kesäkuu 29, 2022, 06:34:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mahtilevyt

Aloittaja Aji Inferno, tammikuu 31, 2009, 04:57:49 ap

« edellinen - seuraava »

scorpse

Entombed - Left Hand Path. Tuo ruotsalaisen deathmetalin edelläkävijä ei taatusti jätä ketään alan ystävää kylmäksi tällä teoksella. Soundit on kertakaikkiaan mahtavat ja meininki kova.

Entombed - Clandestine. VIELÄ kovempi kuin Left Hand Path.  ???

Herkuttelija


Vähän nössömpää, mutta helvetin hienon kuulosta:

Scott D. Davis - Pianotarium, Metallica covereita flygelillä. Varsinkin, jos omistaa laadukkaat 2-kanava musiikkitoistimet / kuulokkeet, on aivan tajuttoman komian kuulosta. Maistiainen: http://www.youtube.com/watch?v=EYv8LWVUBNs&fmt=18 (Vaikka onkin muka High-Quality -täppä valittuna, tuo youtube kyllä silti raiskaa ton äänen melko pahasti)

Kyseiseltä hepulta myös ihan hienoja live-piano-vetoja youtubessa.

von Riena

Alter Bridge - Blackbird

Jumalauta että iski kovaa. Tämä amerikkalaisen postgrungen kuningasbändi osasi yllättää jo itseltäni osin unholaan jääneellä mestariteoksella. Vaikutteita on selkeästi 90-luvun alun Seattle-bändeistä, mutta bändi osaa silti kahlita kuulijansa omintakeisella, paikoittain melankolisella ja silti mahtipontisella ilmaisullaan.

Tästä on muovinen, loppuuntuotettu jenkkiostoskeskusrock kaukana!

Suosittelen.

-Riena.
#579

Noli Me Tangere

Nyt täytyy sanoa von Rienalle että olet aivan oikeassa. Pirun hieno kappale! Täytynee harkita kyseisen yhtyeen levyn ostamista.

Olispa jo palkkapäivä niin tyhjentäisin tuon läheisen levykaupan...

von Riena

Lainaus käyttäjältä: Noli Me Tangere - kesäkuu 10, 2009, 17:13:22 ip
Nyt täytyy sanoa von Rienalle että olet aivan oikeassa. Pirun hieno kappale! Täytynee harkita kyseisen yhtyeen levyn ostamista.

Olispa jo palkkapäivä niin tyhjentäisin tuon läheisen levykaupan...


Tarkoitin siis nimenomaan koko levyä, mutta tuo nimibiisi edustaa kyllä koko levyn kärkikastia!

-Lassi
#579

Noli Me Tangere

Ymmärsin siis hiukan väärin, mutta eipä tuo haittaa. En ole kyseisestä yhtyeestä ennen kuullutkaan, joten laitetaan korvan taakse tämä...

Kadotus

Kova, Kovempi, Sentencedin Amok.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

biblo

Raappana-Päivä on nuori

Kyseessä ei siis iskelmäraappana vaan lahtelainen reggaeta vääntävä tapaus.Loistavaa!


Kaikkia levyjä tässä ei pysty kirjoittamaan,niitä on niin paljon.Tuo nyt tuli mieleen koska ei kulu lainkaan.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - kesäkuu 26, 2009, 15:05:30 ip
Kova, Kovempi, Sentencedin Amok.


Kanuunapäivän ratoksi tuli ko. levy kuunneltua ja todettua että vallan loistavaa kamaa on edelleen. Pakko tosin myöntää että Shadows of the past linja uppoaa muhun kuin pikkupili veteraani-ilotyttöön (anteeksi vertaus).. :D
Meillä määrää Nainen!

Aji Inferno

elokuu 31, 2009, 21:54:49 ip #29 Viimeisin muokkaus: elokuu 31, 2009, 22:16:22 ip käyttäjältä Aji Inferno
Mostly Autumn on kyllä aika helvetinmoinen orkesteri... Kyse on siis kelttiläisestä rokista, jossa liikutaan estoitta akustisen folkin ja välillä yllättävänkin raskaan progemetallin välimaastossa. Suunnilleen ainoa pysyväisjäsen, karismaattinen leadkitaristi ja laulaja Bryan Josh kurittaa kitaroitaan siihen malliin, että hiki tulee otsalle. Ja sitten ne naislaulajat/instrumentalistit... Heather Findlay ja Anne-Marie Helder ovat rock-jumalattaria kaikin kuviteltavissa olevin tavoin!

Ei ole ihme, että tätä bändiä välillä verrataan Nightwishiin. Yhteistä kun on aika paljon. Mostly Autumn on kuitenkin keskimäärin selvästi rauhallisempi ja akustisempi, tunnelmallisempi yhtye. Se ei oikeastaan koskaan siirry varsinaisen nykymetallin maisemiin, mutta hyvinkin usein hard rockin ja klassisen hevin järeisiin soundeihin. Ja juuri siinä on bändin voima. Uskomattoman kauniina akustisena balladina alkanut biisi voi koska tahansa saada bändin keulamies Bryan Joshin heittämään kitarastaan kehiin raskaita, järeitä säveliä - ja toisinaan elämää suurempia kitarasooloja. Folkista mielenkiintoiseen heavyyn sekunneissa. Dynamiikkaa! Kuten Nightwish parhaimmillaan, tämä on mieletön musiikillinen matka äärimmäisyyksiin.

Hyviä testibiisejä:

- "Heart Full of Sky" albumin avausraita "Fading colours"
- Uusimman "Glass Shadows" albumin biisi "Flowers for guns" (akustisempaa puolta)
- Samaisen albumin yli 11 minuuttinen nimikappale alkaa kauniina ja rauhallisena pianoballadina. Pian tarina kuitenkin saa synkempiä, voimakkaampia sävyjä - ja musiikkikin muuttuu. Ja alkaa aaltoilla tunnelmista toisiin. Kasvaa hiljalleen elämää suuremmaksi heavybiisiksi - lopulta joksikin, mistä Led Zeppelinkin olisi luultavasti ollut ylpeä...
- Saman albumin "Paper angels": kaunis biisi, jossa on nagan tulinen Joshin kitarasoolo!
- Saman albumin aivan loistava "Tearing at the faerytale"... Rankkaa kamaa!!! Aivan perkeleen kaunis, väkevä biisi! Totaalinen kitarasoolo. Totaalinen biisi.... Ei muuta.

Hurjaa, maagista kamaa!! :)

Räyhis

Nyt on hyvä jos on spotify

Dr. John - Dr. John plays Mac Rebennack I ja II

Tom Waits - Rain Dogs

Jethro Tull;
Heavy Horses
Stand Up
Stormwatch
Catfis Rising
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Jiri

syyskuu 02, 2009, 08:39:27 ap #31 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2009, 08:51:45 ap käyttäjältä Jiri
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 31, 2009, 21:54:49 ip
Mostly Autumn on kyllä aika helvetinmoinen orkesteri...

Eilen kuulin ekaa kertaa. Ostin tuon viestisi perusteella iTunes Music Storesta 9,99 €:llä "Glass Shadows" -levyn. Itse suurena Pink Floyd fanaatikkona löysin tutuhkoja koukkuja myös siihen suuntaan. Erittäin vakuuttavaa ja vaikuttavaa musiikkia. En nyt pysty sen enempiä nimeämään mitään yksittäisiä asioita (paitsi aivan mielettömän kauniin klassisen lauluosuuden "Above the Blue" -kappaleessa... Huhhuh!) tai muutenkaan kuvailemaan tuntoja vielä tässä vaiheessa tarkemmin.

edit: Nyt juutuin tässä kuuntelemaan "Glass Shadows" -kappaletta ja kyllähän tämä(kin) biisi on ammennettu niin paljon Pink Floydilta kuin vaan oikeesti on plagioimatta mahdollista. Tämä siis positiivisena kommenttina. If you have to learn, learn from the best :-)

Tulen erittäin suurella todennäköisyydellä ostamaan lisääkin ko. artistin levyjä. Ainakin tämä uusin julkaisu meni suoraan kuunteluhermoon. Hyvää musiikkia ei koskaan ole liikaa, erinomaisesta puhumattakaan. Kiitos tästä Infernolle.

Itse voisin suositella kaikille jo aiemmin mainitsemaani Pink Floydia. Se tosin on nauttinut jo suuren yleisön suosiota vuosikymmenet, joten tässä ei varmaan mitään esittelypuheita tai sen kummempia tarvita. Jos Dark Side of The Moon kuulosti kummalliselta niin antakaa vielä mahdollisuus ja kuunnelkaa Division Bell. Pääsit sisään sitten mistä ovesta tahansa niin ennen pitkään huomaat kuinka ko. orkesterin lukemattomien biisien ja biisiketjujen kirjosta on vaikea löytää heikointa lenkkiä. Mielettömiä tarinoita niin sanoituksellisesti kuin musiikillisestikin.

Aji Infernolle suoraan voisin suositella tämän Mostly Autumnin perusteella Ritchie Blackmooren soolotuotantoa, vaikka luulenpa että taitaa olla jo aika hyvin hallussa. Lisäksi Satrianistia saattaa kiinnostaa Tony Macalpinen instrumentaalituotanto. Puhumattakaan Vinnie Mooren nerokkaista tulkinnoista. Kuuntele ihmeessä ainakin tuota Tonya ja kommentoi vähän miltä se kuulostaa.
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

GynZi

Postikuski kiikutti laatikkoon uuden Viikatteen "Kuu kaakon yllä" -levyn (signeerattuna!). Ja onhan tää kova. Ja kyllä tätä on odoteltukin kesävainaja-ep:n jälkeen.
Artesaanirakastelija

Jiri

Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 02, 2009, 08:39:27 ap
... on ammennettu niin paljon Pink Floydilta kuin vaan oikeesti on plagioimatta mahdollista.


Jaaha... Kaivelin sitten vähän lisää ja jälleen kerran täytyy todeta ettei savua ilman tulta...

http://www.youtube.com/watch?v=iRde9ceVRrs
http://www.youtube.com/watch?v=-rVaOHH66sQ
http://www.youtube.com/watch?v=GHXiFGtXWe8

Yllä pari otetta tästä:


... Mistähän ko. DVD:n saisi? :-)
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

EDi

Lainaus käyttäjältä: GynZi - syyskuu 02, 2009, 14:25:17 ip
Postikuski kiikutti laatikkoon uuden Viikatteen "Kuu kaakon yllä" -levyn (signeerattuna!). Ja onhan tää kova. Ja kyllä tätä on odoteltukin kesävainaja-ep:n jälkeen.


+1
#922

lumi1234

KING DIAMOND, graveyard <3 lempeää, hyväilevää ,kaunista, herkkää... sniif.

mut yhtä parasta on pirun  hankala todeta, ku kuiteski on monenlaista lempparia. tietyllä fiiliksellä jokin iskee tappavammin kuin muut.

wille

Lainaus käyttäjältä: EDi - syyskuu 03, 2009, 15:35:46 ip
Lainaus käyttäjältä: GynZi - syyskuu 02, 2009, 14:25:17 ip
Postikuski kiikutti laatikkoon uuden Viikatteen "Kuu kaakon yllä" -levyn (signeerattuna!). Ja onhan tää kova. Ja kyllä tätä on odoteltukin kesävainaja-ep:n jälkeen.


+1


Kyllähän Viikate on taas mainion levyn työstänyt. Yksi harvoista syistä olla ylpeä Kouvolalainen... ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

MasaT

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 10, 2009, 16:13:17 ip
Lainaus käyttäjältä: EDi - syyskuu 03, 2009, 15:35:46 ip
Lainaus käyttäjältä: GynZi - syyskuu 02, 2009, 14:25:17 ip
Postikuski kiikutti laatikkoon uuden Viikatteen "Kuu kaakon yllä" -levyn (signeerattuna!). Ja onhan tää kova. Ja kyllä tätä on odoteltukin kesävainaja-ep:n jälkeen.


+1


Kyllähän Viikate on taas mainion levyn työstänyt. Yksi harvoista syistä olla ylpeä Kouvolalainen... ;)

Pitänee mennä ostamaan taas viikatteen levy. Pari on jäänyt jo ostamattakin. Höh! Nyt kun kuuntelin uusimpia, niin aina paranee.

Linda

Moni sitä on hehkuttanu, mutta pakko hehkuttaa lisää. En oo tähän mennessä ollu mitenkään innokas Vikkate -fani, kyllähän se uppoaa, mutta ei tähän mennessä mitään järisyttävää vaikutusta tehny. Ennen kun nyt. Mies kävi hakemassa uusimman Kuu kaakon yllä -levyn ja Linda oli sillä hetkellä myyty ihan täysin. Niin helvetin hyvä levy, ettei mitään rajaa. Ainoa mikä häiritsee on se, että Kaarle sanoi YleX:n haastattelussa, että Eräs kaunis päiv on Sentenced -coveri, hmph, kauankohan mä oon nyt miettiny mistä Senareiden biisistä tuo mahtaa olla. Kuuntelet biisin kerran, ja samantien tulee yks biisi mieleen, kuuntelet toisen kerran ja mieleen tulee ihan eri biisi jne. Oon tullu siihen tulokseen, ettei se oo mistään tietystä biisistä vaan siinä on yhdistetty useampi biisi...

Mutta olkoon miten on, aivan käsittämättömän kovan levyn on jätkät kasannu ;D
The fact that no one understands you
doesn't make you an artist...

Aji Inferno

lokakuu 06, 2009, 23:55:30 ip #39 Viimeisin muokkaus: lokakuu 07, 2009, 00:00:55 ap käyttäjältä Aji Inferno
Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 02, 2009, 08:39:27 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 31, 2009, 21:54:49 ip
Mostly Autumn on kyllä aika helvetinmoinen orkesteri...

Eilen kuulin ekaa kertaa. Ostin tuon viestisi perusteella iTunes Music Storesta 9,99 €:llä "Glass Shadows" -levyn. Itse suurena Pink Floyd fanaatikkona löysin tutuhkoja koukkuja myös siihen suuntaan. Erittäin vakuuttavaa ja vaikuttavaa musiikkia. En nyt pysty sen enempiä nimeämään mitään yksittäisiä asioita (paitsi aivan mielettömän kauniin klassisen lauluosuuden "Above the Blue" -kappaleessa... Huhhuh!) tai muutenkaan kuvailemaan tuntoja vielä tässä vaiheessa tarkemmin.

edit: Nyt juutuin tässä kuuntelemaan "Glass Shadows" -kappaletta ja kyllähän tämä(kin) biisi on ammennettu niin paljon Pink Floydilta kuin vaan oikeesti on plagioimatta mahdollista. Tämä siis positiivisena kommenttina. If you have to learn, learn from the best :-)

Tulen erittäin suurella todennäköisyydellä ostamaan lisääkin ko. artistin levyjä. Ainakin tämä uusin julkaisu meni suoraan kuunteluhermoon. Hyvää musiikkia ei koskaan ole liikaa, erinomaisesta puhumattakaan. Kiitos tästä Infernolle.

Itse voisin suositella kaikille jo aiemmin mainitsemaani Pink Floydia. Se tosin on nauttinut jo suuren yleisön suosiota vuosikymmenet, joten tässä ei varmaan mitään esittelypuheita tai sen kummempia tarvita. Jos Dark Side of The Moon kuulosti kummalliselta niin antakaa vielä mahdollisuus ja kuunnelkaa Division Bell. Pääsit sisään sitten mistä ovesta tahansa niin ennen pitkään huomaat kuinka ko. orkesterin lukemattomien biisien ja biisiketjujen kirjosta on vaikea löytää heikointa lenkkiä. Mielettömiä tarinoita niin sanoituksellisesti kuin musiikillisestikin.

Aji Infernolle suoraan voisin suositella tämän Mostly Autumnin perusteella Ritchie Blackmooren soolotuotantoa, vaikka luulenpa että taitaa olla jo aika hyvin hallussa. Lisäksi Satrianistia saattaa kiinnostaa Tony Macalpinen instrumentaalituotanto. Puhumattakaan Vinnie Mooren nerokkaista tulkinnoista. Kuuntele ihmeessä ainakin tuota Tonya ja kommentoi vähän miltä se kuulostaa.


Mukavaa, että kolahti! Mielenkiintoista kyllä, MA:n yhtenä esikuvana on... Nightwish. :)  Ja Blackmore's Night on tosiaan hallussa myös... Pink Floyd on itselleni jännän ristiriitainen juttu. Jonkinmoista kitaristia kun leikin omassa pikku musatuotannossani, David Gilmour on ehkä suurin vaikuttajani. Ja maailman suurin kitarasoolo lienee "Comfortably Numbissa"... Se salpaa henkeni aivan täydellisesti - siis molemmat biisin soolot. Ja välitön vaikutus on usein se, että tartun sähköskitoistani tietyllä tapaa ehkä "huonoimpaan", eli mallintavaan Line6 Variaxiin, käskytän kepin mallintamaan alkuperäistä Gibson Les Paulia sillä paksulla, lämpimällä soundillaan... ja Line6 Pod XT saa kuin huomaamatta kovin Gilmourmaisen efektikäskytyksen. Ja sitten kitara saa kyytiä... Vieressä Music Man Luke murjottaa telineessään katkerana, sillä vaikka heppi onkin "teknisesti" Variaxiin nähden ylivertainen, se ei kerta kaikkiaan pysty loihtimaan tuota tiettyä soundia. :)  Mutta jos/kun taas mieli tekee soittaa jotain Steve "Luke" Lukatherin soundista vaikkapa Toton tyyliin, silloin "Lukea" ei voi mitenkään päihittää. Mikäpä maestron itse käyttämän kitaran voisi voittaa? :)  Hitto, kun osaisi vielä soittaa! =)

Koetan etsiä tuota Tonya ja kommentoin!

Jos pidit "Glass Shadowsista", ainakin "Heart Full of Sky" kolahtaa varmasti. Bändin vanhempia levyjä ei vielä iTunesissa ole, mutta tulen itse hankkimaan varmasti koko kokoelman. Sen verran vakuuttavaa menoa on kaikki kuulemani. :)  Bryan Joshin kitaroinnissa olen aina monttu auki yhdestä asiasta: hän soittaa kuin riivattuna! Äijän sooloissa on sellaista tulta ja tunteen paloa, mitä hyvin harvoin kuulee. Esimerkiksi "Tearing at the faerytale" voisi opettaa useimmille hard rock/metallikitaristeille helkkarin paljon siitä, mitä hyvin harvoilla nuoteilla voi saada aikaan, kun niihin panee koko sielunsa lähes hulluuteen asti! Kaikella kunnioituksella esim. Nightwishia kohtaan, Emppu ei ole vielä (!) edes lähestynyt sitä tekniikan ja palavan tunteen yhdistelmää, joka tuntuu Joshilla olevan jo "normaalia". Mutta eipä ole moni muukaan tietämäni kitaristi...

Tässä yhteydessä mieleen tulee tällä foorumilla ehkä ei-niin-seksikäs Fleetwood Mac. On muuten parhaimmillaan helkkarin kova bändi sekin; hienoja biisejä ja kaikki muusikot ehdotonta ässäluokkaa pelipaikoillaan. Leadkitaristi Lindsey Buckingham esim. on tapaus aivan omasta universumistaan. :) 

Jos vain ego kestää testin, kuunnelkaapa Macilta "Murrow Turning Over in His Grave" ja "Running Through The Garden" bändin 2003 albumilta "Say You Will". Siinä voi vaikka yllättyä... ;) Eka biisi tuo kummasti vaikkapa tuon Mostly Autumnin mieleen - positiivisessa mielessä. Jälkimmäisessä kuulette oikean rock-jumalattaren (Stevie Nicks) tositoimissa vokaaleissa suoraviivaisemmassa biisissä. Ja kummassakin Lindsey Buckingham heittää täysin veret (ainakin minulta) seisauttavaa kitaratyötä sellaisella hullulla intensiteetillä, etten itse kitaristina välillä kerta kaikkiaan pysty käsittämään, miten äijä soittaa mitä soittaa!!! Jumalaista hulluutta? ;-)

Ja sitten Spotifyn käyttäjille viikon vinkki: Poco - Ghost Town...  :)