kesäkuu 29, 2022, 07:12:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Bluesmanin kausi 2012

Aloittaja bluesman, joulukuu 06, 2011, 20:12:52 ip

« edellinen - seuraava »

Azukki


bluesman

Lainaus käyttäjältä: Azukki - joulukuu 17, 2011, 00:52:05 ap
Eikös tuo CGN 20805 ole praetermissum? :) http://fatalii.net/chile/?u=g&c=&word=CGN+20805+(C.+praetermissum)&id=6278


No onhan se.  Goat peppereitä googlaamalla löytyy useita eri lajeja, myös annuumi (Goat´s weedin lisäksi). C.chinense Bahamian Goat pepper vois olla PI 159248?

bluesman

 Sitten itukuvia. Niitähän tässä vaiheessa kautta on kuvattava ja esiteltävä kun ei oikein muutakaan ole.
Tuoreimmat rocotot itivät nopeimmin mutta esim. Manzano rojon siemenet ovat vuodelta 2010 eivätkä paljoa ole M rojo Venezuelaa jäljessä.

Vanhassa akvaariossa pysyy kosteus ja lämpökin on suht tasaista kun pytty on lattialla jossa on lämmitys. Mihin sitten saan koulutetut ja uudelleenistutetut taimet mahtumaan onkin sitten hankalampi juttu.Pätkitty talvehtiva flexu näyttäisi pukkaavan nuppuja.

Vate

Oi kun mulkin olis tommosta ::)...

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Vate - joulukuu 18, 2011, 11:01:04 ap
Oi kun mulkin olis tommosta ::)...


Vanhoja akvaarioita on netissä myynnissä vaikka kuinka. Toimii minikasvihuoneena. Voi myös itse rakentaa lasilevyistä ja liimata akvaariosilikonilla.

Chilivaari

Pikkutaimien kasvatukseen soveltuu akvaarion tilalle myös pahvilaatikko, jossa esl tai pari. http://chilivaari.blogspot.com/2011/02/chilit-kaappiin.html

Viimekeväisen valotestini jäljiltä jäi areena tyhjäksi ja nyt olen jatkanut siellä taimien kasvatusta. Lamput lämmittävät riittävästi ja pohjalla on laakea vesiastia, jossa ruukut pikku korokkeilla. Näin pysyy kosteuskin laatikossa.

Muutamassa viikossa tuolla kasvaa kolmikymmensenttisiä taimia, jotka aloittavat kukinnan. Lämpö (+26-28°), valo (10.000 luksia) ja ilman kosteus ovat kaikki tarpeen. En vielä olekaan laittanut annuumeita ja baccoja itämään. Tulisivat liian nopeasti. Yksi Alma-paprika sinne jäi unkarilaisten idätyskokeiluistani ja siinä on isot nuput kolmiviikkoisena.

MrFrost

Itsellä itänyt Bluesmanin flexunsiemenistä 5/10, kaks ekaa kuoli, kun eivät suostuneet luopumaan kypäristään ja vaikka kuinka yritin kostuttaa ja varoen irroittaa, niin ei selvinnyt :(

Tosin noi on idätetty ZenGrowssa, joten ilmankosteus ei oo tarpeeksi korkea, kuten esim idätyslootassa.

Nyt on 3 siirretty multiin ja 2. lehtiparia pukkaavat.

Natti porottaa nyt 7h päivässä, talvetuksessa olevia ja pari tosiaan tuossa Zenissä kasvaa ja pukkaa kukannuppuja, pitäs vaihtaa lannotteet kai GHE:n Mikromato-akselille, mutta taidan vielä koekäyttää noita Zenin omia....

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Kylvöt senkun jatkuu, juhlapyhät vähän häiritsee ajankäyttöä.
Päivitin listaa sivulla 1. Nyt on jo muutama baccakin tullut kylvettyä, Aji amarillo iti 2/2.
Tobago sweet ei idä. 0/10. Onneksi on Räyhikseltä saadut keltaisen TS-hybridin siemeniä, jakaumassa F2-polvessa löytyy myös alkuperäiset vanhemmat.
Orange habassakin on jotain häikkää 1/10 ei ole mikään kovin hyvä itävyysluku. Täytyy kylvää Räyhiksen oranssi Congo, siinä on toisena vanhempana Orange haba. Tai sitten ei satu kohdalle ja kaikki ovat punaisia tai hybridejä. Pitänee laittaa 20 tainta niin joku varmaan osuu.

bluesman

 Kylvöt saattavat olla jo finaalivaiheessa. Mieli tekis kuitenkin vielä laittaa pari lajiketta vaikka lupasin että tällä kaudella en montaa laita.
Muutama sirkkalehtikin on jo ilmestynyt. Laitoin pari natikkaa kun eivät taimet oikein mahdu enää akvaarioon. Idätän villejä kuitenkin vielä akvaariossa koska ilmankosteus pysyy melko korkeana ja lähes tasaisena. Muutama Lance, Flexu ja Rhombo ovat puskeneet juurta vaan eivät vielä sirkkalehtiä.Yleisilmettä pikkutaimista.Vielä itämättömiä baccoja.Mielenkiintoinen uutuus Fataliilta.Muutama rocotontaimi on tehnyt jo toisen lehtiparin. Venezuelalaiset tuntuvat muita vauhdikkaammilta.
Viime vuoteen verrattuna ovat taimet selvästi pari viikkoa jäljessä vaan en usko että on mitään huolta ehtivätkö satoilemaan. Muut tekijät saattavat pilata koko kauden. Kuten myrsky. Omassa kasvarissani ei tapahtunut mitään ja onneksi ei ole puitakaan lähistöllä kaatuilemassa. Turpeen oon tuonut farmilta ja siinä tietysti saattaa jotain vekkulia piillä. Aika näyttää.jewe

Upean näköistä menoa ja voisin jo kuvitella minkälaisen sadon nuo taimet aikanaan antaa. :)

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 28, 2011, 21:31:31 ip
Turpeen oon tuonut farmilta ja siinä tietysti saattaa jotain vekkulia piillä. Aika näyttää.

Toivon mukaan ei! Tai sitten on jo ensikausi kokonaan vaarassa!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - joulukuu 28, 2011, 22:55:24 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 28, 2011, 21:31:31 ip
Turpeen oon tuonut farmilta ja siinä tietysti saattaa jotain vekkulia piillä. Aika näyttää.

Toivon mukaan ei! Tai sitten on jo ensikausi kokonaan vaarassa!


Luteet kuulemma munivat kasveihin, eivät niinkään turpeeseen. Kuka sen tietää mitä kaupallisisissa pusseissa piilee? En oo koskaan aikaisemminkaan kuumennellut kasvualustamateriaaleja. Sitäpaitsi siirrän suuren osan vesiviljelyyn hiukan myöhemmin. Käytännön syistä joudun aloittamaan turvevaiheella, varsinkin kun ei tiedä milloin farmille saadaan sähköt. Yli 20 runkoa nurin ja yksi oli nojallaan sähkökaapelia vasten ja saattoi nykäistä piuhat rikki tolpasta. Fortumille kun ei voi edes sähköpostilla tehdä vikailmoitusta vaan pitää tuntitolkulla jonottaa puhelimessa. En oo vieläkään saanut edes ilmoitusta tehtyä.
Toivottavasti saadaan sähköä ennenkuin kovat pakkaset tulevat, muutoin voi vesiputki kaivolta jäätyä. Tai saahan sen varmaan tyhjäksi. On ns. rossipohjainen mökki johon tulee eristetty lämpövastuksella varustettu vesiputki. Eli tarvitsee sähköä pysyäkseen sulana.

blakk

Siinä on kyllä taimi jos toinenkin, voi kun itsellänikin olisi tilaa  ::)

bluesman

 No nyt näytti Fortumin sivuille vihdoin ilmestyneen vikailmoituslomake. Ei tartte jonotella tuntikausia ilmoituksen vuoksi.
Kuussa on käyty ja nyt vasta tajuavat että netti on jo keksitty.

shp

Miten meinaat että ne toimistolla lukee sposteja jos on sähköt poikki =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Huru-ukko

Eiköhän siellä varageneraattoreita ole, kuten tosin taisit "rannan kautta" vihjata. Sähkökatkon tiimoilla menin itsekkin Forttumin sivuille ja kun kerran pyysivät palautetta, myös annoin.
Ja varmaan moni muukin samaan suuntaan, koskapa serverin tehoja on luvattu nostaa....
Toivottavasti chilisi selvisi ja pakastimetkin.... :).

bluesman

Eihän se vikailmoitussivu toimi. Kaatui heti kättelyssä. Eli taas soittelemaanko? Ei kiitos.
Onneksi farmilla ei ole vielä toimintaa kun kaikki kasvattelut ja pakastimet ovat kotona Keravalla. Täällä ei ole pitkiä sähkökatkoja ollut. Viime kaudella olis farmilla käynyt köpelösti jo alkumetreillä. Kävi sitten vasta myöhemmin.

Juso

Onko Bonda ma Jaqcuesit itäneet? Muut sinulta saadut chinenset (ja muutkin) itivät suurinpiirtein 100%:sti viikossa kivivillakuutiossa, mutta nyt ensimmäiset 4 alkavat näyttää siltä ettei niistä tule mitään. Laitoin loput lautalle, josko ne tykkäis siitä enemmän?

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Juso - joulukuu 31, 2011, 15:20:06 ip
Onko Bonda ma Jaqcuesit itäneet? Muut sinulta saadut chinenset (ja muutkin) itivät suurinpiirtein 100%:sti viikossa kivivillakuutiossa, mutta nyt ensimmäiset 4 alkavat näyttää siltä ettei niistä tule mitään. Laitoin loput lautalle, josko ne tykkäis siitä enemmän?


Mulla iti 4/4 mutta viime kauden kylvöksien kanssa oli hankaluuksia. Ei millään halunnut itää ja kun pari vihdoin iti, oli kasvuunlähtö nihkeää. Nyt näyttää paljon paremmalta. Tobago sweet ei ole vieläkään itänyt ja Orange habaakin vain yksi.

Tiemuh

Muistaakseni omatkin Bonda ma Jaqcuesin siemenet tuli sieltä ja samaa itämisongelmaa täälläkin. Taitaa olla ainut chinense mikä ei ole vielä itänyt, tosin vasta 23.12 laitoin kiinalaisilla lastatun pelastunlautan vesille. Taidan kuitenkin varuiksi laittaa muutaman ylimääräisen siemenen tulemaan, että jonkun saisin kasvamaan. Senverran on odotukset tämän kanssa korkealla.