kesäkuu 25, 2022, 17:09:41 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - sorrii

1
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
kesäkuu 10, 2022, 12:40:09 ip
Kuulostaa kiinnostavalta. On ollu niin hiljaista tällä rintamalla, että oon jo ajatellut olevani pirkanmaan viimeinen wanha chilipää ... (passiivinen sellainen  8) )
2
Tori / Vs: Ostetaan led valaisin
toukokuu 28, 2022, 15:01:22 ip
Se muuten meni ihan pyytämälläni hinnalla  ;D  ... [220€]
3
Se kyntö oli vähä ristiriitainen juttu: Peltolammiseuralla oli ((en tiedä nykyisin)) diili yhden eläkepapparaisen kanssa siitä jyrsinnästä ja kynnöstä: Keväisin sai odottaa ja odottaa kesäkuulle, että pääsee istuttamaan: Moni olisi halunnut aloittaa toukokuussa ja usein meni ekat lämpimät, leudot ilmat ohi. Muttakun suurin osa oli sitä mieltä (kokemuksesta!) että se moneellinen muokkaus on välttämätöntä, kun vanha savinen peltomaa on kuin teräsbetonia talven jäljiltä ... Minä opin tuon kantapään kautta kun siirryin viljelemään mökille: Vaikka ei ole edes savimaata, niin kyllä minä ainakin olin ihan loppu yhden työpäivän jälkeen kun lapiolla käänsin maata. Noin 4 neliötä jaksoin päivässä  ;D  ;D  ;D  ....
Sitten tilasin halvan puutarhajyrsimen! Einhell 5hp jyrsimellä vetelee käsittelemättömänkin maan perunapelloksi hetkessä. En p__kele rupeaisi yrittämäänkään paria neliötä enempää kääntämään enää käsin. Tollaisilla harrastajapalstoilla ja "kerhoilla" on yhteisiä koneita jossain: Varmaan on sitten vähä riitaa vuoroista, kun se hyvä keli on kaikille samana päivänä ... Ei maajussin homma ole mitään mummojen touhua jos ei oo renkiä!
4
Meillä täällä Peltolammilla ne palstat ovat vanhaa peltoa ja jaettu 5m leveisiin tilkkuihin. Ne kynnetään traktorilla joka syksy sadonkorjuun jälkeen ja jyrsitään kuohkeaksi keväällä. Yleensä se jyrsintä on aina viivästynyt kesäkuun alulle, joten ei oikke päässyt istuttelemaan ajoissa. Heti jyrsinnän jälkeen ahkerimmat mummot oli [ehkä papparaistensa avustuksella] lapioineet koko aarin palstansa kohopenkeiksi ja parissa päivässä koko alue oli hallaharson peitossa. Elikät perunaa, porkkanaa, sipulia; juureksia, yrttejä ja joillain rohkeilla tomaattia, paprikaa. Marjapensaita oli "yhteisessä" käytössä sarkojen väleissä. Joillakin onnellisilla [=luottamushenkilöt] oli palsta paikassa jossa ei ainakaan kokonaan jursitty ja kynnetty: Niillä oli jopa omenapuita, pensaita ja yhdellä pysyvä mansikkamaa.

Minä kun siellä aloitin, olin jokseenkin ainoa miespuolinen ja alle 60v ja sain palstan paikassa jossa oli tuon 5x20m palstan keskellä "saari", eli entinen kivikasa keskellä peltoa, jossa myös marjapensaita ja kiinteää maata. Sain aika vapaat kädet ja erikoisoikeuksiakin vähän  8) Mä hävitin huonoimmat marjapensaat pois ja rakentelin myöhemmin ison "pressukasvarin" aitatolpista, läpinäkyvästä julkisivupressusta ja katon kasvihuonemuovista, niin että keskellä oli taktisesti rei-itetty alue jossa 500l tynnyri alla. Yleensähän vesi piti kantaa ämpäreillä tms purosta 100m päässä ... Mulla oli aina toinen puoli palstaa istutettu perunaa ja sipulia -jotka jäi jokseenkin hoitamatta, mutta satoa sain vähän. Toinen puoli oli chilejä kolmessa kaaritunnelissa. Kaivoin siihen savimaahan joka kasville ämpärin kokoisen kuopan jonka täytyin puutarhaturpeella. Muovit päällä ja kasvutilaa ~90-120cm ... Kasvoi muuten chilit ihan sairaasti, kun savimaa pitää luonnostaan sopivan kosteuden ja aurinkoa 16 tuntia. Mä sain kantaa sinne saareeni chilejä heti jopa vapun jälkeen kun kelit sallivat ja rocotot varsinkin oli yleensä täynnä raakileita jo kesäkuussa. Myöhemmin tein sitten sen 4x5m pressukasvarin jossa oli aurinkokennoilla vesiviljelysysteemit ja homma alkoi karata käsistä totaalisesti: Mä sain kuskata silejä kottikärryillä kompostiin kun ei mihinkään enää mahtunut eikä kaikkea jaksanut tai ehtinyt säilöä, kuivata ym.

Palstavilejly oli näin jälkeenpäin katsottuna aika rentouttavaa. Mähän sain vanhempien perintönä kesämökin joten luovuin palstasta. Mökillä on 12m2 kasvari ja pari niistä tunnelirakennelmista edelleen. On vaan 60v vanhoissa lautamökeissä hommaa aika paljon ja pihassa muutakin tekemistä kuin chilit. Kattoremonttia, laiturirakentelua, maalausta sekä polttopuun tekoa riittää niin että tuntuu kuin olisi Stalinin työleirillä ... Se on kivaa

Mun kokemus on kuitenkkin, että palstaviljely on oikein toimivaa chileille kunhan on täys aurinko ja kosteus kunnossa ... Hyvin tomaatitkin tuotti tunneleissa vaakatasoon viritettyinä "köynnöksinä" ...  :thumbup:
5
Jos parveke ja asunto ovat ainoa paikka [[hämää vähän tuo sana plantaasi: Itsellä oli ennen perintömökkiäni 5x20m viljelypalsta ½km päässä kotoa, parvekkeen lisäksi. Siellä nuo kokeilut melkein kaikki ...]] niin se potatom voisi olla ihan hyväkin. Mun muistikuvani on, että perunaa oli siitä turha kaivella niin kauan kun teki tomaatteja. Mukulat tulivat lopussa, syksyllä. Ja sehän toimii sitten ilman sellaista "hienoa" 2-osaista perunaruukkuakin. Ne viralliset taimet vaan oli törkeän kalliita ... enkä tiedä myydäänkökään niitä enää. Mä itse ostin viimeiset 3kpl K-raudasta heinäkuussa jollain 5€'sella [norm. 20€/kpl] ... Kyllä mä olin tyytyväinen niihin perunoihin nimenomaan. Syksyn palkinto  8)
6
Potatom-taimia tuli ostettua pari poistohintaan joskus: Muistelisin, että ne tomaatit oli aika mauttomia. Peruna sensijaan oikein hyvää. Päätin sitten -tietysti!- kokeilla itse varttaa muutamia: Idätin maalikussa sekä perunoita -joku hyvä lajike- sekä tomaattia -hyvä lajike sekin: en enää muista mikä. Tutkin varttamisohjeita innolla netistä ja päädyin kikkaan, jossa käytettiin silikoniletkun pätkää: Ilmapumpun silikoniletku oli juuri sopivaa. Käytin vieläpä Clonex-geeliä, mikä arvetenkin oli virhe: Kävi niin, että tomaatin pistokkaat työnsi juurta niin innokkaasti, että juuret kasvoivat silikoniletkun sisällä, ja siitä perunan pintaa pitkin multaan asti! Perunan idut mätänivät ja tomaatin taimet jäivät roikkumaan ilmaan 5cm korkealle silikoniletkun päälle ...  ;D  ;D  ;D

Loppupäätelmäni oli, että kun on maatilkku käytettävissä, niin perunaa on mukavampi kasvatella perinteisesti, ja tomaatit viihtyvät paremmin kasvihuoneessa. Tuossa potattitomaatissa voisi olla ideaa ruukussa parvekkeella: Tomaatteja voi korjata suoraan syöntiin pitkin kesää ja lopuksi ämpäristä saa pussillisen perunoita syksyllä. Eikä se varttaminen ollut kivaa  >:(  :(  ???
7
Hämikset on kivoja  ;D  ... Mulla oli muutama tuohinopsajalka [=tunnistin Googlella] kotonani koko talven muutama vuosi sitten. Yksi jotenkin kulkeutui myös tyttöystävän luo Helsinkiin! Kaipa se oli mun kalsarirepussa lähtenyt mukaan. Mun mielestä oli aika hauskaa kun välillä näki heti herätessä kun valkoisessa katossa kipitti iso hämähäkki ...  8)  8)  8)  ... Mä pitäisin ehdottomasti hyödyllisenä!

Nykyisin ei ole näkynyt hämiksiä eikä muita hyönteisiä kuin harsosääskiä, kun on pari tupakkapuskaa tullut pidettyä koristekasvina ympäri vuoden. Sehän houkuttelee itikoita ja tappaa kaikki: Tahmeat lehdet on täynnä pikkuitikkaa kuin kärpäspaperi. Virginiantupakka on tosi helppo huonekasvi. Ei tunnu kuolevan millään. Välillä kun kasvaa liikaa, niin leikkaan kylmästi poikki. Uusia latvoja ilmestyy aina nopeasti, ja vaikka leikkaa ihan tyvestäkin, niin äkkiä alkaa nousta uusi varsi. Makuasia sitten hyödyntääkö sitä satoa jotenkin. Siitähän voi kääriä mauttomia sätkiä, tai jauhaa nuuskaa; tai sitten liottaa kuumalla vedellä nikotiinilitkua: Se on tehokas "luomu" -torjunta-aine melkein kaikille hyönteisille ja taitaa tappaa hämiksetkin ...

Toi perunahomma herätti itseasiassa mun kiinnostukkseni. Kokeilin viime keväänä perunaruukkuja joita myydään mm. Biltemassa [=halvin vaihtoehto]. Niissä on kaksinkertainen ruukku jossa sen istutusosan voi nostaa ylös ja korjata satoa kaivamalla juuria, ja sitten tilkitä kolo mullalla ja taas sulkea paikalleen. Ne pottuset lähti nopeasti hienoon kasvuun ja siirsin mökilleni viemästä tilaa ahtaassa kaupunkikämpässä. Kasvihuoneessa ne suorastaan villiintyivät ja kasvoivat metrin varret, jotka oli niin löysiä etteivät pysyneet pystyssä! Siirsiin siis ulos ja kaivoin osittain ruukut maahan, etteivät läkähdy auringossa. Lopulta sato tuli kerättyä vasta kun oli korjuuaika jo muutenkin: Olihan niissä ruukuissa pottuja. Tosi paksukuorisia wanhoja rupisia pottuja, jotka olisi kai pitänyt korjata juhannuksen aikaan ....  8)  8)  8)  ((näin käy kun on liikaa kaikkea ....))
Nyt menee kokeiluun Nelson Gardenin perunan esikasvatussetti: A4-kokoinen musta taimi-alusta jossa mukana 8kpl pahvisia auki-taiteltavia ruukkuja. Ne on tarkoitus esikasvattelun jälkeen istuttaa maahan tai niihin -vitu- perunaruukkuihin, joilla ei paljon ole virkaa jos on mahdollisuus kasvattaa maassa  ;D  :D  ;)
Mielenkiiintoista on se ohje: Pahviruukut täytetään puolilleen multaa ja perunat käsketään upottaa 1/3 syvyyteen multaan niin että mahdollisimman moni perunan silmuista on ylöspäin. Sitten kun alkaa naatit nousta ruukuista istutetaan maahan ... (tai niihin €$£@¤#"'n ruukkuihin) ... Nyt on tulossa Violet Queen ja Mulberry Beauty  :-* 
8
Pirkkalan Citymarketissa on nykyään aika kattava Mexico-hylly: Kuivattua Anchoa, De Arbol, Guajillo .. Kastikkeita, säilykkeitä; salsa verdeä ja tomatilloja ... Anchoja saa 6€ pussin jossa useita isoja kuivattuja. Tuoreena vastaisi varmaan kiloa. Kylläkyllä. Kohta menee kiinnostus kasvatteluun  ???
9
Kyllä kookos on aika palkitseva alusta! Täytyy vaan kastella ja lannoittaa rohkeasti: Vesiviljelyn tapaan. Mieluimmin kookokselle tarkoitetuilla lannoitteilla. Ei ne kovin kalliitakaan ole .... Mä olen kyllä mökillä kasvarissa mennyt ihan Nutriforten Tomaatti&Mansikkalannnalla [[aika samaa kuin esim Yaran Hydro+calcinit]] .. Saattaa olla että Calmagia tai kalkkia ja epsomsuolaa sitten lisänä. Ei oo pakko
10
Mä ostin innoissani joskus 10v sitten kastelukkiteitä yhtenä kesänä ja sekoitin sitä kaikkeen multaan kotona ja puutarhassakin (=viljelypalsta) ... sitten unohdin koko asian kun oli aika kallista tavaraa. Mutta viime keväänä (tai syksyllä) näin Hankkijan myymälässä poistokorissa Hozelock-merkkisiä 200g pusseja 50c/kpl ja ostin tietysti kaikki  8)  8)  8)  ... Nyt oon parina keväänä sekoitellut sitä kookokseen taimivaiheessa. Kookoskuitu kun tahtoo kuivua aika yllättäen pienissä taimiruukuissa. Ehkä siitä hyötyä oli ja on. Nämä kokeilut jää aina vähän fiiliksen ja uskon varaan mikä on hyödyllistä ja mikä turhaa. Oikeesti mä en ole niin huolestunut luonnosta enkä ajattele omien pienviljelmien vaikuttavan mihinkään oman talouden ulkopuolella, joten sinne menee kasvimaan parannukseen vanhat kookokset, perliitit, vermukuliitit ja kastelukiteet. Parina kesänä oon jo alkanut vähän katsoa terkemmin minne sitä käytettyä kookostakin kippaan, kun tuntuu olevan (mökillä) kasvimaan multa jo niin kuohkeaa, että kaipaisi savea ja hiekkaa sekaan kun kuivuu liikaa. Reilussa 10 vuodessa on kasvmaahan kulkeutunut jo 2kpl 100l säkillistä perliittiä ja varmaan kookosta parin kuution verran. Kasvimaalla pinta-alaa ehkä puoli aaria ... Ehkä kastelukiteet ovat siellä paikallaan  :D
11
Kastelukiteistä kuuluu puhetta että levittävät mikromuovia aikas tehokkaasti! Tehoviljelyssä kuivilla seuduilla sitä levitetään pelloille tonnikaupalla. Ehkä yhden chilipään kiteet eivät valtamerissä paljon tunnu kuitenkaan  8)
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2022
maaliskuu 06, 2022, 15:25:21 ip
Neo-nikotinoidit [=provado ym] ei tehoakaan punkkeihin! Ne saattaa jopa lisääntyä siitä  ???
 Punkit pitää tappaa tehokkaalla suihkeella säkissä tai suljetussa kaapissa: Baygon ym. Niiden munat joita satavarmasti jää kasviin kuolee TML-sumutuksella. The Missing Link [Bionova] on joku hoitoaine, jonka sivuvaikkutuksena ne munat kuulemma kuolee tehokkaasti. SpiderMite-nimistä myrkkyä on ollut vartavasten vihannespunkeille myös. Mun käsittääkseni punkit on niitä vittumaisimpia hävitettäviä ... tai kalifornianripsiäiset .. ehkä ... Kaikki ne on aika syvältä
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2022
maaliskuu 06, 2022, 14:35:13 ip
Puikkoja? Provantoko?  ???  Luulisi että ne kuolee sitten pedotkin ... ehkä ei, kun eivät syö kasveja eivätkä ehkä kuolleita öttiäisiäkään ...

Mä olen käyttänyt alkuperäistä Provadoa (jota on edelleen jemmassa 4 pakettia!) niin, että murskaan ne kapselit ja liotan 2kaps/litra veteen. Tällä sitten sumuttelen ja kevyesti kastelen kaikki kasvit. Kertakäsittelyllä lähtevät ainakin kirvat. (Vesiviljelyssä olevilta kasveilta suljen vedenkierron pariksi päiväksi ja kastelen päältä ne kivivillat ja juurakot) .. Käsittääkseni uudemmat vastaavat puikot toimivat smaan tapaan, vaikka tehoaine on vähän eri. Puikkojen sisältämän lannoitteen vuoksi ei voi ainakaan kastelussa käyttää paljoa väkevämpänä ...

Lisäksi pysyvänä suojana on kotona virginiantupakka-kasvi, tai useampi, koristekasveina: Ne vähintäänkin vähentävät huomattavasti kaikkia hyönteisiä kotona houkuttelemalla ilmeisesti hajullaan ja tappamalla ne nikotiinilla. Lehdet ovat ihan tahmeita ja aina täynnä pikkuitikoita.
Nyt tänä talvena en ole ainakaan vielä nähnyt yhtään minkäänlaista itikkaa kotonani. Ei edes noita mun mielestäni harmittomia, mutta ärsyttäviä harsosääskiä. Ei hajuakaan mistä johtuu!!! Aina on harsosääskiä ainakin vähän ollut.
14
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
helmikuu 25, 2022, 17:45:22 ip
Vieläkö löytyisi vaikka 4+2kg ... Postiin tai mieluummin Matkahuollon Lähellä-pakettina toivoisin  8)
15
Joo: Pirkkalan Citymarketissa oli joku aika sitten. Oli monia muitakin mielenkiintoisia Meksikon herkkuja. Ostin pussin Anchoja ~5€ mikä tuntui ihan ok hinnalta: Siinä on ~10kpl kuivattua kokonaista! Halpaa jos vertaa tuoreen paprikan hintaan esim...
16
Kokeile Scheriproct-voidetta  ;)
Se on tarkoitettu pukamiin, mutta ei kai se haittaa ilmankaan: Sisältää aika tehokasta puudutusainetta. Loppuu ainakin kutinat, kirvelyt ja kivutkin nopeasti. ((kandee ehkä lukea ohjeet jos on jotain rajoituksia..))
17
Tori / Vs: Ostetaan vesipumppu(ja)
tammikuu 30, 2022, 10:51:11 ap
Jepp: En mä usko että noi sen huonompia on laadultaan, mutta pienempiä. Niitä pienimpiä 3-4€ pumppuja ei merkkituotteissa näy ollenkaan eikä myydä Suomessa. Samoja on joissain rihkamakauppojen koristesuihkulähteissä.
Mä en ole tarkaa tilastoa pitänyt, mutta näppituntuma on että 2-3 vuotta ovat kestäneet keskimäärin niinkuin on kestänyt pienimmät merkkipumputkin: Jebao-merkkisiä pikkupumppuja myytiin ennen Honkkarissa ja Tampereella niitä sai joskus 2.95€ Nekalan Löytöliiteristä (Tammertukku).. Mä oon kokeillut ja leikkkinyt paljon omien viritysten kanssa ja tehnyt pieniä yhden kasvin liruttimia joissa pahimmillaan 1 litra tilaa resossa  8) : Onhan niitä joku kärähtänyt kun on jäänyt kuivilleen. Samoin oli parvekkeella parina kesänä -ja edelleen tulee olemaan- 3 pientä NFT-laatikkoa IKEA'n laatikoista, joissa resoissa vettä 10-20 litraa. Kuumina aikoina loppukesästä kun kasvit hörppii 2 litraa/vrk, käy tämän tästä että resoissa pääsee vesi loppumaan. Hyvällä säkällä kuulee äänestä, että nyt on aika lisätä vettä. Joskus taas olen mökillä koko viikon ja saa vaihtaa pumpun samalla kun täyttää reson  8)

Kyl mä luulen että niitä vanhoja toimivia "varapumppuja" nytkin on muutama jäljellä ja 6 uutta odottamassa kesää. Kun kulutus on tuota, niin en viitsi niistä pumpuista maksaa 20€/kpl mikä on Pavunvarressa hinta ...

PS. Pari vuotta sitten sain tyttöystävältäni selityksen miksi ne halvat pikkupumput katoaa niin nopeasti noissa halpahalleissa, kun niitä aina välillä tulee myyntiin. Eukko oli töissä/vapaaehoitsena sellaisessa Mamujen kerhossa/kahvilassa ja kuulemma monet -ilmeisasti arabitaustaiset- harrastaa niitä suihkulähteitä kotona! Niiden rakentelu on/oli yleinen harrastus  :D  .. enpä tiedä yhdistetäänkö niihin kasveja ...

Katso eBay: Submersible water pump :: Löytyy myös aurinkokennolla varustettuja settejä ~20€: Mulla on ollut sellaisia mökillä puutarhassa ja kyllä vaan chilitkin villiintyy kun vesi lirisee 8h/vrk ....
18
Tori / Vs: Ostetaan vesipumppu(ja)
tammikuu 28, 2022, 21:07:58 ip
Ne "laadukkaat" tahtoo olla turhan isoja ja tehokkaita. Varsinkin NFT'ssä riittää se kaikkein pienin. Ebbissä voi olla isokin kun ei se ääni kauaa surise .. Mä ostin Nutriculturen valmiin NFT'n joskus (sellainen 90*60cm) jossa oli vakiona sama merkkipumppu (en muista!) jota esim chilitarvikkeessa suosittiin. Se vaan oli tarpeettoman tehokas ja aika äänekäskin kun koko allas tärisi ... Mä vaihdoin siihen heti pienen kiinapumpun.
Oon mä saanut pimeäksi noita merkkipumppujakin kun joskus vähä unohtuu esim täyttää reso tai pääsee syksyllä jäätymään vesi ... 8-)) .. Hyvä on olla varapumppu(ja)

Näkyy noita sentään ~10€ hintaan löytyvän kun viitsii etsiä. Postikulukin vaan on Suomessa aika korkea. eBayssä moni kauppa edelleen lähettää ilmaiseksi. Mun ratkaisu on ollut että ostan aina kerralla muutaman ...
19
Tori / Vs: Ostetaan vesipumppu(ja)
tammikuu 28, 2022, 17:21:37 ip
Mä tilasin vähä aika sitten 4 pikkupumppua ja 2 sellaista "normaalia" eBaystä. Pienet taisi maksaa ~5€/kpl ja isommat ~6€/kpl ... Tulliselvitys vaadittiin ekasta setistä -ei maksanut mitään- ja toinen paketti tuli tullin ohi. Mutta aika vaivalloista oli selvittää niiden nimikekoodi ym kun ei rutiinia. Pari tuntia meni siinä!

En niitä ostanut myydäkseni, mutta kyllähän kaikki myytävänä on jos joku tarjoaa tarpeeksi ...  ;)
Niitä saa lisää 4-6 viikon viiveellä kyllä. Aikaisemmin kun ei pikkuostoja tarvinnut selvittää tullille, tilailin eBaystä kaikkea mahdollista krääsää ja pieniä pumppuja on ollut "kymmeniä". Ainahan niitä välillä hajoaa, eli lakkaavat vain toimimasta. Melkein saa nft'ssä uusia pumpun joka vuosi. Ehkä ebbissä kestävät pidempään ... Aina on mulla "muutama" pikkupumppu varalla. Suomessa noistakin revitään aika naurettavia hintoja ... Ja kalliita näyttävät olevan Saksalaisissakin alan kaupoissa. ((saksasta on muuten naurettavan edullista tilata tavaraa: Tilailin juuri 4 litran putelia lannoitteita ~7€/l jotka suomessa 15-20€/l : DHL-rahti 6.90€ .. wink))
20
Mulla saattoi mennä tän/viime vuoden siemenet vituiksi. Keräilin viimeisistä puolimädistä, homeisista podeista jotka saattoi olla jäätynytkin välillä. Ja kuivattelin lämpöpattereiden päällä johon unohtuivat aika pitkään ... Itse idättelin vanhemmista siemenistä ja kokonaan uusista [=Fatalii] uusia taimia. Monet vanhat pussukat taas saattoivat olla vähän jo liiankin kuivia, kun pusseissa puolet oli murua ja jauhoa ...  ???  ???  ??? Vittuku työnteko haittaa nyt tosissaan harrastusta: onneksi loppuu 15.5 enkä perskelles tee yhtäkään työhakemusta ennen syksyä tosissani ... Wanhaa äijää vielä kiusataan ..  >:( ... Katotaa syksyllä, ehkä  ;)