Lainaus käyttäjältä: anttimikael - lokakuu 19, 2024, 16:40:50 ipOsaisikohan viisaammat neuvoa kun tuossa lasitetulla parvekkeella jossa valoa riittää edelleen, hedelmää tekee De Cayenne eli annuum-lajike.
Tarkoituksena oli alunperin koittaa leikata tapiksi ja talvettaa mutta tosiaan oma parveke on siitä kiitollinen että aukeaa etelä-länsi suuntaan ja aurinko paistaa käytännössä läpi vuoden niin suoraan ja esteettömästi kun vaan voi. Oon pitänyt terassilämmitintä tarvittaessa päällä ettei lämpötila laskisi liian alas öisin mutta todennäköisesti jossain välissä tulee raja vastaan sekä valon että lämmön kanssa. Kasvi ei ole siis tiputtanut yhtään lehteä vielä ja voi todella loistavasti muutenkin!
Ensimmäiset raakileet tulivat heinäkuun alussa. Kysymys kuuluukin että jos kelien tarpeeksi viiletessä ja valon määrän vähentyessä ottaisin kasvin sisälle/telttaan kunnon kasvatusvalon alle niin kuinka pitkään olisi mahdollista saada satoa vielä? Eli onko näissä joku about maksimiaika kun jaksavat tehdä hedelmää?
edit. Olen tähän päivään mennessä kerännyt 95 kpl chilejä kyseisestä kasvista, tämän vuoksi asiaa mietin että jaksaakohan jatkaa sisätiloissa miten pitkään
Mulla on kokemus yhdeltä talvelta kun annoin parin Ajin olla parvekkeella loppuun asti kokeeksi. Olivat molemmat ebbissä. Syksyllä kun ilmat kylmeni, pidin parvekkeen ovea asuntoon raollaan ~5cm. Se ei asuntoa jäähdyttänyt juurikaan.
Kun lähdin joulunviettoon toiseen kaupunkiin, jäivät edelleen sinne. Palatessa oli pakkasta ulkona ~20 astetta; laseissa 3-4cm kerros jäätä; ebbien resossa vedenpinta jäässä. Kasvit ihan terveen näköisiä ...
Ongelma tuossa vaan oli, että ainakkin nuo Ajit: Lemondrop ja Aji Cristal maistuivat jokseenkin paskalle: kitkeriä kuivakoita pötkylöitä vailla mitään makeutta tai hyvää makua; ei oiekin edes poltetta. Pelkkää kitkerää.
Vähässä valossa ja lämmössä siis noiden hedelmillä ei ollut mitään käyttöä vaikka niitä tuli hyvinkin kylmällä vielä.