toukokuu 18, 2022, 21:55:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Civilization V (& Railroad Tycoon 3)

Aloittaja Aji Inferno, syyskuu 24, 2010, 22:05:28 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Tässä yksi moneen kertaan kaikkien aikojen parhaaksi tietokonepeliksi valitun pelin - tai paremminkin maailmansimulaation - versio, eli tällä kertaa uusin versio! Ilmestyi nimittäin STEAM-verkkopalvelun kautta meille eurooppalaisille tänään klo 3:00 aamulla.

Ja kuten odottaa saattaa, uni on ollut vähäistä tuon aamukolmen jälkeen... ;)

Ennakkotiedot pelistä ovat olleet hyvin ristiriitaisia. Monet nettikommentit ovat olleet varsin negatiivisia. Tämä siis siksi, että peli julkaistiin - suuri kurpizza tietää mistä laillisista syistä - jälleen kerran myöhemmin Euroopassa kuin USA:ssa.

Nyt, noin ehkä 7 tunnin pelin jälkeen (ei, minulla ei todellakaan ole elämää, jos joku asiaa epäili! ;), fiilikseni on positiivinen. Tämä ei ole sama peli kuin Civ 4, mutta se on lähellä sitä. Ja lopputulos on varsin jännällä tavalla sekä tuttu, että uusi.

Tämä kokemus ei vielä millään tavoin riitä antamaan Civ V:lle minkäänlaista "lopullista" arvosanaa. Mutta sanotaanko niin, että ensivakutelma monien tuntien jälkeen on positiivinen. Ja näytän nyt pelaavan sitä innolla sen sijaan, että tekisin perjantai-iltana elämälleni jotain oikeasti tärkeämpää. Eli kaipa Sid Meier on jälleen onnistunut. ;)

P.s: Ja SILTI: vanha Railroad Tycoon 3 on vieläkin parempi. Maailmasimulaattori, jonka tekoäly vetää turpaan jopa 6 x 4.1 GHz "teho-tietokonettani!. Listallani kaikkien aikojen hienoin tietokonepeli/simulaattori. Siitä on hiljattain tehty uusi, aivan tajuttoman upea, ilmainen (!) versio nimeltään "Trainmaster". Tsekatkaapa: http://hawkdawg.com/rrt/rrt3/TM/ - ja sitten sieltä itse satojen tuntien ajan tekemäni skenaario: http://hawkdawg.com/rrt/rrt3/TM/tm_asia.htm - ja sieltä "China Ultimate 2.0."

Luuletkö pystyväsi rakentaamaan rautatien esim. Hong Kongin ja Tiibetin Lhasan välille?

Ei aivan helppoa!  8)

Ja jos luulet kykeneväsi kytkemään suht' suuren Kiinan ja sen lähialueiden (mm. Himalayan vuoret) ihmiset ja bisnekset yhteen kulloinkin saatavilla olevalla junateknologialla, osaatko investoida juuri oikeisiin asioihin? Osaatkö sähköistää ratoja kun aika on oikea? Tai milloin järeät höyryveturit ovat paikallaan korkealla vuoristoissa?

Tiedät, että Shanghai oli suurkaupunki jo 1876. Tiedät, että se tulee kasvamaan...  Eli pitäisikö Shanghaihin perustaa yhden sijaan 2 tai 3 asemaa henkilö- ja tavaraliikenteen takaamiseksi - ja ruuhkahelvetin välttämiseksi?

Skenaariossa on 170 kaupunkia, autenttisesti bisneksiltään mallinnettuina. Ja kaikki muuttuvat aikojen mukana.

Jos saatte käsiinne Railroad Tycoon 3 pelin, tässä on totisesti jotain minkä uskallan luvata olevan pelituntien arvoista. Kun esim. saatte ensimmäisen yhteytenne Shanghaista Trans-Siperian Rautatiehen, se on jotain... :)

Pelitunteja kuluu. Ja kuluu... Ja kuluu!

Tässä kaksi parasta peliä: CIV ja RRT3...

Kaltsu

Eeeeiiiiii...mistä näitä tulee. Okei myönnän joskus sortuneeni, mutta aikansa kutakin.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Hombre

Jos oltaisi "naamakirjassa"  painaisin, notta, tykkää...
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

TunturiTiger

Tänks AjiInferno! Ja taas ollaan koukussa yhteen prkln peliin! >:( (tästä kohdasta poistin pari rumaa sanaa)

Aji Inferno

Tässä kaksi maailman parasta peliä, jotka saavat ns. "parisuhteen" todelliseen testiin. Sanoo vaimo tai vaimoke mitä hyvänsä, näissä on aivan pakko klikata se seuraava siirto...

Eli tietyssä normiperhetodellisuudessa voin erittäin hyvin kuvitella:

"Et, helvetti, rupea pelaamaan tuota!!! Tulet sänkyyn NYT! Tai...."

Mutta nämä kaksi peliä ovat NIIN hyviä, että tuollaisessa tilanteessa vastaus saattaisi olla... mielenkiintoinen.

8)

TunturiTiger

Se siitä. En pelaa enempää. IKINÄ! MITÄÄN!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 24, 2010, 22:42:38 ip
Se siitä. En pelaa enempää. IKINÄ! MITÄÄN!


Päinvastoin. Tässä syyt sulle pelata näitä juttuja nyt, aina, tulevaisuuteen!!!  8)

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 24, 2010, 22:12:45 ip
Eeeeiiiiii...mistä näitä tulee. Okei myönnän joskus sortuneeni, mutta aikansa kutakin.


Aikansa MITÄ? ;)

Avon Barksdale

Footballmanagerit syö civejä ja railroadtycooneja aamupalaksi.

Kaltsu

http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Legoinsinööri

Eihän 7-tuntinen sessio civissä ole mitään. Ainakin Civ IV:ssä parhaat pelit on just niitä eeppisen mittaiset isoimmalla pallolla, jotta jokaisesta teknologiasta ja aikakaudesta pääsee repimään kaiken riemun.

Nimim. Pelaan civiä vasemmalla kädellä ja nukutan lasta toisella :p

Pankkipoju

Ååh, vuoropohjaiset taktiikkapelit, parhautta hiljaisissa kotihetkissä  :)
Itse teen siten että kuulokkeet päähän, joku radiokuunnelma (tjsp) ja eikun pelaamaan...

Tuon kuuntelin viimeksi, on muuten eri hyvä... Pojun asteikolla: ****

http://kotiliesi.fi/kirjat/kuuntele-kirja/kjell-westo-missa-kuljimme-kerran

itachi

Heh, olen ollut "civ-leski" taas pari päivää. Niin vähän siksi, että ensitöikseen näytönohjain kosahti ja puolikas joutui kärvistelemään pelaamatta kunnes sai uuden hankittua.

Tätä ennen olin jonkin aikaa Mafia II -leski... Tai no, varsinaisesta leskeydestä ei kyllä voi puhua, sillä toverini pelaa onnekseni sen verran hyviä pelejä, että niitä katselee siinä missä hyvää leffaakin :) Civiäkin varmasti katselisi, jos näytön tapahtumat näkisin vaivattomasti sohvalta asti tai saisin itsekin joskus pelata...