joulukuu 12, 2024, 13:46:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Nikodeemus

1
Muut harrastukset ja elämä / Kamppailu-urheilu
helmikuu 13, 2011, 08:40:28 ap
Olin tuossa eilen Tampereella Amatöörien Lukkopainin SM-kisoissa, ja siinä johonkin otteluun lämmitellessäni kaksi ilmeisen älykästä herrasmiestä ryhtyi juttelemaan chileistä, jauheista ja ainakin Naga 2010:stä, ehkä myös tämänvuotisesta.
Siinä sitten ryhdyin miettimään, että onhan tälläkin foorumilla varmasti oltava muitakin kamppailu(penkki)-urheilun harrastajia itseni lisäksi.
Paljastakaa itsenne, olkaa ystävälliset.
Itse olen tässä parisen vuotta treenaillut brasilialaista jiu-jitsua, lukkopainia ja vapaaottelua sekä aiemmin reilut kuusi vuotta potkunyrkkeilyä.
UFC:t ja vastaavat tulee katseltua, jos on sauma, mutten ole viitsinyt mihinkään kanavapaketteihin sijoittaa pelkästään moisten takia.
2
Mausteet / Valkosipuli-chilidippi
joulukuu 05, 2010, 14:13:02 ip
Keksinpäs tuossa eilen iltasella tällaisen, kun en viitsinyt lohkoperunoita pelkkään
ketsuppiin dippailla. Elikkäs:

2 pienehköä valkosipulia.
1 purkki kermaviiliä
4 rkl majoneesia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta (savunagajauhe olisi varmasti loistava tähän)
ripaus suolaa
paprikajauhetta

Pieneen uunivuokaan oliiviöljy ja kynsiksi lohkotut valkosipulit.
Sekoittele huolellisesti, jotta valkosipulinkynnet ovat yltäpäältä öljyssä
Uuniin lämpöä 200 astetta ja vuoka sinne.
Anna paistua noin puoli tuntia, kunnes kynsilaukka on pehmennyt.
Anna jäähtyä hetki, jottet polta sormiasi. Kuori, lisää suola ja tilsi haarukalla mössöksi.
Lisää kermaviili ja majoneesi ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Itse lisäsin maistamisen jälkeen
vielä hieman valkosipulijauhetta.
Paprikajauhetta maun/värimieltymysten mukaan.
Nauti dipattavien elintarvikkeiden kera.

Eilen tosiaan dippailin tähän lohkoperunoita ja tänään pitsatikkuja (tai miksi noita nyt kutsuisi).
Sopi erittäin hyvin molempien seuraksi.
3
Muut harrastukset ja elämä / Onko lääkitys kohdallaan?
marraskuu 17, 2010, 09:17:05 ap
No niin. Kyrsiintyneenä omaan, onneksi väliaikaiseen, lääkelastiini päätin spämmätä foorumia
tällaisella typerällä kysymyksellä.
Itse joudun tällä hetkellä "nauttimaan" päivässä:
2 x Amoxin 750mg poskiontelontulehdukseen
1-3 x Duact tukkoisuuteen
3 x Bioteekin probiootti plus antibioottiripulia ehkäisemään
4-6 x Sirdalud niskan ja hartioiden jäykkyyteen
3 x Voltaren Rapid 50mg niskan ja hartioiden lihasten tulehdustilaan ja kipuun.

Ei ehkä joillekin kuulosta hurjalta määrältä, mutta yleensä ei tule syötyä, kuin ehkä
muutama burana vuodessa ja sekin vain kunnon päänsärkyyn.
Kaippa noista sitten on jotain apua...
4
Mausteet / Perussalsa
syyskuu 03, 2010, 14:46:18 ip
Niko tässä moro! Tein juuri tuossa itselleni vähän salsakastiketta ja ajattelin laitella siitä vähän juttua tännekin
avatakseni spämmäystilin.

Kattilaan siis meni (noin about):

1dl Oliiviöljyä
1   Sipuli
2   Valkosipulinkynttä
1   Paprika
3   Palkoa cayennea
1   Palko Naga Morichia
1   Purkki tomaattimurskaa
1tl Suolaa
Hyppysellinen mustapippuria
½ Limen mehu

Silppua chilit, paprika, sipuli ja valkosipuli
Kuumenna öljy ja lisää silput.
Hauduta miedohkolla lämmöllä noin 10 min tai kunnes kuvittelet makujen sekoittuneen kunnolla.
Lisää suola, pippuri, limemehu ja tomaattimurska.
Keittele vielä hetkinen, kunnes vetisyysaste vaikuttaa sopivalta. Itse käytin rainbowin 500g purkkimurskan,
joten soossi oli alkuun melko litkua. Hieman lisää lämpöä lieteen ja kymmenen minuuttia ja hyvä tuli.
Nauti sopivan ruoan kanssa.

Sitten itse aiheeseen, eli kauanko moinen sörsseli mahtaa säilyä?
Kuinka voin mahdollisesti pidentää säilyvyysaikaa?
Mitä nyt? Mitä seuraavaksi?