joulukuu 09, 2023, 20:51:37 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Minkäs merkkinen kännykkä on käytössänne ?

Aloittaja ChiliPola, helmikuu 06, 2011, 12:02:24 ip

« edellinen - seuraava »

TunturiTiger

Tähän asti mullakin on ollut kaikki kapulat nokialaisia, mutta seuraavaks (itse asiassa tällä viikolla) tulee samsung. Mielestäni tuossa nokiassa ei ole enää muuta suomalaista, kuin nimi. Tai sitten olen vaan niin stnan köyhä, ettei mulla ole varaa ostaa suomalaista nokiaa.

LupeKani

Jos ostatte halvempia nokialaisia, tuette Kiinalaista teollisuutta. Jos ostatte sieltä kalliimmasta päästä on todennäköisempää, että tuette Suomalaisia työpaikkoja. Älypuhelimia ja niistäkin kalliimpia malleja tehdään vielä Suomessa, muut mallit tehdään samoilla tehtailla iPhonejen, Samsungien ja muiden kanssa.


jaolsten

Niin kauan, kun Nokia työllistää Suomalaisia, on se suomalainen. Montako suomalaista esim. Samsung tai Apple työllistää?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

tomppa,

Kyllähän Suomalaista osaamista on viety jo pitkään ulkomaille monissa muissakin asioissa kuin vain kännyköissä. Muistan jonkun aikaa sitten telkkarista tulleen pätkän jossa näytettiin Suomalainen insinööri joka työskentelee Nasalle. Työn alla oli uudet avaruus sukkulat ja niiden suunnittelu.

Mutta mitä kännyköihin tulee,niin ei mielestäni voida puhua enää vain Suomalaisista kännyköistä,koska osat tehdään ympäri maailmaa ja ne lopulta kootaan joko kiinassa,Suomessa tai intiassa joka on myös nokialle tärkeä paikka!  Voidaankin puhua monikansallisesta puhelimesta.

En itse jaksa uskoa että tietty nokian malli on suunniteltu ja koottu 100% Suomessa. Voin toki olla väärässä mutta itse ainakin ostaisin kyseisen puhelimen. Nokian puhelin on minulla ollut jo 11 vuotiaasta saakka ja en ostaisi ikinä muuta kännykkää. Ja olen aina tyytynyt halpaan, en tarvitse mitään usean sadan euron kännyköitä. netti on kännykässä minulle välttämättömyys sekä hyvä kamera. toisaalta niitäkin ilman tulisi toimeen.. mutta kun on jo niin tottunut että pääsee missä tahansa internettiin ja saa otettua hyviä kuvia.


ChIlIDoG

Itselläni ei ole sattunu kuin yksi nokia, mikä oli oikeasti hyvä 6310i. Kaikki muut on olleet tavalla tai toisella surkeita. 2110i, 3310,6310i, 6600, Lisäksi kaksi muuta nokia joiden mallia en muista, toinen noin 80€ simpukka ja uudempi 5xxx sarjan roisketiivis. näiden lisäksi on ollu ainakin ericsson 868, joku panasonic, motorola razor, siemens. + noi aikaisemmin mainitut iphonet. Siit taitaa olle koko puhelin historia ei tosin oikeassa järjestyksessä

TunturiTiger

Niin no.. Eihän noi nokian puhelimet ole avainlipputuotteita, vaikka niistä maksais tuhansia euroja.
Yhtälailla androidpuhelimet on suomalaisia, koska ne käsittääkseni käyttää linuxpohjaa.

Ryhis

Itsehän en yritysmaailmasta juuri ymmärrä, mutta ihmetyttää suuresti miksi Nokia on ulkoistanut liki jokaisen komponentin valmistuksen pahimmille kilpailijoilleen?

Suomella on pitkä ja hieno historia siitä, miten erilaisia patentteja hyödynnetään kaupallisesti, kuten tekstiviestit, IRC, kuivauskaappi ja levyhaittasylinterilukko.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

linker


tommonen jeesuksenvanha mulla on, en ymmärräkännyköistä mitään 


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Klamypeikko

Lainaus käyttäjältä: chili_maestro - tammikuu 30, 2012, 02:45:25 ap
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - tammikuu 30, 2012, 00:32:09 ap
Lainaus käyttäjältä: Klamypeikko - tammikuu 29, 2012, 23:28:20 ip
Iphone 4 on ollut joku 3kk käytössä. Itse ainakin ollut tyytyväinen. Tiesittekö muuten kun aina sanotaan että suomipoikaa pitäis tukea ja ostaa nokian puhelimia jotka valmistetaan kiinassa, että iphone käyttää linuxin käyttöjärjestelmää. Itse tosta päättelin että taitaa enemmän nämä jenkkien vehkeet nykyään olla suomalaisia kuin suomalaisten kiinan ihmeet^^


No ainakin omassa N8:ssa lukee, että "Made in Finland" ;)

Itsellä ainakin ollut periaatteena ostaa suomalaisia merkkejä kuten Fiskars, Nokia ja edellispäivänä ostin paikkakunnalla tehdyn (laadukkaan oloisen) lumikolan, samalla luulis tukevansa suomalaista työllisyyttä, eikä china paskaa. Pitäis olla mielestäni hyvä periaate tuo kotimaisuuden suosiminen. Itse meinaan olen työttömänä, kun alani työpaikat on valunut muualle.

Juu en minäkään sillä ettenkö suomalaista tukisi. Uusia nokialaisia en ole testannut mutta vanhojen 3310 luokkaa olevien puhelimien jälkeen tuli markkinoille mielestäni täyttä paskaa. 3310 oli muuten pirun hyvä vehje, ei mennyt rikki ei sitten millään;) arvostan suomalaisia ja suomalaista työtä, mutta paskaa laatua en kestä.
Live your life, don't just dream about it!

Aku


TunturiTiger

Nyt meneekin pari päivää kivasti, kun eukko opettelee käyttään omaa samsung galaxyaan. Saan juoda kahvit ihan rauhassa pitkästä aikaa. No tietysti hieman häiritsee toi soittoäänien ym. jatkuva läpikäyminen.


Eija


Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - tammikuu 30, 2012, 19:29:39 ip

Verotuksen takia. Nokia maksoi yhteisöveroa v. 2007 1,3 miljardia, v.2010 1,6 miljoonaa.
Nokian yhteisöveroprosentti oli v. 2010 0,25%.  Se maksaa verot alhaisempien yritysverojen
maihin. Näissä maissa puuhastelevet kaikki, joten niistä saa samalla synergiaedun.

JS


Awrite.

Hyi miten tuo sana "synergiaetu" haisee ihan konsulttipuheelle!  ;D

Mitä on synergiaetu?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Azukki

Viimeisimmät luurit ovat olleet Nokian C7 -> E7 -> 701 ja nyt Lumia 800 (suosittelen)

Klamypeikko

Live your life, don't just dream about it!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - helmikuu 01, 2012, 11:34:46 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - helmikuu 01, 2012, 10:07:31 ap
Hyi miten tuo sana "synergiaetu" haisee ihan konsulttipuheelle!  ;D
Mitä on synergiaetu?


Mitä on synergiaetu?

Kyllä valkolakkakaartilaisen pitäisi tietää mitä on synergiaetu. ;D

Se on sitä, kun kaksi pienyrittäjää potkaisee isoperseiset sihteerit
pihalle, ja palkkaa yhteiseksi silmän iloksi DD sihteerin. Siinä silmä
lepää, ja palkkakuluja säästyy. :D

Ei siitä paljoa haittaa ole vaikka se toinen yrittäjä on kilpailija ja vie
kaikki urakat, kun kokonaisuus jää plussan puolelle ;)

JS


No niinpä. Kyllähän minä illalla muistin mitä se synergia meinaa, jotenkin meni aivot oikosulkuun enkä tajunnut synergiaedun olevan yhdyssana. Hah hah!

Minä olen jo vuosia toiminut siten erään kollegan kanssa, kun kerran on yhteinen varasto, että kalliimmat työkoneet kuten timanttihiomalaite yms. ovat yhteiskäytössä mutta se joka käyttää konetta ostaa siihen uudet terät/kärjet tms. Ei ole tullut pieneen mieleenkään kutsua moista menettelyä synergiaeduksi! Konsulttiura here I come!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa


Heku

Ykköskännykkänä Sony-Ericcson U8i, kakkoskännykkänä Nokia 5030 XpressRadio.

Jostakin kumman syystä tuo Nokia kulkee aina mukana, satunnaisesti myös U8i. Se on kyllä hieman ottanut itseensä metallilastuista ja -pölystä vaikkei sille pahemmin ole altistunutkaan. Nokia taasen on senkin edestä, silti kaiutin ei särise ja siitä kuuleekin jotain. Soneran Multi-sim palvelu on siis käytössä eli jos joku soittaa niin molemmat soi, tosin vain Nokiaan vastataan.  :)

masaiman

Mahtaako kenelläkään olla kokemusta LG:n Optimuksista? Mietiskelin joko x2:ta tai 3D:tä. Täytyy kyllä noin helvatanmoinen lankku nähdä luonnossa ennenkun rohkenen tilata. Iso näyttö on tietysti plussaa kun kerran en sitä fyysistä näppäimistöä taida seuraavaan luuriin saada (ei ole oikein tarjolla sopivaa) mutta tuo on jo melkoisen kokoinen laite (3D 4.3" näyttö, Mitat: 128.8 x 68 x 11.9 mm)