heinäkuu 20, 2024, 13:39:34 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Action-kamerat ja omat filmit

Aloittaja ottulo, tammikuu 29, 2014, 10:58:50 ap

« edellinen - seuraava »

ottulo

tammikuu 29, 2014, 10:58:50 ap Viimeisin muokkaus: tammikuu 29, 2014, 13:37:59 ip käyttäjältä ottulo
Laitetaanpa tällekin aiheelle oma ketju, etteivät pyöräilijät eksy polulta.

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - tammikuu 15, 2014, 08:21:18 ap
Lampun lisäksi actionkamera on toinen mitä oon kuolannut jo pari vuotta  :o ::)
Mimmosen härpäkkeen ostit, ja saako pian vähän käyttökokemuksia?


Camsportsin eVo Pro 2. Manuaali lupaa sietävän -20 C, mutta jo n. -10 C saa kameran hyytymään viidessä minuutissa, eli eihän tossa ehdi kuin alkuun. Odottelen lämpimämpiä kelejä, jospa se alkais ennen plussakelejä jo pysyä päällä. Ongelmana ilmeisesti on sisäänrakennettu akku. Tuohon on saatavilla lisäakku vesitiiviillä liitännällä, mutta en sellaista tähän hätään hommannut. Uskoisin, että kännykoiden vara-akut microUSB-piuhoineen toimisi myös, kun kamera sellaisella ladataan joko koneelta (tai kännykän verkkovirta-adapterilla  ::)). Korjaus: kameran liitin on miniUSB, joten ei siihen suoraan kännykän laturi sovi.

720p asetuksella luvataan 60 fps, mutta kuva on selvästi huonolaatuisempi. Tuolla asetuksella myös kuva-ala on laajempi, 170 astetta (muistaakseni?).
1080p asetuksella kuva-ala on muistaakseni 135 astetta ja fps 30, mutta paljon nätimpää katsottavaa.
Pyöräillessä kamera keikkuu edestakaisin, pitäisi kiristää telinettä, mutta en ole varma auttaako. Kuvassa näkyy esim. kännykkäkameroista tuttua "aaltoilua". Kokeilen vielä pääpannalla, jospa mun pää tärisis vähemmän kuin pyörän ohjaus. Voisin vielä tänään käydä polkaisemassa lenkin, kun on kiva keli.

Muuten kuvanlaatu on aika mukava, tuntuu osaavan valoisuuden säädön ja esim. varjosta kirkkaaseen auringonpaisteeseen tullessa osaa korjata mielestäni kivasti. Alla tästä havainnekuva. Valitettavasti kamera hyytyi juuri tuohon (kuva on videon viimeinen frame), joten en päässyt näkemään kuinka paljon olisi hämärtänyt kuvaa. Nythän se on aika punainen tummemmilla alueilla. Kameran säätöjä voi viritellä muistikortilla olevan tekstitiedoston juttuja muokkaamalla, tiedostossa itsessään on lyhyet selitykset asetuksille. Esimerkiksi juuri valoisuutta pääsee rajoittamaan, jolloin kamera ei säädä pieleen vaikkapa hetkittäisen kirkkauden takia.


(Klikkaa isommaksi.)

Lisäominaisuuksia kamerassa on vibra, joka ilmoittaa kameran mennessä päälle, kuvauksen alussa/lopussa sekä virtaa pois kytkiessä. Lisäksi löytyy pieni LED, joka vilkkuu/palaa eri väreissä kameran ollessa päällä ja kuvatessa. Edestä löytyy linssin vierestä laser, jota voi käyttää kameran kohdistamiseen haluttuun suuntaan. Kun laser on käytössä, se syttyy 10 sekunniksi kameran mennessä päälle, ja sammuu itsestään. Valitettavasti se on pelkkä piste, joten kameran vinoutta ei saa korjattua. Joissakin kameroissa vastaava laser on viiva, jolloin horisontin saa suoraksi. Starter kitissä on valmiina pieni valikoima erilaisia kiinnikkeitä, joten kameran saa kiinni kypärään, tuulilasiin, pannalla ohimolle jne. Itse ostin 7 € telineen pyörän tangolle heti mukaan. Muissa paketeissa on erilaisia lisäkiinnikkeitä yms, esimerkiksi airsoft-aseen piippuun kiinnitettävä malli. Kamera itsessään on kiinni erillisessä telineessä joka napsautetaan paikalleen muihin kiinnikkeisiin, ja tässä kameran telineessä on mahdollisuus kiertää ja keikuttaa kameraa eri suuntiin ja lukita paikoilleen. Kameran takaosaan on kaksi korkkia, joista toinen on vesitiivis muutamaan metriin asti, toisessa on reiät, jotta äänen nauhoitus onnistuu. Äänenlaatu on tosin muutenkin aika heikko, joten melkein kannattaa varata mukaan erillinen nauhuri, jos ääntä haluaa järkevästi mukaan.

Laitetaan vielä linkki kotisivuille: http://shop.camsports.com/?s=08137701
(Tuota kun klikkaat ja rekisteröidyt, saadaan kumpikin 5 € alennuskuponki!)

ottulo

Vastataan itselle, nyt kun tuli taas kokeiltua.

Pakkasta on vieläkin kameralle liikaa, katkaisi taas kesken matkan. Antaa kyllä vibralla varoituksen, lisäksi ledi vilkkuu sammumisen merkiksi.
Tällä kertaa kiinnitin kameran liimattavalla tarranauhalla kypärään, mikä voisi olla toimiva ratkaisu. Tarranauha piti kameran aika tukevasti paikallaan, kokeilin sitä heilutella sisällä ennen lähtöä. Kameran sammuttua otin sen kesken ajon irti ja laitoin taskuun. Tarranauha tosiaan piti tukevasti kiinni, sillä siitä lähti liima irti sen sijaan, että tarrat olisivat irronneet toisistaan. Hmh. Onneksi liimattavia nauhoja on tuolla pari lisää, ja varmasti tuon saisi pysymään muullakin (kuumaliimalla?), joten katastrofista ei ole kysymys. Olisi ehkä pitänyt antaa liimauksen asettua kunnolla ennen pakkaseen lähtöä, mutta enpä tiedä olisiko paljon auttanut.

Tämänkertainen video löytyy täältä:


Alareunasta saa valittua kuvanlaadun. En ole itse koskenut videoon mitenkään ennen lähetystä, mutta voi olla, että kuvat.fi pakkaa sitä joka tapauksessa. Voin tarvittaessa laittaa videon muuallekin, mistä sen saa ladattua alkuperäisessä muodossaan.
Videossa muutamaan kertaan kamera osoittaa maahan, noissa kohdissa vilkuilin pyörän mittaria, joka ikävä kyllä näemmä jäi pois kuvasta. Toisaalta kuvakulma oli ehkä hiukan alakanttiin muissa kohdissa, joten ei kannattane enää ainakaan alemmas suunnata. Pitänee pitää pää pystyssä paremmin ja liikuttaa niskaa vähän enemmän muualle vilkuillessa.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: ottulo - tammikuu 29, 2014, 10:58:50 ap
Camsportsin eVo Pro 2. Manuaali lupaa sietävän -20 C, mutta jo n. -10 C saa kameran hyytymään viidessä minuutissa --


Jatketaanpas yksinpuhelua. Ensimmäinen firman sivuilta löytynyt yhteydenottolomake ei ilmeisesti lähettänyt viestiä mihinkään, joten laitoin toisaalta uuden viestin. Vastaus tuli vajaassa viikossa, sanoivat, että osassa kameroista on kyseistä vikaa ja lupasivat vaihtaa tilalle uuden. Paketti on seurannan mukaan jokseenkin perille selvinnyt, joten nyt odotellaan vain koska saavat vaihtotuotteen matkaan. Jospa tällä kertaa muistaisivat seurantakoodinkin ilmoittaa... Toivon mukaan parin viikon sisään tulee lisätietoja toiminnasta, vaikka pakkasilla en taida päästä kokeilemaan enää (ellen änge pakastinlokeroon).

akselsson1

Oh! enpä ole tätä kettinkiä huomannut ollenkaan  ::)
Mutta tulipa tuommoinen AEE magicam hommattua halvennuksesta itselle, ja hintaansa nähden ihan hyvä peli!
Muutamia pätkiä on jo pyöräillessä tullut kuvailtua tuon kanssa. Siinäpä vaikka yksi. Youtube kyllä puurouttaa ikävästi laatua jonkin verran. Ei se nyt superterävä ja huikea ole muutenkaan, mutta ihan riittävä tähän tarkoitukseen. Ainakin omasta mielestäni ;) ottaa siis 720p 30fps
https://www.youtube.com/watch?v=6KW969Md21Q&list=UU2tGG3nqHWJTSCnBXySPbOw
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

ottulo

Ikävästi tosiaan tuubi blurraa, mutta saa kai tuosta vähän käsitystä. Mulla ei ole tämän kummempaa videota esillä, tämäkin muokattu koneella jälkikäteen (fps 1->12):
http://ottulo.kuvat.fi/kuvat/video/messut.mp4

Vaihdatin takuulla kameran uuteen, ja se oli omanlaisensa taistelu. CamSportsin sivuilla ollut yhteydenottolomake ei toiminut jostain syystä, koska viesti ei ollut mennyt perille. Parin viikon odottelun jälkeen laitoin toisaalta viestiä uudestaan, ja tällä kertaa toimi. Käskivät lähettämään kameran ja kopiot sähköpostista + kuitista heille, niin laittavat uuden tilalle. Muutama päivä paketin perille menon jälkeen kysyin tilannetta, kun mitään ei ollut kuulunut. Sanoivat, että varasto on tyhjä, uusia tulee reilun viikon kuluttua ja laittavat sitten paketin matkaan. Lupasivat lähettää sähköpostilla seurantakoodinkin heti. No, jouduin kuin jouduinkin itse kysymään taas tilannetta pari päivää luvatun jälkeen. Paketti oli tosiaan lähtenyt matkaan, mutta jostain syystä se seurantakoodin lähettäminen oli päässyt unohtumaan.

Viime viikon lopulla sain uuden kameran sitten käsiini, mutta eipä tuota vielä ole päässyt kunnolla testaamaan, eikä ainakaan pakkasessa, joka viimeksi aiheutti ongelmia. Kokeilin messuilta kotiin polkiessa, ja nauhoitti nätisti tasan 25 min pätkän ja erillisen pari minuuttia, kunnes akku loppui. Oletan, että akku ei ollut täynnä saapuessa, enkä ehtinyt lataamaan sitä täyteen päivän aikana messuilla. Erona edellisen sekoiluihin myös se, että sain vähän tämän jälkeen kameran uudestaan päälle ja se kuvasi lähes minuutin, kunnes akku taas loppui - talvella kamera ei reagoinut mitenkään herättelyihin.

Käväisen lähipäivinä jossain lenkillä ja koitan kuvata pidemmän pätkän, jospa saisin jotain julkaisukelpoistakin.

akselsson1

Toivottavasti saat akun kestämään kauemmin :) mulla on kyllä ongelmitta kestänyt vajaan tunnin lenkkejä tuommoisella 0...+5 kelillä mitä tässä nyt on ollut. Jokunen eka pätkä tuli kuvattua pikkupakkasella, mutta vain puoli tuntia, jonka AEE ilmeisesti siis ainakin jaksaa.
Hieman ehkä olisi toivomisen varaa omassa sen suhteen, että pyöräntangossa kun on kamera kiinni ja videota katsoo pari minuuttia alkaa tulla paha olo  ::) Varmaan heilumisesta johtuu. Saisiko tuota mitenkään korjattua?  :o
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Wolfman

Olisikohan kameran kiinnitys kypärään parempi ratkaisu ? Ei ainakaan pitäisi täristä ja heilua ihan samallatavalla kun vartalo toimii jonkinlaisena "kuvanvakaajana" ja se kuvan suuntaus toimii myös paremmin kun kamera ei käänny ohjaustangon mukaan vaan pään kääntymisen mukaan (tietysti riippuu paljonko kääntelee päätään sivulle/taakse ajaessaan). Eikä tuo kumpareisen maaston tuoma ylös/alas kääntyily ainakaan vähennä sitä pahanolon taipumusta, sekin liike vähenee tai rauhottuu kypäräkiinnityksellä. Ainakin mitä itse ole noita pätkiä netistä katsellut niin kypäräkiinnitteiseillä kameroilla on saatu aika hyvää tasaista kuvaa aikaiseksi.

Niin ja kun pyöräilystä on kyse niin kypärään kiinnitettynä, ei otsapantavirityksellä  ;)

Lähtis nyt noi jäät niin pääsisi testaamaan tuota Sony HDR-AS15 kameraa, kotelolle luvattiin 60 metrin syvyyteen vedenpitävyys  ::) Itselle riittää jos se kestää 40 metriin kun ei paineilmalla paljoa sen syvemmälle ole asiaa  ;) Pitää vaan viritellä kiinnitys maskin hihnaan niin ei tarvitse käsivaralla kuvata.

akselsson1

Itseasiassa molemmanlaiset mountit löytyy  ::) sekä otsahihna että kypärämountti. Jälkimmäistä olen jo kokeillut, ja olen sitä mieltä että joko en osaa käyttää, tai sitten se on huonosti soveltuva kypärääni. Tuntui että se heilui kuvatessa aika paljon, siis enemmän kuin itse kypärä :/ Tähän ratkaisuna voisi olla sellaisen mount-"tarran" kiinteämpi asennus kypärään jollain tavalla. Ikävää kun ei vain ole oikeen tasaista pintaa nimeksikään kypärässä  >:(
Insinööriopiskelijana jos vain pääsisin siihen koulun 3D tulostimeen käsiksi... ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Wolfman

Pyöräilyssä ja monessa muussakin lajissa se kiinnitys on aika oleellinen, vähänkin joustava kiinnitys aiheuttaa tärinää ja vapinaa kuvaan. Tosin kypäräkiinnityksellä voi jo kypäräkin heilua päässä vähän ja pilata kuvaa, en juurikaan polkupyörällä liiku niin ei ole tullut kokeiltua noita pyöräilykypäriä mutta silmämääräisesti moni näyttää siltä että ne eivät välttämättä istu päähän kovin tukevasti. Pyöräilyssä voi se otsahihnakin olla vähän turhan löysä ja vapiseva kiinnitys kun ajaa tuollaisia kuoppaisempia polkuja.

ottulo

Mun pyöräily on lähes täysin päällystettyä tietä, satunnaisesti tulee livahdettua jollekin polulle tai sora/hiekkatielle. Eipä tunnu mun pyöräkiinnitys olevan silti ihan riittävän tukeva - vaikka laitoin ylimääräistäkin kumilevyä tangon ja kiinnikkeen väliin ja kiristin niin tiukalle kuin uskaltaa, on kumi edelleen pehmeää ja keikkuvaista. "Tasaisellakin" ajaessa tärrää sen verran, että pahimmillaan kuva alkaa aaltoilla, ilmeisesti jonkinlaisen kuvanvakaajan takia. Kokeilin tuota tänään, mutta en päässyt paljon kymmentä minuuttia pidempää pätkää, kun pyörästä puhkesi kumi.

Ensi kerralla kokeilen kyllä kypärään kiinnitystä taas, viimeksi se oli ihan ok, mutta suuntaus vähän pielessä. Tasaisempaa kuvaa sillä tuntuu silti tulevan.

Caide

Ootteko kokeillut sellaisia telineitä fillariin, mihin saa kännykän kiinni? Otin pari vuotta sitten pulkkamäessä kännykällä videota, oli ihan kädessä vaan. Niin sekin otti ihan ok videota...

https://www.youtube.com/watch?v=5rKjjJdGC2w

akselsson1

Kokeilin joskus kännykkäkameraa tangossa, olihan se muuten ihan OK, mutta kuvakulma on niin kapea  >:(
Siksi nämä actiontyyppiset toimivat siinä kivemmin. käsinpidettynä tärinää saa aika kivasti pidettyä kurissa, mutta eihän sitä pyöräillessä ehdi  ::)
Tässä linkki moisesta yrittelystä
https://www.youtube.com/watch?v=5to1T_jAp3o
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

ottulo

heinäkuu 12, 2014, 13:33:30 ip #12 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 12, 2014, 14:49:00 ip käyttäjältä ottulo
Pitkään aikaan ei tullut pyöräiltyä minnekään, kun ei ollut tarvetta ja pyörä odotti pientä remonttia, jota en saanut aikaiseksi tehdä. Nyt on tullut taas vähän liikuskeltua ja pääsin kokeilemaan tuota kameraa myös järvessä, sen kun luvattiin pitävän vettä muutamaan metriin asti. Hiukan lyhyitä pätkiä on, kun mulla ei ole edes snorkkelia avuksi, mutta näkee tuosta vähän mitä voi saada aikaiseksi. Linkin takaa löytyy videopätkä, ja tässä alla oleva kuva on siitä videolta napsaistu. Mun käyttöön ihan riittävän tarkka veden alla otetuksi, varsinkin, kun se on vain ruutu videolta eikä "kuva".E: Lisätään vielä toinenkin, vähän pidempi video. Tämä on kuvattu käsivaralta rantavedessä kävellessä. Taisi olla hiukan vinossa kamera, ei tuo ihan noin jyrkästi tuossa kohtaa syvene...

ChiliChillailija

Ite kyllä haaveillut tuon GoPron:n tai vastaavaan ostamisesta. Onko siitä sitten kuitenkaan oikeasti käytännön hyötyä vai jääkö vain leluksi.
Vaikka olisihan se komeaa nähdä omat tekemiset filmiltä hiukan eri kuvakulmasta.  8)
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - heinäkuu 20, 2014, 15:12:30 ip
Ite kyllä haaveillut tuon GoPron:n tai vastaavaan ostamisesta. Onko siitä sitten kuitenkaan oikeasti käytännön hyötyä vai jääkö vain leluksi.
Vaikka olisihan se komeaa nähdä omat tekemiset filmiltä hiukan eri kuvakulmasta.  8)

Täys lelu ainakin itsellä tähän mennessä  ;D onhan se hauskaa silti...  ::) ;)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

wille

Nostetaanpa vanha aihe esiin. Tänne kotiutui pari vikkoa sitten GoPro Hero 3+ Silver edition. Ihan testipätkiä olen sillä tähän mennessä vasta kuvaillut, mutta luulisin että kesä tuo tullessaan kaikenlaista filmaamista kalareissuista polkupyörähommiin ja patikointiin.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: wille - toukokuu 03, 2015, 11:00:09 ap
Nostetaanpa vanha aihe esiin. Tänne kotiutui pari vikkoa sitten GoPro Hero 3+ Silver edition. Ihan testipätkiä olen sillä tähän mennessä vasta kuvaillut, mutta luulisin että kesä tuo tullessaan kaikenlaista filmaamista kalareissuista polkupyörähommiin ja patikointiin.

Mihin ajattelit patikoidessa kameran kiinnittää?
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - toukokuu 03, 2015, 11:12:38 ap
Mihin ajattelit patikoidessa kameran kiinnittää?


Gandalf-sauvan päähän. ;D

Meillä otettiin GoProlla "kypäräkuvaa", kun polttarisankari rällästi crossipyörällä maastossa. Hemmetin hyvä laite tuo kieltämättä on. Pitkä akunkesto, tukee suuria muistikortteja ja tallentaa 1080p-kuvaa. Ymmärtääkseni noihin on myös joku vakautin rakennettu sisään.

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 03, 2015, 12:37:16 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - toukokuu 03, 2015, 11:12:38 ap
Mihin ajattelit patikoidessa kameran kiinnittää?


Gandalf-sauvan päähän. ;DHei, actionkamera gandlaf-sauvan päässä ei ole mikään vitsi ;)
Mulla on 3-4h matskua  ::) ::)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

wille

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - toukokuu 03, 2015, 11:12:38 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - toukokuu 03, 2015, 11:00:09 ap
Nostetaanpa vanha aihe esiin. Tänne kotiutui pari vikkoa sitten GoPro Hero 3+ Silver edition. Ihan testipätkiä olen sillä tähän mennessä vasta kuvaillut, mutta luulisin että kesä tuo tullessaan kaikenlaista filmaamista kalareissuista polkupyörähommiin ja patikointiin.

Mihin ajattelit patikoidessa kameran kiinnittää?


Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit