heinäkuu 20, 2024, 12:05:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Fredrik-flugarn

1
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - elokuu 31, 2015, 08:41:41 ap
Itsellä löytyy kuulia 40kg asti, hyviä vempeleitä räjähtävän voiman ja kestävyyden kehittämiseen. On tuossa samalla jokunen kilo pudonnut läskiäkin. 8)


Oho...  :o Toivottavasti puuhat niiden kanssa tommosia kahden käden juttui,  ;D
2
Hki midnight run juostu :)
3
Lainaus käyttäjältä: Fredrik-flugarn - heinäkuu 07, 2015, 08:39:40 ap

Löytyykö joku tunnettu "kirva-magneetti"? Koristekasvi mitä voisi kyllästyttää myrkyllä ja antaa kirvat käydä syömässä itseään hengiltä.


No ei toimi...Kirvat hyppelehtivät iloisesti chilimetsään muhinoimaan kun auringonkukka yhtäkkiä maistui Provadolta.
4
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 24, 2015, 15:57:20 ip
Jag hittade miniatyrmodeller av Harold st barth i buskarna. Väldans söt och len habanero. Riktigt god rakt från busken utan några sträva toner i smaken. Att äta dem på tom mage var dumt gjort.
Att sätta provado i solrosens kruka och tro att bladlössen skulle gå dit och äta ihjäl sig var också dumt gjort. Chenzon blev mest friserad... Biotus... Vad skulle vara smartast att beställa därifrån? Nyckelpigor skulle vara gulligast men vad månne är effektivast.

5
Turussa ainakin Kupittaan Citymarketilla on Heinän Penan tuoreet Nagat :)
Salon lähellä voi Penalta suoraan hakea. http://www.chilit.info/

...mutta jos muualla asut.
6
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 18, 2015, 22:50:19 ip
Jag jar två puben till som precis börjar blomma. Den  där lyckliga rackaren hade fått bästa platsen under lamporna och hade kartar på gång redan då den fick flytta ut på balkongen. Helt vansinnigt tröööööga. Men goda ;-)
7
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 17, 2015, 22:47:52 ip
Tack PP! De hinner tydligen torka rejält i butiken. Manzano rojo var en trevlig bekantskap. En skön chili. Söt och mild i nedre änden och  smygande långsam pubevärme i den andra. Känns som om de borde rullas in i bacon, fyllas med blåmögelost och grillas.
8
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 17, 2015, 21:23:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Fredrik-flugarn - heinäkuu 15, 2015, 10:44:06 ap
Så ja!  :D Manzano rojo börjar snart vara ätmogna.

Det var en svettiger chili det dära!? Skall nyskördade pubescenschilin gråta när man skivar dem eller håller jag dem i för fuktig mylla?
9
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 15, 2015, 10:44:06 ap
Så ja!  :D Manzano rojo börjar snart vara ätmogna.

10
Jos teet karvalakkiversion ja laitat pumpun käymään 15min vuorokaudessa timerilla. Ylävuotoputki takaisin emotankkiin sit vaan...
11
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 08, 2015, 17:34:24 ip


En bild. För säkerhets skull. Ifall jag får för mig att klippa till ett bidrag till bonchitävlingen 2015. Peru Bit(d)umi får bli mitt offer ifall inspirationen slår till. Sku gärna få nåt ätbart från busken först bara... :-[
12
Hauska artikkeli! :) Nyt vaan hommaamaan jostain vuohen! :-D Tai mahtaako aamuhengitys riittää?
13
Valitettavasti just ne vihreät nyt taas.... emokoivu kun yhä varjostaa parvekkeeni. Tähän asti kuitenkin näyttää auringonkukka olevan paremman makuinen :)
14
Jeee! Minäkin liityn kirvakerhoon!  ;D  Ripsiäiset, harsosääsket ja kirvat. Nyt puuttuu enää satiaiset ja kihomadot... prkle.
-Lapsella on pari auringonkukkaa chilien vieressä missä kirvat majailevat... Jos auringonkukkien maku sopii paremmin kirvoille ehkä kannattaisi niitä ladata provadolla...

Löytyykö joku tunnettu "kirva-magneetti"? Koristekasvi mitä voisi kyllästyttää myrkyllä ja antaa kirvat käydä syömässä itseään hengiltä.
15
Harso! Ehdottomasti. Jos sinulla siis ei ole mitään puita siellä että saat niitä varjoon. Minun rehut palaavat aina kun epähuomiossa jää parvekelasit  jossain auki.
16
Pärjäät myös hyvin yleislannoitteella kuten Nutriforten tai Kekkilän kastelulannoitteella jos hifistely ottaa aivoon. :)

Chileillä on vähän omat jutut, joka lajilla ja lajikkeella. Osa baccatumchileistä voi kiipeillä hullun lailla ja venyä ylöspäin niin paljon kun vaan  löytyy tilaa. Söpö, mielestäni hyvin jännittävän ja puumaisen oloinen ehdokas olisi Cajamarca (Chinense) en luule että saat sitä millään venytetty liian isoksi viherseinäksi. Minulla pienehkö Cajamarca tuotti chilejä kiltisti läpi talven 30w eslin alla. http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Cajamarca

Pubescensilla on vähän tapana venyä sivusuuntaan. Ymmärtäväthän nekin Fiskarsit jos et sieltä viidakosta enää meinaa löydä itsesi. http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Capsicum_pubescens Näiltä on vaan kestänyt ikuisuuden saada jotain syötävää... (ainakin minun hoidossa  ::))

Hyvä kun makuun pääsit!  :D

ja hei.... http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Habanero_Sudden_Death Tämmöinen klassikkohabanero on viihtynyt hyvin minulla myös sisätiloissa.
17
Olen itse odotellut manzano rojon kai puoltoista kuukautta... tänään huomasin että ensimmäinen podi alkaa tummua :) Tsilit ovat kun ihmiset Jotkut vaan ovat tosi hitaita ;)
18
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
heinäkuu 05, 2015, 10:30:49 ap
Lainaus käyttäjältä: Hubert - heinäkuu 04, 2015, 02:45:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - heinäkuu 03, 2015, 19:56:10 ip
Turkuun aukesi uusi Kastelukannu myymälä. Viralliset avajaiset pidetään vasta myöhemmin, mutta nyt voi jo käydä tutustumassa myymälään.
Myymälä on osoitteessa Nahkurinkatu 6.
Avoinna arkisin 11-18. Lauantaina 12-16.
Valikoima on pääosin samaa kuin Chilitarvikeessa ja liikkeen yrittäjällä on tarkoitus pitää pitkälti samankaltainen hintataso.


Mahtavaa!

Olinkin jo aivan totaalisen kyllästynyt asioimaan pitkätukkien kanssa ainoassa paikallisessa kasvatus- aka hampuusikaupassa...


Eikö tossa osoitteessa aiemmin ollut jonkinlainen urbaaniviljelyyn suunnattu kauppa aiemmin?
19
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Chenzo C.frutescens
heinäkuu 05, 2015, 09:17:24 ap
Siemenmyyjien mukaan Chenzo lienee olla hybridi kun se F1 merkinnällä kulkee. Tämä arvostelu poikkeaa siis myydystä F1 Chenzosta.
esim.
https://www.seedparade.co.uk/chilli-seeds/169-hot-pepper-chenzo-f1-8-seeds.html

Tämmöisiä nameja kuuluisi olla tulossa.


SKK2n versio näyttää minun parvekkeella tältä.  Värit liilasta tummaan porkkanaan.Erittäin kaunis rehu tämäkin mutta maku tällä Chenzon jälkeläisillä (F?) ei ole hääviä. Muistuttaa kaupan punaiset normichilit mutta ilman makeutta. Polte ehkä 6/10. Tulee vähän short yellow tabasco mieleen mutta ei yhtä nopea ja äkäinen polteeltaan.

 


20
Allt om chili / Vs: Balkongchili i S:t Karins 2015
heinäkuu 04, 2015, 17:36:49 ip
Blumat fungerar fint! I det här vädret har det dock varit för lite med en blumatstrut i varje hink. Jag har varit tvungen att smygvattna lite i går.