elokuu 11, 2022, 12:07:18 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Pajasuo

1
Kodin mausteinen kokkaus / Kaupallista Chilijäätelöä
heinäkuu 08, 2006, 05:55:11 ap
Myös vaniljajäätelö on hyvää.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Ötökkä/tauti-gallup
heinäkuu 02, 2006, 11:18:14 ap
Ekan vuoden syksynä iski samaan aikaan home ja punkit. Kaikissa kasveissa oli, mutta aktiivisen kuivattelun ja mäntysuopakäsittelyn avulla onnistuin säästämään muutaman jotka kuolivat talvella sisällä perin mystillisesti. Kaikenlaista on tullut tuon jälkeen nähtyä: punkkeja, ripsiäisiä, kirvoja...
Eniten kummastuttavat ötökät on olleet omenapuitani riivanneet kaverit jotka söivät uusimmat vuosikasvaimet poikki kuin olisi saksilla napsaistu. Ei selvinnyt mitä olivat, mutta #Ei Ötököitä# suihkuttelu kadotti nuo saastaiset näivertäjät. Kasvihuoneessa on paljon hämähäkkejä nyt viimeisen myrkkykäsittelyn jälkeen, mutta olen puntaroinut että ne tekevät vain hyvää työtä. Niin ja ruukkuja kun siirtelee niin siellä alla on usein isoja koppiksi.

Nykyään hoitelen hyönteiset neem-öljyllä. Toimii!
3
Muut harrastukset ja elämä / ihmeellinen luonto
kesäkuu 29, 2006, 05:38:55 ap
Itse kartutin juuri pienimuotoista perhoskokoelmaani puuntuhoajalla. Sattumalta löysin juuri kuoriutuneen yksilön tien vierestä koiraa ulkoiluttaessa ja mokoma ei päässyt kaskuun kun siivissä ei ollut vielä puhtia. Suomessa vähän tuon carolina sphinx.n kaltainen ulkonäöltään on mäntykiitäjä. Sellaisen bongasin viimeksi Salamajärven kansallispuistossa. Kivoja otuksia.
4
Eipähän tuo kasvu kovin hitaalta vaikuta... Mielenkiintoinen kasvi alkuperältään.
5
Muut harrastukset ja elämä / mitä juot??
kesäkuu 23, 2006, 13:58:30 ip
Tällä hetkellä litkin stowfordia ja pakastimessa on pullollinen flagshippiä ruokaryypyksi. Veuve cliquetin keltaista leskeä on kylmässä(champagne) samoin kuin tonkka halppis black toweria (white). Taylors 10 year old tawny porttia on viileässä ja old invalid madeiraa. Eiköhän noilla mennä viikonlopun yli =)
6
Kodin mausteinen kokkaus / maustamattomat kanat?
kesäkuu 21, 2006, 06:01:35 ap
Muistutan nyt tässä että kasvattajat kypsentävät tuperkuloosia sairastelevat kanat ja myyvät sellaisena. Tuberkuloosi kuolee kypsentäessä eikä kuluttaja tiedä mitään ostaessaan "valmista lihaa"
Paras tapa hankkin kunnon lihaa on metsästämällä luonnoneläimiä. Esim broilerit kasvatetaan sellaisilla hormoonirehuilla että en olisi yhtään varma niiden sivuvaikutuksista ravintoketjun huipulla. Jos olette ihmetelleet joskus broilerin koipien helposti puriessa rikkoontuvia luita, niin ne ovat juuri tämän rehun tulosta kun lihakset kasvavat nopeammin kuin luusto ehtii kehittyä. Noh, se siitä. Oli pakko vaan sanoa kun tuli puheeksi.
7
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilinmarjatauti?
kesäkuu 13, 2006, 05:37:06 ap
Joku sieniperäinen tautihan tuo on 99% varmuudella. Samantyylistä tavannut itsekkin. Viime kesänä iski sellainen kuppa yhteen de arboliin josta tuli ensin tavallaan "rupi" varteen ja sitten se alkoi kasvaa kuroen pian koko varren ympäri jolloin kasvin toiminta tyrehtyi(kuihtui). Noita on vaikka kuinka paljon noita sienihässäköitä ja usein ne voi välttää kuivemmalla ilmastolla.
8
Muut harrastukset ja elämä / Now playing-topic :)
kesäkuu 01, 2006, 21:39:04 ip
1200 micrograms - acid for nothing
9
Metsäala
10
Other growing & lighting / Albino Chile Seedling?
toukokuu 28, 2006, 05:53:49 ap
Animals some times have this genetic mutation and the ofspring become either melanistic or albinistic. In most of the situations nature takes care of things and the different kind of animal will die. I´ve seen this thing with phaesants. Some chics are "born" white but their life almost always ends during the first week, the other chics kill them because they are different from the others. One of a million oak seedlings is an albino and all of them die after growing the first set of leaves. I think that is how that little chile seedling will turn out too. Nice to see this happening in capsicums also.
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Ulkona kasvatus
toukokuu 28, 2006, 05:35:15 ap
ei :roll:
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Nummelin 2007 [56k alert]
toukokuu 25, 2006, 19:06:32 ip
Suosittelen jo näin etukäteen sitten tekemään lumityöt katolta, sillä vaikka nyt oletkin ylpeä tekeleestä ja uskot sen kestävyyteen niin muutama (2"x2") "kakkos-kakkonen" ei tunnu missään kun päällä on puolen metrin lumikerros joka muuttuu suojalle ja painaakin yht´äkkiä 700kiloa parille neliölle. Ja ettei menisi aivan manaamiseksi niin sanonpa että odottelen innolla seuraavaa kuva-päivitystä. Mitä aiot laittaa lattiamateriaaliksi?
13
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
toukokuu 22, 2006, 21:49:37 ip
Edelliseen: Olisit kysynyt foorumilta niin ei olisi maksanut mansikoita, muutaman chili-maistiaisen hinnalla olisin voinut mokomat pihapuut kaataa, kun on oikein ammattipätevyys siihen hommaan. Hah.
14
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
toukokuu 22, 2006, 05:43:12 ap
Parsonin retale (4kk) ja pariskunta Savanniparatiisikaijoja. Kaikenlaista on ollut kyllä, mutta noidenkin kanssa on tarpeeksi tekemistä jos haluaa olla päivänkin poissa kotoa.
15
Itsellä identtisiä ongelmia kasvihuoneessa ja kuvittelin ripsiäiseksi, nyt saatan huokaista helpotuksesta. huh
16
Perskuta... itselle tullut ilmeisesti ripsiäisinvaasio. Lehdissä vaaleita laikkuja ja alapuolella valkoista shaibaa. Toimisikohan neem-öljy?
17
Edistyneempi chilinkasvatus / Kevään -06 sää
toukokuu 15, 2006, 14:24:45 ip
Nyt on hyvä ilma kasvariin. Reilu pari kymmentä on päivällä sisällä ja puolipilvistä. Ei tarvitse huolestua lämpöongelmista pikkukasvarin kanssa. yöllä pakkasvahti päällä. Hyvin kasvaa.
18
Muut harrastukset ja elämä / mitä muuta harrastelet?
toukokuu 14, 2006, 22:55:57 ip
Nams... :P
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Tupakan Chilit 2006
toukokuu 12, 2006, 06:19:00 ap
Itselläkin kasvarissa tuota paahdeongelmaa... julianalta tuli eilen paketti telalla levitettävää varjostus massaa. En muista oliko nimi oikein.

Lombardo on kuten tavan. paprika, ainoastaan makeampi.
20
Muut harrastukset ja elämä / mitä juot??
toukokuu 05, 2006, 06:18:43 ap
Hieman asiaton kommentti, mutta tuo Bunnahabbhain on aivan uskomattoman hyvää tislettä. Kuin hunajaa joisi :D