kesäkuu 14, 2024, 17:55:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - QnixGamer

1
Kirje kävi minulla alkuviikosta, tänään sain sen aamusta postin matkaan. Suurin osa siemenistä varmaan oli sorriilta jota nappasin mukaan, toivottavasti on hyvä itämisprosentti kun ei viitsinyt montaa haalia 🤭 Laitoin itse täydennystä baccatumeihin joita jäänyt mutta mitään kokonaan uutta ei multa tuohon aarrearkkuun löytynyt :)
2
Innolla odotan kirjettä, perjantaina ei kirjeet tule perille joten saanen sen alkuviikosta toivon mukaan.
3
Mulle sitten varmaan postilla kun Etelä-Pohjanmaalla asustan :)
4
Onko kirje jo matkalla? Kauanko noissa edes nykyään kestää että löytää seuraavan lootaan 🤔
5
No nyt keväällä ostin T-Neon 2x55W loisteputket (kasvuun optimoidulla värilämpötilalla 6500K) ja kesällä oli käytössä kasvihuone ekaa kertaa mutta siellä chilit tahtoi ennemminkin paahtua vrt. pihalla tiiliseinää vasten hieman tuulisessa nurkkauksessa.
6
Kyllä mulla 12v kasvattelulla on aina paremmin saanut satoa jos on ajoissa laittanut itämään 😎
7
Olisi kyllä kiva säädä tämä piakkoin, kun ei ole mitään kasvatustelttoja niin kausi on sitten lyhyempi kuin niillä jotka voivat talvellakin kasvatella.
8
Just kahtelin että voisin laittaa jotain itämään eli täältä löytyy kirjeestä kiinnostunut!
9
CHILIFEST FINLAND / Vs: CHILIFEST 2022 PERUTTU
huhtikuu 17, 2022, 10:36:26 ap
Saataisiinko kesälle mitään chiliharrastajia yhdistävää tapahtumaa nyt kun rajoitukset on purettu eikä koronasta koita mitään haittaa?
10
Hienoa että siemeniä on vihdoin tilattavissa, laitoinkin juuri oman tilaukseni sisään! Kiitokset NPhoBiaz tästä mahdollisuudesta ^-^
11
~3 viikkoa HCR #2 eli ihan OK latvomisesta, sitten muutamassa päivässä veti täysin "kuivaksi"; vaikka kasvi on ollut ilmaskostuttimen alaisuudessa.

Kaikki lehdet veti kippuralle ja täysin kuivaksi. Nypin ne irti ja kiinnityskohdasta, nivelestä olivat kuitenkin melko lujasti silti kiinni, eli kai tuo runko jotenkin vielä hengissä on.
Nyt täytyy vaan jättää kastelu hetkeksi, josko se auttaisi asiaan.

12
Alkuvuoden kypsät Caribbean Red Habanerot painoivat ~23g ja paloittelin ne eilen ja jätin jääkaapin päälle kuivumaan.
Siemenet myös otettu talteen, vielä kuivumassa.

Lidlistä haettu Silvercrest Electric Salt & Pepper Mill 26.6.2017 9,99 eurolla.
13
Tänään annan Ufox HK2 ilmankostuttimen elvyttää HCR #2 shokista :thumbup:
14
Onko muilla foorumilaisilla kokemusta "latvoa" näin alhaalta kasvia, että jaksaakohan isompi kasvi ylläpitää itseään moisella juuristolla vai tulisiko lehtiä poistaa mahdollisesti liiallisen haihtumisen vuoksi?
Varmaan luulisi huomenna näkyvän lehdistössä, jos kasvi mahdollisesti otti operaatiosta nokkiinsa..

EDIT: Joo kuvat tuli aika isona, kun itselläni ollut 27" 1440p käytössä vuodesta 2012, enkä foorumeita koskaan itse jaksaisi puhelimella selata  :P
15
Alkoi käymään tuon tuottavimman Habanero Caribbean Red  #1:n ruukku ahtaaksi niin tein "pienimuotoista" testiä..

HCR #1 vanhassa ruukussaan kuvissa 1 & 2. Tässä 2. kuvassa nähdään että alunperin kasvin varsi jakautui kolmeen suuntaan.
3. kuvassa havainnollistettu leikkauskohta.
4. kuvassa HCR #1 nostettu vanhasta ruukustaan toimenpidettä varten.5. kuvassa suoritetaan leikkaus.
6. kuvassa juuristot esillä. Tuli vain tuolle isommalle kasville pienempi juuristo, kun kasvi oli tehnyt juuriston lähes kokonaan pienemmän varren puolelle.
7. kuvassa uusi, isompi ruukku. Pohjalle kiviä salaojitukseksi, päälle tuli Biolan turvemultaa + Nelson Perliittiä!
8. kuvassa HCR #1 sekä HCR #2. Kuten näkyy, upotin tämän haarautuvan kasvin syvälle ruukkuun, niin että kumpikin haara alkaisi kasvattamaan omia juuriaan, sekä paremman selviytymisen toivossa.

Pienempi HCR #1 sai jäädä edelleen pihalle (On ollut koko kesän pihalla, eli tottunut jo täysin aurinkoon).
HCR #2:n juuristo jäi niin minimaaliseksi että päätin viedä sen sisälle kasvatusvalon alle, kasvattamaan itselleen uuden, tukevan juuriston!

16
13.5.2017 idätetyistä Lemon Dropeista siirsin taas 2kpl 29.6.2017 kivivillaan, toisesta lähti kypärä samantien, toisessa vielä paikoillaan.
30.6.2017 lautalle itämään;
3x Goat's Weed, 3x Rocoto Manzano, 3x Mini Bonnet
17
Mulle ehdottomasti siemeniä kun tulee myyntiin  ^-^
18
Lainaus käyttäjältä: QnixGamer - kesäkuu 17, 2017, 18:33:05 ip
Parasta ennen 2014/09, jolloin luvattiin itävyydeksi vähintään 65%, eli 3/5 siemenestä.

Laitoin 5kpl vanhoja Chiluacle Negron siemeniä lautaselle itämään 13.5.2017 ja nyt vähän päälle kuukauden päästä saikin siirtää näistä ensimmäisen chilin kivivillaan. Kypärä lähti siististi päästä ihan vaan vetämällä.
Myös toinen vastaava on jo osoittanut elonmerkkejä, eli ainakin 40% itävyys edelleen :)Tämän toisen Negron siirsin tänään kivivillaan ja kypärä irtosi nätisti :)

Lainaus käyttäjältä: QnixGamer - kesäkuu 23, 2017, 20:34:10 ip
Laitoin runaasti Lemon Dropin siemeniä lautaselle itämään 13.5.2017 ja nyt vähän päälle kuukauden päästä sainkin siirtää näistä 3 ensimmäistä chiliä kivivillaan 23.6.2017. Yhdestä oli kypärä lähtenyt itsekseen lätkimään jo lautalla ollessaan, mutta kahdessa taimessa kypärät ovat vielä paikallaan.... odotellaan :)


Irroitin näistä 2:sta muustakin Lemon Dropista kypärät ja kummassakin otti sirkkalehdet hieman damagea.
Näytti kuitenkin ainakin toisessa kypärä painavan koko taimen lyttyyn, joten jouduin pakostakin sen väkisin irroittamaan.
Kasvupiste lehtien välissä kuitenkin kunnossa, joten en usko tästä haittaa olevan.

19
Nagan siemenissä ei ole vielä mitään elonmerkkejä  :(
20
Laitoin runaasti Lemon Dropin siemeniä lautaselle itämään 13.5.2017 ja nyt vähän päälle kuukauden päästä sainkin siirtää näistä 3 ensimmäistä chiliä kivivillaan 23.6.2017. Yhdestä oli kypärä lähtenyt itsekseen lätkimään jo lautalla ollessaan, mutta kahdessa taimessa kypärät ovat vielä paikallaan.... odotellaan :)