maaliskuu 24, 2023, 18:02:33 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Tervo

1
Tässä tämä eilen ikkunalaudalle siirretty Manabi Sweet, ensimmäiset kukat avautuneet, lisää tulossa.

2
Minisadonkorjuu :) Nappasin tuon toistaiseksi ainoan SLP NagaX:n ja Trinidad Scorpionit tuosta pistokkaasta juurrutetusta pensaasta. Tai tuota voi pensaaksi sanoa, oli kaksi oksaa vaakatasoon, toinen lyhyt ja toinen pitkä. Menneessä aikamuodossa siksi, että toi sai lähteä kompostiin tilaa viemästä, varsinkin koska pakastimessa on noita riittävästi ja siemeniäkin riittää. NagaX:stä laitoin yhden siemenen heti itämään tuohon vaimon idätyslaatikkoon, katsotaan saisiko tuosta seuraavan sukupolven itämään (olisko toi F6). Eipä tuossa ainokaisessa montaa siementä ollut.
Kastelun kanssa kävi vanhanaikaisesti, on noi taimet alkaneet valon lisääntyessä käyttämään vettä enempi kuin aiemmin, pääsi pari tainta kuivahtamaan enemmänkin. Eniten taisi kärsiä toi Rocoto ja Manabi Sweet näytti siltä, että ei ole valoakaan saanut tarpeeksi, ollut isompien katveessa. Manabin nostin nyt keittiöön ikkunalaudalle, ja muut tuolla kukkapöydällä sai pikkaisen lisää tilaa. Pitäisi alkaa ruukuttamaan, mutta mistä tilat?

3
Tässä vielä tämä kovasti karvainen Carbonero kukkineen.4
Rocoto (Costa Rican Red) lähti kukkimaan puolellakymmenellä violetilla kukalla :) Samoin Carbonerossa on pari kukkaa. Carbonero on omituisen näköinen, kurtistaa lehtiään jotka ovat yllättävän karvaiset, eikä noi kukatkaan ihan Chinenseltä näytä, liekö Semillasilla tapahtunut vahinkoristeytys.

5
Viimisten joukossa noi mullakin nousi, kaikki kolme kylvettyä, mutta ei noissakaan mennyt kuin pari viikkoa lämpömaton päällä.
6
Joo, kaikki mulla on idätyksen jälkeen kasvusammaleessa, idätyksen hoitanu tuossa Biolanin Kylvö- ja taimimullassa. Viime keväänä kun tätä hommaa aloittelin idätin noissa sammalnapeissa ja siirsin sitten osan pariin bubleriin kivivillakuutioissa ja osan sammaleeseen.
Ei noissa juuristojen kanssa ollut mitään ongelmaa, osa on normaali muoviruukuissa, osa altakastelevissa Pauliinoissa. Ja bubblerista ruukkuun siirrotkin onnistui hyvin, kuin myös yhden pistokkaan siirto vedessä juurrutuksen jälkeen. Ainakin viimekesästä säästyneet on edelleen ilmavia, parhaiten näkee tuosta punaisesta Habanerosta jossa ei ole päällä ruukkusoraa, on jopa enempi rahkasammalmainen kuin tämän kevään istutukset. No, ehkä nämä uudetkin muuttuu ulkona ajan mittaan pinnaltaan samanlaiseksi (taikka sitten koostumusta menty muuttamaan).
Vaimohan näitä mun ostoksia arvosteli, kun hän on kymmeniä vuosia kasvattanut samassa puutarha/kukkamullassa ja mulle ei nyt kelpaa ;-)
7
Miiksuli männäkesänä kasvatti edellisestä sukupolvesta podeja, joista muutama siemen päätyi mulle.
8
Laitoin tomaatit eilen multiin (itseasiassa sammalnappeihin). Kahdeksan lajiketta noita oli, yksi siemen jokaisesta (luotan 100% itävyyteen).
Poika tilasi tupakan siemeniä (virginialaista), noita laitoin muutaman itämään pari päivää sitten. Itse en noista piittaa, kahdeksan vuotta ollut polttamatta, merimies ei taas voi itselleen noita laittaa kuolemaan.
Chilirintamalla sen verran, että ruukutin Pauliinaan sekä Naga Morichin että Carolina Reaperin. Reapereitä kasvoi samassa kasvatusruukussa sekä Pimentos PT:ltä hankittu, että jälkeenpäin ruukkuun työnnetty Heinän puutarhan siemenestä idätetty. Toi kotimainen oli kovasti alakynnessä isomman alla, pääsi nyt omaan ruukkuun, tosin juuret vähän kärsineenä, kun olivat niin yhteen kasvaneet.
SLP NagaX alkoi kypsyttää tätä ainokaistaan. Kukkia on kahdessa kasvissa vaikka kuinka (kuvassakin pari), mutta jatkavat edelleen pudottelua.


9
Fataliin EasySlo -paketti tuli tänään postissa, kera parin tomaatinsiemenpussin (kaupantekijäisiä). Toi yksi Naga Morich on pienessä kasvatusastiassa, voisi istuttaa sen isompaan, ja laittaa ensimmäisenä nauttimaan tästä arvokkaasta herkusta.
Tomaatintaimet ja toisen ananaskirsikan otin nyt ulos tuolta taimikuvun alta, toisen ananaskirsikan jätin vielä varuilta sinne alle. Kuvussa olisi nyt sopivasti tilaa muutamalle sammalnapille kylvettävälle tomaatille. Jokohan se olisi passeli aika kylvää noi, vai pitäisikö vielä pari viikkoa malttaa?
Viimekesäinen Scotch Bonnet kukkii, eikä ainakaan vielä ole samanlaista kukkien pudottelua näkyvissä kuin noissa Nagoissa ja 7Poteissa. Mielestäni vaan viimekesänä kukat olivat paljon isompia, mutta voihan olla, että tässäkin jatkossa kukat isonee.

10
Otin vaan EasySlon. Ajattelin lopullisessa ruukutuksessa laittaa kymmeneen tuon ja toiseen kymmeneen jonkun tukkuhintaisen varastolannoituksen. Pääsee vertaamaan, onko hinnalla katetta.
11
Lainaus käyttäjältä: Chliina - helmikuu 27, 2023, 13:04:58 ipEn ainakaan tällä viikolla ala vielä noita lannoittamaan, mutta ehkä ensi viikolla olisi aika antaa vähän jotakin pientä. Hieman tekisi mieli kokeilla sitä Fataliin kertalannosta, onko kenelläkään täällä siitä kokemusta?

Eipä ole vielä, sotki toi kuljetusalan lakko Fataliin toimitusta sen verran, että on pussi vielä matkalla!
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Zenin kasvatukset
helmikuu 27, 2023, 12:51:17 ip
Joo, aika ristiriitaiset on minunkin vähäiset kokemukset näistä ja näiden latvomisista. Noista loppusyksystä idätetyistä NagaX ja 7Pot-taimista latvoin puolet. Tänään ne ovat saman korkuisia ja yhtä monilatvaisia riippumatta onko latvottu vai ei. Nämä kevään idätykset jätän kaikki latvomatta, elleivät uhkaa kasvaa niin korkeiksi ettei saa alkukesästä ovesta ulos. Rocotot ja joku Haba on jo haaroittunut itsestään.
13
Trinidad Scorpion on kohta syötävän hyvä. ;D

Tällä kertaa näyttäisi myös siltä, että noi ananaskirsikat aloitti kasvun, molemmissa on jo ensimmäinen varsinainen lehti liki yhtä isona kuin sirkkalehdet. Tiedä sitten, mikä noi edelliset vei, itsellä kyllä epäilys kohdistuu noihin harsosääsken toukkiin. Nyt kun olen pitänyt noi tuolla kuvun alla, sääskien tavoittamattomissa. Saman kuvun alla myös noi tomaatintaimet jatkavat melkoisen nopeaa kasvua, pääsee istuttamaan viime viikolla ostettuihin tomaatin taimiruukkuihin.Onpa sitten toinen Rocotokin (Costa Rican Red) saanut pari nuppua karvojen keskelle. Mitähän näillekin tekisi, pois nyppiminen melkeen kuin opettaisi isäänsä naimaan.  ;D

14
Vihertää  :)

Mihinkähän tässä joutuu, kesään on vielä monta kuukautta, ja chilit kasvaa kohisten. Näyttävät kahta lukuunottamatta hyvinkin terveiltä. Poikkeavan näköiset, toinen tuolla takana (Prik Khee Nuu) käyristää lehtien reunoja ylöspäin, ja toinen tuossa kakkosrivissä vasemmalla (Antillais Caribbean Habanero) rypistää lehtiä, ja tuntuisi kärsivän liikalannoituksesta (ödeemaa), vaikka ihan samoilla vesillä kasteltu koko katrasta.

Ananaskirsikoilla menossa kolmas mahdollisuus, kylvin parisen viikkoa sitten kaksi siementä, molemmat itivät ja oleilevat edelleen kuvun alla taimilaatikossa. Koitetaan nyt, josko ne tuli edellisen kerran otettua liian aikaisin kuivaan ilmaan. Samassa taimilaatikossa kolme tomaatintainta nostaa päätään. Ne on napattu jostain Lidelin luumutomaateista, joista vaimo epäili, ettei niistä mitään tule. Hyvimpä noi ainakin iti muutamassa päivässä. Tosin, katselin netistä lajiketta, joka pakkauksen mukaan on Sugarino, ja ilmeisesti hybridi, joten ei taida ihan samanlaisia tulla. Kohta pitänee idättää myös noi talvella hankitut kuusi lajiketta.

15
Kahdeksantoistako sulla on tuossa kasvamassa, yksi per purkki? Onhan niitä tuplia pakko vähentää, jos/kun tilat ei riitä. Mullakin oli käytännössä kaksikymmentä lajiketta, kolme jokaisessa idätyspurkissa, ei paljoa sydämmeen sattunut, kun ruukuttaessa napsi ylimääräiset pois. Ainoot tuplat jäi Carolina Reaperistä ja Naga Morichista, lähinnä siksi että lupailin noita tytölle. Seuraavaksi kesäksi täytynee tiputtaa puoleen.
16
Kaikki vieläkin terveinä, pari kirvaa on saanut käsin listittyä, lisää ei ole (toistaiseksi) näkynyt. Bhut Jolokia on jo haarautunut, alta kymmensenttisenä. Nämä viimeisenä itäneet Carolina Reaperit ovat pienimpiä, tämä niistä se aikaisempi, kaipaa kovasti jo isompaa ruukkua. Sen viimeisenä itäneen ruukutin juuri 12 senttiseen kasvatusruukkuun, tämä varmaan joutaa samanlaiseen.

17
Tässä pari viime kesästä selvinneitä.
Alaoikealla toi Annuumi Cayenne Long Slim, pätkitty ja herännyt, kymmenkunta lehteä, kukkia ja puolenkymmentä raakiletta.
Isompi puska on toi kesän bubblerissa elänyt Scotch Bonnet, joka ei tehnyt yhtään marjaa. Syksyllä leikkaus tumpiksi, juurien karsimista ja istutus kasvusammaleeseen Pauliinaan. Kasvaa nyt melkoista vauhtia ja aloittelee kukintaa. Tästä voi kesän kuluessa tulla satoa enemmänkin.

18
Satoa odotellessa. :D

Trinidad Scorpion kasvattaa tuota ensimmäistä marjaansa melkoisesti, on nyt jo isompi kuin yksikään viime syksynä kypsyneistä. Tie kuinka isoksi ennättää ennen kuin alkaa väri muuttua. Kasvi itse ei ole kauhean kaunis, toi juurrutettu oksa ei lähtenytkään kasvamaan korkeutta, vaan kahta oksaa leveyssuuntaan, toinen jo niin pitkä että joutui sitomaan ylös ettei ruukku kaadu. Lisäksi se on aivan liian pienessä ruukussa, tuollaisessa 12cm kasvatusruukussa kuin nuo taimetkin. Ei vaan viitsisi vaihtaa, vie vaan turhaan tilaa noilta taimilta, ja näitä marjoja on pakkasessa jo "riittävästi".Improved NagaX kasvattaa tuota ainokaistaan huomattavasti hitaammin, kooltaan ei varmaan kolmasosaa tuosta skorpionista. Näitä saisi tulla lisää, jos ei muuten, niin saisi seuraavan sukupolven siemeniä jatkokasvatukseen. Ei vaan tunnu kukat pysyvän kiinni, odotellaan kunnon luonnonvaloa.

19
Lainaus käyttäjältä: BT - helmikuu 10, 2023, 11:05:08 apKittos,

Its really good info for me.
do you know where I can buy this stonewool  / sponge kind of material in capital area?

BT

Sorry, I live in Central Finland, but I have ordered them from Vihertukku https://www.vihertukku.fi/.
Their shop is located at Riihipellonkuja 3, 00390 Helsinki