toukokuu 23, 2024, 03:24:40 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Los Chili

Aloittaja Amd, lokakuu 19, 2005, 18:55:11 ip

« edellinen - seuraava »

Amd

400g jauhelihaa
4 sipulia
1dl tölkkijalapenolientälientä
maissia tölkki
chilipapuja tölkki
pkt pekonia rapeana
ehkä pari paprikaa
jonkin verran (habanero) ketsuppia.
noin prk jalapenoja ja tomaattia.molempia yhtä paljon.
pinnalle raakaa sipulia ja sinihome/cheddar raastetta

Paista pekoni.Paista jauheliha ja sipuli pekonin rasvassa. laita kaikki ainekset kattilaan tai  pataan , ja .sitten kaivat kaapin perältä grillimausteen, suolan chilijauheen/jauheet ja valkosipulin,niitä joukkoon, kunnes tuoksu alkaa oleen kohdillaan.sitten vielä hieman lisää. anna ruoan hautua kattilassa vähintäänkin niin kauan kuin jaksat odotella.4h on jo kiitettävä suoritus, 8 h alkaa oleen just eikä melkein.

testataan maku, ja katsotaan koostumus, jos tarvii, niin tilkka jauhoja veteen, ja seos pataan, ja antaa kiehua vielä hieman, että jauhot kypsyvät. Jos sinulla on oikea valurauta- tai savipata, aina parempi, suutarin lapsellakaan ei ole kenkiä, niinpä kokillakaan ei ole pataa.kattila käy hyvin.

Pinnalle rouhitaan juustosta palasia omien taitojen mukaan, myöskin vaalea leipä kuuluu tähän ruokalajiin.


Niin.chili ei ole kastike, se on ruoka kokonaisuudessaan, jätetään ne riisit ja makaronit pois, ettei cowboyt ja panchot nouse haudoistaa.

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Amd"
Niin.chili ei ole kastike, se on ruoka kokonaisuudessaan, jätetään ne riisit ja makaronit pois, ettei cowboyt ja panchot nouse haudoistaa.

Taisivat nousta jo, aitoon chiliin ei tule papuja ;)
Minäkin kyllä laitan aina...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

svalli

Chili resepteja on niin moneen lahtoon ja joka kokin mukaan se oma on kai se aito, oli siina niita papuja tai sitten ei.

Mina jatan aina pekonit pois chilista, niin etta se ois vaharasvaisempaa. Parhaan chilini tein edellisvuonna kesalomalla Vaasassa. Ostin Sundomin strutsifarmilta kilon jauhettua strutsia. Mausteet olin tuonut mukanani matkalaukussa. Koko suku soi pataa innolla ja vasta jalkeenpain kerroin lihan olleen strutsia.

Sunnuntaina tein chilia ja laitoin siihen savuchilijauhetta. Suosittelen kokeilemaan savuchilia pekonin korvikkeeksi. Tarjoilin chilin juustoraasteen, sipulisilpun, Aji Dulce-silpun ja kermaviilin kera. Chilin hauduttamiseen kaytin sahkolla lampenevaa haudekeitinta. Kavimme poimimassa omenoita omenafarmilta ja kotiin tullessa oli lammin chilipata odottamassa.

Golden West Publisherseilta loytyy hyva chilikeittokirja.

Tilasin sielta just nelja uutta kirjaa; yksi niista oli Fataliin mainitsema Too Many Chiles
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Os2

nyt on sitten tuosta reseptistä hieman mukailtu porisemassa  :)  Saa nähdä tuleeko sopivaa kun habaneroketsuppi on korvattu tuoreilla habaneroilla  :twisted:  
kiitoksia kipeitä ajatuksia herättäneestä reseptistä  :wink:

edit: siellä se porisee
http://www.elisanet.fi/chiles/IMG_0509.jpg
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

Amd

tänään lähti uusi versio tulille, johon ei tullut papuja(emännän toiveesta) sekä maissia (koska unohdin sen).jalluliemet jäi myös, kuten habatsuppi.sen sijaan pataan laitettiin fatalilta terkkuina tulleita starfishejä, sekä jotain pirun pieniä oransseja kekäleitä(dutch-haba?), sekä pikkurocoto(locato tms).joukkoon meni myös aika hyvin chipotlejauhetta.tomaatitkin tuli purkista.Kerron muutaman tunnin päästä miltä maistui.

Edit:  se on näköjään ihan sama mistä chilin keittää, aina on hyvää...

Masse

Laitoinpa juuri oman versioni pöhisemään. 2 isoa sipulia, 6 valkosipulin kynttä, VUODEN vodkasssa maustuneen "kaupan chilin" l. Cayennen, pari Bolivian Rainbowta, 300g jauhettua eläintä, purkki papuja tomaattikastikkeessa, purkki jalapeno-viipaleita, mausteita (mm. Blair`s Death Rain ;) ).

Sit odotellaan.

Masse

Pitäisi varmaan kehua maasta taivaisiin, mutta maussa en juurikaan huomaa eroa 2 h haudutettuun chiliin - tätä on haudutettu yhdeksän (!) tuntia. Hyvää tämä toki on, varsinkin vaalean leivän ja oluen kanssa. Suosittelen. ;)

Gekko

No, juttuhan perustuu siihen, että mitä kauemmin malttaa, sitä kovempi nälkä tulee.  :wink:

Minkälaista on vodka, jossa on chili lojunut vuoden?  :?:

Btw, sapuskan nimessä on kielioppivirhe (los on monikon määräinen artikkeli), mutta eipä se vaikuta onneksi makuun (/nusnus)
Solanaceae et vitae

Amd

Lainaus käyttäjältä: "Masse"Pitäisi varmaan kehua maasta taivaisiin, mutta maussa en juurikaan huomaa eroa 2 h haudutettuun chiliin - tätä on haudutettu yhdeksän (!) tuntia. Hyvää tämä toki on, varsinkin vaalean leivän ja oluen kanssa. Suosittelen. ;)



koostumus paranee vaan mitä enemmän jaksaa kiehautella kasaan ja lisätä lientä ja kiehauella kasaan yms...itse tykkään sellaisesta laavan ja napalmin välimuodolta näyttävästä mömmöstä.nyt lähti 5l kattila piripintaan kiehumaan...

Masse

Lainaus käyttäjältä: "Amd"
Lainaus käyttäjältä: "Masse"Pitäisi varmaan kehua maasta taivaisiin, mutta maussa en juurikaan huomaa eroa 2 h haudutettuun chiliin - tätä on haudutettu yhdeksän (!) tuntia. Hyvää tämä toki on, varsinkin vaalean leivän ja oluen kanssa. Suosittelen. ;)



koostumus paranee vaan mitä enemmän jaksaa kiehautella kasaan ja lisätä lientä ja kiehauella kasaan yms...itse tykkään sellaisesta laavan ja napalmin välimuodolta näyttävästä mömmöstä.nyt lähti 5l kattila piripintaan kiehumaan...


Valurautapata/vastaava olis kova sana. Vaikka levy oli ykkösellä, paloi chili hiukan pohjaan normikattilassa. Sekottelin aina kun kerkesin.

Loppujämistä saa muuten hyvää, kun lätkii leivälle sitä ja juustoo päälle. Sitten uunittaa 200 asteessa n. 10 min. Uijui.

Amd

kattilasi on varmaan huonosti käsiteltyä metallia, koska omani ei tunnu palavan pohjaan kunhan muistaa kerran tunnissa hämmentää.onhan noissa kattiloissa eroa, mutta sen verran rasvaista on ettei kyllä pitäisi kiinni ottaa.
itse mätin sitä tortillojen väliin ja oijoi kun on hyvää. sinne kun nakkaa reilulla kädellä tuoreita viipaleita väliin ja kermaviiliä ja ehkä jotain tuoreita vihanneksia, nii johan on taas curmeeta kerrakseen. ja juustoraastetta paljon.

svalli

Mulla palaa chili Hackmanin teraskattilan pohjaan helposti ja siksi teenkin sen    pitkan hauduttelun padassa, mika lampenee omalla sahkovastuksella.

Teen chilin mahdollisimma vahalla rasvalla, niin syodessa voi laittaa reilusti juustoraastetta paalle ilman omantunnontuskia...
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Amd

nyt kun lämmittelin eilistä pataa, niin pohjaan karahti jonkin verran, mutta nesteen lisäämisllä siitä pääsi. voi että kun tuo maku paranee vaan päivä päivältä...

Visa

Mulla on Opan haudekattila. Se ei polta pohjaan, vaikka kuin
keittelisi. :)