huhtikuu 18, 2024, 06:57:51 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Facebook-ryhmien yhteys foorumille ja yhdistykseen

Aloittaja Vuorikaskas, maaliskuu 21, 2018, 07:23:39 ap

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

Nyt kun foorumi on yhdistyksen hallinnassa niin millainen on  Chilifoorumi.fi ja Suomen Chiliyhdistys ry -nimisten FB-ryhmien tilanne?  Onko niitten hallinnassa, toimintaperiaatteessa ja säännöissä millaisia yhteneväisyyksiä tai eroavaisuuksia foorumiin verraten?

Minkälainen on esimerkiksi linja kaupallisuuteen tai puolueettomuuteen, jotka tavattiin nähdä johonkin maailmanaikaan toistensa vastakohtina,  unohtamatta valpasta neljättä maailmanmahtia?

PP

Facebookissa Chilifoorumi.fi ja Suomen Chiliyhdistys ry -ryhmät ovat yhdistyksen aktiivien hallinnassa. Osa ylläpitäjistä on nykyisen hallituksen ihmisiä, mutta kaikki ei. Chiliyhdistyksellä on myös virallinen fb-sivu, joka on täysin hallituksen hallinnassa. Chiliyhdistys-ryhmää käytetään jossain määrin myös yhdistyksen tiedotuskanavana jakamalla sinne virallisen sivun julkaisuja.

Fb-ryhmissä säännöt ovat yleensä ottaen hyvin väljät, koska ne on voitu pitää sellaisina. Molemmissa näissä on hyvin vapaata keskustelua kaikesta chiliin liittyvästä eikä moderointitarvetta ole juuri ollut. Nykyisin suurin haitta on fb-virukset (tai mitä ovatkaan), jotka spämmäävät ihmisten nimissä. Lisäksi facebookissa on tietysti aina facebookin omat säännöt, jotka koskavat kaikkia.

Kaupallisuus on salttu kohtuullisissa määrin suomalaisille chiliajan toimijoille. Kaikki me toimimme lopulta yhteisen asian puolesta vaikka muutama henkilö saa siitä myös elantonsa. Tämä ala on niin pieni, että ei ole järkeä sulkea kaupallisia toimijoita ulos keskustelusta.           

Vuorikaskas

maaliskuu 21, 2018, 20:03:15 ip #2 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 21, 2018, 20:56:12 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Hyvä juttu! FB on minulle uutta joten ihmettelyä riittää. Tuotteiden esittely on toki selvästi oleellinen osa facebookia, mutta en millään tiedä miksi viestejä siellä poistuu.  Foorumeilla sentään ylläpitäjät kertovat toimistaan.  Jopa linkkaus tänne foorumille poistettiin ja postauksen aihe oli DIY-henkinen ja oleellisesti objektiivinen harrastajan huomio eikä tyypillisen kaupallinen.  (Rainbow kissanhiekka)  Ehkä kokeilen vieläkin uudestaan ja sitten kysyn siellä uudestaan ylläpitäjiltä joita on näköjään tänään vaihtunutkin.

Vuorikaskas

maaliskuu 24, 2018, 20:40:54 ip #3 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 25, 2018, 09:11:11 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Ei tätä voi käsittää.  Kuten sinne tilitin:   "Jaaha. Näyttää siltä että pitää siirtyä järkevämpiin paikkoihin täältä FB.stä vaikka vasta aloin tähän touhuun. Täältä poistetaan jopa linkit Ylen FB sivulle. Vain yritysten linkit näköjään on sallittuja muttei mikään puolueettomuuteen pyrkivä. Ja siis nää liittyi torjunta-aineisiin. Toinen oli Kuningaskuluttajan hyvä juttu aiheesta. Katsokaa haulla Kesän ötököitä torjutaan järein myrkyin - siinä jopa chiliharrastajaa haastateltu." 

(Kyse ei nyt ollut edes siitä, että FB poistaa ulkopuoliseen sisältöön linkkejä, sillä laitoin uudestaan samat jotka löysin FB:n sisältä. Nekin poistuivat.)

Miksi yhdistys ylläpitää Chilifoorumi.fi FB-ryhmää?  Kun sinne laittaa vastauksiin linkkiä ja vinkkiä tänne foorumille, usein viesti joutuu poistoon.   Yhdistyksen FB-ryhmä olisi varmaan täysin riittävä ja asiaankuuluva yhdistykselle.

Vuorikaskas

maaliskuu 26, 2018, 23:48:18 ip #4 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 26, 2018, 23:51:23 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 21, 2018, 12:04:22 ip
Kaupallisuus on salttu kohtuullisissa määrin suomalaisille chiliajan toimijoille. Kaikki me toimimme lopulta yhteisen asian puolesta vaikka muutama henkilö saa siitä myös elantonsa. Tämä ala on niin pieni, että ei ole järkeä sulkea kaupallisia toimijoita ulos keskustelusta.         


Tuohan ois ihan kiva jos se olisi tasapuolista. Tai rehtiä niin että maksetusta tai suositusta firmasta ilmoitettaisiin käyttäjille.   Linkki Pavunvarren vesipumppuun poistettiin jo kaksi kertaa äsken.  Varmaan nyt sitten kolmannenkin kerran.  https://www.facebook.com/groups/217179722625/permalink/10155963698872626/ 


PP

Ylläpito ei niitä poista vaan tämän täytyy olla jotain automatisoitua. Me emme todellakaan rajoittaisi linkkien jakoja firmoihin. Ainoa tilanne, jossa linkki voitaisiin poistaa olisi, että se vie johonkin laittomaan kuten huumeiden kasvatuksesta keskusteluun.

Vuorikaskas

maaliskuu 27, 2018, 00:03:55 ap #6 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 27, 2018, 00:30:21 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Varsin kiintoisa on siis fb:n toiminta.  Ette pysty tekemään mitään asialle!   Vai leikkiikö joku hakkeri mun tilillä.   :o  Jos joku toinen laittaisi saman linkin siihen niin pysyisikö se! Jännittävä ajatus. Tai sitten  Pavunvarsi ei ole maksanut markkinointirahaansa sille Facebookin Markille.   ::)

https://www.uusisuomi.fi/teknologia/244505-whatsappin-perustaja-kehottaa-poistamaan-facebookin-missa-mark-zuckerberg (viikon vanha uutinen)

Tämäniltainen pätkä A-studiossa:   https://areena.yle.fi/1-4395508?autoplay=true

Vuorikaskas

maaliskuu 29, 2018, 09:13:21 ap #7 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2018, 09:18:08 ap käyttäjältä Vuorikaskas
On tää erikoista menoa.  Yksi kyselee bonsairuukkuja ja lnkit ebauhakuun ja Raisio Bonsai liikkeeseen on jo ketjuun laitettu, mutta tänne foorumille ei voi linkkiä laittaa.  Tai voi mutta  alle minuutissa sellainen viesti häviää. https://www.facebook.com/groups/217179722625/permalink/10155974473457626/

No stten pit tietty kiertää asia ja kertoa se ilman linkkiä tänne.  Seuraavaksi tietty joku ihmettelee missä sellainen chilifoorumin tori on kun ei fb:stä löydy... sama nimi fb:ssä tuo sekavuutta  varsinkin kun linkkejäkään ei siellä ole tänne.   FB-ryhmän tarkoitus alkaa hämärtyä.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 29, 2018, 09:13:21 apFB-ryhmän tarkoitus alkaa hämärtyä.

Mikähän se tarkoitus tosiaan on?
Minä en sinne pääse, eivätkä kai muutkaan, joilla ei ole fb-tiliä. Joku vuosi sitten tilastoitiin, että puolella suomalaisista ei tuollaista yhteyttä ole. Nyt voi olla hieman enemmän käyttäjiä, mutta monet ovat myös lopettamassa tuollaisen aikavarkaan ja tietovuotajan.


Kun tiedotuskanavat pirstotaan riittävän pieniin osiin, lopulta juuri kukaan ei löydä kaipaamaansa tietoa. Mutta tietysti sieltä fb:stä päin pitäisi olla linkit tänne, kun asiayhteys niin vaatii.

PP

Ihmiset haluaa kysellä ja keskustella fb-ryhmissä. Ei sillä muuta tarkoitusta ole.

Chilifoorumi.fi -ryhmää ei käytetä yhdistyksen eikä foorumin tiedotukseen. Se on vain yksi monista suomenkielisistä chiliryhmistä fb:ssä. Ehkä niitä on turhan paljon, mutta siitäkin nousisi meteli, jos tämä poistettaisiin.

Vuorikaskas

huhtikuu 22, 2018, 11:56:28 ap #10 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 22, 2018, 12:14:32 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Eipä sinne tosiaan mene linkit foorumille kuin joskus. Tai menee mutta esim minuutin päästä postaus poistuu.  Älytöntä. Googlen kanssa käy usein samoin, mutta se on vielä aika helppo kiertää kertomalla hakusanat.  . Ehkä mut on vaan jokin automatiikka profiloinut spämmibotiksi, koska aluksi yritin  aika monesti uusia postejani poistojen takia?  Eikö tästä pääse mitenkään eroon?