lokakuu 04, 2022, 06:24:06 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kalastus

Aloittaja Torakka, tammikuu 10, 2009, 12:10:24 ip

« edellinen - seuraava »

MikkoM

Faija on fanaattinen pilkkimies ja pienempänä tuli kierrettyä sen kanssa pilkillä, yks pilkkikisan voittokin löytyy \o/ , ei tosin kannata paljon leveillä kun olin ainoa lasten sarjan osallistuja niissä kisoissa  ;D. Nyt ei kyllä ole tullut vuosikymmeneen käytyä pilkillä muuta kun baarissa toisinaan.

Riiviö

Tuli tuossa käytyä koukuilla kalas ja olihan sinne pikkuhauki eksynyt; 7030g ja 5" kairanreijästä tuli ylös hieman työläästi... Verkot on väärässä paikassa ja sinne eksyy vaan ne takaperin uivat kalat, kuhaa tulee pari ja haukia yksi-kaksi viikossa, yksi puolen kilon ahven oli jäänyt myös... pääteltiin, että oli akka-ahven, kun oli suustaan kiinni... ;D
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

bluesman

huhtikuu 06, 2009, 23:40:39 ip #22 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 10, 2009, 16:48:54 ip käyttäjältä bluesman
Täy[imtyy varoa ettei hauveli napsi saalista. On innokas erityisesti ahvenen syöjä. Olen kouluttanut aloittamaan kaverin kaloista.
Ahventa en kyllä hirveästi maustaisi chilillä, on sen verran delikaatti maku. Hauelle sopii ytymmät soossit.

http://www.kuvaboxi.fi/mediaobjects/orig/pub/2009/04/06/8143010478549269835orig.jpg

juustohöylä

Löytyykö särjelle reseptejä, kuivattuna herkullista,voihan sitä kalaa partsilla kuivata , kun siellä saa röökiäkin vetää....

Poppamies Tuliliemi

Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - huhtikuu 08, 2009, 19:32:45 ip
Löytyykö särjelle reseptejä, kuivattuna herkullista,voihan sitä kalaa partsilla kuivata , kun siellä saa röökiäkin vetää....

"Särkisardiinia" teki isukki joskus kun nuorempi poika olin. Kypsennettyä särkeä rakenne rikottuna tomaattimaustekastikkeessa siis. Hyvää se oli leivän päällä, aivan kuin purkkisardiinitkin. Tarkkaa reseptiä en tosin osaa antaa.
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Janne

Graavisärkeä ei muuten hevillä erota graavatusta siiasta.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Satu¤

Täällä olis kans yksi himopilkkijä!
Ainut et mulla on kaksi alle 2 v lasta niin ei hyvin oo päässy harrastamaan, mutta kunhan kasvavat vähän niin aivan varmasti taas harrastus jatkuu :)
Matoongella on kiva istua kuumalla helteellä;) Ei toi virvelillä kalastelu oo mun juttu, tahtoo olla siimat solmussa tai uistin koivun latvassa (kaipaa harjoittelua)
Ei pidä jättää mitään huomiseen minkä voi tehdä tänään.

Riiviö

Verkot käytiin pois hakemas kun alkoi nuo jäät hävitä vauhdilla... ja nyt sit pitelee pakkasia... Haukea on syöty pyöryköinä, halsteroituna, paistettuna ja sopassa, chipsit on vielä tekemättä... Pitää varmaan katiskat virittää kun ranta sulaa, sinne saattaa eksyä vähän suurempiakin kuin nuo puolenkilonpulikat... Koukuissa oli lopulta yli 40 pikkuhaukea 1.-15.päivinä ja se yksi iso... Enää ei meinaa syöttikalaa saada pilkittyä, kun saappaat hörppää vettä...
   Voin urkkia kaverilta särkisardiinien ohjeen, ovat hyviä. Laitan sit tuonne ruokaosastolle, mikäli saan urkittua... Taisi olla Kamera Kiertää-ohjelmasta Myyryläisen Pekan ohjeita...
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

MasaT

Onkos porukan pilkkikausi jo alkanut? Pidän töistä muutaman päivän vapaata ja norssipilkille lähtö tuli taas mieleen. Viikonlopuksi on tosin luvattu taas pikkuisen kiristyviä pakkasia. Hyvällä lykyllä voin saada jonkun siiankin norssien ohella. :)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: MasaT - helmikuu 17, 2010, 22:18:23 ip
Onkos porukan pilkkikausi jo alkanut? Pidän töistä muutaman päivän vapaata ja norssipilkille lähtö tuli taas mieleen. Viikonlopuksi on tosin luvattu taas pikkuisen kiristyviä pakkasia. Hyvällä lykyllä voin saada jonkun siiankin norssien ohella. :)


Kyllähän sitä on pilkitty jo useampi kuukausi. Käyntikerrat on vaan jäänyt vähiin kovien pakkasien takia. Madetta lähinnä käynyt kokeilemassa. Pari kertaa hauki ja ahvenpilkillä. Madekausi alkaa olla ohi, joten nyt odotellaan kevään tulemista ja sitämyötä kalojen aktiivisuuden lisääntymistä.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Eris

Lainaus käyttäjältä: MasaT - helmikuu 17, 2010, 22:18:23 ip
Onkos porukan pilkkikausi jo alkanut? Pidän töistä muutaman päivän vapaata ja norssipilkille lähtö tuli taas mieleen. Viikonlopuksi on tosin luvattu taas pikkuisen kiristyviä pakkasia. Hyvällä lykyllä voin saada jonkun siiankin norssien ohella. :)


Onhan sitä parisenkymmentä kertaa jo tultu käytyä. Saaliilla tosin ei kehuta.  ::)
Ahvenpilkillä, kuhapilkillä ja kirrepilkillä tultu käytyä. Viel pitäis haukea ja madetta lähteä yrittämään.

solari

En tiedä lukeeko tätä topiccia enään kukaan, mutta niin..nyt viikonloppuna on täällä kotipaikkakunnalla elikkäs Torniossa, Tornion suurpilkit? onkos täältä väkeä tulossa? Itse allekirjoittanut käväsi tänään aamutuimaan ennen työvuoroa näppäsemässä uuten kuusamon kirpun siiman nokkaan ja jonkun pystypilkin kiillumaan siihen väliin :) :P

Siika

enpä sinne kerkiä tällä kertaa,eilen ja toissapäivänä istuskelin siikapilkillä ja koin verkot siinä ohessa,siikaa ja haukea tuli,pilkillä tosin vain yksi pikkusiika,kuusamon siipimorrilla yleensä siiat saan petetyksi,parhaat siikakelithän on vasta tulossa siis kaikki pilkille.
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Raaka-Arska

Pilkkiminen ei niinkään ole suuri intohimoni, toki kaikki vermeet löytyy. Kesä onkin sitten ihan eri asia ;D tulee kierreltyä ympäri Suomea vetouistelukisoissa. Ja ylimääräinen vapaa-aika kuluisi virkistyskalastuksen parissa, mikäli sitä vaan töiltä liikenisi...
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Siika

olipa komia päivä istua pilkillä,saalis kymmenen kirjolohta,kuusamon siipimorri kakkosen koossa oli nannaa,huomenna uuestaan uusin eväin.
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

LupeKani

huhtikuu 16, 2011, 19:32:44 ip #35 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 16, 2011, 19:35:34 ip käyttäjältä Littlelupe
 Eräällä sillalla kävin pilkkimässä parisen tuntia ja saaliina parikymmentä noin 300g ahventa, isoin karvan päälle 600g. Siiman päähän pirusti painoa ja koukku johon kalanpala syötiksi, kyllä toimii hyvin kovassa virtauksessa.

Edit. Viime kesänä samasta paikasta 30 asteen lämmössä lähemmäs kymmenen kiloa ahventa aamu neljän ja kymmenen välisenä aikana, tosta taitaa tulla meikän lemppari mesta pilkin kanssa heilumiseen. Jäällä en oo käynyt lähemmäs 5vuoteen kuin kerran, ei ole mun juttu se.

Siika

Nyt kun noi jäätkin on menny heikoiksi ja jopa jostain lähteneekkin on aika lähteä siian pyyntiin,siika on villlinä heti kun viimiset jäälautat kilisee järvillä,riemua tosin kestää vain tovin,täällä noi jäät lähtee n viikon päästä pikkulammeista jo menneetkin ja ensimmäiset kevätsiiat eilen pannulla paistelin,siis verkot veteen......
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

wille

Eilen tuli käytyä vieheostoksilla ja tarttuipa matkaan uusi Daiwan vapakin. Josko alkaisi uudelleen lämmittelemän tätäkin harrastusta. Viime vuosina oma kalastus on painottunut mökkilaiturin mato-ongintaa lukuunottamatta napapiirin pohjoispuolelle.

Vähän suunnittelin ostavani jonkun halvan perhosetin ja kokeilevani sillä miten se lähtisi sujumaan. Jos perhokalastus nappaa, niin hommataan sitten kunnon vehkeet.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

döderö

Daiwa on kyllä hyvä merkki, itellä on suurin osa vavoista daiwan ja kelatkin on daiwaa + yksi shakespear 100v juhlakela joka on myös erinomanen :D
Huomenna pitäs kokeilla ison paatin mottia tulille kun heitin viimekesänä uuden mersun 180 motin sisään ja tänään hain 125ah akun niin pyörii musavehkeetkin uistelureissulla :D
Täytyis rakentaa sitten teine uistelu koneelle kun tuo dieseli vie turhan kovaa ja pikkusiolal kierroksilla lämpösenä öljynpaine 0 niin ei viitti rääkätä joten 7 m paatin perään tulee joko evinruden 4hp kone tai uutukainen tohatsu  :-\

Naga Morphia

toukokuu 29, 2011, 03:24:53 ap #39 Viimeisin muokkaus: toukokuu 29, 2011, 03:28:03 ap käyttäjältä Morphia
Onko täällä muitakin naisia ( Paitsi Satu tietenkin, joka aiemmin jo vastasi, olettaen hänen olevan nainen ;) ) jotka tykkää kalastella ( ja ottaa kalan itse pois koukusta )? Merenrannalla on tullut käytyä kalassa, nuorempana vähän aktiivisemmin. Pitäisi vaan taas vähän motivoitua. Harmi vaan kun kuhaa ei tahdo enää oikein tulla, kun toukokuu jo lopuillaan. Ehkä sitten myöhemmin kesällä ahvenia..

Perhokalastuskin kiinnostaisi, myös perhojen ja "normaalien" kuvien itse tekeminen voisi olla mielenkiintoista, jos vaan olisi tarvittava tila moiselle puuhalle. Pilkille en ole vielä tähän ikään ( 28 ) mennessä saabut aikaiseksi mennä, mutta ehkä sitten ensi talvena..

-M

Ps. ProPilkki oli kiva peli siihen asti, kunnes en saanut enää kalaa, joten turhauduin ja kyllästyin ja rupesin pelaamaan Farm Frenzy Gone Fishingiä. Höhö.
Cooking the next step..