joulukuu 04, 2023, 02:53:58 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Apuva! lehdet käpristyvät ylöspäin!

Aloittaja Aphextamine, syyskuu 01, 2012, 01:52:34 ap

« edellinen - seuraava »

Aphextamine

syyskuu 01, 2012, 01:52:34 ap Viimeisin muokkaus: syyskuu 01, 2012, 01:56:43 ap käyttäjältä Aphextamine
Terve, ja anteeksi!
Olen aloitteleva chilin kasvattaja harrastelija. Keväällä keksin aloittaa 10 eri lajin kasvatuksen. Chilit kasvoivat kesän mukavasti Lasitetulla parvekkeella.
Nyt kun illat pimenevät ja ilmat kylmenevät, halusin siirtää chilit sisään kasvamaan. Ostin (120x120x200) Kasvatus teltan, sekä 120w led kasvatus valon ( LedFinland:lta). Tämän foorumin löysin noin 20 min sitten, ja kirjoitin tänne viestin, jonka jo ehdin kadottaakkin :D....  Uusi yritys.
En ole tekniikan tai äidinkielen ihme lapsi (olen ravintola-kokki ja aloitteleva chili-harrastaja), jota pyydän anteeksi.
Yritin Googlettaa ongelmaani, mutta en mielestäni löytänyt vastausta tilanteeseeni. En ymärtänyt miten tänne saan liitettyä kuvan (kerro jos tiedät miten), mutta tarvitsisin apua.
Siirsin ( 3pvä sitten ) chilit sisään telttaan Led lampun alle. Nyt lehdet käpristyvät todela voimakkaasti ylöspäin. Olen lukenut, että ongelma voisi olla liika lannoituksessa jolloin natrium pitoinen maa aiheuttaisi vastaavaa. Tuolloin alimmat lehdet myös kelleräisivat lehtiruotien ympäriltä ((kasvini näyttää hyvin vihreältä ja rehevältä) ja olen myös mielestäni lannoittanut hyvn maltillisesti). Myös Spna valon aiheuttama lämpö saattaisi kuulemma aiheuttaa samaa, mutta Led valo ei tuota lämpöä, ja valoahan kasvi ei likaa voi saada?!? En tiedä mitä tehdä, mutta tuntuu kuin käpristyminen leviäisi kasvista kasviin tuhottomalla vauhdilla.. Anteeksi kirjoitus virheistä, ja siitä jos en osannut etsiä jo olemassa olevaa vastausta ongelmalleni. :) Kiitos kaikille,jotka autatte chilistä innostunutta harrastelijaa, vaikka olenkin tekniikan anti-ihmelapsi!

ChIlIDoG

kuvan liittäminen onnistuu kun lataat kuvan ensin photobucketin, picasan tms. nettti albumiin ja sieltä otat sitten linkin, minkä liität tänne

Kääpä

Villi arvaus: Nosta lamppua. Jos ovat kasvaneet pihalla ilman ongelmia, viittaisi aika selkeästi valostressiin.

unenkuva


Laita hakukenttään kenttään "lehdet käpristyvät"  aiheesta on täällä keskusteltu hyvin paljon.
Itsekin liputtaisin siihen, että nosta lamppua aluksi ylös, esim. metriin-puoleentoista kasvista. Pikkuhiljaa lähde laskemaan alaspäin. Eivät pihalla ole tottuneet noin lähellä kuumottavaan valoon ja reakoivat siihen. Chilit reakoivat aina rajuihin muutoksiin.
Myös raju muutos kosteudessa voi olla syy (tai molemmat yhdessä todennäköisempi) Onko kasvisi ollut kasvarissa parvekkeella? Usein tuo on merkki liiasta lannoituksesta, mutta jos olet lannoittanut maltillisesti, se ei varmaan ole syynä.

Eli siis veikkaisin liian rajuja muutoksia kasvuolosuhteissa, valo ja kosteus. Niin kuin mainittu, nosta lamppua ylös reippaasti ja laske hiljallaan alemmas.

Aphextamine

Kiitos vastauksista.
Uskoisin / toivoisin teidän olevan oikeassa. Kokeilin siirtää lamppua ylöspäin, ja tehostaa tuuletusta, jotta ilman kosteus ja lämpötila ei olisi niin korkealla :) ilmoittelen tänne vaikka, miten tilanne kehittyy. Kastelen nyt tovin ainoastaan vedellä, ja katsotaan miten käy  ;)

unenkuva


Odota tosiaan muutama päivä, ei tulokset heti näy.

Toivottavasti silisi paranee

"Chilintaimi sairastaa, häntä helliikäämme..." ;D