kesäkuu 29, 2022, 06:53:41 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Masan chilit 2012

Aloittaja Masa.T, joulukuu 22, 2011, 00:05:21 ap

« edellinen - seuraava »

Masa.T

Kuvapäivitystä.
Kasvihuoneen yleisnäkymää.


Aji cristal


Peppadew


Congo brown


Habanero market peach kukkii.


CAP 505 villi frute.


Beaver Dam.


Lopuksi yksi vieras kasvihuoneelta. Olisko gammayökkönen.
Masa.T

elokuu 16, 2012, 18:44:10 ip #81 Viimeisin muokkaus: elokuu 23, 2012, 13:01:26 ip käyttäjältä Masa.T
Kausi jatkuu.


Näkymää pienemmältä 4 m2 kasvihuoneelta.


Mulato isleno.


Cajamarca.


Scarlet lantern.


Capsicum praetermissum. Goat pepper.  :P

Masa.T

Yölämpötilat alkaa mennä alle +10 asteen ja oli aika laittaa harsot kasvihuoneeseen varmuuden vuoksi.
Aji cristal sentään alkaa jo kypsyttää podejaan.


Aji banana tekee komeita pötkylöitä.


Peppadewin hieman pyöreämpiä hedelmiä.


Enorme caliente C.chinense. Metkan näköinen hedelmä.


7 pot Chaguanas. Kypsyy mutta pieneksi jää hedelmät.


Aji naranja pienemmältä kasvarilta.


Pimenta cambuci.

Masa.T

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 06, 2012, 20:18:04 ip
Hienoa, että Aji Cristal rupeaa vaihtamaan väriään. Minun Aji Cristalini ovat vain vehreän vihreitä.

Toivottavasti riittää lämmintä vielä pitkään. Tarvittaessa siirrän kypsyviä hedelmiä tekeviä chilejä sisätiloihin lämpimään. Baccoista on moni ihan vihreänäkin baccan-makuinen, vaikka se tulisuus puuttuu ja ne tulee varmaan hyödynnettyäkin parhaiten.

jewe

Jostain olin jäänyt sellaiseen käsitykseen että sulla olisi mennyt tämä kausi pieleen öttiäisten takia mutta hyvältähän tuo näyttää ja satoa tulee komeasti. :)

Landspeed


Masa.T

Lainaus käyttäjältä: jewe - syyskuu 06, 2012, 22:20:31 ip
Jostain olin jäänyt sellaiseen käsitykseen että sulla olisi mennyt tämä kausi pieleen öttiäisten takia mutta hyvältähän tuo näyttää ja satoa tulee komeasti. :)

Kausi hidastui alkukaudesta viileän sään ja punkkien johdosta. Pari kertaa laitoin, kummallakin kerralla erilaista petopunkkia ja se tehosi. Sain kuitenkin chileihin uutta kasvua ja nyt ollaan siinä, missä oltaisiin normaalisti heinäkuun puolessa välissä.. Chilit jatkaa osa yhä kasvuaan mutta olen koettanut lannoittaa enemmän fosforikalium-pitoisella lannoitteella. Nyt on täytynyt antaa enemmän typpeä, kun lehdet on jossain kasvissa alkanut kellastumaan liiaksi.

Masa.T

Pian ollut viikon 250w natikan alla n. huoneen lämmössä kypsymässä kaikki chilit ja kypsymisen edistymistä ei näy. Luovutan tuon yrityksen ja poimin podit sisätiloihin kypsymään. Aikaisimmilla kokemuksilla alkaa kypsymään viikossa ne, joilla on aikomusta kypsyä.  Vihreät baccat käytän kuitenkin kaikki pakasteena. Baccoissa on yleensä makua myös vihreänä. Ei kannata heittää pois..

Huru-ukko

Tiedä onko tästä neuvosta mitään apua, oikeastaan kyse on yhdestä huomiosta jonka tein kesällä. Eli mulla poiminnan aikana katkesi Aji Cristallista oksa, jossa oli pari vihreää ja kolme kellertävää. Laitoin sen oksan silloin ihan vain vedellä täytettyyn Karhu tölkkiin, ja jätin sen kasvariin. Viikossa oli kaikki vaihtaneet väriään punaiseksi. Kaksi oli jo hiukan nahistuneen oloisia, eli olisi pitänyt poimia ne jo parin kolmen päivän päästä pois.
Tietysti ei kannata ainakaan tällä huomiolla kaikkia katkoa, mutta parilla kolmella oksalla voi koklata...Jos kiinnostaa..

Chilivaari

Tavallaan olette oikeassa molemmat.
Omat kokemukseni ovat, että vesipulloon pistetty oksa kypsyy siinä missä irralleen poimitut chilitkin komerossa. Kylmästä ruukkuineen lämpimään siirretyt saattavat kypsyä yhdessä yössä, ainakin viikossa. Kyse on lähinnä siitä, että ne ovat jo täysikokoisia, loppuun asti kasvaneita.


Keskenkasvuiset kypsyvät haalean värisiksi, mauttomiksi ja nahistuvat.

.:Dam:.

Lainaus käyttäjältä: Masa.T - lokakuu 09, 2012, 01:43:59 ap
Pian ollut viikon 250w natikan alla n. huoneen lämmössä kypsymässä kaikki chilit ja kypsymisen edistymistä ei näy. Luovutan tuon yrityksen ja poimin podit sisätiloihin kypsymään.


Tuikkaa nuppineula jostain "nuoremmasta" oksasta läpi ja vertaa. Yleensä kasvit panikoi ja panostaa suvunjatkamiseen (kypsymiseen) jos joku pahasti tulee stressaamaan. Oksan nyrjäyttäminen toimii myös. Runkon viiltelykin veitsellä toimii, hieman hazardimpaa tosin kun sienitaudit tykkää enempi siitä kun enempi alaa päästä mellastamaan... Voi koko kasvi mennä kerralla kun runko kuolee, luonnollisesti.

Lainaus käyttäjältä: Masa.T - lokakuu 09, 2012, 01:43:59 ap
Ei kannata heittää pois..


Ei niin. Ellei ihan kamala lajike ja vihulaiset vie mennessään.
Muppet. Muppets. Muppeteers.

Masa.T

lokakuu 25, 2012, 01:18:36 ap #91 Viimeisin muokkaus: lokakuu 25, 2012, 01:42:32 ap käyttäjältä Masa.T
Päivityksestä katsoen olen nyt pitänyt vajaan kuukauden chilejä natikan alla. Kypsymään alkaneet Aji cristalin podit olen jo aiemmin tuonut sisälle ja nyt kaikki punaisia. Muita pitänyt hienoisella vesikastelulla 250w natikan alla. Osa alkanut vaihtaa myös väriä mukavasti.
Olen ottanut nyt suurimman osan kypsymisen merkkejä tai ei, sisälle lämpimään kypsymään. Uskon, että tuo pieni valohoito ja vesikuuri auttaa hedelmien kypsymiseen ja saan vielä ihan hyvin kypsiä podeja. Huoneen lämpö vielä kypsentää loputkin, mitkä on kypsymisen merkkejä antaneet. Osa jää raa'aksi mutta kyllä nekin menee pakkaseen.- Eli pakkaseen tulee vielä ihan hyvin chiliä talveksi. Puhutaan useammasta sadasta podista, en ole vielä arvioinut.

Masa.T

Taidan pitää välivuoden kasvatuksissa.
Toivotan onnea kaikille chili-kavereille, mitä on tässä vuosien aikana tullut. :) Jätän kuitenkin chilien kasvatuksen ja tämän chilifoorumin joksikin aikaa. Elämässä on muutakin ja nyt työttömänä aika paljonkin haasteita.
Varmaan pidän yhteyksiä vielä vanhoihin chili-kavereihin mutta päiväkirjat näillä näkymin hiljenee tähän..

Chilivaari

No mutta, onko varastot täynnä vai kaupastako aiot hankkia mausteesi?


Punkkeja vastaan taistelut eivät varmaan ole mieltä ylentäviä, sellaista en vielä ole joutunut kokemaan. Ja onhan sitä muitakin harrastuksia ja ajanviettotapoja. Tervetuloa takaisin, jos nyt aiot vähäksi aikaa hiljentyä.