboard löytyy vielä ja toimii ilmapumpulla. Varmaan vielä kivivillojakin löytyy ruukkuihin.
9
Tori / Vs: M: Ruukkuja ja pikkusälää
toukokuu 16, 2013, 11:58:56 ap
Vielä olisi paljon altakasteluruukkuja jäljellä.
10
Tori / M: Ruukkuja ja pikkusälää
toukokuu 09, 2013, 15:07:35 ip
Eli nyt ois myynnissä Korsossa suurinosa ruukuistani sekä kastelukannuja ja muuta hyvin sekalaista tuotetta. Kuvista ei näy mutta myös 50 litran lekasora säkki löytyy ja maksaa 10€. Hydrosoraa löytyy noin 100 ltr 20€, kuljetukseen vain tarvitsee jotain isoa laatikkoa tai vastaavaa. Pari ebbi tasoa lähtee 10 € kpl, kookkaita ovat. Vesipumppuja löytyy 5€ kpl.

Penkillä olevat ruukut kaikki (plus maassa oleva neliönmallinen) 5€ kpl, cuttingboard 40€, ämpäri lähtee 0,25€ kpl, kaikki muu on 1€ kpl. Kaikki ruukut ja ämpärit ovat likaisia, mutta hyväkuntoisia. Ainoastaan neliössä ruukussa on reikä pohjassa.


Alemman kuvan pikkuruukut ja kastelukannut lähtevät kaikki 5€ yhteensä, verkkoruukut 5€ yhteensä ja mysteeriboksi oikealta 10€.
11
Uppia taas.
13
Elikkä kyseessä on 144x40x15 cm kasvatuslaatikko ebbiin sekä toinen mitoiltaan 115x51x16 cm. Nämä toimivat, kunhan joku jaksaa viritellä hyttysverkkoa tai muuta vastaavaa, luulisi olevan helppo korjaus. Itsellä oli käytössä purkkaviritelmillä ja niilläkin toimi ihan hyvin. Näyttäisivät olevan tehty vesivanerista tai vastaavasta materiaalista eivätkä vuoda. Pidempi laatikko on noin 1-1,5 cm paksuista ja lyhyempi taas noin 2 cm paksusta vanerista. Molemmat on maalattu valkoisiksi. Hintapyyntö on 25€ per laatikko. Pidempään on mahdollista saada 10€ lisähinnalla tuon laatikon tarpeeseen hydrosoraa.

Sitten tuo 400 wattinen natikka lähtee 7,5€ hintaan. Lamppu on vuoden pari vanha ja varmaan 1000-1500 käyttötuntia takana. Itse natikka on muistaakseni viherpeukaloilta ostettu käytettynä ja hyvin on toiminut tähän asti.

50 litran lecasorasäkki irtoaa 15€ hintaan.

3 x 36W (120cm) Osram Fluora putkia käyttämättöminä ja loisteputkivalaisin, missä on 2x36 watin loisteputket, 15€ hinta.

Heijastin, missä yläpuolella tuuletusaukko sekä digitaalinen virtalähde 600W SPNA lampulle, ollut pari vuotta käytössä. 1000-1500 tuntia varmaankin käyttöikä ja toimii ainakin vielä hyvin. Virtalähde on briteistä, eli mukana tulee adapteri, joten toimii suomessakin. Heijastin 45€ ja virtalähde 20€.

2 x 1 m dripfeed (muistaakseni tuo on oikea termi asialle). Eli sisältää metrin pitkät muoviastiat, sekä kivivillat niihin, toiseen laitoin joskus valmiiksi jo 4 kpl isompia kivivillakuutioita kiinni, kun oli tarkoitus kasvattaa siemenestä asti siinä. Mukana tulee myös liitin mistä lähtee 8 letkua, joiden kaikkien päissä on tikku, josta se vesi valuu (paremminkaan en osaa selittää). Letkut noin 130 cm pitkiä ilmaletkun pätkiä. Mukaan myös pumppu. 50€.

2 kpl 4-lähtöinen ilmapumppu säädettävällä teholla, mallia Hailea ACO-9610. 15 € kpl.
Kaikki tuotteet sijaitsevat Korsossa, josta ne saa rahaa vastaan noutaa. YV:tä tulemaan, jos jokin kiinnostaa. Jos jotain unohdin kirjoittaa, niin korjailen sitten myöhemmin.
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Laihdutus
kesäkuu 11, 2012, 10:20:09 ap
Itsellä lähti kolmen kuukauden aikana VHH ruokavaliolla 16 kiloa ja samalla pääsin eroon lievästä roskaruokakierteestä (tuli vain ennen syötyä pitsaa ja muuta roskaa aivan liikaa). On tullut myös aktiivisesti urheiltua, eli ruokavalio kuntoon ja urheilemaan niin kyllä läskiä lähtee.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan 2012
kesäkuu 06, 2012, 20:21:04 ip
C. Rhomboideum sekä oiskohan tuo Brown Large Habanero? En nyt muista enkä jaksa selvittää :D


Salvia sekä pari piparjuurta kasvamassa


Taitepapu kasvamassa.


C. Galapagoense sekä sen juuret.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan 2012
kesäkuu 06, 2012, 17:05:10 ip
Perkeleen muurahaiset. Ihmettelyni C. Galapagoensen hitaaseen kasvuun löytyi, kun siirsin ruukkua. Aluslautasella kävi sellainen kuhina ja päätin vaihtaa ruukkua, niin siellä juuripaakussa valtaisa määrä muurahaisia. Pitää jotain ovelaa kehittää noiden tappamiseen. Kuvia laitan, kun saan sopivat myrkyt murkuille.
17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: tatuointeja?!?
kesäkuu 01, 2012, 23:00:51 ip
Piti laittaa keväällä jo kuva ottamisen jälkeen, mutta laitetaan nyt vähän myöhässä.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan 2012
toukokuu 20, 2012, 22:43:13 ip
For the times they are a-changin'

Mielenkiinto hiipuu harrastusta kohtaan.

Elikkä meikältä lähtee teltta kuunvaihteesta pois asunnosta, tilanpuute ja rahanpuute vaivaa. Eikä sitä tarvita ensi talvea varten, koska säästän tältä vuodelta vain pari villiä chiliä tulevaisuuteen. Ensi keväänä matkustan Yhdysvaltoihin noin kuudeksi viikkoa tekemään roadtrippiä, joten tämä harrastus jää vuodeksi pariksi vähän vähemmälle huomiolle. Eli koko ensi vuosi menee ainakin ilman chilejä (suurimmalta osin). Osasyynä hetkelliseen taukooni on se, että tekniikka on taistellut aivan helvetisti vastaan, että saisin kuvia nettiin, töitä vain riittää aina ja muutama muu syy (laiskuus). Ei vain jaksa, ehkäpä tauko tekisi terää.

Mutta tämä vuosi mennään vielä hyvin, kun kasvit vaikuttavat ihan hyviltä jo pihalla. Olisipa hyvä kesä, niin saisi edes omaa chilijauhetta tuleville vuosille. Laitan kuvia, jos joskus saan kameran huoltoon ja uuden USB-piuhan ja niin pois päin. Tuskin tätä kauhean aktiivisesti enää päivittelen (empä ole tähän astikkaan), jos en saa kameraa toimimaan.

Eli syksyllä saa ruukkuja ja muuta roinaa halvalla, jos on tarvetta jollain.
19
Eli nyt irtoaa halvalla vanha emolevy P5N32-E SLI, Intel Core 2 Duo E6750, coolermasterin joku prossujäähy sekä muistia (ainakin 4 gigaa DDR2, varmaan enemmänkin koska 4 muistikampaa tuossa on kiinni). Voi olla, että omaa osaamattomuuttani tai sitten se on oikeasti vähän rikki, mutta USB-paikat eivät toimineet kunnolla itselläni ja äänet välillä temppuilivat. Mitään johtoja tai muita roippeita ei ole tallella, mutta tästä puolilmaiseen itselleni turhia osia. Menee roskiin, jos ei ketään kiinnosta. En lähde postittamaan tätä ja nuo osat ovat toisissaan kiinni enkä itse ole purkamassa. Jos ei jostain syystä toimi ollenkaan laitteisto niin maksan kauppahinnan takaisin.

25 eurolla lähtee ensimmäiselle, joka haluaa halvan pohjan vaikkapa varakoneelle tai jotain.

Osat sijaitsevat Korsossa.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan 2012
huhtikuu 06, 2012, 21:39:44 ip
Pitkästä aikaa päivitystä, ei jotenkin vain jaksa kun ei helpolla saa kuvia siirrettyä koneelle. Mutta nyt kuviin.Yleiskuvaa teltasta.


Brown Large Habanero.C. Flexuosumit voivat hyvin, kolmannesta en muistanut kuvaa ottaa.


Tepin se vain porskuttaa eteenpäin ja jatkaa kasvuaan.


Jos tänä vuonna etanat eivät tappaisi salviaani, niin olisin tyytyväinen.


Pari rocotoa luonnonvalossa.