toukokuu 20, 2024, 05:04:12 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


RiCo's 2012

Aloittaja ricostratos, maaliskuu 02, 2012, 15:58:17 ip

« edellinen - seuraava »

ricostratos

maaliskuu 02, 2012, 15:58:17 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 14, 2015, 15:26:13 ip käyttäjältä ricostratos
RiCon ensi koettelemus Ensimmäiset kasvit ikään (käytännössä) mitä kasvatan ja suurella innolla ja mielenkiinnolla mukaan kokeilemaan.  :)

Olen siis Jyväskylässä elävä insninööri opiskelija kaipaan lisää harrastuksia, joka ei kuitenkaan vaatisi hirveitä summia rahaa, massiivista ajankäyttöä ja on tottakai hauskaa monessakin mielessä.

Kolusin infernochilin, fataliin, chiliwikin, chiliyhdistyksen ja loppujenlopuksi tänne chilifoorumille päädyttyä muiden chilipäiden viestiketjuja. Opiskeltuani kasvatuksen sisäisintä olemusta ja muiden kasvattajien kokemuksia katseltuani pistin omaan postiluukkuun tulemaan seuraavat:

Fataliin beginners pack eli
Aji Cristal (C. baccatum)
Bolivian Rainbow (C. annuum)
Naga Morich (C. chinense)
Rawit (C. annuum)

lisäksi
Habanero, Caribbean Red (C. chinense)
Lemon Drop (C. baccatum)


Nämä tilasin siis fataliin puolelta. Katselinki tätä foorumin tori -osiota juuri. Aikaisemmin olisin katsonut niin sieltä samat siemenet varmaan olisi löytynyt joltain. Noh, kun alkuun pääsee näiden kanssa niin sitten tarpeen mukaan sieltä jatkossa.

Pieni valaistusviritelmän sainkin tänään valmiiksi. Oma pieni hylly jonka yläpuolella 15W putkivalaisin. Vielä lämpö arveluuttaa, kämppä on niin viileä että villasukat jalassa pitää olla. Nurkasta löytyi lepäämästä yksi sisätilan lämmitin, kenties sillä hätä tapauksessa lämpöä lisää..

Sitten ei kait muuta kuin postia odotellessa  ;D

[EDIT: Rikkinäinen kuva pois]

ricostratos

Eletään jo vuotta 2015 ja on jo hyvä aika päivitellä tapahtumia :D Lyhykäisyydessään kausi sujui seuraavasti..

Case: RiCo's 2012-2014
Chilin siement saapui! Laitoin kaikkia chilejä pari kappaletta itämään. Kärsivällisen odotuksen jälkeen yllätyin positiivisesti sillä kaikki simenet lähtivät itämään ja myöhemmässä vaiheessa sirkanlehdet kasvoi ylös. Kasvatus jatkui onnellisesti, mutta myöhemmässä vaiheessa huomasin, että muste merkintälapuista oli valunut enkä enään erottanut kaikkia chilejä toisistaan. Homma jatkui siihenkin asti, että kasvit alkoivat olemaan jo hyvän kokoisia ja veivät yllättävästi tilaa. Asiaa ei auttanut talouteen asettunut lemmikki kissa, joka sitten karsi kaksi kasveista minun puolestani. Tilanpuute ja vähäinen valo koettelivat kasvejani. Chilit kasvattivat melkoisen suuret lehdet vaistonomaisesti tarpeellisen valon saamiseksi. Suurimman osan kasveista lahjoitin eteenpäin ystävilleni ja jätin itselleni kaksi Habaneroa. Habaneroista tulikin menestys sillä ne alkoivat tuottaa hedelmiä, jotka tosin olivat hyvin pieniä.

Habanerot jäi "monivuotiseksi" koristekasviksi pöydän kulmalle. 2013 kausi oli hiljainen kasvatuksen osalta ja habanerot olivatkin ainoat chilini. Talvi tuli ja lehtiä tippui, kevät saapui ja lehdet tuli takaisin. Habanerot eivät kesällä tuottaneet juurikaan hedelmiä, mutta kukkia tekivät. Tuli jo vuosi 2014 ja elämään tuli uusia käänteitä. Habanerot jäivät Suomeen vaimoni elätettäväksi ja itse lähdin Englantiin töihin puoleksi vuodeksi. Palattuani Englannista havaitsin pystyyn kuivuneet habanerot joita olin vaalinut. "On tainnu jäädä vähän kastelematta.. :o"

No se siitä sitten. Case is closed ja kohti seuraavia koettelemuksia.

Seuraavana: Rico's 2015

To be continued..