marraskuu 29, 2023, 04:35:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tupakan kasvatus

Aloittaja chilimieli, maaliskuu 24, 2011, 23:45:28 ip

« edellinen - seuraava »

Poltatko?

Kyllä, säännöllisesti.
56 (30.4%)
Kyllä, silloin tällöin.
21 (11.4%)
Kyllä, harvoin, erityistilanteissa.
21 (11.4%)
En.
73 (39.7%)
Valintani on rimbaramba.
6 (3.3%)
Mistä noita tupakan kasvatajia oikeni tulee?
9 (4.9%)
Pitäisikö Suomen lakeja muutenkin muuttaa?
2 (1.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 184

Torakka

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 17, 2012, 18:16:41 ip
Olisi metkaa listata kaikki ihmisen "tupakkana" polttamat kasvit eri puolilta maailmaa, muuten... Osa laillisia, osa ei - ja monet varmasti laillisia toisaalla, laittomia toisaalla. Yleensä kai sen mukaan, missä valtava tupakkateollisuus on saanut lobbailtua lait mieleisikseen ja missä ei. No, se on bisnestä ja politiikkaa - ja tabu. Mutta esim. intiaaneilla ja aasian natiiviväestöllä on taatusti lukemattomia omia versioitaan tupakasta, kasveista joita me täällä emme tunne lainkaan.

Mitähän väki täälläkin tekisi, jos joku foorumilla vaikkapa keksisi kotikasvattaa jotain sumatralaista alkuasukkaiden viidakkoyrttiä, jolla olisi täsmälleen tupakan ominaisuudet? ;) Montako minuuttia menisi ennen kuin joku karjaisisi: "HUUMEITA!!!" - ja foorumi räjähtäisi käsiin? Tuskin montaa. ;)

Tupakoitsijat ovat onnekkaita saadessaan kasvattaa ehkä ainoaa miltei kaikkialla laillista huumeen lailla toimivaa kasvia. Viinakin on monesti yritetty kieltää - tupakkaa ei kai koskaan. Aika jännä juttu, jos sitä miettii, eikö olekin?


älä unohda kahvin kasvattajia sehän se vasta huume on :) onhan itselläkin kokeusta tuosta kun kävin joskus romutorilta ostamassa alumiinilevyä hejastinta varten ja myyjä kyssyi että mikä tästä tulee, niin sanoin että "heijastin chili lampulle" parin viikon päästä yks perhetuttu kysyi että kasvatanko kannabista kun kylillä puhutaan että olen rakentanut hamppu lampun :D :o

Aji Inferno

toukokuu 17, 2012, 20:11:51 ip #81 Viimeisin muokkaus: toukokuu 17, 2012, 20:35:57 ip käyttäjältä Aji Inferno
Joo, kahvi se vasta onkin hieno esimerkki! :)  Voikohan sen lehtiä muuten polttaa... ;) 

Aku

toukokuu 17, 2012, 20:33:37 ip #82 Viimeisin muokkaus: toukokuu 17, 2012, 21:03:02 ip käyttäjältä ABK
Myrkyllisiähän kahvin lehdet ainakin ovat...

Myöhäisempi lisäys: Ovathan ne tupakankin lehdet myrkyllisiä, mutta kuka polttaisi kahvin lehtiä, kun niillä ei oletettavasti ole mitenkään päihdyttäviä tai tupakan kaltaisia vaikutuksia. Jottei ihan offtopiciksi lipsuisi niin täytyy kyllä sanoa, että tupakka on mainio koristekasvi :)

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ABK - toukokuu 17, 2012, 20:33:37 ip
Myrkyllisiähän kahvin lehdet ainakin ovat...


Eikö tupakankin ole? :)

Leipis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 17, 2012, 20:36:39 ip
Lainaus käyttäjältä: ABK - toukokuu 17, 2012, 20:33:37 ip
Myrkyllisiähän kahvin lehdet ainakin ovat...


Eikö tupakankin ole? :)


Kyllä se nikotiini on myrkky.

Tupakka on myös mainio koristekasvi ja lentävien ötököiden tappaja, jota voin suositella jokaiselle joka kärsii harsosääskistä.

chili123

Lainaus käyttäjältä: Leipis - toukokuu 18, 2012, 00:17:22 ap

Kyllä se nikotiini on myrkky.Ei se nikotiiini vitamiini siinä se myrkky ole vaan ne kaikki muut aineet siinä tupakan lehdessä  ;D

sammal

toukokuu 20, 2012, 21:14:46 ip #86 Viimeisin muokkaus: toukokuu 21, 2012, 15:40:22 ip käyttäjältä sammal
Toppa bonuksen punasta / muuta halpaa liotetaan vaikka litraan  tai puoleen vettä. ( Liota vaikka pari h ja siiviloi tupangid vidduun)
Sitten sumutin pulloon ja kasveille, tappaa jos jonkinmoiset öttiäiset ja nimen omaan se nikotiini tappaa. Kait nikotiini on myrkky kun siihen voi ihminenkin kuolla liiallisella annoksella.wille

Lainaus käyttäjältä: sammal - toukokuu 20, 2012, 21:14:46 ip
Kait nikotiini on myrkky kun siihen voi ihminenkin kuolla liiallisella annoksella.[saivartelua]

Niinkuin vesikin.

[/saivartelua]
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

sammal

Noh onnea ja menestystä kun yrität tappaa kirvoja yms vedellä  ;D

Millonka tupakka kannattaa latvoa?

El Borracho

Tupakkaa ei ymmärtääkseni varsinaisesti latvota. Tarkoituksena olisi kasvattaa pitkä varsi jossa suuria lehtiä, kun sato ei tässä tapauksessa ole hedelmiä, marjoja yms., vaan ne kuolleet lehdet.
Jotta lehdet kasvaisivat isoiksi, tupakan nuput karsitaan tarkoin pois, koska tupakka yksivuotisena kasvina kyllästyy olemiseensa, kun se ryhtyy siemeniä tekemään eli lisääntymään eli täyttämään olemassaolonsa luonnollista tarkoitusta.
Koristekasvina asia on aivan eri, uskoisin latvomalla saatavan enemmän kukkia kasviin, mutten lupaa mitään varmaa.

Leipis

Jotkut latvovat kasvin n.10-12 lehden jälkeen. Ideana on taata jäljelle jääville lehdille kaikki energia kasvaa mahdollisimman isoksi.
Itse en ole latvonut yhtäkään taimeani ja lehdet ovat suht mukavan kokoisia (eivät tosin ole banaanin lehtien kokoluokkaa)

Torakka

Kiitos leipis tuli siidut tänään ja menee vielä illalla multaan.

El Borracho

Lainaus käyttäjältä: Leipis - toukokuu 21, 2012, 22:34:41 ip
Jotkut latvovat kasvin n.10-12 lehden jälkeen. Ideana on taata jäljelle jääville lehdille kaikki energia kasvaa mahdollisimman isoksi.
Itse en ole latvonut yhtäkään taimeani ja lehdet ovat suht mukavan kokoisia (eivät tosin ole banaanin lehtien kokoluokkaa)


Hyvä tietää. On noita kasveja sen verran että voi kokeilla rauhassa erilaisia menetelmiä. "SisäVirginiani" kukkivat loppuun hetki sitten ja nyt olisi odotettavissa yhteensä 20 kodallista siemeniä. Tätä siis ainakin riittää jatkossa jakoon, uskoisin.

Ko. kasveista riivityt lehdet olen toistaiseksi kuivannut erilaisin menetelmin ja tunkenut alkuperäisestä käytöstään poistettuun kylmälaukkuun jääkaapin yläpuoliseen lämpimään kaappiin, välillä suihkupullolla kostutellen. Varsin mehevät aromit sielä on, eikä lehdet ole liikaa pehmenneet vaan pysyvät sellaisina kalvomaisina, jos jaksaa oikoa.

Muut tupakat siirtyvät ulkoilemaan kesäkuun 1. viikonloppu. Voi olla että silti säästän yhden tai kaksi kutakin sisätiloissa tai parvekkeella kasvatettavaksi, siementuottoon. Tulee muutoin orpo olo kun kaikki kasvit lähtevät pois.


Torakka


El Borracho

Lainaus käyttäjältä: sammal - toukokuu 25, 2012, 23:33:54 ip
En muista onko tämä opus jo foorumilla mutta laitampas nyt.   ( vuodelta 1932)

(Linkkejä tyhjiin kansioihin)Tässä ainakin sama vuosiluku, melkein sama määrä sivuja. Onko kyse tästä?
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9382.msg143061#msg143061

Lainaus käyttäjältä: Zabi - maaliskuu 27, 2011, 19:49:26 ip
Joskus olen harkinnut tupakan kasvatusta, mutta toistaiseksi ajatuksesta luopunut kun se hiostaminen on hillitön homma ja vaatii sopivat tilat, että saisi etes jotennii piippuun kelpaavaa tavaraa.
Löysin netistä Pellervon artikkelin vuodelta 1932, jossa kasvatuksesta ja hiostamisesta enemmän.

Sivu 1
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 4
Sivu 5
Sivu 6
Sivu 7
Sivu 8
Sivu 9

El Borracho

Vihdoinkin saatte kuvasaastetta ihailtavaksi! Valitan kuvien suurta kokoa ja rakeisuutta.Nämä menevät avomaalle viikonloppuna. Siinä on melkoisen tiheässä n.300 tupakantainta.Aikaisemmin idätetyt virginiat. Leikkasin tänään jo ensimäiset helisevät kodat talteen ettei siemen lennä lattioille.

Leipis

Kuinka kauan annoit kotien olla kiinni? Itselläni on n.20 kotaa joista muutama vielä vihreänä, mutten ole varma koska kannattaisi kerätä talteen.

El Borracho

Sanoisin, että kannattanee odottaa kunnes kynnenpäällä kopistaessa kuuluu hiljaista "helinää" tai siemenkota raoittuu. Silloin siemenet ovat irti ja mun logiikalla myös kypsiä.
Jos haluat siemenet viimeistäkin myöden talteen laita kodat kuivumaan johonkin niin saat jokaisen talteen, muuten tarttuvat kodan tahmeaan pintaan ja osa on melko märkinä sisälläkin. -Vaikka onhan niitä siemeniä, vaikkei nyt niitä viimeistä sataa saisikaan talteen. Mulla on jo nyt kuudesta kodasta tullut n. kaksikymmenkertaisesti se määrä, jonka tilasin. Vielä 12 kotaa kypsymässä...
Voisin oikeastaan tehdä pienen idätyskokeilunkin kun noita on niin paljon.

chilimieli

Muutama paiva kotien ruskettumisesta on ainakin itsella riittanut itaviin siemeniin.
Joskus tuli seurattua, kun kota on ruskea, on siemenetkin tummuneet useimiten.
Liian nuoret siemenet ovat lapikuultavia. Ei voi erehtya. 8)