syyskuu 17, 2024, 11:49:04 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - kiesus

1
Täytyy laittaa näytille tämäkin resepti koska on todella yksinkertainen ja itse kaivoin
kevään aikana pakastamiani chilejä ja testailin kaiken maailman kastikkeita ja tätä
Marttojen ohjetta suurinpiirtein noudattamalla tuli ylivoimaisesti parasta värkkiä
mitä on tullut, ja kavereille sitä myös jakanut niin pelkkiä kehuja saanut.

Tämä on Marttojen sivuilta

800 g tomaatteja + vettä kalttaamiseen TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
Poista samalla kannat.
Silppua sipuli.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.



Itse olen muokannut niin että olen laittanut vain reilun puolet hillomarmeladisokerista
koska täydellä paketilla oli ehkä pikkuisen liian makeaa.

Chilejä olen laittanut pakastettuja parin kolmen sentin hainaneita olisko 5-6kpl ja pussissa
on ollut matkassa jotain Aji Cristallia tms joku siivu niin kaikki sekaan

Lisäksi olen paiskannut kaksi isoa sipulia ja valkosipulin kynsiä semmoisen kymmenkunta kipaletta.
Tomaatit ovat olleet Mutti kuorittuja tomaatteja 2 prk ja kaikki värkit silppurin kautta kattilaan
ja muutoin tuon ohjeen mukaan.

Eka satsia maistellessani totesin rouvalle että mahtaa tämä jäähä häneltä syömättä mutta mitä vielä
ja rouvakin heittelee tuota melkeen joka ruuan kylkeen lautaselle, ja tuo ilmeisesti on senverran
makeaa että peittyy pahin polte ja maku on ehkä joku Srirachamainen. :thumbup:

Ja tietysti toivoisi että tänne heiteltäisi omia hyväksi havaittuja reseptejä enemmänkin.
2
Joo nyt muistin että ekakerran kun tuon huomasin varmaan pari viikkoa sitten olin potkinut ilmaletkun
irti ja en osaa sanoa että kauanko oli ollut niin en tiedä voiko se olla syynä.

Vissiin liian laihoilla litkuilla nuo on ollut kun nyt näytti ec olleen 1,45 ja nyt varmuuden
vuoksi pesin saavit ja nostin ec:n 1,9 ja semmoinen huomio että osa juurista oli ruskeita
mutta muuten terveen oloisia enkä haistanut muuta kuin lievän levän tuoksun, ja olen ymmärtänyt
että esim. juurimädän kyseessä ollessa sen ilmeisesti myös haistaa kunnolla.

Muuten nuo näyttäisi kunnossa olevan eli uutta kasvua pukkaa rungosta ja podejakin siellä
joku 10-20kipaletta roikkuu.
3
Terve kaikille ja kysellään löytyykö täältä apuja.

Minulla on kasvihuoneessa bublerissa Habanero Orange johon jo tovi sitten kiinnitin huomion että
latvassa lehdet ovat kippuralla. No mittailin litkuja eivätkä missään nimessä ole liian vahvoja
ja nyt jopa laimeat enkä oikein mitään ötökkääkään ole siitä löytänyt, mutta kuvassa näkyviä
ikäänkuin karvapehkoja nuissa "rangan" risteyksissä.

Alhaalla siinä on isot lehdet varmaan reilu 10cm pituisia ja leveitä mutta tuolla latvassa pieniä
ja kurttuisia ja niissä on nuita vaaleita laikkuja jotka siis vaikuttavat olevan karvamaisia ja niistä
koitin zoomata alemmassa kuvassa.

Onko kellään ajatusta että mikä tuota vaivaa ja mitä sille on tehtävissä.


4
Onko kellään aavistustakaan että mikä tämän kuvan chili on.

Saksan ebaystä ostin ensimmäiseksi harjoittelu satsiksi jonkun kokoelman ja tämän piti olla Peter pepper mutta
sen jo älysin itsekkin että ei ollut vaikka samasta pussista sain oikeaakin lajiketta.

Tämä kasvoi johonkin 35cm mittaan ja jysähti täyteen semmosia 8cm chilejä ja ne on nyt pitkän odotuksen jälkeen
vaihtaneet väriä keltaisiksi vai onko nuo paremminkin oransseja.

Oli ajatus tänään testimaistaa mutta tuli totaalinen unohdus ja katsotaan huomenna uusiksi.

5
Tervehdys foorumilaisille.

Chileissä ja tomateissa marssii muutamia tälläisiä elukoita mutta en pikku tonkimisella älynnyt että mitä
mahtavat olla ja onko syytä paniikkin.
Ohessa huonolaatuinen kuva jossa yksi jäsen pätkii kastelukannun päällä ihan reipasta vauhtia ja
toivottavasti siitä senverran selvän saa että laji selviää ja tarvittavat toimenpiteet sen myötä.

Ja tarkennetaan että eivät ole isoja ja mittaa ei mahda ainakaan paljon yli millin olla.



https://aijaa.com/9XbaWv