kesäkuu 14, 2024, 18:05:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mahtilevyt

Aloittaja Aji Inferno, tammikuu 31, 2009, 04:57:49 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

tammikuu 31, 2009, 04:57:49 ap Viimeisin muokkaus: helmikuu 03, 2009, 22:47:29 ip käyttäjältä Aji Inferno
Boney M oli 70-luvun loppupuolella ja 80-luvun alkupuolella. yhtä kuin disco. Kaikki tämä antaisi useimmille täällä syyn inhota yhtyettä, kuuntelemattakaan sitä koskaan. Allekirjoittanut, myös mm. raskaan metallin ystävä, on toista mieltä. Boney M:n "Boonoonoonoos" albumi oli paitsi yhtyeen kaupallinen itsemurha, myös aivan helvetin kova albumi millä tahansa mittarilla!!

Sitä on vaikea sanoa, mitä tällä albumilla oikein tavoiteltiin. Biisit ovat enimmäkseen aivan upeita ja usein kaikkea muuta kuin tanssikamaa...

Mikä hyvänsä olikin levyn ideana, tulos oli ajaton mestariteos. Ja tämän levyn parhaat hetket ovat raskasta sarjaa. Aivan helvetin hyvää musiikkia!

Eija


Riiviö

Highwaymen: Highwayman 1 ja 2 ja jostain syystä niitä on sit tehty suomeksikin. Täti on näitä Bruce Springsteen/country-ihmisii...
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

maunemaune

Machine headin the blackening levy on aivan mahtava levy, jos sitä vertaan bändin aikasempaan materiaaliin, ni tota ei ees uskois saman bändin tekemäksi, TÄYDELLINEN LEVY

wille

In Flames: Sense of Purpose

Läntisestä naapurista pärskähtää ilmoille melko mehugas albumi.
Todellakin kestää kuuntelua. Ei täyteraitoja vaan aitoa asiaa rallista toiseen.

Tässä saa rahoilleen vastinetta.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 31, 2009, 04:57:49 ap
Boney M oli 70-luvun loppupuolella ja 80-luvun alkupuolella. yhtä kuin disco. Kaikki tämä antaisi useimmille täällä syyn inhota yhtyettä, kuuntelemattakaan sitä koskaan. Allekirjoittanut, myös mm. raskaan metallin ystävä, on toista mieltä. Boney M:n "Boonoonoonoos" albumi oli paitsi yhtyeen kaupallinen itsemurha, myös aivan helvetin kova albumi millä tahansa mittarilla!

Ja millainen levy... 

Ajattelette, että joku Lady Gaga on kova juttu?

Kuunnelkaa tämä - lujaa. Ja tiedätte mitä tarkoitan...

Aivan tolkuttoman kovia biisejä, vuosien takaa!
Aji Inferno

POCO: Under The Gun (1980)

Mitä voi sanoa bändistä, joka tuotti mm. 2 The Eaglesin basistia/lauluntekijää? Tämä albumi lienee lähinnä rockin sielua, mitä itse tiedän. Tämä on sitä itseään. Levyn kansi sanoo oikeastaan kaiken. Se on sysimusta, punainen villihevonen juoksemassa kohti kuulijaa. Ja siinä on täsmälleen Pocon taika! Siinä on rockin sielu.


Pohjantuuli

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 31, 2009, 04:57:49 apAllekirjoittanut, myös mm. raskaan metallin ystävä, on toista mieltä. Boney M:n "Boonoonoonoos" albumi oli paitsi yhtyeen kaupallinen itsemurha, myös aivan helvetin kova albumi millä tahansa mittarilla!!


Kiitoksia vinkistä! On yllättävän virkistävä levy kuitenkin aika valtavirtapop-artistilta. Esim. Ride to Agadir kappale pesee kyllä suurimman osan Boney M:n "Super hits" -kokoelmalevylle kootuista biiseistä.. Vaikka tosiaan yksikään albumin biiseistä ei ole tuolle kokoelmalevylle päässyt.

Itse lisäisin Mahtilevyjen listaan M.A. Nummisen levyn "Suosituimmat lastenlaulut". Nimestään huolimatta sopii hyvin myös aikuiseen makuun, mikä näkyy hyvin mm. Auto synnyttää -biisin Johnny Kniga live-esityksestä: http://www.youtube.com/watch?v=aPzKLwE09wE . Youtubessa myös "On sika kunnossa" http://www.youtube.com/watch?v=d91xvkzTtPk ,   ja klassikko Kookospähkinä http://www.youtube.com/watch?v=AZ9a2aA8pi4 . Lisäksi kappale "Poliisi ja rosvo" on varmasti kaikista hevimäisin lastenlaulu minkä olen kuullut.

Astron

Celtic Frost: Monotheist    Äärimmäisen kova pakkaus!
Öfläpöflä!

Mursu

Opeth - watershed , sunn O))) - black one.

Aji Inferno

CATATONIA - International Velvet (1998)

Suomessakin esiintynyt Catatonia, Walesin lahja brittirockille, oli vähän liian hyvä omaksi edukseen. Bändin kakkoslevy "International Velvet" on valittu äänistyksissä 20. vuosisadan parhaiden albumien listalle täydestä syystä. Se kun on lajissaan kutakuinkin täydellinen - aina siihen pisteeseen, ettei bändillä ollut käytännössä mitään mahdollisuutta enää yltää samaan myöhemmillä levyillään. Ja niinhän siinä kävikin; kaksi seuraavaa albumia myivät hyvin, mutta jatkuvasti vähemmän - ja samalla bändin musiikillinen taika hiipui pois yhtä nopeasti kuin oli noussutkin. Lopulta monien miesten suosikki, käheä-ääninen Cerys Matthews sai hermoromahduksen - ja Catatonia oli menneisyyttä.

"International Velvet" on toisaalta aivan mahtavien biisien, toisaalta Cerys Matthewsin juhlaa. Tunnelmat liikkuvat sähköisen brittipopin, aurinkoisen kevyiden akustisten juttujen ja yllättävänkin raskaiden sävelten välillä - ja Cerys muuttuu niiden myötä kieroutuneesta keijusta väsyneeksi alkoholistiksi tai pantterimaiseksi, käheän sähiseväksi rock-jumalattareksi. Täyttä taikuutta! Ja ne sanoitukset: kannattaa totisesti lukea...

Levyn biiseistä moni on jo kiistaton klassikko, mutta yksi on ehkä ylitse muiden; "Part of the furniture". Synkkä, kuiskaavasti alkava biisi moniselitteisellä sanoituksella kasvaa raskaiden kitaroiden mukana elämää suuremmaksi spektaakkeliksi. Ja se laulusuoritus... HUH!!!

Kymmenen parhaan koskaan kuulemani levyn joukossa, eikä tee edes tiukkaa. Että kenellekö? Hmmm. Loistavan popin ja keskiraskaan sähköisen rockin ystäville nyt ainakin. Mutta tuskin jättää muitakaan kylmäksi. ;)

Mursu

Kerli - Love is Dead . mukava äänistä poproktms estoonian maalta.
Sunn O))) - Black One . dronemetallia.

Freelancer

Alice in Chains - Dirt
Tuossa levyn avausraita, Them Bones. Väittäisin yhdeksi kaikkien aikojen parhaista raskaan rockin levyistä.

Kyuss - Welcome to Sky Valley
Taas levyn avausraita, Gardenia. Tästä ei stoner parane (ainakaan paljoa).

Loppuun vielä vähän vauhdikkaampaa:
Pig Destroyer - Terrifyer
Oudosta nimestä huolimatta yksi kovimpia bändejä rankemman musiikin puolella. Biisi on yksi bändin parhaista, Carrion Fairy.

Noli Me Tangere

System Of A Down - Toxicity

SOADin paras levy koskaan. Eikä vedä ihan äkkiä muutkaan bändit vertoja tälle lätylle. Harmittaa kun kyseinen yhtye on ilmeisesti lopettanut. Ei Serj Tankianin tai Scars On Broadwayn levyt pärjää vertailussa Toxicitylle, mutta yhdistämällä nuo kaksi levyä olisi kyllä saanut aikaiseksi ihan kelvollisen SOADin levyn.

Toxicity on myös ensimmäinen SOADin levy minkä olen hankkinut. Ah, muistoja tulvii mieleen...

maunemaune

Lainaus käyttäjältä: Noli Me Tangere - maaliskuu 19, 2009, 11:58:38 ap
System Of A Down - Toxicity

SOADin paras levy koskaan. Eikä vedä ihan äkkiä muutkaan bändit vertoja tälle lätylle. Harmittaa kun kyseinen yhtye on ilmeisesti lopettanut. Ei Serj Tankianin tai Scars On Broadwayn levyt pärjää vertailussa Toxicitylle, mutta yhdistämällä nuo kaksi levyä olisi kyllä saanut aikaiseksi ihan kelvollisen SOADin levyn.

Toxicity on myös ensimmäinen SOADin levy minkä olen hankkinut. Ah, muistoja tulvii mieleen...


Totta sillon kun ensimmäisen kerran kuuntelin kyseistä levyä fiilis oli eka et mitä v****a siit meni hetki ja sit se kolahti aivan MAHTAVA LEVY!!!!

Tepi

Eluveitie - Sprit (2006), on levy jota ensimmäistä kertaa kuullessani tunsin syntyneeni uudelleen. Vaikka saman yhtyeen Slania on levynä mielestäni parempi- ei sillä kuitenkaan enää samanlaista kampittavaa vaikutusta ollut koska levyn saadessani jo tiesin mitä odottaa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

kettu

Paras ja letkein aamunavaus on Ike Quebec - Bossa Nova Soul Samba. Sillä alkanut päivä jo lähes vuoden ajan.

Mursu

1200 mics - 1200 micrograms ja the time machine

sunn o))):a en viiti/kehtaa enää edes kehua :D

Herkuttelija

toukokuu 15, 2009, 15:46:08 ip #18 Viimeisin muokkaus: toukokuu 15, 2009, 15:47:52 ip käyttäjältä Herkuttelija
Lainaus käyttäjältä: maunemaune - helmikuu 08, 2009, 21:30:02 ip
Machine headin the blackening levy on aivan mahtava levy, jos sitä vertaan bändin aikasempaan materiaaliin, ni tota ei ees uskois saman bändin tekemäksi, TÄYDELLINEN LEVY


KANNATETAAN EHDOTTOMASTI

Edit: No en kyllä yhtään vähättelis levyjä Through the Ashes of Empires ja varsinkaan debyyttia Burn My Eyes. Varsinkin jälkimmäinen, aivan jumalattoman kova plätty.

von Riena

Tiger Army - Ghost Tigers Rise

Tästä ei psycho/neobilly/punkrock enää parane. Olen sanaton. Total hittiputkea koko levy, ja voin todeta, että olen harrastanut parasta seksiä IKINÄ tuolta levyltä löytyvän "Santa Carla Twilight"-kappaleen soidessa repeatilla... ;D

-RomantiikkaRiena.
#579