toukokuu 20, 2022, 22:30:14 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kiinalainen ruoka,wokkaus,välineet ja kaikkea siihen liittyvää.

Aloittaja ihis81, elokuu 03, 2011, 20:13:33 ip

« edellinen - seuraava »

ihis81

elokuu 03, 2011, 20:13:33 ip Viimeisin muokkaus: elokuu 04, 2011, 20:18:08 ip käyttäjältä ihis81
Hurahdin täysin kiinalaiseen sapuskaan. Eli lähinnä wokkailuun ;D

Eli onko noista sähköliedelle suunnitelluista tasapohjaisista wokkipannuista mihinkään, vai hankinko suoraan pienen kaasuhellan ja pyöreäpohjaisen pannun, niin hyvällä tuurilla lähetän keittiöni kiertävälle radalle ::)?

Onko esim täällä satakunnassa jotain kiinalaista ravintolaa, josta saisi oikeasti hyvää ja aitoa sapuskaa? Vinkkejä ja kehuja siitä omaksi parhaaksi katsomastaan ruokapaikasta saa laittaa.

Entäpä tiedättekö mitään hyvää puljua, josta saisi aineksia kiinalaiseen tyyliin?

Chilitahnat nyt tekeekin jo itse, mutta muita perusaineksia kaappiin?
Tahnoja ym. mitä nyt tuon maalaiseen keittiöön ikinä kuuluukaan :D
Nettikauppaa tai ihan kauppaa jossain päin satakuntaa tai tämän lähellä. Ei nyt viitsi kuitenkaan montaa sataa km ajaa kuitenkaan.

Kaikki informaatio aiheeseen liittyen on tervetullutta.

Reseptit yms ruuanvalmistus/ainekset kiinnostaa. Ei niinkään tuo kulttuuri traditioineen...

-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Miksu77

Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 03, 2011, 20:13:33 ip
Eli onko noista sähköliedelle suunnitelluista tasapohjaisista wokkipannuista mihinkään, vai hankinko suoraan pienen kaasuhellan ja pyöreäpohjaisen pannun, niin hyvällä tuurilla lähetän keittiöni kiertävälle radalle ::)?


Itsellä on Hackmanin valurautainen tasapohjainen wokkipannu, se on ollut hyvä ostos.

ihis81

-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

MasaT

elokuu 03, 2011, 23:19:57 ip #3 Viimeisin muokkaus: elokuu 03, 2011, 23:22:41 ip käyttäjältä Masa.T
Lainaus käyttäjältä: ihis81 - elokuu 03, 2011, 23:13:22 ip
Näyttää siltä että kaasuvehkeet ne on hankittava.

Hyvä pannu ja tommonen+kaasuvermeet http://www.raumansammutin.fi/tuotteet/nestekaasutuotteet/rengaspolttimet/aineisto/rengaspoltin02.htm

Minulla on juuri tuollainen käyttämättömänä. :) Voisin sen vaikka myydäkkin.
Tuota liekinvarmistinta tosi ei ole enkä tällaista kyllä sisätiloissa käyttäisi.

biblo

Kyllä se valitettava tosiasia on että jos wokkailla haluaa kunnolla niin pyöreäpohjainen pannu kaasuliekillä.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

ihis81

Lainaus käyttäjältä: biblo - elokuu 03, 2011, 23:25:36 ip
Kyllä se valitettava tosiasia on että jos wokkailla haluaa kunnolla niin pyöreäpohjainen pannu kaasuliekillä.


Juu huomasin kun asiasta otin selvää.

Wokkauksen periaatehan on juuri kova lämpö joka on myös siellä reunoilla liekin ansiosta.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Jahvetti

Ööö, miksi juuri kaasuliekki on se ainoa oikea vaihtoehto?

Ymmärrän kyllä pointin helppoudesta, halpuudesta ja ehkä myöskin siisteydestä, mutta onko jokin asia joka minulta jäi huomioimatta?

Siis että nimenomaan kaasu?
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Janne

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 03, 2011, 23:39:40 ip
Ööö, miksi juuri kaasuliekki on se ainoa oikea vaihtoehto?

Ymmärrän kyllä pointin helppoudesta, halpuudesta ja ehkä myöskin siisteydestä, mutta onko jokin asia joka minulta jäi huomioimatta?

Siis että nimenomaan kaasu?

Kyllä hiilikin käy ;)
Pikapaistossa / wokkauksessa vaan pitää olla niin mahdottoman nopea ja tehokas lämmönlähde että muilla keinoin ei vaan oikein onnistu. Hiiliteräspannu, joka on ainoa oikea pikapaisteluun on ohut ja jäähtyy saman tien jollain perus -sähkölevyllä. Toisaalta se pitääkin saada jäähtymään saman tien kun ruoka on valmista, muuten menee ylikypsäksi. Ja tästä syystä valurautapannu taasen ei käy.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

ihis81

elokuu 04, 2011, 10:11:04 ap #8 Viimeisin muokkaus: elokuu 04, 2011, 10:20:28 ap käyttäjältä ihis81
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 03, 2011, 23:39:40 ip
Ööö, miksi juuri kaasuliekki on se ainoa oikea vaihtoehto?

Ymmärrän kyllä pointin helppoudesta, halpuudesta ja ehkä myöskin siisteydestä, mutta onko jokin asia joka minulta jäi huomioimatta?

Siis että nimenomaan kaasu?


Tuossa pieni lainaus eräästä wokkaukseen liittyvästä.

"Wokkipannun yleisin käyttötapa on ruoan pikapaistaminen (stir frying). Käsin valmistetuissa pannuissa on reunoilla painaumua, mikä helpottaa paistamista, sillä ruoan voi tarvittaessa siirtää ylös pannun reunoille. Kokit heiluttelevat wok-pannua siis muista kuin visuaalisista syistä. Jos ruoka uhkaa kuumeta liikaa, se heilautetaan ylös pannun reunalle. Sieltä sen voi tarvittaessa siirtää taas takaisin öljyyn paistumaan.

Kun pikapaistamiseen tehdään korkeassa lämpötilassa, puhutaan wok hei -tekniikasta. Siinä paistaminen tapahtuu yli 200 asteen lämpötilassa, ja ruokaa sekoitetaan ja heilautellaan jatkuvilla nopeilla liikkeillä. Wok hei -tekniikalla saadaan tiettyihin ruokiin haluttuja makuja, tuoksuja ja ruskistumista. Käytännössä wok hei -ruokien maku ja väri juontuvat paistoöljyn osittaisesta palamisesta sekä Maillardin reaktiosta, jossa sokeri ja aminohapot reagoivat korkeassa lämpötilassa."

Valurauta pannu käy siinä tapauksessa, että nostaa ruuat pois pannulta heti kun kypsyvät. Mutta tässä on taas hankaluudet tietenkin.Jäävät kuumat öljyt pannuun hetkeksi kuumenemaan, ja voisin kuvitella että tuo öljy ilman ruoka-aineksia saattaa syttyä herkemmin. Kun pannussa on kuitenkin lämmöt korkeat

Mutta ainakin tänne tulee kaasupoltin wokkailua varten vielä.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk


biblo

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 03, 2011, 23:39:40 ip
Ööö, miksi juuri kaasuliekki on se ainoa oikea vaihtoehto?

Ymmärrän kyllä pointin helppoudesta, halpuudesta ja ehkä myöskin siisteydestä, mutta onko jokin asia joka minulta jäi huomioimatta?

Siis että nimenomaan kaasu?


Harva mitään muuta avoliekkiä kuin kaasusellaista esim.sisätiloissa käsittelee ja suomen talvessa saattaa olla ilkeää wokata. Lumi, tuuli ja -25c ei houkuta ;)


Pikkuseikkoihin takertuminen on tylsää.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

ihis81

Soittelin tuonne paikalliseen liikkeeseen ja kyselin noista polttimista...
70-90€ yksiliekkinen poltin, riippuen mallista, ja näissä on liekinvarmistin, eli uskaltaa sisälläkin käyttää.

Eipä enää tarvitse miettiä minkälaisen pannun liedelle hankkii, kun jo aikas edukkaasti saa hyvän kaasuwokkailusetin. Kaasulle kun on helpompi löytää hyvä pannu.
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Rach

Oman kokemuksen mukaan myös sähköliedellä voi saada hyvää wokkia. Pannu tosin pitää olla valurautaa ja liedessä tarpeeksi potkua. Nykyajan keraamisilla liesillä ei tahdo saada pannua tarpeeksi kuumaksi, mutta esim. vanha Strömberg toimii aika hyvin. Pannun pitää antaa kuumeta tarpeeksi pitkään, joku vartti ainakin täydellä teholla. Samalla voi vaikka pilkkoa aineksia. Kun öljy alkaa savuta lähes heti kun sen kaataa pannulle, lämpö on oikea.

Jos kokkais paljon kiinalaista, niin kaasupoltin + hiiliteräspannu ois varmasti paras yhdistelmä. Valurautaisen pannun huono (ja hyvä) puoli on tosiaan se, että se pysyy pitkään lämpimänä. Joissakin ohjeissa neuvotaan sulkemaan liesi kesken paistamisen esim. 1-2 minuutiksi ja jatkamaan paistoa uudestaan. Valurautaisella pannulla ruoka pitää nostaa näissä tapauksissa pois pannusta. Raskasta pannua ei voi myöskään heilutella kiinalaisten kokkien tapaan. Hiiliteräksen huono puoli taas lienee se, että pinta pysyy tarttumattomana vain silloin kun pannua käytetään usein. Valurautapannu on aika arvokas, mutta toisaalta sehän kestää helposti ainakin muutaman sukupolven kokkailut. Oma pannu taisi olla n. 80 e.




ihis81

elokuu 04, 2011, 20:12:53 ip #13 Viimeisin muokkaus: elokuu 04, 2011, 20:21:03 ip käyttäjältä ihis81
Joo tuo meidän keraaminen liesi ei taida olla tarpeeksi tehokas. Ei se ole montaa vuotta vanha. Taitaa olla liian vähän puhtia.

Taitaa kaasulla kuitenkin päästä vähemmällä energialla kokkailemaan sekä lämpöä on helpompi kontrolloida.

Mietin tässä että meneeköhän tää kohta keittiöremontin puolelle, jotta saa kaasuvehkeet toimimaan tuossa. ;D
Nykyisellään on liesituuletin turhan alhaalla...
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Räyhis

Hyviä wokkipannuja saa muuten etnisistä liikkeistä, ainakin Vii Voan Helsingissä Hämeentiellä myy suht edulliseen hintaan samanlaista wokkiapannua mitä olen itse heilutellut wokkikokkiaikoinani.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Jahvetti

Asia tuli mulle kysymykseni osalta selväksi, kiitos tiedoista. :)

Tosin meillä ainakin poltetaan sisätiloissa kaasun sijasta n. 6 pinomottia vuodessa ;)
Ei siis liity mitenkään kokkailuihin vaan tuohon yhteen kommentiin...
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

biblo

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 05, 2011, 16:17:03 ip
Asia tuli mulle kysymykseni osalta selväksi, kiitos tiedoista. :)

Tosin meillä ainakin poltetaan sisätiloissa kaasun sijasta n. 6 pinomottia vuodessa ;)
Ei siis liity mitenkään kokkailuihin vaan tuohon yhteen kommentiin...


Meilläkin varmasti kovina talvina yli viistoista mottia mutta siltikin pannun tunkeminen kakluuniin tai puuhellaan on vaikeaa.. ;)
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

ihis81

elokuu 05, 2011, 18:07:50 ip #17 Viimeisin muokkaus: elokuu 05, 2011, 18:10:43 ip käyttäjältä ihis81
Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - elokuu 05, 2011, 15:56:56 ip
Wokkailen Siemens:n wokkikaasutasolla. Siinä on kaksirenkainen poltin joten kun tarvitaan mietoa lämpöä vain toisessa renkaassa tuli, mutta kun tarvitaan paljon tehoa niin toinenkin palorengas liekille niin tehoa riittää.


Melkeen tonnin poltin :o

Tolla saa jo koko kaasuhellan ::)
Itse tuskailen 70-90€ polttimesta jollaista ei tällä hetkellä ole edes varaa hankkia :D

Kyl mäki sit ku lotossa natsaa

EDIT:
Miten nää  talon lämmitysjutut liittyy tähän aiheeseen ;D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

biblo

"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

ihis81

On meilläkin myös puulämmitys, mutta ei mulla tulis mieleenikään wokkia tunkea takkaan, saati vielä siinä sapuskaa hämmennellä.

Olis kieltämättä videon arvoinen show, jos tuolleen tekis :D
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk