huhtikuu 16, 2024, 20:31:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Siemenketjukirje II

Aloittaja Whili, tammikuu 03, 2013, 13:07:49 ip

« edellinen - seuraava »

Miikos

Juu osa menee ens kauden kylvöihin. Annuumeja en taida laittaa tänä vuonna ollenkaan mut baccat ehtii vielä tästä kirjeestä jos piakkoin lähtee liikkeelle. Ihan hyvä osallistujamäärä on jo kasassa ja tosiaan helppo tulla mukaan vaikka kirje ois matkalla. Turhaan haudotaan tämmöstä aarrearkkua..
It burns!

Whili

Suosion vähyydestä huolimatta kirje lähtee liikkeelle ensiviikolla.
En halua enään jatkaa kirjeen ylläpitäjänä. Jotenka onko halukkaita jatkajia ??
Kirje on "foorumin" omaisuutta ja mahdollisista kuluista on Chiliyhdistys luvannut vastata.
Onko kellään halukkuutta ja intoa jatkaa toimintaa ??

Whili

Voidaan myös harkita kirjeen muuttamista avoimeksi kiertokirjeeksi kuten oli SKK1, mutta jokatapauksessa tarvitaan uusi ylläpitäjä.

sorrii, varis, discokai......   !!!!!!???????

varis

tammikuu 22, 2023, 02:41:42 ap #1703 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2023, 02:43:59 ap käyttäjältä varis
Oikein hyvä että saadaan tämä taas kiertoon  :thumbup:

Onkohan tässä sama juttu kuin monessa muussa Suomen chiliskenen aktiviteetissa, toivotaan että niitä on olemassa mutta ei hoksata että itse voisi tehdä asioiden eteen jotain? SKK:n kanssa kyllä vaikuttaa vähän siltäkin, ettei suuri osa kasvattajista vaan tiedä millainen aarrearkku täälläkin tosiaan on olemassa. Näistä asioista pitäisi varmaan käydä yleisempääkin keskustelua, mutta ymmärtääkseni pääasiallinen lopputulema tähän mennessä on ollut, että tarvittaisiin lisää aktiiveja.

sorrii

Joopa!
On se kirje aarrearkku ja kiinnostava...

Mä en lähtisi ottamaan vastuuta kun ei pysy omatkaan kokoelmat hallinnassa. Ainakin nyt on asumis ja ajankäyttö-tilanne semmonen että hukkaisin paketin tehokkaammin kuin Posti  8)  8)  8)

Onhan tossa noita nuorempia innokkaita -fiksuja ja filmaattisia varmasti  ;) - jotka on taitavampiakin  8)  8)

Mä innolla plärään läpi sen kyllä ja voin täydentää aika reilustikin kohtuullisen tuoreilla siemenillä  ;D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

QnixGamer

Onko kirje jo matkalla? Kauanko noissa edes nykyään kestää että löytää seuraavan lootaan 🤔

varis

Kauanko kirjeellä kestää mennä perille?
Toimitamme tavalliset kirjeet ja kortit kotimaahan yleensä 4 arkipäivässä. Plus-merkillä varustettujen kirjeiden toimitus vastaanottajalle vie 2 arkipäivää, lähetysten seurannasta  näet kun se on viety perille.

Muut kirjeet kotimaahan
Pikakirje, 1-2 arkipäivää 
Kirjattu kirje, 2-3 arkipäivää 
Postiennakkokirje, 2-3 arkipäivää

sorrii

Toivottavaa on ollut, että toimitetaan naamatusten jos mahdollista. Posti on näitä hukannutkin monta kertaa! Se paksu paketti, vaikka määrättyjen mittojen mukainen onkin, jää ilmeisesti automaattilajittelussa jumiin ... menee siitä sitten silppuriin tai jotain  ::) Käsittääkseni jotkut on kokontuneet kimpassakin pläräämään siemeniä: Luovuus on sallittua.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

varis

Yllättävää että toimii Suomessa mutta onhan näitä erilaisia rientoja varmaan ollut ja sitten jos puolet porukasta on Tampereelta... :-) Kiersikö tää joskus ennen chilimaakunta kerrallaan?

Jos haluaisi optimoida niin koko hoidon rakennettakin voisi ehkä miettiä uudestaan. Onhan tuokin tavallaan iso riski että koko hoito luotetaan Postin haltuun kerralla.

sorrii

En tiijä oisko ylivoimainen kustannus että pidettäisiin tapana laittaa kirje plus-postina, jossa muistaaksein 1.50€ lisämaksu, jolla saa seurannan. Mututu sanoo, että seurattava kirje pysyy paremmin kyydissä ... Ja tosiaan ainakin Tampereella jos useampi osallistuja niin omakyyti: Mä voin ainakin sekä hakea että viedä, jos ei kymmeniä kilometrejä ole matkaa.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

Lainaus käyttäjältä: sorrii - tammikuu 29, 2023, 10:53:48 ap... Ja tosiaan ainakin Tampereella jos useampi osallistuja niin omakyyti: Mä voin ainakin sekä hakea että viedä, jos ei kymmeniä kilometrejä ole matkaa.
Koska liikut Viinikassa ?? Saa vaika heti hakea.

sorrii

Onks noiden muiden paikkakunta tiedossa?? Kyä mää voisin sen hakea vaikka heti, mut en ehdi kunnolla selaamaan ja varsinkaan täydentämään kuin loppuviikosta. Täs on nny pari päivää vähä kiirusta ... Mä en oo listassa ekana(?)

Jätin idättelyt nyt vähä myöhempään joten ehtisi vielä muuttaa etukäteissuunnitelmia kyllä jos toimisi nopeasti ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

tammikuu 31, 2023, 13:05:02 ip #1712 Viimeisin muokkaus: tammikuu 31, 2023, 13:06:46 ip käyttäjältä Whili
Kirjeen järjestys on (ellei muutoksia tule)

-sorrii
-QnixGamer
-varis
-Discokai
-johniemi  Aktiivisuuden puutteen takia poistetaan listalta
-
-
-
-Miikos

Vielä ehtii ilmottautumaan mukaan !!

Säännöt ja virallinen kulkujärjestys löytyvät ketjun ensimmäisestä viestistä

Whili

Kirje on matkalla. Nyt sorrii:lla.

Ilmoitelkaa missä milloinkin menee.

Miikos

Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 31, 2023, 14:29:14 ipKirje on matkalla. Nyt sorrii:lla.

Ilmoitelkaa missä milloinkin menee.

Hienoa!
It burns!

QnixGamer

Mulle sitten varmaan postilla kun Etelä-Pohjanmaalla asustan :)

sorrii

Lainaus käyttäjältä: QnixGamer - helmikuu 01, 2023, 10:59:30 apMulle sitten varmaan postilla kun Etelä-Pohjanmaalla asustan :)

Sit vaan osoitetta YV'llä tänne. Kävin jo paketin läpi, mut en millään ehdi tänään sitä täydentää. Varmasti kiinnostavia lajikkeita on kertynyt paljjonn sitten viime kerran, eikä niitä tietenkään ole pusseissa valmiina.

PSPS. On muuten hyvä, että lista lajikkeista on etusivulla: Katsoin sitä vasta kun olin käynyt paketin läpi, ja huomasin 2 lajiketta [mieluisaa] joita en huomannut selaamalla pusseja!! Löysin kun katsoin uudestaan ...

Olisi siis erritttäin toivottavaa, että ainakin siemenketjukirjeoperaattori pystyisi ja jaksaisi sitä listaa jatkossakin päivittää  :)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

Lainaus käyttäjältä: sorrii - helmikuu 01, 2023, 13:32:54 ipPSPS. On muuten hyvä, että lista lajikkeista on etusivulla: Katsoin sitä vasta kun olin käynyt paketin läpi, ja huomasin 2 lajiketta [mieluisaa] joita en huomannut selaamalla pusseja!! Löysin kun katsoin uudestaan ...

Olisi siis erritttäin toivottavaa, että ainakin siemenketjukirjeoperaattori pystyisi ja jaksaisi sitä listaa jatkossakin päivittää  :)
Lista on hyvä mutta vain suuntaa antava. En ole muutamaan vuoteen jaksanut päivittää...

Ja QnixGamer:n osoitteen muistaakseni laitoin sulle yksityisviestinä.

varis

Ai ne lajikkeet pitäs valmiiksi pussittaa ettei tuu sit ihan yllätyksenä tilanne kun kolahtaa postiluukusta?  :-[ Hienosti kyl sahaa eestaas maata tämä kirje :)

Jos sulla Sorrii on jotain kivoja tulossa mukaan niin ei mua haittais jos odotellaan pari päivää lisää... Näitten muitten puolesta en voi mennä takuuseen  :D

Onhan tuo melkoinen urakka inventoida läpi koko kirje, mutta hyvä olla ajan tasalla niin tietää etukäteen mitä vois laittaa lisää... Funtsin että jos ei oo hirvee kiire just sillon kun se tulee niin olis voinu noi baccatumit päivittää, sen verran vanhat tiedot on. Yli 5v tai 10v vanhoihin siemeniin ehkä pitäs listassa merkitä miltä vuodelta ovat, ei välttämättä ihan vanhat idä? Mihin vuosikertaan tuon kirjeen siemenet suunnilleen painottuvat?

Mietiskelin kannattaako tuo kokoelma jakaa pariin tai useampaan nippuun, melkoinen nivaska niitä lajikkeita ja voisi olla joustavampi. Toisaalta kiertokirje ei ehkä ole paras formaatti jos osallistujamäärä ei ole kovin iso, nythän on kai taas huippuvuosi noin kolmeen tms (?) edelliseen verrattuna. Yksi ajatus voisi olla että siirtäisi tuon yhdistyksen haltuun lajikekirjastoksi mutta sillä kaneetilla että olisi edelleen foorumilaisten käytettävissä. Eli kuka tahansa puoliaktiivi voisi halutessaan lainata jonkin osakokoelman pientä maksua vastaan. Jotain tuollaista. Voi vaikka ideoida siellä jäsenkokouksessa, hyvähän tämä olisi miettiä huolella että mitä jännää voitaisiin tällä saada aikaisiksi.

Whili

Lista on hyvä päivittää silloin kun kirje on tauolla, samalla voi kerjätä täydennyksiä suur-kasvattajilta.

Joissakin siemenpusseissa on vuosiluku, se on eri asia pitääkö paikkaansa. Siemeniä otetaan ja siemeniä lisätään samoihin pusseihin.
Mulla on yli 10 vuotiaatkin itäneet hyvin, joskus paremmin kuin tuoreet.
Kirjeen siemenet ovat noin 1-20 vuotta vanhoja.

Aikoinaan kulki myös SKK1, jatkuvasti kiertävä kirje aloittelijoille. Kirje "hukkui" aika ajoin, ja kiinnostuksen vähentyessä se lopetettiin.
On parempi pitää yksi kirje kiertämässä maltillisella lajikemäärällä kuin kaksi tai kolme erillistä. Kirjeen maksimipaino 500g ja paketin koko rajoittaa määrää.

Siemenketjukirje ei ole mitenkään sidoksissä chiliyhdistykseen, eikä toivottavasti ole tulevaisuudessakaan.
Yhdistyksellä on oma kaupallinen siemenpankki.