heinäkuu 21, 2024, 20:29:10 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Noseless täälläkin

Aloittaja ottulo, elokuu 10, 2011, 04:21:11 ap

« edellinen - seuraava »

ottulo

Foorumiaktiiviksi tunnistan itseni, vaikka viestejä tulee lähetettyä turhan harvoin. Joskus menee viikko-pari niin, etten kirjoittele täällä mitään. Toisaalla netissä olen vähän aktiivisempi, ja ainakin irkissä mut saa kiinni #chilikanavilta samaisella nikillä.

Kasvatteluun innosti erään nettipelin oman tiimin foorumit, kun siellä joku mainosti chilinkasvatteluaan. Sitä ei ehkä uskoisi, mutta nämä on jo neljäs kasvatusvuosi, ja satoa on näillä näkymin luvassa vähemmän kuin ekana vuonna. (Silloin sain 3-4 pientä ja pahanmakuista podia joulun alla.) Allkuinnostus on laantunut ja olen chilinkasvattelussa siirtynyt lähinnä ylläpitovaiheeseen. Seuraava vaihe on suunnitelmissa, kunhan pääsen täältä kaupungilta avarammille maille ja saan tilaa kasvatteluun. Chilien lisäksi kasveista kiinnostaa kaikenlaiset hedelmät ja marjat. Tämän hetken erikoisuutena pidän kaakaota, joka on nyt muutaman kuukauden ehtinyt kasvaa täällä.

Virallisissa yhteyksissä olen yliopisto-opiskelija, omana alana Englannin kielen kääntäminen. Muutkin kielet kiinnostavat, ja kursseja on käyty esim. romanian ja japanin oppimiseksi. Monia muita haaveissa... Opiskelija-asuntoa kansoittaa mun ja kasvien lisäksi avovaimo/kihlattu sekä kaksi 1-3 vuotiasta kissaa. Aika kuluu lähinnä koneella istuen, vaikka harvemmin pelailen. Jos pelaan, on kyseessä useimmiten Guild Wars, harvemmin joku rope, räiskintöjä ei oikeastaan ikinä. Myös "tuore" ps2 löytyy nurkista, mutta sillä en ole päässyt vielä pelailun alkuun kunnolla. Koneella kulutan tasaista hidasta tahtia leffoja ja paria tv-sarjaa, ja aina on kesken joku animesarja. Kirjahyllyssä on houkuttelevia kirjoja, mutta aika kuluu turhan usein muissa hommissa.

Silloin kun en istu koneella, olen pyöräilemässä. Yleensä tosin vain siirtymässä johonkin toiseen paikkaan, harvoin käyn puhtaasti lenkillä. Taekwondoa yritän harrastaa, mutta liian usein treenit jää väliin jonkun turhan asian takia. Uutena harrastuksena on jousimetsästys, jota en ole käytännössä vielä päässyt kokeilemaan. Teoriaa on sitten tullut luettua jo senkin edestä, ja löytyypä oma vastakaarijousi yms tarviketta jo.

Jos jaksoit lukea, taidat potea samaa vikaa kuin itsekin poden: kaikki pitää lukea, vaikka ei niin kiinnostaisikaan. Ja taas kului tunti ihan hukkaan...

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

InkRose

Itsekin suoritin pienen akateemisen harharetken lukion jälkeen, tai ei se harhaan mennyt, käännöshommat olis ihan kivoja vieläkin, mutta ei sitä akateemista opiskelua opistoa varten jaksanut lopulta kuitenkaan. Englannin kääntämistä ja tulkkausta HY:n ao. laitoksella Kouvolassa muutaman vuoden luin, 2000-2004.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: InkRose - elokuu 10, 2011, 09:47:41 ap
Itsekin suoritin pienen akateemisen harharetken lukion jälkeen, tai ei se harhaan mennyt, käännöshommat olis ihan kivoja vieläkin, mutta ei sitä akateemista opiskelua opistoa varten jaksanut lopulta kuitenkaan. Englannin kääntämistä ja tulkkausta HY:n ao. laitoksella Kouvolassa muutaman vuoden luin, 2000-2004.


Teitko kuitenkin kandin loppuun? Kyllähän silläkin jo töitä saa, ja jos ei palkan suuruudella ole väliä niin ilmankin... ;)

InkRose

Juuen, motivaatio hukkui aina täysin heti kun eksyttiin varsinaisista kieliopinnoista esim yleisen kieliteorian tai muun vastaavan hömpän puolelle. En tainnut saada kuin jotain 70 ov kasaan.

Paremmin jaksoin jopa mäkkärin kyökissä yrittää aina petrata suoritusta kuin niiden kurssien eteen työskennellä, joten päätin etsiä muuta tekemistä, jotain käytännönläheisempää, ja kellosepäksi päädyin. Harharetkellä karttuneen kielitaidon ansiosta toisaalta sain nykyiset työtkin, eli ei tosiaan hukkaan mennut lopulta nekään vuodet.

ottulo

Ei kieliopinnot koskaan hukkaan mene. Uusimman Tiede-lehden artikkelissakin kerrotaan, että toisen (tai n:nnen) kielen opettelemalla ihminen tulee kokonaisuudessaankin fiksummaksi, ei vain kielissä! ;D

Whili

Lainaus käyttäjältä: Noseless - elokuu 10, 2011, 04:21:11 ap
Uutena harrastuksena on jousimetsästys, jota en ole käytännössä vielä päässyt kokeilemaan. Teoriaa on sitten tullut luettua jo senkin edestä, ja löytyypä oma vastakaarijousi yms tarviketta jo.

Erinomainen laite häirikköpupuja vastaan. Joko oot päässyt testaamaan ?

Niin ja TERVETULOA