huhtikuu 25, 2024, 23:49:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2012

Aloittaja bluesman, joulukuu 06, 2011, 20:12:52 ip

« edellinen - seuraava »

MadDog

Joo suhteellisen vaivattomasti kaveri sai sen lupaamasi viisikymppisen. Suomalaiset osasivat varoa selvästi jo skorpparia :)
Oli mukava tarinoida taas pitkästä aikaan  ;D

bluesman

 Kiva oli taas käydä festillä ja tutstua uusiin hilipäihin jotka ns.naamautuivat nimimerkkinsä takaa. Oli metkaa rämpytellä kun yleisö seurasi ilmaan linkoutuvia hurjapäitä. No, saipahan soitella ummet ja lammet ja etenkin lammet.
Kyllä hiukan hämmästyin Meksikonpojan vähäistä reaktiota skorpparin poltteeseen. Oli varmasti tuhtia tavaraa eikä mikään ihan minipodi.
Harmitti kun en tälläkään reissulla tavannut Chilivaaria, olisi ollut mukava tutustua.

Kasvari tyhjenee hiljalleen, viimeisiä kypsyjiä ovat mm. Aji amarillo ja ebbeissä olevat Lemon dropit joissa on vielä runsaasti kypsymään ehtiviä podeja.



Mitenköhän Aji amarillo olisi parasta säilöä? Kun en jalluja saanut niin olisikohan etikkasäilykkeenä minkämoinen? Kun ei ole ko. lajikkeesta aiempaa kokemusta.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 27, 2012, 12:13:21 ipHarmitti kun en tälläkään reissulla tavannut Chilivaaria, olisi ollut mukava tutustua.


Mitenköhän Aji amarillo olisi parasta säilöä? Kun en jalluja saanut niin olisikohan etikkasäilykkeenä minkämoinen?

Noin se elämä heittelee.
Minulla meni koko viikonvaihde pääkaupungissa.


Amarillo kannattaa kuivata. Siitä sitten paloina ruokaan tai naamaan.

bluesman

Kiitos Vaari vinkistä. Näin teen. Täytyy varmaan pilkkoa melko pieniksi paloiksi kun on melko lihaisa tapaus. Onneksi on kunnollinen kuivuri tullut hankittua jo yli 30v (tai yli) sitten.

Toni.A

Eipä tuota itsekään päässyt Chilifesteille tänäkään vuonna, vaikka meininki oli kova. Esikoisen synttäreitä piti järjestellä kovasti sukulaisille, niin ei tohtinna olla poissa. Ehkäpä taas ensi vuonna voisi olla uudelleen mahdollisuus. Olisi mukava nähdä naamat nimimerkkien takana livenä itsestänikin.  ;) Toivottavasti ensi vuonna sattuisi nuo Festit hieman eri kohtaan, kuin pojan pippalot!  ::)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Rundari


Hubert

Hyvät oli Bluesmanin rämpytykset ja sanoitukset! :D
Harmi, kun en tuota scorpparin syömisepisodia nähnyt...

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - elokuu 27, 2012, 13:33:56 ip
Toivottavasti ensi vuonna sattuisi nuo Festit hieman eri kohtaan, kuin pojan pippalot!  ::)


Eikös TT jo huudellut, että seuraavat chilifestit ovat 16.-18.8.2013. Äkkiä merkkaat kalenteriin, niin ei tule tuplabuukkausta! ;)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 27, 2012, 13:14:48 ipTäytyy varmaan pilkkoa melko pieniksi paloiksi kun on melko lihaisa tapaus.

Puolikkaina kuivuu ihan hyvin ja on tyylikkäämpi lisätä vaikka pataan.

sorrii

??? Eikös tuo Amarillo ole aikas samanlainen tapaus kuin Aji Cristal? Tuli se maisteltua Heinän kojulla enkät kyä siinä vaiheessa enää erottanut mitään eroa Cristaliin, enkä poltettakaan sinänsä  8)
Sikäli uskoisin että olisi samanveronen etikassa.
Itsellä tuppaa jäämään kuivatut käyttämättä, kun on tuorettakin ollut pari viime talvea riittämiin. Etikkasäilykkeet taas on mulle suolapähkinöiden veroinen himo-naposteltava  .. [meitähän on moneen junaan]
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

bluesman

Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 27, 2012, 21:35:02 ip
??? Eikös tuo Amarillo ole aikas samanlainen tapaus kuin Aji Cristal? Tuli se maisteltua Heinän kojulla enkät kyä siinä vaiheessa enää erottanut mitään eroa Cristaliin, enkä poltettakaan sinänsä  8)
Sikäli uskoisin että olisi samanveronen etikassa.
Itsellä tuppaa jäämään kuivatut käyttämättä, kun on tuorettakin ollut pari viime talvea riittämiin. Etikkasäilykkeet taas on mulle suolapähkinöiden veroinen himo-naposteltava  .. [meitähän on moneen junaan]


Saattaa tulla senverran satoa että teen molemmin tavoin; kuivaan osan ja säilön etikkaan osan. Savustamaan en enää rupea kun ei kaappi edes täyty.
Tein tänään muutaman purkin salsaa jossa oli sekä chinensejä että baccoja. Laitoin runsaasti hunajaa ja hillosokeria niin sain sweet chilisalsaa. Olen aikaisemmin tyytynyt n. desiin sokeria tai hunajaa/litra soossia. Vaihtelun vuoksi nyt 2dl kumpaakin makeuttajaa ja hyväähän tuosta sattui tulemaan. Brasileira marimbondo ja Bonda ma Jacques sekä CAP220/Aji cristal pääosissa.
Tömäkkää salsaa jossa chilipitoisuus n.75%.

-V-

elokuu 27, 2012, 21:59:56 ip #750 Viimeisin muokkaus: elokuu 27, 2012, 22:02:17 ip käyttäjältä -V-
Sitä Amarilloahan on kotikonnuillaan säilötty ihan kaupallisestikin. Ellen täysin väärin muista, noita on saanut jotain vuosia sitten Suomestakin, merkki taisi olla "Manolito". Itse törmäsin moisiin niinkin eksoottisessa paikassa kuin Tampereen Koskikeskuksen Raxissa.

EDIT: Löytyihän se ketjukin: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1303.msg31819#msg31819

bluesman

Lainaus käyttäjältä: -V- - elokuu 27, 2012, 21:59:56 ip
Sitä Amarilloahan on kotikonnuillaan säilötty ihan kaupallisestikin. Ellen täysin väärin muista, noita on saanut jotain vuosia sitten Suomestakin, merkki taisi olla "Manolito". Itse törmäsin moisiin niinkin eksoottisessa paikassa kuin Tampereen Koskikeskuksen Raxissa.

EDIT: Löytyihän se ketjukin: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1303.msg31819#msg31819


Oli kai sittenkin ollut Aji habanero. Huomattavasti tulisempi Aji amarilloa.
Vaan etikkasäilykkeeksi on Amarilloa tehty ihan E-Amerikassakin joten täytynee kokeilla.

bluesman



Luulisi että puskasta olisi tullut kunnon sato. Jäi tasan kahteen kiloon.



Aji amarillon podit ovat kyllä kiitettävän painavia. Keskipaino lienee 30-40g väliltä.



Muita rippeitä kasassa. Haba Brown large oli lähes tyhjä, kaikki kasvupisteet katonrajassa ja ulkoseinän puolella olivat tulleet syödyiksi eikä podeja tietenkään ollut. Lemon droppia tulee sopivasti mutta kasvien kokoon nähden todella vähän. Kaadoin Aji amarillon ja Haba Brown largen, Aji cristalin sekä Nagan josta ei montaa podia herunut. Yli puolet kasveista on nyt kompostissa.

jewe

Vastoinkäymisistä huolimatta hieno määrä satoa ainakin noissa kuvissa. Eiköhän noistakin saa vaikka mitä herkkuja väännettyä.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 28, 2012, 22:17:39 ip
Vastoinkäymisistä huolimatta hieno määrä satoa ainakin noissa kuvissa. Eiköhän noistakin saa vaikka mitä herkkuja väännettyä.


Juu, ei valittamista. Muutamasta lajikkeesta olisin toivonut hiukan enemmän kuin yhden podin. Olisi voinut tehdä kokkauksia ja kokeiluja. Yhdestä ei juuri riitä kuin nippanappa makustelemaan. Esim Antillais caribbean, valtavan hyvänmakuinen chinense tuon yhden ainoan podin perusteella ja menee jatkoon että heilahtaa. Tulee hiukan mieleen Tobago sweet.

jewe

 Onko sama kuin Antillas 14.5 ?, tilasin semillasista viime vuonna ja jäi idättämättä...pitänee laittaa tulille ensi kaudeksi.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 28, 2012, 23:04:20 ip
Onko sama kuin Antillas 14.5 ?, tilasin semillasista viime vuonna ja jäi idättämättä...pitänee laittaa tulille ensi kaudeksi.


Ei ole sama. Joskin Antillais 14.5 on vähintään yhtä makoisa. Sain parikymmentä podia maisteltavaksi kunhan ensin pesin podit kirvanp:stä. Kuulemma Afrikasta, tiedä häntä. Kokeilun väärti lajike ilman muuta. Antillais caribbean muistutti jossain määrin Aji chomboa joka on myös mainio vaan todella myöhään kypsyvä ei niin runsassatoinen chinense. Ei sellaista tappotulista tavaraa vaan hienostunutta hedelmäistä poltetta luokkaa 9/10.

bluesman



No tämän piti olla Bolivian small red (C.baccatum var.baccatum). Taitaa olla C.chinense Orange lantern?



Olin jo katkaisemassa tätä kasvia tyvestä poikki kun vasta huomasin yhden podinkin killuvan kasvissa. Melko kookas podi mutta vain yksi. Antaa olla vielä viikonloppuun niin saavat siemenet kypsyä kunnolla.

bluesman



Alkaa uhkaavasti näyttää siltä että Gala saattaisi jopa tehdä podeja. Kukkia on risussa muutamia kymmeniä.



Pimenta da Neyde on kesän mittaan tummunut hienosti. Siemensadosta en osaa sanoa mitään kuin vasta sitten kun halkaisee podin. Jos on vihreät siemenkiinnikkeet niin on vielä epäkypsä. Päältäpäin on vaikea arvata onko kypsä vai ei.

ZAZ

Onko sulla kaikki PDN:n podit ollu aina tuollaisia suippoja? Tuoltahan niiden pitäisikin ilmeisesti näyttää, ainakin chiliwikin mukaan.
Mulla on meinaan kaikki kolme kasviyksilöä tehneet vaan tällaisia pieniä kurttuisia palleroita:


Vaikuttaako kylmä kesä näin paljon, vai onko epäpuhtauksia tms? Omat PDN siemeneni tilasin fataliilta.
Tätä samaa asiaa pohdin tossa jo omassa päiväkirjassani, mutta olis kiva kuulla "ammattimiehen" ajatuksia.
Shit happens when you party naked.