huhtikuu 16, 2024, 21:38:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Fatalii Gourmetin tuotteita Jättijaosta

Aloittaja Lihamestari, marraskuu 30, 2010, 20:14:48 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

Nyt olemme saaneet Fatalii gourmetin tuotteet valikoimiin!

Tuoreen chilin ollessa tauolla, tilannetta paikkaavat seuraavat tuotteet:

Naga Morich:
Jauhe
Savustettu jauhe
Säilötty murska

Aji Cristal:
Jauhe
Savustettu jauhe
Säilötty, kokonainen
Säilötty, suikale

Tuotteet löytyvät hedelmä ja vihannesosastolta, kylmätiskistä ja palvelulinjaston päältä, siitä lihojen kohdalta! :)

Tuoretta sitten seuraavan kerran touko/kesäkuussa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Näitä tuotteita siis jatkuvasti saatavilla? Vai perinteisesti kun ensimmäinen 20kpl myyntierä myydään loppuun, lisää tulee sitten mañana..?

Huomenna voisi tuota säilykenagaa vaikka ostaakin!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

mikestones

miksei voisi tuotteita tuoda myös tampereelle hervantaan tuohon mun lähelle kauppaan?

masaiman

Kauppiasta riuska ote hihasta ja anova kauriinkatse. Saattaapi tilatakin.

Lihamestari

Tilasin noita reippaasti! Ehkä enempi, mitä kauppias olisi halunnut! ;D
Jos nuo loppuvat, niin nopeasti saadaan varmaan lisää, kun nämäkin tuli alta viikossa...
Eli tulee pysyvään valikoimaan. :)

Ja semmosta olen kuullut ohimennen, että chilien ystävistä tullaan jatkossakin pitämään erittäin hyvää huolta kaupan toimesta, mutta niistä sitten ensi vuonna!

Keväälle on alustavasti sovittu Fatalii gourmetin tuote-esittelypäiviäkin! :)
Saadaan mummot punastelemaan! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Selixi

Mahtavaa tietää, että suht läheltä saa tollasii herkkui. ;D. Enköhän tule jossain vaiheessa käymään.

Ryhis

joulukuu 03, 2010, 09:57:49 ap #6 Viimeisin muokkaus: joulukuu 03, 2010, 10:12:57 ap käyttäjältä Räyhäkäs
Käväisin eilen jättijaossa ostamassa pari putkiloa savustettua aji cristalia ja purkin nagaa. Kaikki löytyivät kätsästi Fatalii-gourmet-osiosta, löytyy HeVi-osastolta, sisäänkäynnistä vasempaan.

Täytyy vielä kehaista, että tuotteita oli täydet setit tarjolla - tosin panin merkille että torstai oli kuormapäivä. Yhdessä Ameriikan Herkut-hyllystä löytyvien Blair'ssin tuotteiden kanssa (ynnä paholaisen possurullan) en epäile hetkeäkään nimimerkki Lihamestarin väitettä, että kyseessä on Suomen tulisin K-kauppa!

edit. Kehutaan vielä tuota Fatalii Gourmetin nagaa;

Se on hyvää, eikä liian tulista. Kaverin kanssa lusikoitiin sitä lihapiirakan väliin lounaalla eikä tehnyt yhtään tiukkaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Ei ne hyllyssä olevat määrät ole kuormapäivästä johtuvia!
Niitä löytyy vielä varaston puoleltakin, koska ajattelin heti kättelyssä varautua siten, ettei heti ekalla viikolla tarttis myydä eioota...

Ja varmaan huomasit, että ollaan hieman remontin kourissa?
Kaupanväen toimesta on jo aikoja sitten huomattu chilien ystävien runsaslukuinen joukko asiakaskunnassa ja siitä johtuen uusitussa myymälässä tullaan chilien ystävät ottamaan entistä paremmin huomioon!! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Fatalii gourmetin tuotteiden ainut huono puoli on niiden tulisuus. Tuo savunaga-tuubi kestää meidän perheen käytöllä ainakin vuoden tai kaksi  ;D

Täytyy ensi viikolla varmaan ostaa savustamattomia versioita ko. tuotteista. Mikäs oli paholaisen possukääryleen tilanne? Voisin torstaina tulla ostamaan, jos ehdin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Juu, tulista se on! Mä oon maistanu vaan sellaisenaan... ;D
Täytys varmaan kokeilla kotona, jonkun pöperön joukossa.
Duunissa meinattiin laittaa sitä lohen kaveriksi.

Mä laitan duuniin viestiä, että tekee sitä valmiiks torstaille.
Itse ole sairaslomalla, kun onnistuin kikkailemaan uudella veitsellä peukalon auki...   :-\
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Legoinsinööri

Se on varmaan noi tuoretavarat, joita kauppias voi ihan syystäkin pitää arpapelinä, mutta muu tavara varmaan säilyy sen verran pitkään ettei ole pelkoa hyllyyn jäämisestä. Naga menee mulla ainakin yllättävän nopeasti. Sillä kun saa sen sopivan tujauksen vähällä määrällä niin tulee myös käytettyä. Aji Cristal-jauheen kanssa olen huomannut, että sitä pitää ripottaa melkeinpä kerros sinne ruokaan että saa hyvän potkun, joten se kuluu vähän turhankin nopeasti.

Lihamestari

Mä huomasin kanssa saman ton Aji Cristal jauheen kanssa!
Koeponnisteltiin sitäkin, mutta tuntui, että sillä ei saa tulisuutta pöperöön mitenkään...

Yks duunikavereistani, joka oli kiljuen juossut maitopurkille nagakääryleen täytteen jälkeen manaili, että eihän tää oo ees tulinen...
Ehkä tuosta Aji Cristalista tuleekin sitten sellainen hieman miedompi painos, kunhan taas työmaalle selviän!

Mä en noitten säilykkeiden puolesta pelkää, niisä on 2 vuotta myyntiaikaa! Ainoa on vaan, että tota lostavaa Aji Cristal suikaletta ei kuulema meinata jatkossa valmistaa! Ainoastaan kokonaista... :(

Täytyy sen verran kehua, että näitä on oiken ilo myydä, kun pääsee kehumaan tuotetta suomalaiseksi!
Monella, kun on sellainen käsitys, että pitäis lentää vähintään 11 tuntia koneella, ennen kun pystyy näkemään chilikasvin! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Todella hienoa, että Jättijako on huomannut meidän nagamielten olevan ihan oikea ja kasvava asiakaskunta! :) Fatalii's Gourmet -tuotteista voi sanoa lähinnä samaa kuin Savuhovin tuotoksista: joskus "Made in Finland" on todella ylpeyden aihe! Molemmat kävisivät vaikka vientituotteiksi. Ja tehdäänhän suomessa hienoa chilikulttuuria tuotemielessä muuallakin. Tervettä kilpailua esiintyy jo, ja laatutaso tuntuu olevan kauttaaltaan kova!

Näyttäisi muuten siltä, että Aji Cristal, Lemon Drop ja Naga ovat vakiintumassa suomalaisen chilikeittiön "peruschileiksi". Kukapa olisi osannut aavistaa 10 vuotta sitten?!  ;D Muistan vielä toistakymmentä vuotta sitten USDAn siemen-geenipankista tilaamani, uskoakseni maamme (ellei Euroopan) ensimmäiset Aji Cristal -siemenet. Kasvi oli todellinen superharvinaisuus. Ja nyt sitä myydään jalostettuna herkkuna marketeissa!! :) Asia pitäisi ehkä saattaa USDAn geenipankin tietoon: heidän harvinaisuus-kokoelmistaan on syntynyt toisella puolella maailmaa jotain odottamatonta, mutta hienoa! Aji Cristalin alkuperäiset viljelijät Chilen Curicossa voisivat myös olla varsin ihmeissään, jos tietäisivät minne heidän paikallinen herkkunsa levisi!

Tämä kaikki voi - ainakin omissa hallusinaatioissani - tuottaa suomeen hyvin omaperäisen chilipitoisen keittiökulttuurin, jollaista vastaavaa ei maailmalta löydy. Nuo kolme "suomalaisten suosikkia" ovat siitäkin mielenkiintoisia, että ne näyttävät käytännössä korvaavan monet muualla maailmassa vallitsevat lajikkeet. Aji Cristal korvaa pitkälti esim. Jalapeñon, Lemon Drop Cayennen ja Naga taas Habaneron. Koska makukin on erilainen, syntyvä ruokakin on erilaista. Uskoisin myös, että suomi lienee maailman ainoa maa Etelä-/Väliamerikan ulkopuolella, jossa baccatum-laji on kaupallisestikin merkittävä! Kiitos siitä kaikesta kuuluu suomen chiliharrastajille! :)

PP

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2010, 11:15:00 ap
Näyttäisi muuten siltä, että Aji Cristal, Lemon Drop ja Naga ovat vakiintumassa suomalaisen chilikeittiön "peruschileiksi". Kukapa olisi osannut aavistaa 10 vuotta sitten?!  ;D Muistan vielä toistakymmentä vuotta sitten USDAn siemen-geenipankista tilaamani, uskoakseni maamme (ellei Euroopan) ensimmäiset Aji Cristal -siemenet. Kasvi oli todellinen superharvinaisuus. Ja nyt sitä myydään jalostettuna herkkuna marketeissa!! :) Asia pitäisi ehkä saattaa USDAn geenipankin tietoon: heidän harvinaisuus-kokoelmistaan on syntynyt toisella puolella maailmaa jotain odottamatonta, mutta hienoa! Aji Cristalin alkuperäiset viljelijät Chilen Curicossa voisivat myös olla varsin ihmeissään, jos tietäisivät minne heidän paikallinen herkkunsa levisi!

Tämä kaikki voi - ainakin omissa hallusinaatioissani - tuottaa suomeen hyvin omaperäisen chilipitoisen keittiökulttuurin, jollaista vastaavaa ei maailmalta löydy. Nuo kolme "suomalaisten suosikkia" ovat siitäkin mielenkiintoisia, että ne näyttävät käytännössä korvaavan monet muualla maailmassa vallitsevat lajikkeet. Aji Cristal korvaa pitkälti esim. Jalapeñon, Lemon Drop Cayennen ja Naga taas Habaneron. Koska makukin on erilainen, syntyvä ruokakin on erilaista. Uskoisin myös, että suomi lienee maailman ainoa maa Etelä-/Väliamerikan ulkopuolella, jossa baccatum-laji on kaupallisestikin merkittävä! Kiitos siitä kaikesta kuuluu suomen chiliharrastajille! :)

Aivan totta ja kieltämättä melko uskomatonta. Jos sinulla on yhteyksiä jenkkilään niin pistähän viestiä menemään.

Chilitietoisuus ja -harrastus kasvaa Suomessa jatkuvasti ja viimeisen parin vuoden kehityksen perusteella voi vain kuvitella, mikä tilanne on parhaimmillaan viiden vuoden kuluttua. Aji cristalista voi hyvin tulla Suomen kansallischili. :)

hessi

Hienoa on juuri se, että näitä kotimaisia tuotteita saadaan kauppojen hyllyille. :)
Ja tuote määrä on lisääntynyt huimasti muutamassa vuodessa,
ei mene kuin hetki ja suuret valmistajat heräävät myös
ja se lisää taas chilin kasvattajia ammattimielessä joka lisää työpaikkoja :)
suositaan kotimaisia chilituotteita oli ne sitten suklaata, makkaraa, säilykkeitä tai
tuoreita chilejä :)
eiköhän me chilipäät nosteta suomi nousuun! Nagan voimalla ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

masaiman

Kiitos varsinkin Aji Cristalin leviämisestä kuuluu ainakin omasta näkökannastani (kuluttaja, joka ei tunne taustakiemuroita) Lähinnä Fatalii Gourmet-tuoteperheelle. Savukristalli on ainakin allekirjoittaneen mielestä heti savurocotojauheen jälkeen jaloin tapa nauttia chilistä. Cristal on hedelmäinen, raikas ja hyvin maukas chili. Kasvatuksessakin on osoittautunut kiitolliseksi. Ainakin tuota omaa puskaa on karsittava varsin usein kun ottaa koko ajan valoihin kiinni. Yksi asia minkä olen huomannut tämän ensimmäisen chilivuoteni aikana myös tuosta Cristalista on eri kypsyysasteiden hyvinkin merkittävä tulisuusero. Itse tykkään nauttia palkoni kirkkaan vihreänä yleensä salaatin tai pizzan seassa, punaiset (oranssit) ovat minulle liian tulisia.

Naga sopii varsinkin savustettuna mielestäni hyvin suomalaiseen äijäkulttuuriin ja omien rajojensa kokeiluun. Jos joskus haluan oikein sikatulista ruokaa ripottelen päälle ihan hipauksen nagajauhetta (en tarvitse ainakaan vielä enempää...)

Jospa, oi jospa saisi joskus iskostettua yleiseen tietouteen erilaisten lajikkeiden suositeltuja käyttötarkoituksia. Itse käytän Lemon Drop-jauhetta lähinnä kalan kanssa, Bih Jolokia sopii mainiosti risottoon, Savukristalli pihvin päälle, Naga kunnon himoon... Kukin täydentäköön listaa oman mielensä mukaan.

Jos joskus näen sen päivän, kun voin marssia lähimarkettiini ostamaan savurocotojauhetta voin kuolla onnellisena... Toisaalta moisen herkun haluaisi ehkä pitää pienen piirin salaisuutena...

hessi

Lainaus käyttäjältä: mattson - joulukuu 11, 2010, 19:36:55 ip
Naga kunnon himoon...
Jos joskus näen sen päivän, kun voin marssia lähimarkettiini ostamaan savurocotojauhetta voin kuolla onnellisena... Toisaalta moisen herkun haluaisi ehkä pitää pienen piirin salaisuutena...


Asiaa.... ja todellakin ehkä haluan minäkin pitää savurocoton pienen piirin salaisuutena ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2010, 11:15:00 ap
Tämä kaikki voi - ainakin omissa hallusinaatioissani - tuottaa suomeen hyvin omaperäisen chilipitoisen keittiökulttuurin, jollaista vastaavaa ei maailmalta löydy. Nuo kolme "suomalaisten suosikkia" ovat siitäkin mielenkiintoisia, että ne näyttävät käytännössä korvaavan monet muualla maailmassa vallitsevat lajikkeet. Aji Cristal korvaa pitkälti esim. Jalapeñon, Lemon Drop Cayennen ja Naga taas Habaneron. Koska makukin on erilainen, syntyvä ruokakin on erilaista. Uskoisin myös, että suomi lienee maailman ainoa maa Etelä-/Väliamerikan ulkopuolella, jossa baccatum-laji on kaupallisestikin merkittävä! Kiitos siitä kaikesta kuuluu suomen chiliharrastajille! :)
Mä uskon, että "pienellä" työllä tämä onnistuu vallan mainiosti, kun meillä täällä härmässä ei vielä ole chilikulttuuria, eikä laajamittaista tuotantoa!
Aivan eri asia olisi tuoda uusia, vaikkakin loistavan makuisia lajikkeita markkinoille, jos hyllyt notkuisi jo Aji Kekkonen purkeista!
Tämän takia suomessa on alkoissakin euroopan mittakaavassa erittäin laaja valikoima viinejä, kun ei ole omaa tuotantoa!
Yritäppä ranskalaiselle myydä jotain Riojan tuotantoa! ;)

Enää tämä pitää saada suuren kansan tietoisuuteen ja siihen tarvitaa paljon työtä, markkinoitimielessä!
Maistattamista, reseptejä, uutuustuotteita jne.
Näin isot talotkin toimii uutuuksiensa kanssa! Kallista touhua, mutta veikkaan, että se loppupeleissä maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: hessi - joulukuu 11, 2010, 17:46:36 ip
Hienoa on juuri se, että näitä kotimaisia tuotteita saadaan kauppojen hyllyille. :)
Ja tuote määrä on lisääntynyt huimasti muutamassa vuodessa,
ei mene kuin hetki ja suuret valmistajat heräävät myös
ja se lisää taas chilin kasvattajia ammattimielessä joka lisää työpaikkoja :)
suositaan kotimaisia chilituotteita oli ne sitten suklaata, makkaraa, säilykkeitä tai
tuoreita chilejä :)
eiköhän me chilipäät nosteta suomi nousuun! Nagan voimalla ;)
Mä toivon että suuret talot ei herää tähän ja jättä touhun pienten ja keskisuurten specialyritysten hommaksi!
Mä voin jo suussani maistaa Felixin chilisuikaleen etikkaliemessä! YÖK!! Tavara kasvatettu ties mistä, kasvatettu ties millä, myrkytetty millä sattu ja purkitettu jossain itäeuroopan kolkassa mahdollisimman halvalla.
Tollaista kun kuluttaja sitten maistaa, jää se siihen ostokertaan!
Isot sössii kaikki herkut!! :(

Uskoisin, että kaksi, kolme suomalaista viljeliää pystyy pyörittämään suomen chili sceneä oikein loistavasti! Tosin ensimmäinen maksaa aina oppirahat ja tekee suurimman työn...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

hessi

Näinkin voi käydä, mutta myös hyvinkin,
kaikkihan riippuu siitä mitä/ketä kuuntelevat.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry